FACEBOOK

Kemény Dénes: Tessék kérdezni!

Kemény Dénes: Tessék kérdezni!
hozzászólás, 2008.01.04.

ENGLISH VERSION // A szövetségi kapitány több mint egy hétig, január 13., vasárnap éjfélig várja a vlv.hu olvasóinak kérdéseit, amelyeket ezeken a hasábokon fog megválaszolni. Itt a lehetőség, hiszen nem akármilyen év vár ránk, s Kemény Dénes készen áll mindarra válaszolni, amit nem tart csapata szűk "belügyének".

A szövetségi kapitányt igazán nem kell bemutatni. Játékos- és edzőmúltjának minden részlete ismert, újságcikkek és könyvek dolgozták fel eddigi pályafutását. Magyarország legsikeresebb szövetségi kapitányától származik a vlv.hu ötlete, a cél az volt, hogy amúgy is népszerű csapata és a közvélemény között új, hivatalos kommunikációs csatorna jöjjön létre.

Olvasóink most közvetlenül Kemény Dénesnek tehetik fel kérdéseiket, jövő vasárnap éjfélig. A válaszokat - miként eddig is, a játékosok esetében - egyszerre, itt, ezeken a hasábokon tesszük majd közzé.


KEMÉNY DÉNES:

Kedves olvasók! Szeretettel várom a kérdéseiteket, és minden olyat, ami nyilvános, el is fogok mondani a válaszaimban.

46 régi hozzászólás

Móni hozzászólása
Móni4852
2008.01.14. 00:08

Ne haragudjon,de nem értek egyet az ön véleményével,hogy a játékosok az egész idényalatt legyenek jó formában.Szerintem ez képtelenség,mert a tül terheltség miatt nem tudnak eleget piheni és koncentráltan fegyelmezetten játszani.A legnagyobb baj ,hogy a szövetségek se egyeztetnek egymással mikor elkészítik a versenynaptárat.Ön amikor összeállítja a vállogatott keretet mit tart elsődleges szempontnak.A játékos legyen jó támadásban,védekezésben,vagy mutasson kreatív ötletes polot?

Katica hozzászólása
Katica4851
2008.01.13. 23:38

Tisztelt Dénes! Először is gratulálok az eddigi eredményekhez és egyben köszönöm is a rengeteg örömet! Remélem, hogy Peking után is vállalja a kapitányságot! Ha esetleg mégse, gondolkodott már azon, hogy mihez fog kezdeni? Eszébe jutott már, hogy az utánpótlással foglalkozzon, mint az édesapja? Jó lenne minnél tovább élvezni áldásos tevékenységét! Köszönöm válaszát és rengeteg sikert kívánok még! Hajrá Magyarok!!

Krisztián hozzászólása
2008.01.13. 23:33

Tisztelt Kemény Dénes! Azt szeretném megkérdezni,hogy továbbra is a ?bekk nélküli? játékot játszatja-e majd a csapattal.Tudom, hogy ezzel gyorsítjuk a játékot és megfelelő zónával így is kiiktathatók a nagydarab és veszélyes centerek, de?..Engedje meg,hogy mint szurkoló, egy kicsit kritikus legyek. Ez a taktika a legtöbbször működött, kivéve a legfontosabb meccseken, pl: a Horvátok,de legfőképp a Szerbek ellen. A másik kérdésem az,hogy mi a véleménye a Montenegróiakról? Szerintem az Olimpia egyik esélyesei,tele VB és EB győztes klasszissal??

Kisvacak hozzászólása
2008.01.13. 20:34

Amikor mentálisan kell valamit finomhangolni a csapaton, azt milyen eszközökkel tudja a kapitány elvégezni felkészülési időszakban vagy a világversenyen? További sok sikert kívánok!

Eszter hozzászólása
Eszter4848
2008.01.13. 11:36

Tisztelt Kapitány Úr! Én a sok vízilabdás kérdés után egy más sportággal kapcsolatban szeretnék kérdezni.. Hallottam, hogy volt szerencséje megnézni a Man United-Newcastle meccset élőben, és az edzést is. Mint United-szurkoló, szeretném kérdezni, hogy milyenek voltak a kinti benyomások, és hogy ízlett-e Sir Alexnek a szarvashús??:) Köszönöm a válaszát, és sok sikert kívánok egész évre!

. hozzászólása
.4845
2008.01.12. 23:06

Üdvölzöm Ha megkéne neveznie az 5 legjobb utánpótlás játékost, kik lennének az (16 évesek) A választ előre is köszönöm!

Pall hozzászólása
Pall4844
2008.01.12. 18:31

Tisztelt kapitany,azt tetszik tudni ,hogy a Pekingi olipia 2 olimpiaval is fel fogg erni ha nem tobbel? ,az orszag ,a jatekosok, es on eleteben.Biztos vagyok benne ,hogy elejet fogja tudni venni a jatekosok vedelmeben, az orszag erdekeben ,hogy holmi dopping vizsgalok.... meg ha "magyar" is nem fog zavart kellteni a felkeszulesben.Mert azt tudja on is nem mind arany ami fenylik. Nekunk nagy szuksegung van magara es a jozan eszre,csapatban a leggjobbak lehetunk csak rajtunk mullik.Biztos vagyok benne ,hogy a legjobbat hozzuk ki magunkbol ami eleg az aranyhoz mert on mar bizonyitot es a jatekosok is es a nemzet is a tobbit (a birokat)meg a korulmenyt,majd mi imadkozuk de tudjuk azt ,hogy a legjobbak vannak a porondon tiszta elmevel teljes szivel. Es ha Isten velunk ki ellenunk?

Kiru hozzászólása
Kiru4842
2008.01.12. 12:38

Tisztelt Kapitány! Egy pontosítás a 01.04-i kérdésemhez: Természetesen arra gondoltam, hogy amikor velünk kerülnek össze a szerbek. Ezt még fokozzák majd hisz egy olimpiai győzelem lesz a tét!!!Válaszát előre is köszönöm: egy vérbeli póló szurkoló.

Zoli hozzászólása
Zoli4837
2008.01.10. 18:24

Kapitány úr! nem tartja nevetségesnek hogy az ország legsikeresebb csapatsportja az utobbi két olimpia gyöztese,alig van képernyön,a sportujságban is magasan lemaradva foglalkoznak vele olyan sportok mögött mint a hoki,nöi kosár,férfi kosár kézilabda,ki ennek a felelöse és mit tesz a szövetség ez ellen?

virag hozzászólása
virag4834
2008.01.09. 15:31

Kapitány úr! Sokszor hiányzik a reális értékelés egy-egy világversenyt követően. Ha visszanézzük mi a különbség a vesztes és a nyertes döntők között? Minimális, szinte semmi. Amikor nyertünk szinte csodával határos fordítás (Athén), de a vesztesnél Melbourne (megnyert meccs elbukása). 4x8 perc minimális különbségek. Ugyanúgy nyerhetnénk. Nincs itt szerbfóbia, ifiben se jobbak. Sok tehetség van nálunk is. De kivételes sztárjaink (Biros, Kásás, Kiss G., Varga D.) se garanciák a sikerre. Pszichológus kell... A döntőben a valós tudás 80 százalékát mutassuk. Taktikában is lehetne újítani, jobban számítson a játékosok tanácsaira. Ne legyen öntörvényű, hallgasson a jótanácsokra.

Galicius hozzászólása
2008.01.09. 13:58

Tisztelt Kemény Úr!Vajon képesek lesznek-e az Olimpián úgy győzni,hogy a szerbek,horvátok egy erőszakos,agreszív játékot játszanak.Tudom,hogy nem csak nyers erő a vizilabda,de -sajnos- győzelmük esetén ez senkit nem érdekel.Hiába vannak szinte sakkszerű megoldások az Önök játékában,ha az erőszak győz.Érdekelne még,hogy hogy látja a játékvezetői gárdát.Nem arra vagyok kíváncsi,hogy el kell fogadni őket,hanem arra,hogy képesek-e úgy vezeti a mérkőzéseket,hogy azok elfogulatlanok legyenek.Személy szerint nagyon bízom a győzelmükben.Még egy kérdés.Vajon a magyar csapat öregjei nem túl fásultak-e,nem kellene-e több,lelkesebb,tehetséges fiatalt bevenni a csapatba.Persze sokat jelent a rutin,de sokszor azt veszem észre,hogy egy-két játékosból hiányzik az az igazi tűz.Sajnos még aszemükben sem lehet mindig látni.Egy nagy kalappal kívánok győzelmet.

Ica hozzászólása
Ica4827
2008.01.08. 15:41

Kedves Dénes! Hol töltötte az év utolsó napját? Mint a legtöbb ember, megfogadott valamit, az Önnek is oly fontos évre?

Fanni hozzászólása
Fanni4823
2008.01.08. 11:38

sok sikert az idei évhez

kicsibjörk hozzászólása
2008.01.07. 18:09

Kedves Dénes! Peking előtt Malagaban lesz egy elég kemény Európa-bajnokság. Nem vesz majd ki annyit a játékosokból, hogy "szmogvárosba" csúcsformán kívül fognak játszani a fiúk a rövid program miatt? Új szabálymódosítások lesznek-e az évben vagy tervezi-e a nemzetközi szövetség? Egy-egy módosítás után mennyire nehéz átállni az újakra? Köszönöm a válaszokat: Dalma

Pólólány hozzászólása
2008.01.07. 17:48

Kedves Kapitány Úr! Több helyen olvastam és hallottam (és ha mérkőzést nézek persze látom is), hogy a magyar játékosok nagyon technikás, ötletes pólót játszanak. Erre mindig is büszkék voltunk teljes joggal. Hogy Faragó Tamást idézzem (elnézését kérem, de mástól ezt még nem hallottam): az igazi pólót mi magyarok játszuk. A világ élvonalába tartozó csapatok többsége azonban erőből játszik (kicsit leegyszerűsítve: dobjuk be a labdát centerbe, adnak egy kiállítást, aztán majd gólt dobunk). Hogy az eredményeink még fényesebbek legyenek nem célszerű ebből valamit átvennünk? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

subbass hozzászólása
2008.01.07. 12:21

Tisztelt Kapitány Úr! Mit tud tenni Ön olyankor, mikor a játékosai jól játszanak, brillíroznak, szórják a gólokat gyengébb ellenfelek ellen - ám ugyanezeknek a játékosoknak döntő helyzetben nehezebb ellenfelek ellen megremeg a kezük? Pekingben mi győzünk!!!

Kata hozzászólása
Kata4815
2008.01.07. 10:02

Csupán egy rövidke kérdésem lenne, hogy Ön elégedett-e a mai sportdiplomáciával, természetesen a vízilabdában. Sok sikert a továbbiakban!

Norberto hozzászólása
2008.01.06. 23:13

Kedves Dénes! Melyik emberi tulajdonságot kedveled/utálod a leginkább? Van-e példaképed a vízilabdában/más sportban/az életben. Mi volt edzői pályád legmeghatóbb élménye? Mikor volt a legmagasabb a pulzusod a medence partján? Mi a legnagyobb különbség a 10 évvel ezelőtti és a mostani Kemény Dénes között? Melyik könyv "fogott meg" a legjobban? Mit mondanál egy 6 éves srácnak, miért a vízilabdát válassza (és ne pl. a focit vagy a teniszt), ha sportolni akar (netán nem ezt ajánlanád)? Melyik edző volt rád a legnagyobb hatással? Hová utaznál legszívesebben nyaralni? A válaszokat előre is köszönöm és sok sikert kívánok szeptemberben!

Black Jack hozzászólása
2008.01.06. 21:45

Tisztelt Kemény Úr! Az utóbbi versenyek döntői kapcsán többször is téma volt az emberelőny-kihasználásunk. Ez azonban a magyar bajnokság 4 legerősebb csapatánál is visszatérő probléma. A 4-5 legerősebb olasz csapat a tavalyi rájátszásban 8-10%-kal jobb mutatókat produkált ezen a téren. A kérdésem: ez az eltérő játékkultúra következménye, az olasz edzők által megkövetelt merevebb, egyszerűbb emberelőnyös játék hatékonyabb-e, vagy nem vagyunk elé "modernek" és a figuráink korszerűtlenek, esetleg nálunk jobb a védekezés? Nem kellene ezen a téren másolni a játékukat, átvenni a figuráikat, tanulni tőlük (persze a mi erősségeinket megtartva)? Sok sikert és jó felkészülést kívánok Pekingre!

Nevem hozzászólása
Nevem4810
2008.01.06. 20:47

Tisztelt Kapitány! Először is szeretnék gratulálni az eddig elért eredményekhez és még sok-sok aranyat kívánok! Egy rövid kérdésem lenne, mégpegig hogy mi a véleménye Hegedűs Gáborról, van-e esélye bekerülni a válogatott keretbe?

Drukker-csaj hozzászólása
2008.01.06. 20:44

Tisztelt Kapitány! Két kérdésem lenne: Első: Tényleg befejezi a kapitányságot Peking után? Ha igen,van már utódja? Kettő: Ön szerint melyik vagy melyik posztok amik nem túl hálásak? Van ilyen? Üdvözlettel. ui: Hajrá Magarok! Remélem nyer a csapat pekingben!

angyalka hozzászólása
2008.01.06. 19:50

Lehet már tudni az idei Uicum kupa pontos időpontját?Sok sikert a csapatnak,nagyon szurkolok,s hiszem h sikerülni fog ez az év.Augusztusban leszek 18éves, egy olimpiai aranyat szívesen fogadnék ajándékként a fiúktól:DMIndent bele!!!

Ella hozzászólása
Ella4807
2008.01.06. 16:13

egy rövid tömör kérdésem lenne Nem akarnak gyorsan csinálni egy naptárat 2008-ra? még nem késő Xd ez volt a komolytalan a komolyabbi Sokan mondják h peking a szomgfelhő fedte metropolisz ez a légkör mennyire befolyásolhatja a játékosok és az ön egésségét és koncentráló képességét?

Spori hozzászólása
Spori4806
2008.01.06. 12:43

Tisztelt Kapitány! Az én kérdésem az,hogy hogy lehet kezelni azt,hogy amikor elkezdte a munkát akkor ezek a játékosok"gyerekek"voltak.Ki voltak éhezve a sikerre és bármit megcsináltak amit kértek tőlük.Ez így van most is??Vagy most már mint családapák,megalapozott egzisztenciával rendelkező emberkék nehezebben vehetőek rá a munkára?Nehéz ezt a megváltozott helyzetet kezelni?Egyáltalán lehet?Én elhiszem,hogy mindenki szertne újra olimpiát nyerni,de ezért MINDEN NAP úgy is kell élni.Megvan ez most még ezekben(Molnár,Kiss,Szécsi,Biros,stb.)a játékosokban?Vagyis megvan még mindig az alázat? Kíváncsian várom válaszát,Fülöp!

Edina hozzászólása
Edina4805
2008.01.06. 12:00

Kedves Dénes! Van különbség egy olimpiai, VB v. EB felkészülés között? A várható ellenfelek befolyásolják a felkészülés menetét? További sok sikert kívánok!

Taki hozzászólása
Taki4804
2008.01.06. 11:22

Kedves Dénes! Peking után ha nem ön lesz a kapitány,ha ön döntene kinek adná át a varázspálcát, Kik azok akik méltók rá? De ha ön maradna az jo lenne mert akkor sikeres pekingünk lenne,Hajrá Magyarok! üdv,Takács Zoltán

2008.01.06. 11:09

Tisztelt KAPITÁNY ÚR! Mindenek előtt: Sikerekben gazdag, boldog újesztendőt kívánok mind a magán-, mind a "hivatali" életében. Örültem a keretbővítésnek, ugyanis ez a régieknek és az "újaknak" is plusz ösztönzést ad. A 3. olimpiai aranyérem elnyerésében - megítélésem szerint - a kulcspont a NYERŐ JÁTÉKOSOK kiválasztása lesz. Azoknak, akik a kritikus szituációkban tartást tudnak adni a csapatnak, megtalálják a legjobb megoldást, több poszton is bevethetők,... Eredményes válogatást! A siker az Öné és a csapaté! Csak siker lehet!

Sacramento hozzászólása
2008.01.06. 09:37

Tisztelt Kemény Úr! A vlv-n több cikkben is olvashattuk (pl. Varga Dani, Madaras interjúk) hogy a szerb illetve volt jugoszláv utánpótlás mennyivel jár előrébb a magyarnál - fegyelmezettség, lábtempó stb. A első kérdésem az, hogy ha ilyen nyilvánvalóak pl. az utánpótlás nevelés hiányossságai, hogy több cikkben foglalkoznak vele, tehát téma, akkor tesznek-e valamit a jövőben - vagy már tettek - hogy változzon az edzői hozzáállás, fiatalok oktatása? A második kérdésem pedig az, hogy kijelenthető-e, hogy a szerbek által képviselt játékstílus az eredményesebb? Gratulálok a már elért és majdani eredményeihez!

DuMi7 hozzászólása
DuMi74800
2008.01.06. 08:35

Csókolom! Elősször is szeretnék Sikerekben gazdag boldog újj évet kívánni és gartulálni az eddig elért eredményeihez!!! kérdésem: Mit tetszik tanácsolni egy 14 éves játékosnak aki valamivel alacsonyabb és erőben is gyengébb mint az átlagos A válaszokat előre is köszönöm!

Gy.A. hozzászólása
Gy.A.4798
2008.01.05. 23:45

Kedves Dénes! Kásás Zoltán nyilatkozta itt a vlv-n (ha jól emlékszem a VB után), hogy olyan tehetséges generáció, mint a Kásás Tamásék-féle, 30 évente egyszer születik, és a válogatottból való majdani elkerülhetetlen kiválásuk a nemzeti csapat eredményeiben is meg fog mutatkozni, amire a vízilabdát kedvelők már most felkészülhetnek. Ön is osztja ezt a véleményt? Csupán ennek, a veleszületett tehetség-tényezőnek a hiánya lehet olyan kihatással a válogatott eredményeire, ami Magyarországnak a világ vízilabdájának "felsőházából" való kikerülését jelentené? Ha a többi tényezőt is számításba vesszük, mint pl. utánpótlásnevelés problémái, infrastruktúrális feltételek hiányosságai, stb., valós ez a "rémkép"?:) Kitartást és egészséget kívánok a munkájához, hajrá magyarok!

Bia hozzászólása
Bia4797
2008.01.05. 20:58

Tisztelt Kemény Dénes! Az lenne a kérdésem, mit gondol, ki lesz az utódja miután lemond a kapitányságról? Van ebbe beleszólása? Persze remélem, még látjuk pár évig a medence szélén, csak nekem furcsa lenne, ha váltás történne, ezért érdeklődöm! :) Mióta én emlészem, Ön a kapitány! (17 éves vagyok :) ) További sikereket kívánok Önnek és a csapatnak, várom az olimpiai aranyat! :)

hajdu lászló hozzászólása
2008.01.05. 20:32

Tisztelt Kemény Úr! Mit gondol, miért nem mennek a döntők Athén óta? Mi lehet az a szükséges plussz üzenet, ötlet, módszer, amivel sikerül kibilleneteni a csapatot az ezüst-szériából és megszerezni az aranyat Pekingben?

Zsuzsa hozzászólása
Zsuzsa4795
2008.01.05. 18:21

Kedves Kemeny Ur! Evek ota tavol elek Magyarorszagtol az USA-ban, lehetosegeimhez merten igyekszem "otthon" lenni az otthoni hirekben. A neten mindig elolvasom a sporthireket, kulonosen az On nyilatkozatait, melyek egy rendkivuli, derus lelekrol vallanak szamomra. Nem tudok azonban semmit az On gyokereirol, az On eleteben meghatarozo jelentosegu emberekrol, az On tanitoirol, akik szemelyisegebol talan ma is erot merithet. Megmutatna-e az On belso enjet azoknak, akik azt mondanak gyerekeiknek: nezd meg fiam, ki az a Kemeny Denes, ha meg akarod allni a helyedet az eletedben?

messi hozzászólása
messi4793
2008.01.04. 23:52

Tisztelt kapitány!Mit gondol mi lesz a bajnokság végén?Ön szerint ki örül a végén??válaszát előre is köszönöm!

F.P. hozzászólása
F.P.4791
2008.01.04. 22:13

Tisztelt Kemény Úr! Először is, szeretnék gratulálni a két olimpiához és az összes többi eredményhez! Azt szeretném kérdezni, hogy hogy értékeli Jászberényi Gábor teljesítményét ebben a szezonban? Van esély arra, hogy visszakerüljön a válogatottba? Vagy nem tartja elég megbízhatónak ahhoz, hogy egy keményebb mérkőzésen beállítsa az Olimpián? Milyen gyakorlatokat ajánlana egy serdülő kapusnak? (Szeretnék eljutni egy korosztályos válogatott edzésre.:)) Minden jót, és sok szerencsét az Olimpiához!

Kiru hozzászólása
Kiru4790
2008.01.04. 22:04

Miért van az hogy a szerbek akár hol akár mikor olyan szinten fel vannak spanolódva mikor játszanak, hogy gyakorlatilag lehetetlen fel venni velük a ritmust. Tökéletesen védekeznek képtelenek vagyunk figurákat megjátszani ill. sztár játékosaink egyszerűen nem merik el vállalni a lövéseket! Így nagyon nehéz lesz megszerezni a legfényesebb érmet nem???

Andy bácsi hozzászólása
2008.01.04. 21:59

KAPITÁNY A HÍDON!!! Az athéni döntő után mondta, hogy "azt hiszem döntő specialisták vagyunk." Jóllehet azóta öt döntő "ment el", én most kiváltképp így gondolom!"Ez a csapat megtanult döntőt játszani", s kicsit módosítva a fenti idézetet én azt hiszem olimpia specialisták vagyunk. Az idézőjel a fenti állításnál indokolt, mivel Joan Janet spanyol szövetségi Kapitánytól származik a 98-as perthi VB döntő után. Előtte elbuktak egy olimpiai és zsinórban két VB döntöt, aztán jött Atlanta, és még Fukuoka is. / Természetesen ezt KAPITÁNYUNK Ön mindenkinél jobban tudja, inkább a gondolatmenethez tartottam szükségesnek elmondani./ Szóval ha már csak a tapasztalat okán is én úgy gondolom, hogy az a minimum, hogy Vujasinovicéknak, és a többieknek nem lehetnek nyugodt éjszakáik. De kívánom, hogy legyenek elbizakodottak. Én várom a döntőt, és izzítok. Tisztelettel és KöszöNETtel András

Ravub hozzászólása
Ravub4788
2008.01.04. 21:13

Tisztelt Kemény Dénes! Nem fárasztó, hogy hónapokon keresztül oly sok interjú, nyilatkozat és beszélgetés során mindig ugyanazokat a kérdéseket kell megválaszolnia, ugyanazokat a döntéseket, helyzeteket megmagyaráznia? Lenyűgöző az igyekezete, hogy ugyanazon kérdésre megpróbáljon eltérő, élvezhető és értékelhető válaszokat adni. Sok sikert a 2008-as évben is! Remélem, minden perce az Ön elvárásai szerint alakul! ;)

Imola hozzászólása
Imola4787
2008.01.04. 20:38

Kedves Deni!Elöszőr is szertenék gratulálni az eddig elért eredményeihez.Ön szerint,hogy sikerül az idei év?Maga szerint megszerzik a fiúk az olimpiai aranyat?További sok sikert kívánok!Remélem olimpiai arany éremmel!

Tamás hozzászólása
Tamás4785
2008.01.04. 15:07

Kedves Dénes! Azt láthatjuk az utóbbi pár évben, hogy a szerb játékosok a meccseken egyre távolabb tolják játékosainkat a kapujuktól, gyakran fél pályán tudunk csak passzolgatni. Mi az oka ennek? Jobb a lábtempójuk, fizikailag erősebbek? Teszünk majd valamit a várható kiszorítósdi ellen? Pekingre (és az azt megelőző felkészüléshez) sok sikert kívánok!

MV hozzászólása
MV4784
2008.01.04. 14:42

Tisztelt Kapitány! Először is gratulálok az eddig elért eredményeihez, mert bárki bármit mond azért azt a "Mercédeszt" vezetni is tudni kell. A kérdésem inkább technikai jellegű lenne: az elmúlt világversenyeket egy új stratégia szerint játszottuk végig (ahogy én szurkolóként láttam quasi rotációs rendszerben többé-kevésbé folyamatosan mozogtak a játékosok a posztokon). Tervezi e több "statikus" elem bevitelét a válogatott játékába (gondolok itt a klasszikus állóbekkek visszahozására pl.) vagy alapvetően marad ez a koncepció? Utólag is BUÉK! Kitartást a szakmai stábjának, a csapatnak és természetesen Önnek is! Hajrá Magyarok!

Látnok! hozzászólása
2008.01.04. 14:24

Jó napot kivánok! Én magát tartom a modern vizilabda lejobb mágusának, kérdésem nem egyszerű, viszont nagyon szeretném ha válaszolna rá. Nevekre nem is szeretnék rákérdezni kérdésem az lenne, hogy: melyek azok a posztok, amik őszintén a legnagyobb fejtörést okozzák az Olimpiára utazó kerettel kapcsolatban? Kimondva, kimondatlanul 5-6 játékosnak biztos a helye, de a kérdéses posztokra lennék kíváncsi! Előre is köszönöm! Üdv.

ferenczyt hozzászólása
2008.01.04. 14:11

Tisztelt Kemény Úr ! 1. Valós-e az a megállapítás, hogy az utánpótlás szűkül, egyre kevesebb az újabb kiemelkedő tehetség, - szemben az egyik legnagyobb rivális, a szerb háttérrel, amely változatlanul (és valóságosan) ontja a nagy játékosokat; ha igen: meddig maradhatunk a közvetlen világ-elitben a Kásás-korosztály kiöregedése után ? 2.Mit tehet a válogatott és a szövetség a vízilabda további népszerűsítése érdekében; mivel - úgy vélem - a sportág a Dunántúlon szinte ismeretlen az átlagemberek között, függetlenül a Pécs és a Fehérvár I. osztályú tagságától.....? 3. Ki lehet az utódja egy - nem várt - sikertelen olimpiai szereplés után - hallani-e önjelölt ill. preferált majdani pályázókról ?

Kritikus Péter hozzászólása
2008.01.04. 13:31

Először is BUÉK, és sok sikert, eredményes munkát az új évben! Sok szó esett már korábban a vlv-n, hogy nem jó arányban használjuk ki az emberelőnyös helyzeteket. Én most a védekezésről szeretném kérdezni, kedves Dénes. A nyári Világligán a szerbeknek 63 emberhátrányt kellett kivédekezniük ebből 15 gólt kaptak, nálunk 55/18 a mutató. A márciusi VB-n még rosszabb a helyzet 68/16 a szerbeknek, és 61/22 nálunk. Mitől lehet az a tendencia, hogy a szerbek több hátrányból kevesebb gólt kapnak mint mi, és lesz-e valamilyen recept eme hátrány orvoslására a jövőben?

Nikis hozzászólása
Nikis4780
2008.01.04. 13:06

Kedves Deni! Mennyire számít a fiúk év közbeni (EL, LK, MK, MB) teljesítménye a döntésedben, miszerint megnevezed azt a bizonyos 13-at, akik utazhatnak Pekingbe és mennyire az, hogy mit mutatnak majd neked a nyáron...Melyiket tartod fontosabbnak?

Croissant hozzászólása
2008.01.04. 10:45

Kedves Mester! Milyen érzés egy olyan kincsesbányában dolgozni, mint amilyen a hazai vízilabda emberanyaga? Milyen az, amikor egy-egy csiszolatlan gyémántból az Ön munkájának eredményeképpen válik ragyogó drágakő?