FACEBOOK

Kemény Dénes válaszai a vlv.hu olvasóinak

Kemény Dénes válaszai a vlv.hu olvasóinak
hozzászólás, 2008.01.22.

A kapitány egyelőre csak Pekinggel foglalkozik (de azzal nagyon), és nem tervez tovább előre egy nappal sem. Hogy marad-e, az sok mindentől függ, mindenesetre most először beszél arról, hogy egyszer, majd ha befejezi, kinek adná át szívesen a képzeletbeli karmesteri pálcát. Na nem név szerint jelöli ki az utódját, de azért a válasz sokat sejtet. Van-e gond a hazai utánpótlással? Erővízilabda vagy magyar fifika - melyik a célravezető út? Vannak-e konkrét posztok a csapatban, amelyek betöltésével gondjai vannak? Az "öregek" vagy a fiatalok szemében kell-e inkább látnunk azt a bizonyos tüzet? És persze: milyen lesz az idei év, nyerhetünk-e Pekingben? Kemény Dénes szövetségi kapitány válaszolt a vlv.hu olvasóinak kérdéseire.

Kedves Olvasók!

Mindenekelőtt szeretnék a vízilabda-válogatott minden szurkolójának, hivatalos honlapunk valamennyi olvasójának boldog,  örömökben és közös örömökben gazdag 2008-as esztendőt kívánni!

Kérdéseik kedvesek, érdekesek, időnként nehezek voltak, de külön is köszönöm a rövid üzenetekbe szőtt szeretetet, aggódást, szurkolást. Megérdeklődve a szerkesztőtől, tudom, hogy a szabadon feltehető kérdések egyikét sem moderálták, s úgy gondolom, a válogatott és a vlv megbecsülését mutatja, hogy a beírások hangneme kulturált, elegáns, ugyanakkor lelkes, méltó szurkolóinkhoz és a csapathoz.

 

Remélem, hogy a válaszok kielégítik a kíváncsiságukat, s azt is, hogy néhány dologban jobban megértik azt, amin eddig talán csodálkoztak.

 

Ezúton is kérem, hogy továbbra is támogassanak minket, hiszen - mint az egyik kérdésre válaszolva is írtam - mi a magunk öröméért is játszva szeretnénk megajándékozni a sok-sok magyar sportszeretőt a világ minden sarkában. Idén történetesen a lehető legszebb ajándékkal.

 

Kemény Dénes

 


 

Válaszok a kérdésekre:

Croissant (2008-01-04 10:45:47)

Kedves Mester! Milyen érzés egy olyan kincsesbányában dolgozni, mint amilyen a hazai vízilabda emberanyaga? Milyen az, amikor egy-egy csiszolatlan gyémántból az Ön munkájának eredményeképpen válik ragyogó drágakő?

Köszönöm a kedves kérdést, ami egyben hízelgő is. A „kincsesbánya” természetesen igaz, a magyar uszodák tradicionálisan rengeteg tehetséget termelnek. Azt, hogy az én munkám eredményeképpen lesz igazán kiforrott, nagyszerű játékos valaki, így azért nem lehet kijelenteni. Sok edző keze alatt ér el egy játékos mondjuk egy olimpiai aranyig, de az, hogy a gyémántból nem német brikett hanem drágakő válik, az főként a játékoson múlik. 

Nikis (2008-01-04 13:06:06)
Kedves Deni! Mennyire számít a fiúk év közbeni (EL, LK, MK, MB) teljesítménye a döntésedben, miszerint megnevezed azt a bizonyos 13-at, akik utazhatnak Pekingbe és mennyire az, hogy mit mutatnak majd neked a nyáron...Melyiket tartod fontosabbnak?

Az említett nagybetűs versenyek alapján a keretet szoktam kialakítani, vagy ha megvan már a keret, mint most, akkor ezek alapján kontrollálom, hogy helyes-e a választás. A tizenhármat mindig a közösen elvégzett munka alapján jelölöm ki, s ez nem sokkal szokta megelőzni a világversenyeket.

Kritikus Péter (2008-01-04 13:31:09)
Először is BUÉK, és sok sikert, eredményes munkát az új évben! Sok szó esett már korábban a vlv-n, hogy nem jó arányban használjuk ki az emberelőnyös helyzeteket. Én most a védekezésről szeretném kérdezni, kedves Dénes. A nyári Világligán a szerbeknek 63 emberhátrányt kellett kivédekezniük ebből 15 gólt kaptak, nálunk 55/18 a mutató. A márciusi VB-n még rosszabb a helyzet 68/16 a szerbeknek, és 61/22 nálunk. Mitől lehet az a tendencia, hogy a szerbek több hátrányból kevesebb gólt kapnak mint mi, és lesz-e valamilyen recept eme hátrány orvoslására a jövőben?

Ezek az adatok magukért beszélnek, ez nyilvánvaló. Úgy gondolom, hogy igazából jelentőségük viszont azokon a meccseken van az emberelőny-emberhátrány-kihasználás, vagy –kivédekezés-aránynak, amikor veszítünk. Tehát nekünk abból kell elsősorban felkészülni, azokból a csapatokból, amelyek esetében előfordulhat, hogy nem győzünk. Ilyenkor fontos, hogy ezek a mutatatók minél jobbak legyenek, és ezzel minket segítsenek a győzelemhez. A szerbek azért kapnak egyébként kevesebb gólt, mert jobban, fegyelmezettebben csinálják ezt a játékelemet. Nyilvánvaló, hogy a magyar vízilabda-játékosok az ilyen feladatokat nem az önmegvalósítás részének tartják, ez számukra egy szükséges, nem pedig egy szép feladat. Ezt a mentalitást nem a válogatottban kell, lehet megváltoztatni, hanem sokkal korábban, valószínűleg már gyermekkorban. Kétségtelen, hogy a játék ugyanolyan fontos részéről van szó, mint például a góllövés, amit azért nálunk mindenki sokkal jobban szeret.

ferenczyt (2008-01-04 14:11:36)
Tisztelt Kemény Úr ! 1. Valós-e az a megállapítás, hogy az utánpótlás szűkül, egyre kevesebb az újabb kiemelkedő tehetség, - szemben az egyik legnagyobb rivális, a szerb háttérrel, amely változatlanul (és valóságosan) ontja a nagy játékosokat; ha igen: meddig maradhatunk a közvetlen világ-elitben a Kásás-korosztály kiöregedése után? 2.Mit tehet a válogatott és a szövetség a vízilabda további népszerűsítése érdekében; mivel - úgy vélem - a sportág a Dunántúlon szinte ismeretlen az átlagemberek között, függetlenül a Pécs és a Fehérvár I. osztályú tagságától.....? 3. Ki lehet az utódja egy - nem várt - sikertelen olimpiai szereplés után - hallani-e önjelölt ill. preferált majdani pályázókról?

1. Igazából ezt nehéz megítélni, én a fiatal, tehetséges szerb játékosok közül azokat ismerem jobban, akik a válogatottba is be tudtak kerülni, de nálunk is bekerült jó néhány hasonló korú játékos a fiatalok közül, akik szintén nagyszerű tehetségek. Az tény, hogy az elmúlt tizenegy évben Magyarországon megnégyszereződött az igazolt utánpótlás-vízilabdázók száma, attól tehát nem kell tartani, hogy nem lesznek kiemelkedő, az utánpótlásból érkező játékosaink – már csak a nagy számok törvénye alapján sem. Úgy gondolom, megvan minden esély arra, hogy Peking után is erős magyar válogatott legyen.
2. Amit tehet a válogatott, azt elsőként, úttörőként teszi, nagyon sokat játszunk vidéken, olyan helyszíneken, ahol nincs igazán tradicionálisan erős fellegvára a magyar vízilabdának, azért is, hogy népszerűsítsük. Sokkal jobb a kép a Dunántúlon, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt volt, elég csak arra a sok városra gondolni, ahol most már komoly vízilabda-élet van, és tíz évvel ezelőtt meg egyáltalán nem volt póló.
3. Nem tudom, hogy ki lehet az utódom, én csak annyit tudok, hogy augusztusban Pekingben olimpia lesz, és arra készülök.

Látnok! (2008-01-04 14:24:29)
Jó napot kívánok! Én magát tartom a modern vízilabda lejobb mágusának, kérdésem nem egyszerű, viszont nagyon szeretném, ha válaszolna rá. Nevekre nem is szeretnék rákérdezni kérdésem az lenne, hogy: melyek azok a posztok, amik őszintén a legnagyobb fejtörést okozzák az Olimpiára utazó kerettel kapcsolatban? Kimondva, kimondatlanul 5-6 játékosnak biztos a helye, de a kérdéses posztokra lennék kíváncsi! Előre is köszönöm! Üdv. 

Én pedig megköszönöm a megtisztelő megállapítást, amivel a kérdés kezdődik. Viszont rossz hírem van, nem fogok tudni posztokat sorolni, mert nincs olyan poszt, ahol én már most egyértelműen állást foglalhatnék, ugyanis egy-egy poszton több játékost veszek számításba, kettőt vagy hármat (vagy két posztra mondjuk négyet).

MV (2008-01-04 14:42:36)

Tisztelt Kapitány! Először is gratulálok az eddig elért eredményeihez, mert bárki bármit mond azért azt a "Mercédeszt" vezetni is tudni kell. A kérdésem inkább technikai jellegű lenne: az elmúlt világversenyeket egy új stratégia szerint játszottuk végig (ahogy én szurkolóként láttam quasi rotációs rendszerben többé-kevésbé folyamatosan mozogtak a játékosok a posztokon). Tervezi e több "statikus" elem bevitelét a válogatott játékába (gondolok itt a klasszikus állóbekkek visszahozására pl.) vagy alapvetően marad ez a koncepció? Utólag is BUÉK! Kitartást a szakmai stábjának, a csapatnak és természetesen Önnek is! Hajrá Magyarok!

Én is boldog új évet kívánok a kedves kérdezőnek! Én nem ilyen kritériumok szerint döntöttem el, vagy fogom eldönteni, hogy az úgynevezett klasszikus állóbekk bekerül -e a válogatottba, ahogy azt a kérdező kérdezi, hanem az adott játékosállományból az általam legerősebbnek vélt csapatot alakítom ki. És ha meg tudjuk oldani a feladatokat bizonyos típusú játékosok nélkül, és úgy vagyunk a legerősebbek, akkor bizonyos típusú játékosok nem lesznek a csapatban. 

 

Tamás (2008-01-04 15:07:06)
Kedves Dénes! Azt láthatjuk az utóbbi pár évben, hogy a szerb játékosok a meccseken egyre távolabb tolják játékosainkat a kapujuktól, gyakran fél pályán tudunk csak passzolgatni. Mi az oka ennek? Jobb a lábtempójuk, fizikailag erősebbek? Teszünk majd valamit a várható kiszorítósdi ellen? Pekingre (és az azt megelőző felkészüléshez) sok sikert kívánok! 

Először is köszönöm a jókívánságokat, másrészt egyetlenegy megoldás van ez ellen a szoros emberfogás ellen, mégpedig a minél több mozgás. Évek óta azon dolgozunk, hogy minél többet mozogjunk, akár egyszerre többen, akár egy-egy játékos. Hogy ez hogy sikerül-e, milyen eredménnyel jár? Egyelőre nem járt jó eredménnyel, mert nem tudtunk győzni, de nem gondolom, hogy a felállt védelem elleni játékból fakadtak a legfontosabb problémák mint azt egy korábbi kérdésben az előny-hátrány játékkal kapcsolatban már taglaltam.

Imola (2008-01-04 20:38:13)
Kedves Deni! Először is szeretnék gratulálni az eddig elért eredményeihez. Ön szerint, hogy sikerül az idei év? Maga szerint megszerzik a fiúk az olimpiai aranyat? További sok sikert kívánok! Remélem olimpiai arany éremmel!

Köszönöm szépen a jókívánságokat kedves Imi! Azon dolgozunk, hogy jól sikerüljön. Nyilvánvaló, azt nem tudjuk garantálni - szemben az előző két olimpiával -, hogy egyértelmű esélyesként érkezzünk Pekingbe, de annyi esélyünk biztosan mindenképpen lesz, hogy ha nem is mi vagyunk a legjobbak, csak az egyik legjobb, azért a konkurenseket legyőzhessük. 

Ravub (2008-01-04 21:13:41)
Tisztelt Kemény Dénes! Nem fárasztó, hogy hónapokon keresztül oly sok interjú, nyilatkozat és beszélgetés során mindig ugyanazokat a kérdéseket kell megválaszolnia, ugyanazokat a döntéseket, helyzeteket megmagyaráznia? Lenyűgöző az igyekezete, hogy ugyanazon kérdésre megpróbáljon eltérő, élvezhető és értékelhető válaszokat adni. Sok sikert a 2008-as évben is! Remélem, minden perce az Ön elvárásai szerint alakul! ;)

Köszönöm a jókívánságokat! Érdekes a megfigyelés, tényleg ismétlődő kérdések vannak, sokszor azért is válaszolok mást, mint esetleg azt az előző alkalommal tettem, mert saját magamat ismételném, én nem szeretek magamra hivatkozni.

Andy bácsi (2008-01-04 21:59:42)
KAPITÁNY A HÍDON!!! Az athéni döntő után mondta, hogy "azt hiszem, döntő specialisták vagyunk." Jóllehet, azóta öt döntő "ment el", én most kiváltképp így gondolom! "Ez a csapat megtanult döntőt játszani", s kicsit módosítva a fenti idézetet én azt hiszem, olimpia specialisták vagyunk. Az idézőjel a fenti állításnál indokolt, mivel Joan Janet spanyol szövetségi Kapitánytól származik a 98-as perthi VB döntő után. Előtte elbuktak egy olimpiai és zsinórban két VB döntőt, aztán jött Atlanta, és még Fukuoka is. / Természetesen ezt KAPITÁNYUNK Ön mindenkinél jobban tudja, inkább a gondolatmenethez tartottam szükségesnek elmondani./ Szóval, ha már csak a tapasztalat okán is én úgy gondolom, hogy az a minimum, hogy Vujasinovicéknak, és a többieknek nem lehetnek nyugodt éjszakáik. De kívánom, hogy legyenek elbizakodottak. Én várom a döntőt, és izzítok. Tisztelettel és KöszöNETtel András

Érdekes ez a megfigyelés is, egyetértek vele. Az természetes volt, hogy az athéni döntő után azt kellett gondoljam, hogy döntőspecialisták vagyunk, miután Athénig tizenegy döntőből kilencet megnyertünk. Az elmúlt három év nem mutatja, hogy döntőspecialisták lennénk, most nem is mondom. Az is igaz, hogy a csapatban azért voltak személyi változások is, tehát ez a csapat most pillanatnyilag nem úgy tűnik, hogy döntőspecialista, de a társaságnak az elmúlt három évben bőven volt lehetősége arra, hogy a saját bőrén megtanulja, mit kell majd másképp csinálni Pekingben, egy esetleges döntőben.

Kiru (2008-01-04 22:04:13)
Miért van az, hogy a szerbek akár hol, akár mikor olyan szinten fel vannak spannolódva mikor játszanak, hogy gyakorlatilag lehetetlen fel venni velük a ritmust. Tökéletesen védekeznek, képtelenek vagyunk figurákat megjátszani, ill. sztár játékosaink egyszerűen nem merik el vállalni a lövéseket! Így nagyon nehéz lesz megszerezni a legfényesebb érmet nem???

Elfogadom a kritikát, az elvesztett döntőkben egyértelmű volt, hogy egy-másfél negyed után a csapat az előző napokon mutatott játékbiztonságát elveszítve, önmagához képest sokkal gyengébbet nyújtott. Én ettől függetlenül optimista vagyok, mert egyre inkább látszódik, hogy melyek voltak azok a problémák, amelyek ezeket az elvesztett döntőket okozták, azaz, hogyha látjuk, van sanszunk arra is, hogy javítsunk.

F.P. (2008-01-04 22:13:21)
Tisztelt Kemény Úr! Először is, szeretnék gratulálni a két olimpiához és az összes többi eredményhez! Azt szeretném kérdezni, hogy hogy értékeli Jászberényi Gábor teljesítményét ebben a szezonban? Van esély arra, hogy visszakerüljön a válogatottba? Vagy nem tartja elég megbízhatónak ahhoz, hogy egy keményebb mérkőzésen beállítsa az Olimpián? Milyen gyakorlatokat ajánlana egy serdülő kapusnak? (Szeretnék eljutni egy korosztályos válogatott edzésre.:)) Minden jót, és sok szerencsét az Olimpiához! 

Kedves kérdező, ami a Jászberényi Gábort illeti, ő öt éven keresztül volt a csapat keretének tagja, sok mérkőzésen játszott, sokszor játszott jól, volt olyan is, hogy nem. Összességében most azzal, hogy én másokat válogatok, úgy gondolom, hogy a pillanatnyi helyzetről a véleményemet elmondtam. Végleges olimpiai keret május végén lesz, indokolt esetben miért ne változtatnék? Ami a korosztályos utánpótlás válogatott edzés meglátogatását illeti, nem gondolom, hogy akadálya lehet, javaslom a vízilabda szövetségen keresztül édesapámmal, Kemény Ferenccel felvenni a kapcsolatot - ugyanez vonatkozik a gyakorlatokra.

messi (2008-01-04 23:52:00)
Tisztelt kapitány!Mit gondol mi lesz a bajnokság végén?Ön szerint ki örül a végén??válaszát előre is köszönöm! 

Én most úgy gondolom, hogy négyismeretlenes egyenlet a bajnokság. A négy vezető csapat közül egyik sem tudott ellépni a többitől, mindegyiknek vannak rossz és jó periódusai. (Rooney)

Zsuzsa (2008-01-05 18:21:24)
Kedves Kemeny Ur! Evek ota tavol elek Magyarorszagtol az USA-ban, lehetosegeimhez merten igyekszem "otthon" lenni az otthoni hirekben. A neten mindig elolvasom a sporthireket, kulonosen az On nyilatkozatait, melyek egy rendkivuli, derus lelekrol vallanak szamomra. Nem tudok azonban semmit az On gyokereirol, az On eleteben meghatarozo jelentosegu emberekrol, az On tanitoirol, akik szemelyisegebol talan ma is erot merithet. Megmutatna-e az On belso enjet azoknak, akik azt mondanak gyerekeiknek: nezd meg fiam, ki az a Kemeny Denes, ha meg akarod allni a helyedet az eletedben?  

Nagyon megtisztelnek a sorok, köszönöm szépen. Az utolsó mondatban foglaltakhoz: én nem vállalhatok ekkora felelőséget, mert egyáltalán nem gondolom, hogy fiataloknak okvetlenül engem kellene példaképnek jelölni. A kérdés lényegét illetően: a vizipolo.hu oldalon megvan a lehetőség, hogy egy velem készült interjú-kötetet megvásároljon a kedves olvasó. Abban valószínűleg sok kérdésre választ kap.

hajdu lászló (2008-01-05 20:32:09)

Tisztelt Kemény Úr! Mit gondol, miért nem mennek a döntők Athén óta? Mi lehet az a szükséges plussz üzenet, ötlet, módszer, amivel sikerül kibilleneteni a csapatot az ezüst-szériából és megszerezni az aranyat Pekingben? 

Tulajdonképpen a montreali döntőhöz nem álltunk az addig tőlünk megszokott elszántsággal. Ez nem csak annak a döntőnek az elvesztését, hanem a saját magunk bizonyos mértékű elbizonytalanodását eredményezte, és ami legalább annyira káros: az ellenfél önbizalmát növelte. Ezzel a mérkőzéssel mi megfordítottunk egy addigra már számunkra nagyon kedvezően beállt helyzetet, és most szerintem nagyjából ezt szenvedjük. Tavaly úgy tűnt, hogy valami változás van a tendenciában. A vb-döntőn a meccs második felében húztunk el és alakítottunk ki nyerő helyzetet, a Világliga-döntőn, egy másik ellenféllel szemben a mérkőzés első felében mentünk sokkal bátrabban be a vízbe, mint az előző döntőkön. Az eredmény azonban ugyanaz volt. Remélem, hogy ebből a két döntőből a pozitív részeket megőrizzük (hókuszpókuszokat szerintem nem kell itt kitalálni), és meg fogjuk tudni nyerni az összes fontos meccsünket Pekingben.

Bia (2008-01-05 20:58:09)

Tisztelt Kemény Dénes! Az lenne a kérdésem, mit gondol, ki lesz az utódja miután lemond a kapitányságról? Van ebbe beleszólása? Persze remélem, még látjuk pár évig a medence szélén, csak nekem furcsa lenne, ha váltás történne, ezért érdeklődöm! :) Mióta én emlészem, Ön a kapitány! (17 éves vagyok :) ) További sikereket kívánok Önnek és a csapatnak, várom az olimpiai aranyat! :) 

Erre a kedves kérdésre, miszerint minél tovább szeretne a parton látni, most nem tudok semmit mondani. Már egy korábbi válaszban is jeleztem, több fórumon is elmondtam, hogy augusztusig látok csak előre. Az érdekel egyedül. Semmi más, ami később lesz, beleértve azt is, hogy folytatom-e vagy sem.

Gy.A. (2008-01-05 23:45:36)
Kedves Dénes! Kásás Zoltán nyilatkozta itt a vlv-n (ha jól emlékszem a VB után), hogy olyan tehetséges generáció, mint a Kásás Tamásék-féle, 30 évente egyszer születik, és a válogatottból való majdani elkerülhetetlen kiválásuk a nemzeti csapat eredményeiben is meg fog mutatkozni, amire a vízilabdát kedvelők már most felkészülhetnek. Ön is osztja ezt a véleményt? Csupán ennek, a veleszületett tehetség-tényezőnek a hiánya lehet olyan kihatással a válogatott eredményeire, ami Magyarországnak a világ vízilabdájának "felsőházából" való kikerülését jelentené? Ha a többi tényezőt is számításba vesszük, mint pl. utánpótlásnevelés problémái, infrastruktúrális feltételek hiányosságai, stb., valós ez a "rémkép"?:) Kitartást és egészséget kívánok a munkájához, hajrá magyarok! 

Én optimistább vagyok Zoli barátomnál. Úgy gondolom, hogy akár az elmúlt évek junior válogatott eredményei, akár a létszámában megnövekedett utánpótlásbázis szerintem mindenképpen garanciát jelentenek arra, hogy a jövőben is eredményes magyar válogatottat lássunk. Egy biztos: komoly a "hendikep", mert ennyi vízilabdázó gyerekhez képest, ahányan most az országban vannak, egyértelmű, hogy nagyon kicsi a vízfelület. Tehát az infrastruktúrát mindenképpen javítani kellene. Mondom ezt annak ellenére, hogy egyébként azért lépésről lépésre javulgat a helyzet, elég csak az elmúlt néhány év három gyönyörű új uszodájára gondolni (Hódmezővásárhelyen, Egerben és Debrecenben).

DuMi7 (2008-01-06 08:35:15)
Csókolom! Elősször is szeretnék Sikerekben gazdag boldog újj évet kívánni és gartulálni az eddig elért eredményeihez!!! kérdésem: Mit tetszik tanácsolni egy 14 éves játékosnak aki valamivel alacsonyabb és erőben is gyengébb mint az átlagos A válaszokat előre is köszönöm! 

Köszönöm a jókívánságokat és a gratulációt. Úgy gondolom, hogy alázatot tudok tanácsolni és nagy szorgalmat. Mindenféle típusú testalkati hátrányt ezzel a két erénnyel ki lehet javítani.

Sacramento (2008-01-06 09:37:58)
Tisztelt Kemény Úr! A vlv-n több cikkben is olvashattuk (pl. Varga Dani, Madaras interjúk) hogy a szerb illetve volt jugoszláv utánpótlás mennyivel jár előrébb a magyarnál - fegyelmezettség, lábtempó stb. A első kérdésem az, hogy ha ilyen nyilvánvalóak pl. az utánpótlás nevelés hiányossságai, hogy több cikkben foglalkoznak vele, tehát téma, akkor tesznek-e valamit a jövőben - vagy már tettek - hogy változzon az edzői hozzáállás, fiatalok oktatása? A második kérdésem pedig az, hogy kijelenthető-e, hogy a szerbek által képviselt játékstílus az eredményesebb? Gratulálok a már elért és majdani eredményeihez! 

Köszönöm a gratulációt. Ami az utánpótlást illeti, nyilvánvaló, hogy a rengeteg gyerek mellett rengeteg edző dolgozik és az edzők pont ugyanúgy nem egyformák, mint ahogy nem egyformák a rendelkezésre álló játékosok. A minőségi munkát nyilvánvalóan hátráltatja a megugrott létszám a gyerekcsapatoknál, miközben a vízfelület az edzéshez nem lett nagyobb. Ezen próbál most már több mint egy éve a magyar utánpótlás válogatottak összes keretének edzője azzal javítani, hogy heti rendszerességgel hívják össze a legtehetségesebb gyerekeket a szükséges műhelymunka végzésére.

"Én a Varga Tamást kivinném!" (2008-01-06 11:09:37)
Tisztelt KAPITÁNY ÚR! Mindenek előtt: Sikerekben gazdag, boldog újesztendőt kívánok mind a magán-, mind a "hivatali" életében. Örültem a keretbővítésnek, ugyanis ez a régieknek és az "újaknak" is plusz ösztönzést ad. A 3. olimpiai aranyérem elnyerésében - megítélésem szerint - a kulcspont a NYERŐ JÁTÉKOSOK kiválasztása lesz. Azoknak, akik a kritikus szituációkban tartást tudnak adni a csapatnak, megtalálják a legjobb megoldást, több poszton is bevethetők,... Eredményes válogatást! A siker az Öné és a csapaté! Csak siker lehet!

Köszönöm a jókívánságot. Igyekszem megfelelni az eredményes válogatási tanácsnak.

Taki 2008-01-06 11:22:37
Kedves Dénes! Peking után ha nem ön lesz a kapitány,ha ön döntene kinek adná át a varázspálcát, Kik azok akik méltók rá? De ha ön maradna az jo lenne mert akkor sikeres pekingünk lenne,Hajrá Magyarok! üdv,Takács Zoltán 

Ez egy visszatérő kérdés. Én már egyszer-kétszer elgondolkoztam ezen korábban is, nem csak most, hogy Peking előtt állunk. Úgy gondolom, hogy ez az egész időszak, amióta én vagyok a kapitány, hozott annyi örömet és annyi eredményt általában a magyar pólózásnak, hogy nem találnám egy elfuserált ötletnek, ha olyan valaki, aki ennek a csapatnak a játékosa volt, néhány év komoly klubedzői tapasztalattal folytatná majd az én munkámat.

Következő oldal...

1 régi hozzászólás

Sportrajongó! hozzászólása
2008.02.29. 00:08

Minden Magyar arany érem felemelő, különösen az olimpiákról származók!Ennek az ici-pici országnak nagyon nagy szüksége van eredményekre. Amire Ön készül az fantasztikus, nehezen megismételhető, olyan magyaros virtus. Nevezetesen, hogy egymás utáni három olimpiáról, három földrészről származó "aranyakat" hozasson haza fiainkkal. El sem hiszi mennyire szorítunk ezért Önöknek! Ha meglesz a harmadik bravúr kérem kérjen jutalmául 3*3 uszodát az illetékesektől!-:) Nagyon várom a pekingi jó híreket, üdvözlöm csapata tagjait, gyúróstól, "Pavlikostól" együtt! Hajrá Magyarok!