FACEBOOK

új vizeken - interjú Gór-Nagy Miklóssal

új vizeken - interjú Gór-Nagy Miklóssal
hozzászólás, 2007.12.13.

ENGLISH VERSION // Nagyot változott a világ Gór-Nagy Miklóssal az idén. Hosszú idő után váltott klubot (edzőt), s szeme előtt természetesen egyetlen cél lebeg folyamatosan: bekerülni a Pekingbe utazó csapatba. Hogy a Pestre költözés mennyire váltotta be a reményeit, s egyáltalán: mekkora változást jelentett az életében – erről kérdeztük a válogatott kerettag védőjátékost.

- Hogy érzed magad a Honvédban?

- Egy szóval? Remekül!

- Könnyű volt a beilleszkedés? Segítőkészek voltak a társak?

- Nem volt nehéz dolgom, hisz a válogatottból a csapat jó részét már ismertem. Mindenki nagyon segítőkész volt és a süti is finom volt, amit hoztam annak örömére, hogy itt játszom. Talán ezzel sikerült őket lekenyereznem, mondhatni, lesütiznem.

- Szoktatok közös programokat szervezni a csapattal?

- Rendszeresen. Tudatosan törekszünk arra, hogy ne csak az uszoda falain belül találkozzunk. Voltunk paintballozni, többször vacsorázni, közösen szórakozni. Ilyenkor kicsit jobban megismerjük egymást, alkalom nyílik a kötetlenebb beszélgetésekre, és vannak, lesznek közös élményeink. Ez véleményem szerint elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy egy csapat a vízben jól működjön.

- Mit volt a legnehezebb megszokni a váltás után?

- Nem volt semmit nehéz megszokni. Pesti vagyok, így a város nem okozott meglepetést, igaz, néha még mindig megdöbbent, hogy van mikor több órába telik a város egyik végéből eljutni a másikba. Egerben ez könnyebb volt.

- Az átigazoláskor a döntésedet azzal indokoltad, hogy talán jót fog tenni a változás a fejlődésed szempontjából. Hogy érzed most? Tényleg jót tett a váltás?

- Csak azt tudom, hogy mi van most. Azt hogy mi lett volna, ha ott maradok, sosem tudjuk meg. Az biztos, hogy nagyon jó erőben érzem magam és a játékot is élvezem. De valószínűleg csak az olimpiai kerethirdetésekor fog kiderülni, hogy mennyire tett jót nekem az, hogy visszajöttem Budapestre. Mindenképpen úgy gondolom, hogy megérte eljönnöm.

- Miben változott a csapaton belüli szereped az egrihez képest?

- Míg Egerben többnyire csak bekkelnem kellett, most egy kicsit jobban „el vagyok engedve”. Mozgó emberfogót is rendszeresen játszom, tetszik ez a szerepkör is.

- Milyen Kovács Istvánnal dolgozni? Mennyiben másabb az itt végzett edzésmunka, mint az egri volt?

Nagyon élvezem a munkát vele. Rendkívül változatosak az edzések, és hát az igazat megvallva elég kemények is. De megvan az eredménye, jó állapotban vagyunk. A munka is más, Gerendás Gyurinál sokkal több taktikai elemet gyakoroltunk, itt ezek már úgymond elvárt, magától értetődő dolgok. Ahogy mondani szokták, almát a körtével…

- Véget ért a magyar bajnokság őszi szakasza. Hogyan értékeled a csapatot és a saját teljesítményedet?

- Úgy látom, ahogy haladtunk előre a bajnokságban és az Euroligában, egyre jobban játszottunk, egyre jobb formába lendültünk. Önbizalommal telve várjuk az előttünk álló mérkőzéseket. Persze igen sokat fog számítani, hogy ez a két hét hogy sikerül. Nagyon bízom benne, hogy remekül. A saját teljesítményemmel rendre kritikus vagyok. Nem mondom, hogy nem volt pár jó meccsem, de úgy gondolom, a jó teljesítményeimet kell állandósítanom.

- Mit vársz a továbbiakban a Honvéd szereplésétől? Mik azok a dolgok, amiken feltétlenül javítani kell?

- Szerintem folytatódik a tendencia, egyre jobbak leszünk, ahogy érünk össze. Remélem a téli szünet nem fogja ezt megzavarni. Szerencsére/sajnos nem lesz hosszú ez a szünet. Egyébként sok helyen van még előrelépési lehetőség: elöl pontosabbnak, hátul fegyelmezettebbnek kell lennünk.

- Hogy állsz a tanulmányaiddal?

- Szombaton kezdődik a vizsgaidőszak. Most is tanulnom kéne. :)

- Két edzés között, amikor nem tanulsz, mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet?

- Alvással, mi mással?!

- Pszichésen készülsz már a pekingi olimpiára?

- Sokszor eszembe jut egy-egy keményebb edzésen, vagy a konditeremben, a súlyok alatt vergődve, hogy ott van a cél – már nem is messze –, amely miatt megéri csinálni, sőt még keményebben dolgozni.

- Gratulálok az eljegyzéshez, amiről gyors iramban értesült a Kőér utcai uszoda „népes” szurkolótábora is. :) Úgy tűnik, a magánéletedben is nagy változások következnek. Lehet azt mondani, hogy a 2007-2008-as szezon a változás éve minden szinten?

- Igen, Marci gondoskodott róla, hogy megtudják az eljegyzést! Ha még az új lakásunkba is sikerül majd beköltözni, akkor minden tekintetben mondhatjuk, hogy igen, ez a változások éve…

Czapek Dorka - gornagymiklos.vlv.hu