FACEBOOK

Eger-Szeged LEN Kupa-viszavágó

Eger-Szeged LEN Kupa-viszavágó
hozzászólás, 2008.01.18.

Még tavaly decemberben szerzett háromgólos előnyt hazai pályán a Szeged a LEN Kupa negyeddöntőjében. A szombati visszavágón az Egernek éppen akkora hátrányt kell behoznia, mint amilyet sikerrel ledolgozott a Vasas ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Bitskey uszodában válogatottak is szembenéznek egymással. Beharangozónkban Biros Péter, Kis Gábor, Kiss Csaba, illetve Baksa László nyilatkozata.

Eger-Szeged LEN Kupa-negyeddöntő, visszavágó (Eger, Bitskey uszoda, szombat, 19.00 óra)

BIROS PÉTER:

Természetesen úgy készülünk, hogy megpróbáljuk ledolgozni a hátrányunkat, sőt még előnyt is „kovácsolni”. Ez nem lesz egyszerű, mert a Szeged nem szokott túl sok gólt kapni, ezért inkább a védekezésre helyezzük a hangsúlyt; fontos, hogy ne kapjunk sok gólt, mert mi azért elöl meglőjük a góljainkat. Akkor van esélyünk, ha védekezésben nem hibázunk, elöl pedig kihasználjuk a helyzeteinket és minél nagyobb előnyre tudunk szert tenni. Mindenesetre nem a mérkőzés elején kell meglennie a szükséges különbségnek, hanem a végén. Kiss Csabán kívül mindenki harcra kész, várjuk a mérkőzést.

KIS GÁBOR:

Őszintén szólva, egy hete, a dupla fordulókor még féltem. Nem éreztem jól magam és a csapaton sem éreztem azt a lendületet, de ahhoz képest, hogy még három napja is voltak kétségeim, már nagyon bizakodó vagyok. Egyre inkább azt érzem, hogy fizikailag is és fejben is a helyén van a csapat. Köztudott, hogy hazai pályán az Egernek van nagyobb esélye, legutóbb a Vasas ellen is bebizonyítottuk, hogy le tudunk küzdeni ekkora hátrányt, remélem most is helytállunk majd. Kemény edzéseken vagyunk túl a héten, nehéz feladat lesz a Szeged ellen továbbjutni, de mindenképpen sikerülnie kell.

KISS CSABA:

Borzasztó nehéz lesz ledolgozni a háromgólos hátrányt, de a csapat már megmutatta hogy képes ilyen feladat megoldására is. Azt várom, hogy egy nagyon felkészült és fegyelmezett Szeged érkezik majd a Bitskey uszodába. Attól nem félek hogy nem leszünk elég motiváltak. Nem szabad sok gólt kapnunk, hiszen a Szeged egyik erőssége a védekezés, és nekünk minimum három góllal többet kell lőnünk, mint nekik J. Szerintem újra sikerülhet a bravúr. A szurkolók most is rengeteget segíthetnek, remélem ezúttal is sokan buzdítják majd a csapatot.

BAKSA LÁSZLÓ:

Úgy gondolom, tisztességesen elvégeztük azt  a munkát, ami szükséges a célunk eléréséhez. Sokat videóztunk, gyakoroltunk, úgy látom a csapattársaimon, hogy nagyon elszántak, tudják, mekkora lehetőség előtt állunk. Ki kell zárnunk minden külső körülményt és csak a magunk dolgával kell foglalkozni. Ha ez sikerül, akkor a célunkat is elérjük.