FACEBOOK

LEN Kupa: továbbjutás vereségekkel

LEN Kupa: továbbjutás vereségekkel
hozzászólás, 2007.12.09.

ENGLISH VERSION // A LEN Kupában még álló két csapatunk egyaránt továbbjutott, de mindketten vereséget szenvedtek az idegenben lejátszott visszavágón. A negyeddöntő sem Nagyváradon, sem pedig Cataniában nem volt igazán veszélyben, de azért az figyelmeztető, hogy a magyar bajnokságban győzelemre is esélyes Eger és Szeged (a tabella jelenlegi két első helyezettje) csak jobb gólkülönbséggel jutott tovább a Nagyvárad, illetőleg a legfeljebb az olasz középmezőnyhöz tartozó Catania ellen.

Izgalmas, harcos mérkőzésen kétgólos veseréget szenvedett az Eger Nagyváradon, de összesítésben így is a hevesi gárda jutott tovább a LEN Kupa negyeddöntőjébe. Szécsi Zoltán ugyan nevezve volt a mérkőzésre, de ezúttal nem szállt vízbe.

 

A mérkőzés első találatát a hazaiak szerezték, de Biros, Feltham és Császár góljainak köszönhetően az első negyedet kétgólos előnnyel zárták az egriek. A második játékrészben a keményen küzdő nagyváradiak saját szemszögükből nézve szenzációs negyedet produkáltak, az Eger pedig hullámvölgybe került. Elsősorban a védekezésbeli hibák bosszulták meg magukat, illetve a Nagyvárad hatákonyabban használta ki a bírók által - nem éppen a legkövetkezetesebben - megítélt emberelőnyöket. A harmadik negyedben Kiss Csaba és Biros Péter góljaival tartotta magát az Eger, de nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez.

 

Az utolsó 8 perc Kiss Csaba két bombagóljával indult, majd Varga II Zsolt is egymás után kétszer is eredményes volt, így másfél perccel a mérkőzés lefújása előtt sikerült az egyenlítés. A hátralévő időben azonban már csak a hazaiak találtak be - mindkétszer előnyből, így a találkozó nagyváradi győzelemmel zárult a lelkesen ünneplő hazai közönség legnagyobb örömére.

 

A válogatott kerettagok együttesen az Eger góljainak több mint a felét szerezték - Biros Péter négyszer, Kiss Csaba pedig háromszor talált be.

 

Timi fotói a meccsről

 

 

KISS CSABA:

 

Nagyon kemény mérkőzés volt, ahogyan ezt előre sejtettük. A nagyváradi csapat könyörtelenül kihasználta a hibáinkat, mi pedig hiába "támadtunk fel" újra az utolsó negyedben, már nem sikerült megfordítani a mérkőzést. A továbbjutásunk azonban nem forgott veszélyben. Az év hátralévő részében még nagyon komoly mérkőzések várnak ránk - mindjárt egy hét múlva a Vasas elleni Magyar Kupa-párharc, majd pedig a következő LEN Kupa-ellenfél. Így nagyon fontos, hogy előre nézzünk és megpróbáljuk javítani a hibáinkat a következő találkozókig.

 

SZÉCSI ZOLTÁN:

 

A Pécs elleni mérkőzésen szerzett sérülésem még nem jött rendbe száz százalékosan, így ezen a meccsen kívülről szemléltem az eseményeket. A Nagyvárad mindent megtett a győzelemért, mi pedig több hibát is elkövettünk, amivel az ellenfél azonnal élt is. Többször is sikerült három góllal elmenniük, de a csapat tartani tudta velük a lépést, nem sokkal a vége előtt még egyenlítettünk is. Bár a győzelmet nem tudtuk megszerezni, a továbbjutásunk egy pillanatig sem volt kétséges.

 

Nagyvárad (romániai)-Eger 14:12 (2:4, 5:2, 3:2, 4:4)

Jv.: Dejan Adzic (montenegrói), Andrej Sajdakov (orosz)

Nagyvárad: Barát - Dunca 2, Baidoc 3, Tarnovetchi, Cretu, R. Georgescu 3, Kádár 3.Cs.: Ungureanu, Zentai 2, Ridzyk 1, Malai. Edző: Cornel Gordan.
Eger: Decker A. - Kiss Cs. 3, Hegedüs, Császár 2, Kis G., Biros 4, Binder.Cs.: Decker Á., Nyéki, Matajsz, Feltham 1, Varga II. 2. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól - emberelőnyből: 12/8 ill. 10/4
Kipontozódott: Tarnovetchi (30.p), Decker Á. (23.p.), Varga II. (31.p.)

 

Továbbjutott az Eger 26:23-as összesítéssel.

 

x

 

Cataniában:

 

Catania (olasz)-Szeged 8:7 (4:2, 1:2, 0:2, 3:1) G.: Varga Tamás 3, Weszelovszky 2, Juhász Zs., Komlósi

 

Az MTI jelentése szerint Varga Tamás és Baksa László kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

 

Továbbjutott a Szeged 19:17-es összesítéssel.

 

BAKSA LÁSZLÓ:

 

Nem játszottunk jól, de aztán feljöttünk, a végén már nem volt izgulni való. Mondjuk ez kevés lesz a Honvéd ellen. A bírók a negyedik negyedben meghálálták az ebédjüket meg az ajándékukat. Nekem jól ment szerencsére, minden nagyképűség nélkül.

 

 

További eredmények:

 

Barcelona (spanyol) - Dinamo Moszkva (orosz) 12:16
CSZK Moszkva (orosz) - Budvanska Rivijera (montenegrói) 4:11
Sabadell (spanyol) - Terrassa (spanyol) 7:9
Spandau (német) - Sibenik (horvát) 15:7
Panioniosz (görög) - Savona (olasz) 8:8
Csehov (orosz) - Mornar Split (horvát) vasárnap, (az első mérkőzés 13:7 volt a Csehovnak)

 

A LEN Kupa 8-as mezőnye: Eger, Szeged, Dinamo Moszkva, Budvanska, Terrassa, Savona, Spandau, (és valószínűleg: Csehov)