FACEBOOK

Kásás Tamás az év vízilabdázójáról, Varga Dánielről

Kásás Tamás az év vízilabdázójáról, Varga Dánielről
hozzászólás, 2008.01.02.

ENGLISH VERSION // Varga Dániel szomorúan ült a Komjádi medencéjének partján, és elhárítva érdeklődésünket, közölte: decemberben már nem akar senkinek nyilatkozni. Hiába mondtuk, hogy mégiscsak ünnepi az alkalom, hiszen pályafutása során első alkalommal lett az Év vízilabdázója Magyarországon. Keserű öniróniával mondta „Most már talán vízilabdázni kellene…” Interjúnk alanya így a cím tavalyi „gazdája”, Kásás Tamás lett, de a témán nem változtattunk: Varga Dánielről kérdeztük a Recco magyar sztárját.

- Mikor találkoztál először Danival?

- Emlékeim szerint jó pár éve, még Dénes kapitányságának első éveiben játszottunk edzőmeccset a junior válogatottal. Ott fogtuk egymást. Akkoriban még rendkívül magas volt a hangja, megmondom őszintén, először erre figyeltem fel. Ja, és nagyon visszafogott volt, fizikailag jóval gyengébb. Ezek az első emlékek. De már akkor nagy tehetségnek volt kikiáltva.

-
Te mikor láttál benne "fantáziát" először?

-
Ilyen konkrét dátumra nem emlékszem, de egy évet együtt játszottunk a Vasasban, és nap mint nap láthattam, mire képes. De az igazi ugrás szerintem az utóbbi két évben történt.

-
Közelebbről megismerve, a Vasasban milyennek láttad?

- Klasszis játékos vált belőle, olyan valaki, akit minden edző szeretne a csapatában tudni.
 
Az év férfi játékosai 1990-2007. 

 

1990    Tóth Imre

 

1991    Vincze Balázs

 

1992    Benedek Tibor

 

1993    Benedek Tibor

 

1994    Benedek Tibor

 

1995    Kósz Zoltán

 

1996    Varga I. Zsolt

 

1997    Kósz Zoltán

 

1998    Molnár Tamás

 

1999    Kásás Tamás

 

2000    Vári Attila

 

2001    Biros Péter

 

2002    Benedek Tibor

 

2003    Biros Péter

 

2004    Szécsi Zoltán

 

2005    Biros Péter

 

2006    Kásás Tamás

 

2007    Varga Dániel


- Miben látod a tehetségét, a különleges képességeit?

- Rendkívüli fizikai adottságai vannak, kiszámíthatatlan és fantáziadús a játéka, mindig képes újítani.

-
Tudod, hogy Dani egyik szívfájdalma, hogy az elmúlt években szinte mindenhol csak a második hely jutott neki. Ezzel kapcsolatban tudsz neki valami biztatót mondani? (Bár ugye ez a magyar bajnokságban az idén eleve megtört)

-
Egy rossz sorozat előbb-utóbb megszakad. A Vasas bajnoki címében oroszlánszerepet játszott, megkockáztatom, ha nem náluk játszik, nem lett volna bajnok a Vasas. Ez persze nem von le semmit a csapat érdemeiből, mert a Vasas másik nagy fegyvere a kivételesen erős csapatszellem.

-
Nem mintha az őrségváltást emlegetném ("előttem az utódom"), de mi a véleményed, Dani és a vele felemelkedő generáció méltó folytatója lesz a ti "örökségeteknek" - nagyon sokan feszegetik ezt a kérdést a szurkolók közül is a fórumokon.

-
Először is, remélem, lesz még alkalmunk együtt nyerni. Dani, ha így folytatja, mindenféleképpen az egyik meghatározó személyisége lesz a jövő vízilabdájának, világszinten.

-
Nyilván jobban ismered nálunk a részleteket: az előző bajnoki szezon után a Brescia szerződést ajánlott Daninak, amit a Vasas játékosa végül – hosszas megfontolás után – nem fogadott el, és maradt a bajnoki címvédőnél. Reccóból nézve hogy látod, jó döntést hozott? "Mi lett volna, ha"?

-
Jól tette hogy nem ment ki. Bővebben ezt nem fejtegetném.

-
Ennek a beszélgetésnek az apropóját az adja, hogy tavaly Te voltál az év vízilabdázója, az idén pedig Dani. Szívesen adunk teret egy személyes üzenetnek, a vlv hasábjain keresztül mit üzensz az "utódnak"?

-
Nem kell itt üzennem, néha megtesszük ezt sms formájában. Ő nagyon jól tudja,hogy szeretem a játékát és őszintén remélem, hogy még sok sikerben lesz része.

7 régi hozzászólás

Kritikus Péter hozzászólása
2007.12.31. 20:19

És mit érthetett Dani azon, hogy "most már talán vizilabdázni kellene"?

szer hozzászólása
szer4741
2007.12.30. 17:46

ja, és azért gratulálok Varga Daninak, még akkor is ha ez kicsit öröm az ürömben. további sikeres játékot neki a vasasban meg a válogatottban egyaránt.

szer hozzászólása
szer4740
2007.12.30. 17:43

nekem is feltűnt amit GUBE írt... egyébként sztem pl Biros három megválasztásából az egyiket simán lehetett volna Kiss Gergőnek adni. nem sajnálom Birostól, meg elvitatni sem akarom tőle, de ha összességében nézzük, akkor nem tartom reálisnak, hogy neki 3 van, Kiss Gergőnek meg egy se, mert azért eléggé alapembere a válogatottnak meg a Honvédnak is. persze mondjuk nem számít ez annyira, csak fura.

hmm hozzászólása
hmm4739
2007.12.29. 21:37

ki az a kiss gergo?

oroszlán hozzászólása
2007.12.29. 17:15

Szerintem Kiss Gergő nem bánja nagyon, hogy még csak a világ legjobb játékosának választották meg (kétszer is)...

Laci89 hozzászólása
Laci894737
2007.12.29. 01:15

Gube! Megneveznéd azt a játékost, aki helyett kellett volna Kiss Gergőnek kapnia a díjat az elmúlt tíz év valamelyikében? Köszi

GUBE hozzászólása
GUBE4736
2007.12.28. 22:41

Azért az durva, hogy az a játékos aki sztem már jó pár éve a legjobb magyar vizipólós, még nem volt megválasztva az év játékosának Magyarországon...Meghatározó játékos a válogatottban és csapatában a Honvédban egyaránt....(Kiss Gergely, ha esetleg még nem jött volna rá valaki)