FACEBOOK

Felzárkózott a Vasas

Felzárkózott a Vasas
hozzászólás, 2008.01.22.

Nehezen indult, de a Vasas végül hozta a papírformát és - a végeredményt tekintve - magabiztos győzelmet aratott otthonában a görög Etnikosz Pireusz ellen. A meccs hőse Varga Dénes volt, aki elképesztő gólokat lőtt. A piros-kékek legközelebb a Dubrovnikot fogadják.



Úgy kezdődött, hogy itt még komoly gondok is lehetnek: a Vasas első néhány támadása vérszegény befejezéssel halt el, míg a túloldalon előbb Vlontakisz lőtt nagyon szép centergólt, majd Katonás kiállítása után Mazisz értékesítette az emberelőnyt. Három perc telt el és a várt gólkülönbség-javítás kiszurkolása helyett amiatt kellett aggódni, hogy megszerzi-e egyáltalán a győzelmet a Vasas. Szerencsére Tóth Márton előnyből szépített majd Varga Dániel lövése csúszott be a kapus derekánál.

A második negyedben a Vasas átvette a vezetést: emberelőnyben csodálhattuk meg Varga Dénes szokásos, ütemtelen lövését. A Pireusz ezután még kétszer egyenlíteni tudott (közben Kovács Róbert értékesített előnyt), de Varga Dumi újabb gólja után megtört a jég: Katonás szép lövésével kettőre nőtt az előny (6:4). A Vasas ettől kezdve nem engedte ki az irányítást, s bár a görögök igyekeztek felzárkózni, az egyre jobban játékba lendülő hazaiak a végére teljesen felőrölték ellenfelüket.

A 6:5-ös első félidő után Katonás lőtt előnyben nagy gólt a pipába, majd Varga Dénes értékesítette a Steinmetz Ádám által kiharcolt ötméterest. Blanis kettős előnyben lőtt gólt, de Steinmetz Ádám gyönyörű, már igazán "megérdemelt" centergólja szertefoszlatta a görög reményeket (9:6). Nagy Viktor óriási védése és egy görög gól után Dumi-percek következtek: a Vasas következő három gólját mind ő szerezte - egyik szebb volt, mint a másik! Zárásként Steinmetz Barna lőtt át egy előny lejártakor, de ekkor már nem volt kérdéses a győztes kiléte.

Vasas-Etnikosz Pireusz (görög) 13:8 (2:2, 4:3, 4:2, 3:1)
Komjádi uszoda, v.: Bock (német), Koryzna (lengyel)
Vasas: Nagy V. - Katonás 2, Kovács R. 1, Varga Dániel 1, Varga Dénes 6, Steinmetz B. 1, Steinmetz Á. 1. Csere: Heinrich, Hőna, Mátyás, Tóth M. 1, Takács B. Edző: Földi László
Etnikosz: Karabetszosz - Milonakisz, Mazisz 2, Kokinakisz, Xatzikiriakakisz, Tsiklosz 2, Vlontakisz 1. Csere: Blanisz 2, Kalakonasz, Emanuilidisz, Sztellatosz 1, Vulgarakisz. Edző: Voltizakisz Makisz
Gól - emberelőnyből: 12/6, ill. 14/4
Ötméteresből: 2/2, ill. -
Kipontozódott: Takács B. (30. p.), Milonakisz (31. p.), Mazis (32. p.)
Kiállítva - végleg cserével: Mátyás (29. p.)

TZS-képek a mérkőzésről:

Videók:

Varga Dénes hatodik gólja

Varga Dénes ötödik gólja

Varga Dénes negyedik gólja

"A nap védése"

Steinmetz Ádám gólja

Varga Dénes ötméteresgólja

Varga Dénes második gólja

Varga Dénes első gólja

Varga Dániel gólja

További videók: 

Varga Dénes nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata