FACEBOOK

ötgólos Honvéd-vereség Dubrovnikban

ötgólos Honvéd-vereség Dubrovnikban
hozzászólás, 2008.01.20.

ENGLISH VERSION // Nem volt esélye a pontszerzésre a Honvédnak Dubrovnikban. Kiss Gergőék gyorsan nagy hátrányba kerültek és a telt ház előtt lejátszott Euroliga csoportmeccsen végül sima vereséget szenvedtek. A hazaiak jobbak voltak, helyzeteiket biztosan értékesítették, míg a Honvéd sokat hibázott. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a csoportból csak egy magyar csapat juthat tovább, s a döntés szinte bizonyosan az utolsó fordulóra, a Honvéd-Vasas-meccsre marad...

Munkatársunk, Kánya Dávid élő tudósítása a mérkőzésről, a Volvo Auto Hungária Kft. támogatásával:

A dubrovniki meccs percről percre, akcióról akcióra

Jug Dubrovnik-Honvéd 10:5 (3:1, 3:1, 4:1, 0:2) G.: Jokovics 4 , Dobud, Buslje 2-2, Boskovics, Sukno,  illetve Vindisch 2, Fodor, Székely, Vári

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés a Honvéd számára. Bejött az, amitől Kiss Gergely a legjobban tartott: a fanatikus szurkolótábor támogatását élvező hazai gárda hamar háromgólos előnyre tett szert annak ellenére, hogy az első komoly helyzet a vendégek előtt adódott, de Vindisch ziccerét Vican védeni tudta az első percben. Még az első negyedben javította Vindisch a hibáját, góljával 3:1 állt az eredményjelzőn nyolc perc játék után.

A második negyed egy gyors Boskovics-góllal kezdődött, ami után a Honvédnak egyre sürgősebbé vált a gólszerzés. Sajnos az idővel és a Dubrovnikkal egyszerre harcolni sosem könnyű, főleg Horvátországban. A pontatlan és elhamarkodott vendégtámadások megbosszulták magukat: még kétszer rezdült Gergely hálója, Vicané pedig csak egyszer (6:2).

Kovács Istvánnak a nagyszünetben sem sikerült lelket öntenie fiaiba, nyoma sem volt a karácsony előtti tűznek és lendületnek a játékosokban. A két újabb horvát előnygól (8:2) után már csak egyetlen cél maradt: tisztességes eredménnyel zárni a mérkőzést. Sajnos a sok egyéni hibával is tarkított játéka nem javult a hátralévő időben, igaz, a horvátok is kezdtek egyre dekoncentráltabban játszani.

Mindent elmond, hogy az első emberelőnyös helyzetünket a negyedik negyedben sikerült értékesíteni (Vindisch – 10:4), s még Vári lőtt egy gólt a záró sípszóig, de ez már a mérkőzés összképén és a súlyosnak nevezhető vereségen nem sokat segített. A vereséggel a Honvéd a „C” csoport első helyéről a harmadikra csúszott vissza.


Képek Dubrovnikból


Videók:

Kiss Gergely nyilatkozata



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata



Hárai Balázs nyilatkozata



Szivós Márton nyilatkozata



Fodor Rajmund nyilatkozata

10 régi hozzászólás

Real hozzászólása
Real4946
2008.01.23. 19:48

Kézilabda EB, Iváncsik Gergő: "A meccs után beszélgettünk, és mindenki azt emelte ki: az tetszik a csapatban, hogy amikor esetleg megakadunk, nem ülünk le teljesen, nem esünk kétségbe és szaladunk bele egy kilátástalan vereségbe. Épp ellenkezőleg, egymásba kapaszkodva, egymást előre tolva kijövünk a gödörből. Azt hiszem, ez a legfontosabb, sokat fejlődtünk e tekintetben az elmúlt két évben." Ez is cél - többek között.

Vikcó hozzászólása
Vikcó4943
2008.01.23. 14:37

bowie! Nem írtam h ellendrukker lennél, csak a Honvéd mellett érvelni ebben az esetben nem lehetett jobban a lent megemlített megjegyzésekre -amit azóta Real letisztázott-(márha a hszemre írtad h gyenge, ha nem akkor sorry). Nem vitattam a gyenge -véleményem szerint KRITIKÁN ALULI- teljesítményt (lásd utolsó mondat).

bowie hozzászólása
bowie4942
2008.01.22. 22:24

Vikcó! Nem vagyok a Honvéd ellendrukkere, de szerintem ettől a csapattól (akárki legyen is az ellenfél) gyenge teljesítmény, ha ennyire nincs partiban. Jó játékkal is ki lehet kapni, de szerintem itt nem erről volt szó.

Real hozzászólása
Real4928
2008.01.21. 12:31

Először is elnézést a pontatlan fogalmazásért. A "fejben" lévő problémákat én a koncentráció hiányára értettem. Egy biztos: megoldást kell találni arra, hogy: - csapat legyen a csapat; - kritikus, döntő helyzetekből mi kerüljünk ki pozitívan. Ez igaz mind klub-, mind válogatott szintre.

Vikcó hozzászólása
Vikcó4925
2008.01.20. 21:33

bowie! Írj jobbat és ne a kontra oldalon!:))) Honvéd drukkerként már baromira unalmas minden fórumon az "öreg, motiválatlan, kiégett" csapatról olvasni. Ha nyerünk tolnak a bírók, ha kikapunk...Üdv!

bowie hozzászólása
bowie4924
2008.01.20. 20:05

ez gyenge

Vikcó hozzászólása
Vikcó4923
2008.01.20. 16:09

Peking NEM KLUBKÉRDÉS, hanem teljesítménykérdés...Dénes dönt. Ha jól rémlik a Vasas se tud maga mögött fényes, győzelmektől hemzsegő évadot...voltak ők is jó mélyen...és a mostani formájuk sem fix...ezzel minden klub szenved. Egy élsportoló a víz közelébe se megy ha motiválatlan...nem ússza le az x km-t naponta és súlyt sem emel...ezek nem depressziós kislányok (már elnézést)...baromi szarul játszottak és kikaptak egy kemény felkészülési időszak után. Nagy zakó. Meglepődtünk. Ennyi. Kijavítani. Továbbmenni. Mindenki így csinálja. Lehet szidni edzőt meg csapatot és lehet lenyelni a békát és keményebben melózni. "Fejben kicsik": A vízilabda észjáték, így ezt kijelenteni kissé merész, mondjuk inkább azt h az egyéni hibák és a nem megfelelő koncentrálás csapatszinten összehozhat ekkora hibákat...lelki részben állnak úgy mint bármely másik klubcsapat...a küzdésről annyit, hogy lehett volna rosszabb is 5 gólnál... Általánosítani és ráhúzni a válogatottra kissé sarkallt.Üdv!

Dorka hozzászólása
Dorka4922
2008.01.20. 16:06

Mindezt azért, mert a Honvéd két egymást követő fontos meccsen elhasalt??? A Vasas is volt már formán kívül mégsem hangoztatta egy Honvéd szurkoló sem, h nincs helyük a keretben a Vasas játékosainak! Azért a Honvédnak is vannak olyan játékosai, akikre szükség lesz Pekingben!!!

szerintem ke hozzászólása
2008.01.20. 13:40

szerintem keményen dénesnek a komplet vasast kéne kivinnie pekingbe

Real hozzászólása
Real4920
2008.01.20. 11:43

Kétségbeejtő, hogy a nagy Dominó fejben, lelkiekben, küzdésben, ... mennyire kicsi. Kiégtek, motiválatlanok (motiválhatatlanok)? Kemény Dénesnek nagyon nehéz dolga lesz: 1. először csapatot összeválogatni, összeállítani, 2. motiválni. Persze, hogy szorítunk!