FACEBOOK

Kemény: Kósz Zoli vállalni fogja a felelősséget

Kemény: Kósz Zoli vállalni fogja a felelősséget
hozzászólás, 2007.11.27.

ENGLISH VERSION // Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olimpiai bajnok Kósz Zoltán vállalja majd a felelősséget a pénteken hajnalban történtekért. A szakvezető erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt.

Az első vizsgálat szerint a volt válogatott kapus közepesen ittas volt, amikor pénteken az Alagútnál igazoltatták a rendőrök. A sportoló előtte saját autóját vezette. A járműben ült a szintén vízilabdázó Petőváry Zsolt is, aki - az amatőr videofelvétel és a hivatalos jelentés szerint - hevesen dulakodni kezdett a rendőrökkel. Az alábbiakban a Kemény Dénessel készült interjú szerkesztett változatát közöljük, amely az InfoRádió internetes honlapján jelent meg.
 
- Hogyan reagált, amikor tudomást szerzett a történtekről?

- Nagyon meglepődtem, mert Kósz Zolit régóta ismerem. Ő nem az a típusú sportember, akiről az ember el tudja képzelni, hogy összetűzésbe kerül hivatalos személyekkel. Nem ilyennek ismertem.

- Tudott-e beszélni volt kapusával?

- Igen, többször is beszéltünk telefonon. Nagyon bánja, ami történt, és természetesen bosszús amiatt, amiben esetleg mások hibáztak.

- A Pécs vezetői felfüggesztették Kósz és Petőváry játékjogát?

- Az ő dolguk, de én nem osztom ezt teljesen. Érdemes lett volna a rendőrségi vizsgálat végét megvárni, hogy a világos tények alapján dönthessenek. Másrészt viszont megértem őket, hiszen az a tény, hogy valaki az éjszaka közepén egy-két pohár bor után kormányhoz ül, az nem egy élsportolói cselekedet. Számomra nyilvánvaló, hogy Zolinál különleges esetről, nem rendszerről van szó.

- Ön szerint hivatkozhat-e a rendőri igazoltatáskor egy sportoló arra, hogy olimpiai bajnok?

- Szerintem nem. Bár mivel nem voltam ott, nem vagyok biztos abban, hogy ezt Zoli tette. Lehet, hogy a társaságában valaki más próbált ezzel érvelni.

- Milyen lépésre számít Kósztól?

- Zoli öt éven keresztül volt az általam irányított válogatott csapatkapitánya. Nem véletlenül bíztam rá ezt a feladatot. Ismerem annyira, hogy meggyőződik arról, milyen hibát követett el, akkor maximálisan fogja vállalni a felelősségét - minden értelemben.

- Milyen magatartást kell tanúsítania egy válogatott sportolónak?

- Egy példaképnek nem csak az edzésen és a mérkőzésen, hanem a magánéletben is példamutatóan kell viselkednie. De a példakép is csak ember, követhet el hibát, tévedhet.

- Bár az ügy végkifejletét még nem ismerjük, a pénteken hajnalban történtek mennyit ártanak a magyar vízilabda megítélésének?

- Nyilvánvalóan nem használnak. De talán komolyan nem is ártanak, mert elszigetelt esetről van szó. Még egyszer hangsúlyozom: biztos vagyok benne, hogy Zoli élsportolóhoz, példaképhez méltóan kezeli majd az ügyet.

x

A Magyar Vízilabda Szövetség – mivel nincs a tények ismeretének birtokában – jelenleg nem kíván állást foglalni Kósz Zoltán ügyében.

 

Az elnökség éppen ezért megvárja, amíg az illetékes hatóságok lazárják a vizsgálatot. Amint ez megtörténik, a testület legközelebbi ülésén (a következőre egyébként  december 13-án kerül sor), napirendre tűzi a női válogatott edzőjének a közvéleményben nagy visszhangot kiváltó esetét - tájékoztatta a vlv-t a szövetség sajtófőnöke.

7 régi hozzászólás

Kritikus Péter hozzászólása
2007.11.28. 08:52

Nagyra értékelem, hogy Dénes nemcsak a jelenlegi, hanem az egykori játékosaival szemben is magas erkölcsi nívójú viselkedést követel meg.

jano hozzászólása
jano4429
2007.11.27. 16:28

Szerintem is patkány!

Ági hozzászólása
Ági4428
2007.11.27. 14:00

igazatok van

Marian hozzászólása
Marian4422
2007.11.27. 07:31

az az érdekes, h valaki ilyenkor mindig videózik.... én is ki fogom készíteni az ágyam mellé, hátha.... Egyébként emberek vagyunk, hibákkal, mindenkinek lehetnek gyenge pillanatai. Ettől függetlenül Ő tényleg Olimpiai Bajnok, de az is igaz, h a szabályok mindenkire vonatkoznak.

Peti hozzászólása
Peti4418
2007.11.26. 15:01

Örülök neki, hogy Kósz Zoli nem verekedett, csak lökdösődött. Egyébként valahol igaza is van, ugyanis 3-szor is negatív lett a vizsgálat eredménye(ha jól tudom). A pécsi szakvezetés pedig nevetséges. Eltiltja azt a játékost, aki a CSAPATBULI után KÖZEPESEN ittasan civakodott a rendőrrel. A szakvezetőnek ott kéne állnia mellettük. De én ettől a kis incidenstől eltekintve, ugyanúgy felnézek Kósz Zolira. Kivédte a világ szemét.:)

..... hozzászólása
.....4417
2007.11.26. 14:36

Patkány ide vagy oda akkor is hibát követtek el. nem az tehet rola aki felvette hanem nem kellett volna okot adni rá h fel lehessen venni valamit...ennyi

Nyuszi-Dubay Adrienn hozzászólása
2007.11.26. 14:14

Az az igazi nagy ember,aki videora vette és eladta a TV-nek.Hány ezerért tette tönkre két ember hírnevét? Ilyen eset mással is előfordul ,sok emberre van ilyen hatással egy kis alkohol ,egyébként józanul nagyon jó emberekre.Csak épp szerencséje van,mert nincs ott egy ilyen PATKÁNY, aki felvegye és közszemlére tegye.