FACEBOOK

Ma este sorsolás a malagai EB-re

Ma este sorsolás a malagai EB-re
hozzászólás, 2008.01.30.

Ma este 17.30-kor alakítják ki a július 4. és 13. közötti malagai Európa-bajnokság csoportbeosztását. A kontinensbajnokságon a férfiaknál 12 csapat vesz részt - köztük lesz mindegyik olyan együttes, amellyel az olimpián is komolyan számolni kell. Egy biztos: a szerbekkel nem kerülhetünk egy csoportba. A sorsolást élőben közvetítjük.

Az EB-n részt vevő csapatok:

Görögország, Horvátország, Macedónia,  Magyarország, Montenegró, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia.

A csapatokat két hatos csoportba osztják, s mindenki játszik mindenkivel. A csoportelsők rögtön az elődöntőbe kerülnek (és egy helyett két pihenőnapot élvezhetnek), az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával játszik a negyeddöntőben (és fordítva). A torna döntője július 13-án, vasárnap lesz

A sorsolas menete a LEN érvényes szabályzata szerint: 6 kalap van, mindegyikből kihúznak egyet az egyik csoportba, a másik csapat automatikusan a másik csoportba kerül.

1. kalap: a legutóbbi EB 1-2. helyezettje (Szerbia, Magyarország)

2. kalap: a legutóbbi EB 3. helyezettje + a rendező ország. Ha a rendező ország 1-2-3. helyen végzett a legutóbbi EB-n, akkor a legutóbbi EB 4. + a rendező ország (Spanyolország, Románia)

3. kalap: selejtező nélkül bekerült csapatok (a legutóbbi EB 5-6. helyezettjei), (Olaszország, Görogország)

4. kalap: a 3 kvalifikációs csoport első helyén végzettek közül kettő (hogy melyik marad ki, azt sorsolással döntik el - Horvátország, Németország, Oroszország)

5. kalap: A 4. kalapból kimaradt csapat + a 3 kvalifikációs csoport második helyén végzett csapatai közul az egyik (sorsolják, hogy ki kerül ide – Montenegró, Szlovákia, Macedónia)

6. kalap: a két megmarad csapat

Álom: Románia, Görögország, Németország, Szlovákia, Macedónia

Rémálom: Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Montenegró, Szlovákia

A legutóbbi (2006) EB végeredménye: 1. Szerbia, 2. Magyarország, 3. Spanyolország, 4. Románia, 5. Olaszország, 6. Görögország, 7. Horvátország, 8. Németország, 9. Oroszország, 10. Hollandia, 11. Szlovákia, 12. Szlovénia



A nőknél csak nyolctagú a mezőny, a magyarok mellett az oroszok, az olaszok, a spanyolok, a hollandok, a görögök, a franciák és a németek várják a csoportbeosztás elkészítését.
Címkék:
élő sorsolás EB Malaga

1 régi hozzászólás

Judit hozzászólása
Judit4978
2008.01.30. 13:03

Megyünk Malágára.