FACEBOOK

Záróforduló az olaszoknál - két Norbi, hat gól

Záróforduló az olaszoknál - két Norbi, hat gól
hozzászólás, 2008.01.02.

ENGLISH VERSION // A Karácsony előtti hétvégén zárták az idei évet az olasz bajnokságban. Firenzében, a Florentia-Pro Recco meccsen négy magyar válogatott játékos szerepelt. Hiába dobott három gólt Hosnyánszky Norbert Tempestinek, a Recco ezúttal is simán nyert. Madaras ismét triplázott, Kásás és Benedek két-két gólt szerzett. A négy magyar értékelése a vlv-nek:

Egyszer sem vezetett a hazai csapat, a Recco már az első negyedben 4:1-re elhúzott, s ezt követően is folyamatosan növelte az előnyt. A meccs legeredményesebb játékosa Hosnyánszky, Madaras és Udovicsics volt, egyaránt három góllal. A találkozó után mind a négy magyar hazaindult, január első napjaiban térnek vissza klubjukhoz.

HOSNYÁNSZKY NORBERT (Florentia):

Kicsit olyan ad hoc vízilabdát játszik a csapatom, mindent vagy semmit alapon védekezünk, amikor bejön, akkor jó, de ilyen jó csapat ellen általában nem jön be. A Recco nagyon erős. Gyakorlatilag két csapatuk van. A kezdő hét játékosuk nagyon erős és a következő hét játékos is ugyanolyan jó. Így lényegében csak két negyedet kell játszania mindenkinek.

Ami engem illet, jól éreztem magam a vízben, csak hát kikapni nem szeretek, ideges is lettem a végére, néhány dolog nagyon nem tetszett nálunk. Például az, hogy ellőtték a társaim a labdát akkor is, amikor jobb lett volna eldobni a sarokba és védekezni. Kaptunk vagy tíz gólt lefordulásból, ami elfogadhatatlan.

MADARAS NORBERT (Pro Recco):

Utolsó meccs volt, kicsit már összevisszaság uralkodott a fejekben. Ennek ellenére azért sikerült komolyan venni. Egy ideje már várom, hogy lesz egyszer egy meccs, amikor nem tudjuk magunkat össeszedni, főleg fejben. De ez nem most volt. Az eredménnyel is elégedettek lehetünk, ennyi. Január 9-én Savona.

BENEDEK TIBOR (Pro Recco):

Nagyon könnyű volt ahhoz képest, hogy kicsit izgultunk, mert egész héten utaztunk, plusz az utolsó idei meccs volt.

- Hogy értékeled a Reccót, beváltak az előzetes elképzeléseid, milyen a csapat?

- Hát ezt majd akkor tudom megmondani, ha lesz egy nehéz meccsünk, egyelőre nem volt. Majd tavasszal talán.

KÁSÁS TAMÁS (Pro Recco):

Olyan sima volt, mint amilyen az eredmény is. Fennállt a veszélye annak hogy mivel itt a Karácsony, már senki nem koncentrál igazán a meccsre, aztán mégis kijött a különbség a két csapat között.

Florentia-Pro Recco 6:18 (2:4,1:5, 1:4,2:5) G.: Hosnyánszky 3, illetve Madaras 3, Kásás és Benedek 2

További eredmények:

Brescia-Cremona 13:7 (5:3, 2:1, 3:2, 3:1) (Varga I. Zs. 1)

Catania-Lazio 7:7 (2:2, 1:2, 1:1, 3:2) (Munkácsi 2)


Nervi-Bogliasco 12:8 (1:3, 4:1, 4:3, 3:1) Märcz T.2)

Sori-Plebiscito Padova 12:6 (3:2, 2:2, 4:0, 3:2)

Savona-Chiavari 14:7 (5:1, 2:2, 4:2, 3:2)

Posillipo-Salerno 16:5 (5:1, 5:1, 3:2, 3:1)