FACEBOOK

Sorsdöntő magyar meccsek a kupaszombaton

Sorsdöntő magyar meccsek a kupaszombaton
hozzászólás, 2008.01.08.

Kupaszombat következik: négy magyar kupacsapat három mérkőzést játszik, ami ugye csak úgy lehetséges, hogy ketten egymással kerülnek szembe. A Vasasnak és a Honvédnak sorsdöntő a meccs, mindkettőjüknek szinte kötelező a győzelem, a Szeged-Eger LEN Kupa-találkozó visszavágóján még lesz mód javítani. A Vasas pireuszi meccsét a vlv szombaton 18 órától élőben tudósítja a Volvo Autó Hungária Kft. jóvoltából. Előzeteseink:

A legnehezebb feladat talán a Honvédra vár, noha otthon játszik. Ellenfelét, a legutóbbi Euroliga-döntős Jug Dubrovnikot nem kell bemutatni, a csapat tele van horvát klasszisokkal, s két forduló után két győzelemmel állnak. Egy esetleges budapesti pontszerzéssel óriási lépést tennének a továbbjutás felé.  Erre azonban ne is gondoljunk, a Honvéd az elmúlt hetekben bizonyította, hogy jó erőben van, itthon igenis esélyes a győzelemre.

KISS GERGELY:

- Normális mederben folyt a felkészülés a héten, úgy, ahogy szoktuk a nehéz meccsek előtt. Mindig előfordul kisebb „nyűg” a csapaton belül, most is volt, de úgy néz ki, a meccsre mindenki jól lesz, csütörtökön legalábbis már mindenki edzett rendesen.

A Dubrovnikot évek óta ismerjük, ráadásul játszottunk velük Szegeden a felkészülési tornán, s mivel a csoportban már játszottak a görög ellenféllel és a Vasassal, van alapunk, amiből ki tudunk indulni. Nem számítunk nagyon másra, mint amit a Vasas kapott Dubrovnikban, annyi a különbség, hogy most ők utaznak, nem hazai pályán játszanak, mint a Vasas ellen. Igazából nehéz róluk újdonságot mondani, a klasszikus horvát vízilabdát képviselik, van három-négy jó lövőjük, kemény bekkjeik, veszélyes centereik. Jól játsszák a centerre alapozott támadójátékukot, illetve a stabil, önfeláldozó, fegyelmezett védekezést, ebből kell kizökkentenünk őket.

Gyerekkorom óta bármikor kerültem szembe horvát csapattal, mindig akkor sikerült jól játszanunk, ha mi a magyaros, akciódús, úgynevezett „bonyolultabb játékot” játszottuk, amivel ők nem tudnak mit kezdeni, nem tudnak rá reagálni. Azzal a feltétellel, hogy a fontos alapdolgokban fegyelmezettek maradunk, nem szeleburdi módon játszunk. Ezzel mindig meg tudjuk őket zavarni.

- Ismerjük a legerősebb játékosaik erényeit, igyekszünk megakadályozni, hogy ezek érvényesülhessenek, akár a jó lövőkről, jó centerekről vagy a kapusról van szó. Elméletileg minden meccs arról szól, hogy mi milyen pluszt tudunk nyújtani, és mit tudunk az ellenféltől „elvenni” mind védekezésben, mind támadásban. Most is ugyanez a képlet, azzal, hogy ha egy fegyelmezett alapjátékhoz hozzá tudunk tenni magyaros elemeket, amiket a horvátok nem szoktak meg a bajnokságukban, akkor ez nem fog nekik ízleni. Fontos még, hogy az elején lerohanjuk őket, érezzék, hogy most nem otthon játszanak, nem lehetnek magabiztosak, Magyarországon vannak, más közegben, s ez az érzés hasson ki a játékukra.

SZIVÓS MÁRTON:

- Rettentően fontos mérkőzés, úgy gondolom. A hazai meccseit hoznia kell annak, aki tovább akar jutni a csoportból, különösen, ha még az első helyet is megpályázza. Most nekünk a Dubrovnik jutott, amely elég komoly csapat, de én úgy gondolom, hogy itthon, a Kőér utcában, ha jól játszunk, akkor mi vagyunk az esélyesebbek. A győzelmünk még a Vasasnak is nagyon jó lehet, a végelszámolásban sokat számíthat, hiszen ki tudja, hogy az utolsó fordulóra hogy állunk majd.

- Van speciális felkészülés a Dubrovnik ellen?

- Megnéztük őket, videóztunk. Nagyon sok jó játékosuk van, jó lövőik, centereik, próbáltunk belőlük felkészülni a videók alapján. Éppen a Vasas kinti mérkőzését néztük meg, és úgy gondolom, hogy a Vasasnak is megvolt a sansza, hogy kint akár még nyerjen is, sajnos egy-egy szituációban balszerencsések voltak. Remélem, hogy mi egy kicsivel szerencsésebbek is leszünk, és akkor akár magabiztos győzelmet is arathatunk.

- Mi lesz, ha sok horvát szurkoló jön, és hazai pályát csinálnak a Kőérben?

- Én annak csak örülök, ha a magyar és a horvát szurkolók együtt jó hangulatot varázsolnak.

Személy szerint mindig szerettem, hogy ha sokan vannak az ellenfél szurkolói is, mert feldob, még ha akár ellenünk drukkolnak is. Egy idő után a vízben nem lehet nagyon különbséget tenni az ellentábor és a saját szurkolók között. Pillanatnyi szituációban ugyanúgy feldob, nem is hallom, kinek szurkolnak. Én legalábbis így vagyok vele.

 Honvéd-Jug Dubrovnik mérkőzés szombat este 20.15 órakor kezdődik és a Sport 1 televízió élőben közvetíti.


A Vasas élethalál-harcra készül a cseppet sem festői környezetben lévő (ám vehemens szurkolókkal teli) pireuszi uszodában az Etnikosz ellen. A piros-kékek még csak egy árva pontocskát szereztek, azt is hazai pályán, éppen a Honvéd ellen. Szombaton mindenképpen győzniük kell, különben szinte már csak matematikai esélyük marad a továbbjutásra.

 

VARGA DÉNES:

- Arra számítunk, hogy... hogy is mondjam... Nem akarok arról beszélni, hogy csalni fognak a bírók, hanem inkább azt mondom: jól játszani és győzni megyünk ki, el akarjuk verni őket mindenáron. Tudjuk, hogy kint nekünk csak a játékkal szabad foglalkozni, és azt magas szinten kell űzni, mert nehéz dolgunk lesz.

- Mit vársz?

- A karácsonyt már nagyon várom, mert az ajándékozás szép dolog J

NAGY VIKTOR:

- Győzni megyünk, ami nem lesz egyszerű, mert láttuk az Etnikosz-Dubrovnik találkozót, és hát… nagyon megsegítik a hazai csapatot, kevés esélyt adnak a vendégeknek a bírók. De amit adnak, azzal élni kell, ezen van a hangsúly, hogy élünk-e a helyzeteinkkel. Mert szerintem lesznek helyzeteink, azokat be kell lőnünk, ezen fog múlni. De győzni megyünk, mert ha nem győzünk, akkor nagy bajban vagyunk.

A pireuszi mérkőzés szombaton 18.00 órakor kezdődik és itt a vlv-n élőben közvetítjük.


A LEN Kupában a legjobb négy közé jutásért folyik a harc. A egymással összesorsolt két magyar csapat legfeljebb annak örülhetett, hogy költséges és fárasztó utazástól mentesülnek, egyébként egyöntetűen az volt a vélemény a sorsolás hallatán: jobb lett volna, ha ez a párosítás a döntőben alakul ki.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Úgy gondolom, hogy a Szeged holnap 150 százalékban oda fogja tenni magát, mert a Honvédtól elszenvedett két vereség után szeretné visszaszerezni az önbecsülését. Erre jó alkalom lenne nekik az Eger legyőzése, úgyhogy nem számítunk egy megtört ellenfélre. Talán ha a félidőre el tudunk menni egy-két góllal, akkor megfoghatjuk őket. Biztos vagyok benne, hogy "vért fognak inni" a meccs előtt, és át akarják majd harapni a torkunkat. Kiss Csaba hiánya sajnálatos, de megpróbáljuk őt helyettesíteni. A játék képe annyiban fog változni, hogy a rá kijátszott fórok most kimaradnak a mérkőzés során. Bízom benne, hogy sikerül Szegeden nyernünk.

KIS GÁBOR:

- Bízunk abban, hogy jól sikerül a holnapi mérkőzés. Ha hasonló játékot mutatunk, mint legutóbb a Vasas ellen, akkor nem lesz probléma. Idegenben mindig nehezebben megy kicsit a játék, mint hazai medencében, de most még bennünk van a lendület és felkészültünk a Szegedre. Igyekszünk nem „lemaradni”, hogy utána a hazai visszavágón már ne legyen gond. Legutóbb éppen Szegeden szerepeltünk egy kicsit rosszabbul, úgyhogy most itt az ideje, hogy bebizonyítsuk, hogy ott is képesek vagyunk a jó játékra.

BAKSA LÁSZLÓ:

- Örülök annak, hogy nincs sérültünk, és annak is, hogy kimondottan jó hangulatban telnek az edzések, függetlenül attól, hogy a Honvéd ellen milyen módon szenvedtünk kétszer vereséget. Úgy gondolom, a Szeged meg fogja mutatni azt, amit tud, azt, hogy valósak azok az eredmények, amiket elértünk (itt az Eger és a Vasas elleni győzelemre gondolok). Szeretném, ha sok néző jönne ki, és ha nyerni tudnánk, mert ezzel szép karácsonyi ajándékkal szolgálnánk a közönségnek és saját magunknak is. Bizakodó vagyok, ha jól játszunk, akkor tudunk nyerni, nem is egy, nem is két góllal...

- Hanem mennyivel?

- Akár hárommal is :-)

- És az elég lesz a visszavágóra?

- Hát most így, a Vasas esetéből kiindulva, ez  nem biztos…, de mi nem a Vasas vagyunk, ők meg nem a Szeged voltak, na mindegy… Örülnék neki…

A Szeged-Eger LEN Kupa-mérkőzés szombaton 18.30 órakor kezdődik Szegeden.

6 régi hozzászólás

g hozzászólása
g4715
2007.12.22. 19:27

Szeged-Eger 7:5 a harmadik negyedben, egerwaterpolo.hu, fórum

ati hozzászólása
ati4712
2007.12.22. 19:08

hol lehet a szeged-eger meccsről tájékozódni!!

Katka6 hozzászólása
Katka64680
2007.12.21. 20:18

Remélem fiúk amit kaptatok szerencsét hoz!!!!!!! Hajrá VASAS!!!!!!!

g hozzászólása
g4679
2007.12.21. 14:03

a Vasas délben elutazott

Sacramento hozzászólása
2007.12.21. 10:53

a szeged-egert nem adják valahol? az sem lehet rossz...

Andi hozzászólása
Andi4676
2007.12.21. 09:51

mikor indul a Vasas?