FACEBOOK

Nehéz csoportban az EB-n

Nehéz csoportban az EB-n
hozzászólás, 2008.02.01.

Madridban elkészítették a július 4-13-i malagai Európa-bajnokság sorsolását. A mieink a nehezebb csoportba kerültek. Az ellenfelek: Spanyolország, Horvátország, Szlovákia, Görögország és Montenegró. Kemény Dénes, Biros Péter, Madaras Norbert és Kiss Gergely nyilatkozata:

A sorsolást Madridban végezték el, s annak lefolyását a LEN, valamint a torna hivatalos honlapján lehetett volna élőben nyomon követni, de a szervezők internetes rendszere erre alkalmatlannak bizonyult. Az első "gyorshírhez" MTI-s kollégánk segítségével jutottunk, s ezúton kérünk elnézést azoktól az olvasóinktól, akik - velünk együtt - élő közvetítésre számítottak.

Rátérve a lényegre: a malagai EB-re kvalifikációt szerzett 12 csapatot két hatos csoportba osztották, s mindenki játszik mindenkivel. A csoportelsők rögtön az elődöntőbe kerülnek (és egy helyett két pihenőnapot élvezhetnek), az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával játszik a negyeddöntőben (és fordítva). A torna döntője július 13-án, vasárnap lesz.

A mienknek nem kedvezett a szerencse, előzetesen "rémálomnak" nevezett tippünk csaknem egy az egyben bejött.

A csoport:

Spanyolország, Horvátország, Szlovákia, Görögország, Magyarország és Montenegró

B csoport:

Macedónia, Szerbia, Oroszország, Olaszország, Németország és Románia.

A magyar válogatott csoportmérkőzései időrendben:

Horvátország (július 4., péntek); Szlovákia (július 5., szombat); Görögország (július 6., vasárnap); Montenegró (július 7., hétfő); Spanyolország (július 8., kedd).

KEMÉNY DÉNES:

Egyértelmű, hogy ez sokkal erősebb csoport, mint a másik, s az is, hogy egy hónappal az olimpia előtt sorozatban erős meccseket játszani - ez mindenképpen segíti az olimpiai felkészülést. Ennek tükrében azért figyelembe kell majd venni az edzésmunka kialakításakor, hogy ez egy erős EB lesz önmagában, mint torna, és mint olimpiai felkészülés is. 

Nehéz 10-11 nap lesz, annyit mindenképpen változtat az eredeti terveken, hogy úgy kell odamenni, meg előtte úgy kell edzeni, hogy ez a versenysorozat segítse a felkészülést, de azért ne "égesse ki" a csapatot.


Kemény Dénes elmondta azt is, hogy az Európa-bajnokságon 15 játékos vehet részt, kettővel több, mint a pekingi olimpián.

BIROS PÉTER:

A rosszban az a jó, hogy ha megfelelő helyen jutunk tovább, akkor nagyon erős ellenfelet nem kapunk a túlsó ágról. Erős a csoport eléggé, de nekünk azért nem itt van a fő célunk. Ez csak egy állomás lesz ahhoz, hogy olimpiát tudjunk nyerni. Nem tudom, kipróbálunk-e az EB-n új dolgokat, szerintem nem. Mindenesetre úgy érzem, hogy a mi számunkra nem lesz mérvadó az Európa-bajnokság. Legfeljebb annyiban hogy lemérjünk olyan dolgokat, mint például az, hogy Montenegró milyen erős, illetve, hogy kiderüljön, nagyjából ki milyen kerettel fog nekivágni az olimpiának. Nehéz csoport lesz, valószínűleg jó meccsekkel valószínűleg, de a fő cél nem júliusban, hanem egy-másfél hónappal később van. Komolyan fogjuk venni, de azért ez a verseny eltörpül az olimpia mellett.

MADARAS NORBERT:

Nehéz csoport, a világ öt legjobb csapatából négy itt van - de igazából nem bánom! Jó kis meccseket fogunk játszani és az olimpia szempontjából még hasznos is lehet.

KISS GERGELY:

Kicsit szíven ütött az sms-ed. Különösen azért nehéz, mert ha megnézzük a másik csoportot: az olaszok mindig pörögnek és hajtósak, de azért erősebbek vagyunk náluk, az oroszok nagyon meggyengültek, a németeket és a románokat magabiztosan szoktuk verni és gyakorlatilag ezek a szerbek ellenfelei. Nálunk meg ott a vb első három helyezettje, és a montenegróiak, akik a négybe mostantól bármikor bekerülhetnek. Ennél nehezebb csoport nem is lehetett volna talán. 

Szeretnénk a négybe kerülni keresztbejátszás és negyeddöntő nélkül, plusz egy szabadnappal. Ehhez meg kell vernünk egy vb-aranyérmest, egy vb-bronzérmest és egy feltörekvő Montenegrót. Nagyon kemény lesz. Ezen kívül még van a szlovák és a görög csapat, utóbbiak is erősek, de azért náluk egyértelműen jobbak vagyunk. 

Szóval összességében, ha rossz formában játszunk, akár „sokadikak” is lehetünk ebben a csoportban. Ezt csak azért mondom, hogy érezzék át az emberek: ez egy kemény csoport. Ennek ellenére természetesen a csoportelsőség lesz a célunk. Sosem mentem még válogatottként úgy világversenyre, hogy „jó lenne a nyolc közé kerülni, bekerülni a négybe, vagy de jó lenne csoportharmadiknak lenni”. Mindig az első helyre törekszünk, ez a célunk a csoportban és a továbbiakban is. Azt mondom: a görög ellen nehéz meccs, Montenegró ellen nagyon nehéz meccs, a horvát és a spanyol válogatott ellen bitang nehéz meccs vár ránk. Valószínűleg az elődöntő könnyebb lesz, mint a csoportmeccsek, ha elsők vagyunk a csoportban. Ha nem, akkor a negyeddöntő és az elődöntő is könnyebb lehet külön-külön, mint a csoportmeccsek. Nem vagyok pesszimista, a csapatunk képes az első helyre ebben a csoportban, de azért ehhez nagyon jól kell játszanunk.

AZ EB CSOPORTKÖRÉNEK TELJES PROGRAMJA:

Július 4., péntek:


Spanyolország-Montenegró

Szerbia-Németország

Szlovákia-Görögország

Oroszország-Olaszország

Macedónia-Románia

Magyarország-Horvátország



Július 5., szombat:

Németország-oroszország

Montenegró-Görögország

Spanyolország-Horvátország

Románia-Olaszország

Macedónia-Szerbia

Magyarország-Szlovákia


Július 6., vasárnap:

Olaszország-Németország

Szlovákia-Spanyolország

Horvátország-Montenegró

Oroszország-Macedónia

Szerbia-Románia

Magyarország-Görögország


Július 7., hétfő:

Horvátország-Szlovákia

Spanyolország-Görögország

Románia-Németország

Szerbia-Oroszország

Macedónia-Olaszország

Magyarország-Montenegró


Július 8., kedd:

Németország-Macedónia

Görögország-Horvátország

Szlovákia-Montenegró

Olaszország-Szerbia

Oroszország-Románia

Magyarország-Spanyolország


14 régi hozzászólás

hód72 hozzászólása
hód725219
2008.02.20. 02:13

Ez a csapat harmadszor is Olimpiát akar nyerni.Bármilyen gladiátorok is a fiúk nem gépek hanem EMBEREK így nagybetűvel.Tehát szerintem hagyjuk nyugodtan a szigeti vegykonyhára az EB-t.Biros Fácánnak adok igazat igen komoly dolog ez is de Peking a fő a szent cél.

Netti hozzászólása
Netti4997
2008.02.01. 08:08

Sziasztok! Voltunk már egy csoportban a szerbekkel, megvertük őket, csoportmeccsen is, utána is. most is megfogjuk. azt hiszem az athéni döntőért már mindent visszaadtunk a sorsnak, most újra rajtunk a sor!!!!

Sándor hozzászólása
2008.01.31. 20:24

nem kell aggódni a csoport miatt,sőt a döntőig elég csak félszemmel figyelni a tutigyőzelmeket....aztán majd a döntőben ki mástól mint a szerbektől kikapunk (vagy talán nem)

marci hozzászólása
marci4991
2008.01.31. 17:38

Jó lenne egyszer végre a szerbekkel 1 csoportba kerülni mert én nagyon kiváncsi vagyok rá hogy csak döntőkben kapunk-e ki tőlük.

Anita hozzászólása
Anita4990
2008.01.31. 16:47

Jó is h így kaptuk. Ha megnézzük eddig mindig lazán jutottunk szinte az elődöntőig-döntőig.... nem voltak kemény meccsek. Remélem ez segíti csak afiúkat és erősebbek lesznek mint valaha. Hajrá magyarok

x hozzászólása
x4988
2008.01.30. 23:18

Bera! A szerbeket semmiképp nem kaphattuk, egy kalapban voltunk velük.

Atesz hozzászólása
Atesz4987
2008.01.30. 22:39

Kifejezetten hasznos lesz, hogy éles, kemény meccseket játszunk az elejétől fogva. Az utóbbi világversenyeken "túl simán" jutottunk be a döntőkbe, viszont így ha kapunk egy pofont még fel tudunk állni belőle.

kicsibjörk hozzászólása
2008.01.30. 20:29

Szerintem nem lehetetlen egy csoportgyőzelem. Véleményem szerint a spanyolok mindent el fognak követni azért, hogy hazai vizekben plusz 2 nap pihenőt kapjanak, de Mi is ott leszünk a medencében, és kiszolgáljuk a spanyol közönséget azzal, hogy plusz 1 napot játsszatkuk fiaikat. :) Eredményt nem tippelek, hogy hol végzünk, de semmi sem esélytelen, mint eddig sem volt az.

illegálba áttoltuk hozzászólása
2008.01.30. 20:04

mindenkit elverünk. ennyi

TZS hozzászólása
TZS4984
2008.01.30. 20:01

Hát tényleg nem túl jó, max. bukunk egy pihenőnapot. Utána viszont csak könnyebb meccs jöhet:-))))

Bera hozzászólása
Bera4983
2008.01.30. 19:57

De legalább a Szerbeket nem kaptuk ki... Én nem tartok Spanyolországtól vagy épp a Horvátoktól, bízok a sikeretekben! :D

somlóvári hozzászólása
2008.01.30. 19:54

ha a csopartból továbbjutunk akkor a döntőben bent vagyunk... a csoport nehéz lesz... de ugye az olimpiára való felkészűlés tekintetében jó, mert több erős csapattal nézünk szembe

Norberto hozzászólása
2008.01.30. 19:52

Érdekes egy kiemelés, ha a vb első 3 helyezettje egy csoportba kerülhetett. A negyed/elődöntőben nem mi leszünk a frissebbek. De sebaj. Erről az ágról tekintélyt parancsoló lesz veretlenül eb-t nyerni. Mindent bele!

Kata hozzászólása
Kata4980
2008.01.30. 19:04

Ez nem túl jó sorsolás:(, de ha a csapat akar a legjobb lenni, akkor mindenkit meg kell verni. Hajrá fiúk!