FACEBOOK

Szürke olasz forduló - a gyengélkedő Kásás nélkül

Szürke olasz forduló - a gyengélkedő Kásás nélkül
hozzászólás, 2008.02.04.

Az esélyesek nyertek az olasz bajnokság hétvégi fordulójában. A Pro Recco kicsit sok gólt kapott, de van magyarázat, hogy miért. Hosnyánszky csapata Cataniából hozta el a három pontot, Märcz Tamás Nervije nyílt, szoros meccsen kapott ki egy góllal Soriban. Varga I. Zsolték (Cremona) nem tudták megnehezíteni a Savona dolgát.

A Pro Recco ezúttal nélkülözte Kásás Tamást, aki kisebb (influenza-szerű) betegség miatt a múlt héten edzéseket is kihagyott. Nem volt teljes értékű a kapus, Tempesti sem, a combsérüléssel bajlódó hálóőr szintén pihent az elmúlt napokban, de mivel a viszonylag gyenge Bogliasco látogatott Reccóba, Porzio edző úgy ítélte meg, hogy még sérülten is inkább Tempestit állítja a kapuba. A sok gól tehát annak köszönhető, hogy az olasz válogatott kapuvédője gyakorlatilag csak olyan labdák után nyúlt, amelyeket „helyből”, kézzel elért…

A találkozón Madaras Norbert két akciógólt lőtt, Benedek Tibor ötméteresből volt eredményes.

MADARAS NORBERT:

Mivel néha "panaszkodom”, hogy a meccseken kevés góllövési lehetőség jut egy-egy játékosra, ezért most azt is meg kell említsem, ezen a mérkőzésen ezzel nem volt baj. Lőhettem volna én is akár 4-5 gólt, és összességében a csapat is plusz hatot-nyolcat. Viszont a kihagyott helyzetekből kaptunk is néhányat, talán ez is a sok kapott gól oka. Legközelebb Kotorban játszunk Euroliga-csoportmeccset, szerintem ez lesz a legnehezebb az idei szezonban, eddig.

A Recco már készül az Euroliga-meccsre, amely - a magyar csapatok mérkőzéseitől eltérően - nem a hétvégén lesz, hanem már szerdán. Különgéppel, csak a meccs napján utaznak Montenegróba, aminek mindenki nagyon örül, ugyanis a reccósoknak az elmúlt egy-két évben nagyon sok utazási kalandjuk volt „azon a tájon”.

Hosnyánszky Norbert két gólja nagyon kellett a Florentiának ahhoz, hogy Cataniában nyerni tudjon. Norbi ötméteresből és emberelőnyben volt eredményes.

Märcz Tamás csapata legjobbja volt a Sori elleni, idegenbeli „középrangadón”. A tévés meccsen végig a Nervi futott az eredmény után, de - főként a magyar olimpiai bajnok jóvoltából - a vendégek szorossá tették a meccset. Az utolsó negyedben háromgólos hátrányból jöttek fel az egyenlítés köszöbéig, de a pontszerzés nem sikerült. Marcz két akciógólt lőtt és az utolsó negyedben biztos kézzel értékesítette a Nervi javára megítélt ötméterest.

A frissen olasz állampolgárrá lett Varga I. Zsolt csapata, az idén nagyon gyengécske Cremona sima vereséget szenvedett a Savona vendégeként. A magyar játékos mindkét gólját az utolsó negyedben lőtte, amikor a hazaiak már 9 góllal vezettek. 

Eredmények:

Pro Recco-Bogliasco 16:11 (4:3, 2:2, 6:2, 4:4) (Madaras 2, Benedek 1)

Catania-Florentia 9:10 (2:2, 2:2, 1:3, 4:3) (Hosnyánszky 2)

Sori-Nervi 11:10 (5:3, 3:3, 1:2, 2:2) (Märcz 3)

Savona-Cremona 12:5 (2:0, 3:1, 4:0, 3:4) (Varga I. Zs. 2)

Lazio-Brescia 5:13 (1:5, 1:3, 2:4, 1:1) ( Haufe 1)

Posillipo-Plebiscito Padova 10:5 (4:2, 2:1, 2:1, 2:1)

Chiavari-Salerno 9:15 (1:5, 2:3, 4:4, 2:3)