FACEBOOK

Helyzetkép az Euroligában - az Eger számára nem a Balaton lesz a Rivijera

Helyzetkép az Euroligában - az Eger számára nem a Balaton lesz a Rivijera
hozzászólás, 2008.01.21.

Két fordulóval a befejezés előtt kezd kialakulni továbbjutók „személye” az Euroliga-csoportok többségében. Körképünkből az is kiderül, hogy mit játszott a Pro Recco, amelyben a magyarok hét gólt lőttek a Volgográd ellen. A LEN Kupa mezőnye már az elődöntőknél tart, az Eger ellenfele a montenegrói Budvanszka Rivijera lesz.

Kása: "Ne már..." 

Megkérdeztük Kásás Tamást, mi a helyzet, megvan-e már a Recco csoportelsősége. "Megvan, azt hiszem" - szólt a válasz.

De - okvetetlenkedtünk - a Reccónak ugyan 12 pontja van, mi történik, ha a hátralévő két meccs vereség, a hat ponttal mögöttük álló Kotor pedig mindkétszer nyer?

"Milyen vereség?? Nem is értelek!" - hangzott a hallhatóan őszinte csodálkozást tükröző válasz...

Szinte biztos, hogy az Euroliga legjob nyolc csapata között lesz a Mladost Zágráb, a Pro Recco, a Jug Dubrovnik és a Partizan Belgrád. A többi helyért öldöklő küzdelem folyik és egyre valószínűbb, hogy a két magyar csapat közül csak egy juthat tovább.

A csoportok eredményeit böngészgetve a legnagyobb meglepetésnek talán azt nevezhetjük, hogy a Herceg Novi négy forduló után is nulla ponttal áll.

Nem számoltunk még be a B csoport szombati magyar érdekeltségű meccséről. A Pro Recco hazai pályán fogadta a Volgográd csapatát, amely nagyon "felszívta magát". A magyarok ismét főszerepet játszottak, Kásás négyszer, Benedek háromszor volt eredményes. A Recco ezúttal viszonylag szoros meccsen nyert, de hogy miért tűnt nehéznek a mérkőzés, az kiderül a magyar játékosok nyilatkozataiból.

BENEDEK TIBOR:

Az edző egész héten azt szerette volna, hogy nagyon fáradtan játsszunk, úgyhogy péntek délelőtt és este is rendesen edzettünk, sőt még erősebben, mint ahogy szoktunk. Ennek ellenére 5:1 volt az elején, aztán feljöttek 5:5-re, utána mindig csak egy góllal vezettünk, aztán a végére lett megint többgólos a különbség. Nehéz meccs volt, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

MADARAS NORBERT:

Jól indult nagyon, mert 5:1 volt, aztán feljöttek és nem tudtunk újra elmenni, fej-fej mellett haladtunk. Ők szerintem sokkal jobban játszottak, mint az első meccsen, mi meg sokat edzettünk a héten és nagyon tompák voltunk - én legalábbis.

KÁSÁS TAMÁS:

Ilyen fizikai munka után, amit ezen a héten elvégeztünk,örülnünk kell a győzelemnek. Egyszerűen nem vettük figyelembe a szombati meccset, nagyon keményen edzettünk. Meg is látszott.

Eredmények és a csoportok pillanatnyi helyzete:


A csoport

Herceg Novi (montenegrói)-Kazany (orosz) 7:8 (2:1, 0:4, 3:1, 2:2)
Olympiakosz Pireusz (görög)-Mladost Zágráb (horvát) 7:6 (3:3, 1:0, 2:1, 1:2)

A
csoport állása:

1. Mladost Zágráb 9, 2. Kazany 7, 3. Olympiakosz Pireusz 7, 4. Herceg Novi 0 pont

B csoport

Pro Recco (olasz)-Volgográd (orosz) 11:9 (5:2, 2:3, 2:3, 2:1) (Kásás 4, Benedek 3)
Kotor (montenegrói)-Marseille (francia) 12:9 (2:2, 4:1, 4:3, 2:3)

A csoport állása:

1. Pro Recco 12, 2. Kotor 6, 3. Marseille 3, Volgográd 3 pont

C csoport

Jug Dubrovnik (horvát)-Honvéd 10:5 (3:1, 3:1, 4:1, 0:2)Vasas-Etnikosz Pireusz (görög) 13:8 (2:2, 4:3, 4:2, 3:1)A csoport állása: 

1.Dubrovnik 9, 2. Vasas 7, 3. Honvéd 7, 4. Etnikosz Pireusz 0 pont

D csoport

Partizan Belgrád (szerb)-Posillipo (olasz) 7:5 (0:1, 3:2, 2:2, 2:0) Brescia (olasz)-CNA Barceloneta 8:6 (2:1, 2:2, 3:1, 1:2)

A csoport állása:

1.Partizan Belgrad 9, 2. Posillipo 6, 3. Brescia 6, 4. CNA Barceloneta 3 pont

Az európai szövetség Csehovban elkészítette a LEN Kupa elődöntőinek párosítását:

Terrassa (spanyol)-Sturm Csehov (orosz),
Budvanszka Rivijera (montenegrói)-Eger

Az első, idegenbeli mérkőzés játéknapja február 9. vagy 10., a visszavágó március 15-én lesz Egerben.

A Budva csapata a negyeddöntőben a Savonát verte ki 11:11-es idegenbeli döntetlennel és 8:7-es hazai győzelemmel. A csapat egységes, erőssége a jó összjáték, sokat mond, hogy a továbbjutásukat jelentő szombati mérkőzésen nyolc góljukat nyolc különböző játékos lőtte. Jelen idő szerint itt véd a sportág jelenlegi egyik legnagyobb kapusegyénisége, Sefik, s szintén itt játszik Csirics, aki még a Brescia színeiben korábban különleges durvaságokkal hívta fel magára a figyelmet. Két éve, egy Euroliga-meccsen éppen az egri Hegedüs Gábor arcberendezését „igazította át” meglehetősen brutálisan.

2 régi hozzászólás

dév hozzászólása
dév4944
2008.01.23. 14:48

ez egy igazi szerb-magyar ütközet lesz ahol a szép, technikás játéknak kell győzni!!!!! csiricset meg ütni vágni kell!!

CSirics hozzászólása
2008.01.21. 15:40

Gyerekek vissza kell vágni már végre a mocskos szerbeknek!!!! Hajrá Eger a mesterhármasért!!!!