FACEBOOK

Bízunk a győzelemben, a LEN-ben (is)

Bízunk a győzelemben, a LEN-ben (is)
hozzászólás, 2007.12.07.

A LEN Kupában még álló, és szép reményekkel harcba induló csapataink körül minden rendben van. Az Eger villámkirándulást tesz Nagyváradra: a visszavágó napján utaznak és indulnak is haza Birosék - remélhetőleg továbbjutással a zsebükben. A Szeged csapata pénteken késő délután megérkezett Cataniába, s várhatóan szintén nem okoz gondot számukra a továbbjutás kiharcolása. Beharangozónban Biros Péter, Kiss Csaba, Szécsi Zoltán és Baksa László nyilatkozata.

Két hete az Eger öt góllal győzött a Nagyvárad ellen, s ha ezzel a tovéábbjutást nem is döntötte el, de mindenképpen nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

BIROS PÉTER:

- Abban bízom, hogy kint is nyerni fogunk, és bebizonyítjuk, hogy Egerben tényleg megverhettük volna sokkal többel ezt a csapatot. Azért is jó lenne, mert a jövő héten két nagyon komoly meccsünk van egymás után szombaton és vasárnap a Vasas ellen, és azt hiszem, hogy nem lenne jó, ha kikapnánk, ez egy kicsit visszavetné az önbizalmat és a csapat lendületét. Jó játékkal szeretnénk nyerni, hogy lendületben maradjon a csapat, és hogy ez a Vasas-meccsre is kitartson. Mindenféleképpen nyernünk kell, és azt hiszem, hogy ez el is várható tőlünk Nagyváradon is. A továbbjutásban biztos vagyok, de azért ne énekeljék ki a sajtot a szánkból…

KISS CSABA:

- Az itthon megszerzett előny remélhetőleg elég lesz a továbbjutáshoz, de azért nem felejtjük el, hogy otthonában a Nagyvárad még kemény csatára késztethet minket - a Pécs idei ottani LEN Kupa-mérkőzése egészen közeli példa erre. Ennek ellenére azonban úgy gondolom, hogy mi fogunk továbbjutni ebből a párharcból.

- Egyébként mivel mivel Nagyvárad meglehetősen közel van, végül úgy alakult, hogy csak szombaton utazunk és a mérkőzés után már indulunk is vissza. Így nem lesz semmi különösebb programunk Nagyváradon, csak a meccsre koncentrálunk.

SZÉCSI ZOLTÁN:

- Az első mérkőzés se volt éppen sétagalopp, de úgy gondolom, hogy a visszavágó még nehezebb lesz. A Nagyvárad veszélyes ellenfél lehet hazai medencében. Természetesen mi mindent megteszünk a győzelemért, nem is lehet más célunk, mint a továbbjutás. A mérkőzés napján érkezünk Nagyváradra, így kint már nem tudunk előtte edzeni, de bízom benne, hogy ezt a meccset is meg tudjuk nyerni.

A szombati Nagyvárad-Eger-találkozó kezdési időpontja magyar idő szerint 17.00 óra.

x

A Szeged csak 12:9-re győzött az első mérkőzésen, de valahogy mégsem féltjük Baksáékat. A válogatott kerettag kapus is meglehetősen magabiztosan nyilatkozott, amikor már Cataniában, közvetlenül a landolás után elértük.

BAKSA LÁSZLÓ:

- Úgy gondolom, ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem lesz gond, és kettős győzelemmel fogunk továbbjutni. Nem hiszem, hogy befolyásolni tudják a játékunkat a külső körülmények annyira, hogy ne verjük meg a Cataniát, így remélem, egy jó kis Mikulás-ajándékkal tudunk szolgálni a szegedi szurkolóknak. Ami a csapatot illeti, Korolija még mindig nem játszhat, egyébként mindenki egészséges.

A Catania-Szeged nyolcaddöntő-visszavágó szombaton 18.30 órakor kezdődik.