FACEBOOK

Előrehozott Eger-győzelem

Előrehozott Eger-győzelem
hozzászólás, 2008.01.14.

ENGLISH VERSION // Két nap alatt két bajnokit játszott az Eger (és a BVSC), miután az egriek kérésére a jövő heti LEN Kupa-visszavágó miatt előrehozták a BVSC-Eger bajnokit. Az Eger kipipálta a feladatot. Kis Gábor nyilatkozata:

Az Eger álmos kezdését kihasználva két gyors góllal indított a BVSC, de még az első negyedben egyenlített, sőt Binder góljával át is vette a vezetést a hevesi gárda. A második játékrész hazai egyenlítő góllal kezdődött, majd a számos pontatlan támadás után a negyed közepén ismét a hevesiek előtt adódott lehetőség, de Varga II. Zsolt kihagyta a büntetőt. A félidő utolsó másodpercében értékesített BVSC-ötméteres pedig azt jelentette, hogy meglepetésre 4:3 állt az eredményjelző táblán.

A nagyszünet után Feltham góljára még érkezett válasz, utána azonban háromszor csak a hazai háló rezgett, igaz kétszer ötméteresből. A BVSC továbbra is nagy akarattal küzdött, gólt lőttek (6:7), sőt, kétszer is egyenlíthettek volna. A ziccerek azonban kimaradtak, Nyéki viszont betalált, így kétgólos egri előnnyel vágtak neki az utolsó felvonásnak a csapatok. Vincze Balázs gárdája felzárkózott  egy gólra (7:8), de itt elfáradtak, így Birosék megadták a kegyelemdöfést, öt gólt szereztek a mérkőzés végét jelző sípszóig, igaz, Biros és Nyéki gólja volt talán a két, Egerhez méltó villanás az egész mérkőzés alatt. Szécsi Zoltán ezúttal sem utazott a csapattal.

KIS GÁBOR:

Nehéz mérkőzés volt, akárcsak a tegnapi. Még mindig bennünk van az alapozó hét fáradtsága, látszik, hogy a felkészülés elején tartunk. Az a lényeg, hogy nyertünk, még ha nem is nagy gólkülönbséggel, hiszen most ez volt a cél. A Szeged elleni meccsre remélem mindannyian jó formába lendülünk.



BVSC-Eger 7:12 (2:3, 2:0, 2:5, 1:4)
Budapest, Szőnyi út, v.: Kiszelly G., Németh A.

BVSC: Laboncz – Pecz 1, Nagy S. 1, Kriszt 1, Tóth Z. 2 (2/2), Galambos, Simon. Cs.: Szabó P., Szűcs 1 (1/1), Zsoldos 1, Ambrus F., Ulmann, Németh I. Zs. Edző: Vincze Balázs

Eger: Decker A. – Decker Á., Hegedüs, Feltham 2, Császár 1, Kis G., Biros 2. Cs.: Kovács G. 1, Nyéki 4 (1/1), Matajsz, Varga II. Zs. (1/0), Binder 2. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán

Gól emberelőnyből: 9/2 és 8/5

Ötméteres: 3/3 és 3/2

Kipontozódott: Simon (21. p.), Varga II. Zs. (24. p.)

Sárga lap: Gerendás György (27. p.), Vincze Balázs (30. p.)