FACEBOOK

Párhuzamos interjú - Gór-Nagy Miklós és Biros Péter a szombati Honvéd-Egerről

Párhuzamos interjú - Gór-Nagy Miklós és Biros Péter a szombati Honvéd-Egerről
hozzászólás, 2008.01.25.

Visszatérünk a megszokott, rangadók előtti beharangozó-módszerhez: ugyanazokat a kérdéseket tettük fel az egymással szembekerülő két gárda egy-egy tagjának. A Honvéd-Eger esetében magától értetődően adódott a választás, a nyáron egymás klubjába igazolt Gór-Nagy Miklóst és Biros Pétert kérdeztük. Számukra igazán nagy presztízscsata lesz a szombati, és persze a meccsel kapcsolatos várakozásaik mellett arra is kíváncsiak voltunk, hogy miként illeszkedtek be az új közösségbe, hogy érzik magukat.

vlv: Most már éles, nagyon komoly meccsen is játszottál volt csapatod ellen. Milyen érzés volt?

Gór-Nagy Miklós:
- Leginkább a megérkezéskor és a melegítéskor furcsa kicsit. A vízben azonban már nem foglalkoztam azzal, hogy ki van velem szemben. De amúgy sincs idő ilyeneken gondolkodni, az más kérdés, hogy esetleg már jól ismerem egyesek mozdulatait és játékát. Mint ahogy ők is az enyémet. 

Biros Péter: - A kupadöntő már nem volt annyira furcsa, inkább az egri meccs, amikor először kellett ellenük játszani. Furcsa, de jó érzés is, hiszen egy jó csapat ellen kell játszani, és hál’ Istennek sikerült is nyerni mindkétszer, úgyhogy így most már kezd kicsit tompulni, hogy annyi ideig együtt játszottam velük. Igaz, a hétvégén újra egymás ellen kell kiállni, s most abban az uszodában, ahol hat évig együtt játszottunk. Most arra kell majd vigyáznom, nehogy véletlenül abba az öltözőbe menjek be, ahol eddig öltöztem, nehogy oda üljek le a kispadra, ahova eddig leültem, mert nekem a másik oldalon kell lennem...

vlv: Miként fogadott volt csapatod szurkolótábora, hogy értékeled a fogadtatást?

G.N.M.: - Az egri hangosbemondó viccesen "tékozló fiúnak" nevezett. Ez kedves volt, s a szurkolóktól is szép nagy tapsot kaptam. Ezek szerint jó emlékeket őriznek velem kapcsolatban. Ezúton is köszönöm a fogadtatást, jól esett. 

B.P.: - Jó érzés volt, hogy a „maroknyi” Honvéd-szurkolótábor skandálta a nevemet a kupadöntőn. Ez valószínűleg annak szólt, hogy hat évig ott játszottam, nem felejtették el, hogy részem volt a sikerekben. Persze ők most szombaton jobban örülnének, ha a Honvéd győzne, és utána kiabálnák a nevem, én viszont jobban örülnék, ha nem kiabálnák, de mi nyernénk.

 

vlv: Hogy sikerült a beilleszkedésed új csapatodba, ért-e valamilyen meglepetés?

G.N.M.: - Szerintem sikerült beilleszkednem, de igazán nem volt nehéz, nagyon jó a közösség. Meglepetés nem ért, talán csak az, hogy milyen jó hasznát veszi az ember egy darts-táblának az öltözőben. 


B.P.: - Nagyon jól érzem magam, hamar beilleszkedtem. Talán kölcsönösen szükségünk volt egymásra, nekem nagyon jót tett a környezetváltás, nekik pedig - úgy gondolom -, az, hogy jött valaki, aki segít belülről összefogni a csapatot. Úgy érzem, hogy eddig nagyon jól sikerült, remélem, ez így is marad. Annyi meglepetés ért, hogy Gyuri nagyon pozitív „csalódás” a számomra, nagyon jó vele együtt dolgozni, annak ellenére, hogy olyan a habitusa, amilyen, de ez hozzá tartozik. Most már szerintem nem annyira vehemens, mint régen volt, de azért néha „kibújik a szög a zsákból”. Nagyon pozitívan csalódtam benne, jól megértetem magam vele, és gondolom ő is velem. 

vlv: 
Az előzmények után, a két csapat pillanatnyi helyzete alapján mennyire tartod fontosnak a szombati rangadót?

G.N.M.: - Hosszabb gondolkodás nélkül tudom állítani, hogy a bajnokság szempontjából ez most a legfontosabb meccsünk. Idegenben kikaptunk az Egertől, otthon mindenképpen győznünk kell, nehogy 0:4-gyel induljunk neki a rájátszásnak, ha velük kerülünk össze. S nem mellékesen szeretnénk bebizonyítani, hogy nagyon jó csapat a miénk és tanultunk a Szőnyi úti és a dubrovniki fiaskóból. Azt hiszem, az Eger erre tökéletesen alkalmas lesz, már csak a kupadöntő miatt is...

B.P.: - Minden rangadó fontos. Mindegyik csapatnak muszáj otthon nyernie ahhoz, hogy legyen esélye a playoffban. Ha netán valaki elcsíp egy-egy pontot idegenben, az aranyat érhet. Fontos az első két pozíció valamelyikének megszerzése, mert ha a rájátszásban ötmeccses csata lesz, nem mindegy, hogy az utolsó, mindent eldöntő mérkőzést otthon, vagy idegenben játssza az ember. Nekünk most sorra jönnek a komoly meccsek - jövő vasárnap a Vasassal játszunk -, amit nem bánok, jobbnak tartom ezt, mint ha egy erős mérkőzés után gyengébb jönne, majd megint egy rangadó.

vlv: Mi dönthet a meccsen?

G.N.M.: - A pillanatnyi formán kívül a fegyelem és szerencse lesz az, ami eldönti a két pont sorsát.

B.P.: - Az, hogy ki milyen lábbal kell fel, s hogy érzi magát a mérkőzésen. És persze a védekezés. Ha jól védekezünk, akkor megnyerhetjük, ha nagy hibákat csinálunk, akkor viszont nagyon nehéz dolgunk lesz, mert ők valószínűleg ezt ki tudják használni, van olyan jó csapat. A Honvéd még egyszer nem fog úgy játszani, mint az MK-döntőn, tudtuk, hogy akkora különbség nincs a két csapat között. Ha jól védekezzük a hátrányokat és a hat hat ellenit, akkor lehet esélyünk pontot vagy pontokat szerezni. 

 

vlv: Mit üzensz Biros Péternek/Gór-Nagy Miklósnak?

G.N.M.: - Hogy figyeljen majd oda szombaton, nehogy a dominós 13-ast vegye majd föl az egri 13-as helyett. Ugyanis az már az enyém.

B.P.: - Játsszunk egy jó meccset és nyerjen a jobb.



A Honvéd-Eger bajnoki rangadó szombaton 18.00 órakor kezdődik a Kőér utcában.