FACEBOOK

Az Eger ment tovább a magyar LEN-csatából

Az Eger ment tovább a magyar LEN-csatából
hozzászólás, 2008.01.20.

ENGLISH VERSION // Az Egernek ismét bejött: három gól hátrányt nyugodtan összeszedhetnek Birosék bármelyik egyenes kieséses kupapárbajban. Akárcsak a Magyar Kupában a Vasas ellen, most is behozták a hátrányt és a Szeged 5:1(!) arányú legyőzésével biztosították helyüket a LEN Kupa legjobb négy csapata között.

Igen kemény, harcos mérkőzésen végül az Eger jutott a LEN Kupa elődöntőjébe a két magyar csapat küzdelméből. Az egri gárda szép lassan, negyedenként dolgozta le a Szegeden összeszedett háromgólos hátrányát. A játék eléggé szaggatott volt a rengeteg kontrának köszönhetően, így a meccsen mindösszesen hat találat született.

LEN-kupa negyeddöntő:

Brendon-UPC-ZF-Eger  - Szeged Beton VE 5:1 (2:1, 1:0, 1:0, 1:0)
Eger, v.: Carlo Salino (olasz), Mihalisz Kuretasz (görög)

Eger: Szécsi - Hegedüs, Biros, Császár, Kis G. 1, Decker Á. 1, Feltham 2. Cs.: Nyéki, Matajsz, Varga II. Zs., Kovács G. 1, Binder. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.

Szeged: Baksa – Lehmann, Weszelovszky 1, Korolija, Varga T., Komlósi, Balatoni. Cs.: Juhász, Varga P., Éles Monostori. Edző: Gyöngyösi András

Gól - emberelőnyből: 8/2 ill. 8/1.

Videó:

Szécsi Zoltán nyilatkozata



KIS GÁBOR:

Nagyon jól sikerült a meccs, hála Istennek, az idén egyre többször mondhattam ezt ki. Az adta meg az alaphangját a mai mérkőzésnek, hogy így védekeztünk. Büszke vagyok nagyon a csapatra. Egy gólt kapni a Szegedtől egy ilyen fontos mérkőzésen úgy, hogy ők is nagyon akartak és szerintem nem játszottak rosszul, fantasztikus. Egyszerűen több mint 100 százalékot nyújtottunk most védekezésben. Kevés gólt lőttünk, de ebben nyílván benne van az is, hogy a bírói felfogáshoz nehezen tudtunk alkalmazkodni, a sok kontra miatt sok támadást nem bírtunk befejezni. De összességében megérdemeltük a győzelmet.


BAKSA LÁSZLÓ:

Sokat nem tudok mondani. Gratulálok az Egernek, ahogy a továbbjutókat nézem, szerintem meg fogják nyerni a kupát. Nem volt magas színvonalú mérkőzés, mindkét csapat a védekezésre próbált összpontosítani. Az Eger jól megszervezte a védelmét, de igazából a mi gyengeségünk volt, hogy egy gólt tudtunk lőni négy negyed alatt, ez szégyenletes.

Sok mindenen változtatni kell, nyilván megpróbáljuk kijavítani a hibákat a bajnoki meccsekre, szerdán már az Újpest következik, aztán a Pécs. Nem lesz könnyű ilyen vereség után, de fel kell állnunk.  

Ami még az egri meccset illeti: a gond nem a kapott 5 góllal van, mert Egerben lehet ennyit kapni. Viszont nyolc emberelőnyből csak egyet értékesítettünk, gyakran leszereltek minket, passzívan játszottunk.

Sok sikert kívánok az Egernek!

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk4940
2008.01.22. 19:39

Kedves csirek! Az egri meccsekről egriektől kapjuk az anyagot, nem a "fővárosi elfogultság" miatt lett most csak ennyi. (a szerk.)

csirek hozzászólása
csirek4938
2008.01.22. 18:22

Tisztelt Szerk. Se egy kép,se video a gólokról tudósítás is csak egy pár sorban.A magyar élmezőny már nem csak a két Pesti csapatról szól,sőt...!Nem mellesleg a két "vidéki" gárdában is játszanak válogatottak.Mindamellett gratula az oldalhoz! Hajrá Eger!Hajrá Magyarok!

Tomute hozzászólása
Tomute4927
2008.01.21. 09:42

Szombat óta az jár az eszemben, hogy vajon kinek kellett volna blokkolnia Weszelovszkyt, ill. Szecska hogy kaphatta be azt a dugót...kicsit több koncentrációt srácok!!! :-):-):-) De azért HAJRÁ EGER!!!