FACEBOOK

Szeged-Eger a LEN Kupában - Az érintettek véleménye

Szeged-Eger a LEN Kupában - Az érintettek véleménye
hozzászólás, 2007.12.10.

Egy magyar csapat mindenképpen lesz a legjobb négy között a LEN Kupában. Csak egy magyar csapat lehet a legjobb négy között a LEN Kupában. Hogy a hír pozitív vagy negatív, azt döntse el ki-ki maga, mindenesetre a tény: Szeged-Eger párharcot rendeznek a második legrangosabb európai kupa negyedöntőjében. Biros Péter, Szécsi Zoltán és Baksa László így látja:

Athénban készítették el a LEN Kupa újabb fordulójának sorsolását. A párharcok már a legjobb négy közé kerülésért folynak. A játéknapok: december 22. és 2008. január 20.

Savona (olasz) - Budvanszka Rivijera (montenegrói)
Spandau 04 (német) - Sturm Csehov (orosz)
SZEGED-EGER
Terrassa (spanyol) - Dinamo Moszkva (orosz)

BIROS PÉTER (Eger, csapatkapitány):

Nehéz mit mondani, jobb lett volna, ha a döntőben kerülünk össze. Örömtelibb lett volna, ha két magyar csapat játssza a döntőt, hát nem fogja sajnos. Mindenkit meg kell verni ahhoz, hogy első legyél - nekünk pedig ez a célunk. Most a Szeged "testén" kell átverekednünk magunkat, megpróbáljuk megnyerni a párharcot. Nem lesz könnyű, de legalább nem kell messzire utaznunk. Gondolom a Szeged is jobban örült volna más csapatnak. De hát a sors ilyen.

SZÉCSI ZOLTÁN (Eger):

Nem örülök, hogy összekerültünk, mert a Szegedet tartom az egyik legerősebb brigádnak ebben a mezőnyben, de hát a végső cél eléréséig mindenkin túl kell lépni. Volt még azért rajtuk kívül is nehéz, tehát mondjuk az erősebbek közül a Savona viszonylag könnyebbnek tűnt, esetleg a Dinamo Moszkva. A csehov már semmiképpen sem, a Budvárról nem tudjuk, hogy milyen. Szóval a három "rosszból", erősből kaptuk az egyiket, de úgy gondolom, hogy ők is "behúztak" minket. Oda-visszavágós meccs - meglátjuk, mi lesz. Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, úgy érzem, tanultunk a múltkori hülyeségeinkből, bízom benne, hogy sikerül a szegedi meccset minél jobb eredménnyel zárni és utána továbbjutni Egerben.

BAKSA LÁSZLÓ (Szeged):

Nem örülök, megmondom őszintén. Ne szerettem volna még most összekerülni az Egerrel, jobb lett volna a következő körben. De hát ha így hozta a sors, jó lenne kiverni őket. Örülök annak, hogy hazai pályán kezdünk, ha tudunk szerezni két-háromgólos előnyt, akkor az azért optimizmusra adhat okot. A LEN Kupa legerősebb csapatát kaptuk, ez van. Annyiban jó, hogy ismerjük őket, nem kell utazni, ennyiben örülök, egyébként nem.