FACEBOOK

Eger-henger és kupagyőzelem a Szőnyi úton

Eger-henger és kupagyőzelem a Szőnyi úton
hozzászólás, 2008.01.11.

ENGLISH VERSION // Az Eger csapata nyerte a Vodafone Magyar Kupát, miután a vasárnapi budapesti döntőben - némileg meglepő módon - nagy fölénnyel, végig több góllal vezetve legyőzte a valamennyi válogatott játékosát (sőt: olimpiai bajnokát) felvonultató címvédőt, a Honvédot. A döntőt megelőzően a válogatott tagjai (a "külföldiek" és a Vasas-tagok, valamint Baksa) gálamérkőzésen vettek részt.

A férfi döntő és a női döntő között különleges csemegét tálaltak fel a rendezők. A magyar férfi vízilabda-válogatottat kihívta egy barátságos mérkőzésre a Vodafone csapata. Utóbbit megerősítették a cég reklámemberével, Kásás Tamással, a kaput pedig Baksa László védte. (Vízbe szállt és egy gólpasszt is adott Beck György, a magyarországi Vodafone-cég vezérigazgatója is.)

A meccs öt-öt mezőnyjátékossal kezdődött, a bírói teendőket Kemény Dénes vállalta magára, fiainak edzője ezúttal a kisebb kézsérülés miatt civil ruhában jelenlévő Varga Dániel volt, míg a medencében történteket Hajdú B. István kommentálta.

A magyar válogatott kapuját Nagy Viktor védte, a mezőnyben Benedek, Hosnyánszky, Madaras, Steinmetz Ádám
 és Varga Dénes szerepelt. A mobilosok szépen tartották magukat, de azért Benedekék végig vezettek, s 5:4-re meg is nyerték a két félidőből álló mecset. Ez nem is volt olyan könnyű, mert a játékvezető az utolsó percekben engedélyezte, hogy a teljes Vodafone-csapat beszállljon a harcba, s egyidőben vagy két tucatnyi pirossapkással kellett megküzdeniük a válogatottaknak.
Videók:

Jelenet a Vodafone-gáláról III.

Jelenet a Vodafone-gáláról II.

Jelenet a Vodafone-gáláról I.



A Vodafone Magyar Kupa döntőjét a meccs előtti fogadkozásoknak megfelelve harciasan és fokozott tempóban kezdték a  a csapatok. Az első komolyabb támadás végén Varga II Zsolt durrantott mellé, nem sokkal később Biros lövése akadt az oldalhálóba. Egy Szécsi-védés utáni támadásból az Eger szerzett vezetést Feltham révén a negyed közepén, majd fél perccel később Matajsz duplázta meg az előnyt, megúszásból. A címvédő tehetlen volt Szécsivel és a hevesi védelemmel szemben, sőt! A negyed utolsó mozzanataként Biros került ziccerbe, önzetlenül Hegedűsnek passzolt, így nyolc perc játék után 3:0-ás vezetésre tett szert az Eger. 



A folytatásban Kiss Gergő büntetőből szépített, de a magas fordulaton pörgő kék-sárgák Binder előnygóljával, majd Kis Gábor távoli bombájával tovább növelték az előnyt (1:5). Szivós még válaszolni tudott az egyre reménytelenebb helyzetbe kerülő Honvéd részéről, de hamarosan ismét az Eger villant, Hegedűs forgatta be Kovács Olivért, majd ejtett Gergely fölött a kapuba három perccel a nagyszünet előtt. Kovács István gyorsan le is cserélte olimpiai bajnok kapusát, a beugró Bisztritsányi Dávidnak akadt is dolga még a nagyszünetig, akárcsak a túloldalon Szécsinek, amit mindketten sikerrel megoldottak, így nem esett több gól az első félidőben.
 

A térfélcsere után az egyre biztosabb előny birtokában nyugodtan játszott az Eger, a Honvéd az idő szorításában pontatlan és ideges játékot mutatott a meccs ezen szakaszában. A negyed elején Varga II Zsolt jobbról talált be,  Kovács István csapata egy időkérés utáni fórt is elhibázott, amikor pedig Kis Gábor újabb szabaddobás gólja után 2:8 állt az eredményjelzőn, elkezdett mozgolódni az egri kispad, érezték, hogy az idő már nekik dolgozik. A honvédos kísérletek sorra eredménytelenül zárultak, Vári ziccerét Szécsi bravúrral védte, Fodor hajszállal maradt le egy ígéretes passzról. Nyolc másodperccel a záró felvonás előtt Vári állt ki, Gerendás jó érzékkel időt kért, ami után mindössze hat másodpercre volt szüksége a hevesi legénységnek, hogy feltegyék a koronát a teljesítményükre; Biros passzát Császár értékesítette jobboldalról (2:9), ezzel a kupadöntő végképp eldőlt.

Az utolsó negyedet Kiss Gergely és Nyéki Balázs góljai nyitották (3:10). A hátralévő időben Honvéd azért dolgozott, hogy kozmetikázzon az eredményen, az egriek pedig - folytatva az örömpólót - várták a végső sípszót. Az események gyorsan pörögtek, Szivós gyönyörű cselt mutatott be, Biros betalált, Bárány duplázott (5:11), az utolsó másodpercekre pedig Császár és Vindisch gólváltása maradt, na meg az Eger percek óta tartó és sokáig folytatódó ünneplése, hiszen a város csapata 1972 után diadalmaskodott ismét a Magyar Kupában, amelynek döntőjében a címvédő Honvédot ütötték ki, káprázatos játékot mutatva, teljesen megérdemelten.




Honvéd-Eger 6:12 (0:3, 2:3, 0:3, 4:3) G.:
Kiss G., Bárány 2-2, Vindisch, Szivós, illetve Hegedűs, Császár, Kis G. 2-2, Feltham, Matajsz, Nyéki, Varga II Zs., Binder, Biros

Képek a Vodafone-gáláról és a kupadöntőről

Képek a Vodafone-gáláról és a kupadöntőről II. 

Képek a kupadöntőről

Videók:

Biros Péter nyilatkozata



- Teljesen más mérkőzés volt, mint a tegnapi, ahogy más volt az ellenfél is. Azért a Honvéd nem Ferencváros, nem lehet egy lapon említeni őket, más is volt a hozzáállás. Ez meg is látszódott a mérkőzésen mind elöl, mind hátul. Inkább az volt a fontos, hogy ne kapjunk gólt, valahogy csak találunk majd elöl gólokat, de hát tényleg fantasztikusan jól ment elöl is a játék. Úgy érzem, hogy támadásban már a harmadik negyed közepén elbizonytalanodott a Honvéd egy kicsit, Zoli nagyon jól védett, ott voltak a blokkok, ahol kellett, akkor szereltünk, amikor tényleg kellett szerelni, jól semlegesítettük a centereket, minden klappolt a védekezésben hátul, elöl is. Voltak helyzetek, amik kimaradtak, de azt hiszem tényleg nagyon látványos gólokat lőttünk, tehát mindent megpróbáltunk azért, hogy megszerezzük a Magyar Kupát. Próbáltunk minél jobban játszani, és hát hála Istennek sikerült, mert fejben úgy álltunk hozzá, hogy megszakadtunk a vízben egymásért. Ennyi a siker titka.

- Milyen volt ez az év?

- Felemás, mert ugye kiestünk az Euroligából, ez azért még mindig fájó pont, a LEN-Kupában ott vagyunk, de azt ugye nem követik annyira nagy figyelemmel Magyarországon, csak most, mert ugye két magyar csapat játszik egymás ellen, sajnos, jobb lett volna a döntőben. Ezzel a Magyar Kupa-győzelemmel azt hiszem, hogy nagyon jól zártuk az évet.

- Válogatott?

- A válogatott ugye megint ezüstérmes lett, de hát a fő cél előttünk áll. Azt hiszem, hogy mindenki föláldoz mindent, apait-anyait belead nyáron azért, hogy nagyon fényes legyen az az érem, amit szeretnénk megnyerni.



Szécsi Zoltán nyilatkozata



- Nagyon örülök, hogy nyertünk, utoljára az athéni olimpia előtti évben nyertem kupa-aranyat, úgyhogy bízom abban, hogy a hagyomány az folytatódik minden téren.

 - Milyen meccs volt? 

- Kupadöntő volt, és nyertünk.:) 

- Hogyhogy ilyen nagy fölénnyel? 

- Jobban akartunk, és „állatok voltunk”.


Kis Gábor nyilatkozata



- Örülök nagyon, hogy így sikerült, most nyertünk először az Egerrel az elmúlt négy év alatt, és nagyon ki voltunk éhezve erre. Fantasztikus, végre valahára sikerült, jól játszottunk idegenben, megérdemelten nyertünk.



Kiss Gergely nyilatkozata




- Az értékelés szakmailag nem sokat ér, nagyon röviden össze lehet foglalni tényszerűen: mi sehogy nem játszottunk, az Eger, pedig elöl-hátul nagyon határozottan és nagyon jól, gratulálni tudunk csak nekik. Ez a játék nem volt méltó hozzánk, ennél sokkal többet dolgoztunk eddig. 

Ennek ellenére a szurkolóknak, a vízilabda-szurkolóknak, a Honvéd-szurkolóknak, boldog új évet kívánok!

 

A lényeges fele most jön az idénynek!



Gór-Nagy Miklós nyilatkozata




- Úgy érzem, bedőltük az Eger tegnapi játékának, és ma a játék minden elemében felülmúltak minket. 

Szerencsére azt tudjuk jól, hogy aki megnyeri a Magyar Kupát, az nem nyer Magyar Bajnokságot.

 

Gratulálok az Egernek, és egyben boldog új évet kívánok a vlv olvasóinak!



Szivós Márton nyilatkozata



- Először is szeretnék gratulálni az Eger csapatának, nagyon jól játszottak, megérdemelték a győzelmet. Amennyire jól játszottak ők, mi annyira rosszul.

 

Boldog új évet kívánok mindenkinek! Sziasztok, találkozunk 2008-ban!



Hárai Balázs nyilatkozata



- Sajnos nagyon rosszul kezdtünk a mérkőzés elején, és nem tudtuk kijavítani a saját hibáinkat. Csak annyit tudok mondani, hogy gratulálok az Egernek, mert végigküzdötte, végighajtotta a mérkőzést.

Biros Péter gólja

Kiss Gergely második gólja

Kis Gábor második gólja

Szivós Márton gólja

Kis Gábor első gólja

Kiss Gergely első gólja

7 régi hozzászólás

Tomute hozzászólása
Tomute4761
2008.01.02. 12:06

Köszi Srácok, ez nagy élmény volt! Hajrá Eger!

Timcsi hozzászólása
Timcsi4760
2008.01.02. 00:13

EGER. Ennyi. ISTENEK VAGYTOK!

Kopeti hozzászólása
Kopeti4751
2007.12.31. 17:02

Teljes mértékben igazad van Kiszellyvel kapcsolatban és sajnos ez már kezd megszokottá válni, hogy mindig az Eger ellen fúj.

szívás hozzászólása
2007.12.31. 12:32

Kiszelly mindent elkövetett, mégse tudta megállítani az Egert. Amit Szívós csinált, undorító volt. Egész meccsen egy nagy 0 volt, de mégis ott sírt egész meccsen. Ez nem válogatott játékoshoz illő magatartás.

akitudja hozzászólása
2007.12.30. 23:52

Judit: mert meghuzodott az egyik ujja. Nem veszelyes, jovo heten hadrendbe all o is :)

P hozzászólása
P4743
2007.12.30. 23:25

Baksa Lacinak tök jó volt a sapkája! Hol lehet ilyet kapni?:)

Judit hozzászólása
Judit4742
2007.12.30. 22:34

Gratulálok az Egernek!!!!!!!!!!! Varga Dani karján miért vam kötés ezt ki tudja??????? BÚÉK