FACEBOOK

A pekingi olimpiára az egri ház is elkészül - Interjú Biros Péterrel

A pekingi olimpiára az egri ház is elkészül - Interjú Biros Péterrel
hozzászólás, 2007.11.21.

Ősz óta az Eger játékosa, sőt, csapatkapitánya Biros Péter. A válogatott erősségét eddigi tapasztalatairól, egri beilleszkedésről, csapatkapitányi feladatairól kérdeztük, és persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen változást hozott életében a költözés.

- Milyennek látod az egri csapatot? Összeállt már, vagy van még min javítani?

 

- Minden csapaton van mit javítani. Amit szeretnénk, azt általában meg tudjuk csinálni, bár nem mindig sikerül mindent tökéletesen megvalósítani. Ez nem azt jelenti, hogy „nem tudunk”, hanem inkább azt, hogy nem odafigyelés vagy fáradtság miatt időnként nem tudjuk véghezvinni amit elterveztünk. Ugyanakkor a csapat összecsiszolódott, most már igen jól ismerik egymást azok a játékosok, akik most jöttek és azok, akik már régebb óta Egerben vannak.

 

- Milyenek az eddigi tapasztalataid a közös munkáról?

 

- Jók. Nekem külön jót tett a környezetváltozás. Más helyre kerültem, ugyanakkor haza is, hiszen nekem a végleges otthonom majd Eger lesz. Remélem… Ez még nem biztos, de nagyon szeretném, ha így lenne. Jól érzem magam az edzéseken is és jó a kapcsolatom Gyurival is. Minden rendben van.

 

- Könnyű volt beilleszkedni?

 

- Igen, lehet ezt mondani. Időbe telik persze alaposan megismernem azokat, akikkel még nem játszottam egy csapatban, de mostanra sikerült, összecsiszolódtunk. Egy-két emberrel kapcsolatban még mondhatom, hogy minden gondolatát tudom, de azért nagyjából mindenkit „átlátok”.

 

- Te lettél az Eger csapatkapitánya. Mennyivel több a feladatod így?

 

- Érezhetően több és nehezebb mint a Honvédban volt, de még bírom. Ha valakinek van valami problémája, azt Gyurival megbeszélem, ha Gyurinak van problémája, akkor ugyanez visszafelé. Néha programokat szervezünk, hogy együtt legyünk. Mérkőzések után mondjuk együtt vacsorázunk, megiszunk egy-két sört. Ott meg lehet beszélni a meccset, le is lehet zárni. Így mondhatom, hogy a legfontosabb feladatom összefogni a csapatot és oda-vissza tolmácsolni mindenki kérését a másik felé, edző, csapat és vice versa. Nem fárasztó, de azért sokkal több feladatom van, mint korábban, hiszen vízben is irányítanom kell a csapatot (ez a legnehezebb), és ugye emellett még játszanom is kell. Igyekszem…

 

- Pszichésen már készültök a pekingi olimpiára?

 

- Néha-néha. Amikor a tévében látok olyan reklámot, hogy hány nap van még hátra, akkor úgy elgondolkozom rajta. De igazán még nem foglalkoztat. Nagyon sok dolga van még addig az Egernek, egyelőre csak erre figyelek igazán. Na jó, azért persze gondolkozom azon, hogy mi lesz, de nem olyan intenzitással, mint majd a bajnokság befejezése után. Akkor tényleg csakis az lesz a fontos.

- Az elmúlt hetekben volt válogatott-összetartás. Mit szólsz a keret ideiglenes bővüléséhez?

- Nem tudok igazán mit mondani rá, mert nem tudom, Dénesnek mi az elképzelése. Azt nyilatkozta még ő sincs mindennel tisztában. Igazán akkor fognak tisztázódni a dolgok, amikor nyáron az a 19-20 vagy 21 játékos elkezdi majd a felkészülést. Addig mindenki csak találgathat, hogy kik lesznek ott egyáltalán a bő keretben. Senki helye nem biztos. De ez tényleg nem az én dolgom, majd Dénes kiokoskodja.

- Az Euroligából sajnos nem sikerült továbbjutnia az Egernek. Mi a cél a LEN Kupában?

 

- Minél tovább menetelni. Jó esélyünk van rá, hogy eljussunk a végső sikerig. De ahhoz minden mérkőzésen összeszedetten kell játszani. Oda kell figyelni, mert nem egy meccsen dől el a továbbjutás. Soha nem szabad egyik kapkodni, nyugodtan, higgadtan kell játszani. Szerintem vagyunk olyan érettek, hogy el tudjunk menetelni elég sokáig. Majd meglátjuk.

 

- Úgy tudom, építkeztek. Hogy álltok most?

 

- Halad. Elég jól megy a dolog, lassan elkezdik csinálni a tetőt, és ha minden jól megy idén már tető alatt lesz a ház. Onnantól jórészt már csak az anyagiakon múlik a tempó. Legkésőbb jövő nyár végére mindenképpen szeretnénk beköltözni. Remélem, én akkor éppen nem leszek itthon, s az elutazásomhoz, vagy a hazaérkezésemhez kell majd igazítani a költözést.

 

x

 

Gerendás György Biros Péterről:

 

„Kiváló játékos. Úgy érzem, hogy nagyon sokat ad ennek a csapatnak. Nem csak egy igazi gólvágó, ő itt sokkal több ennél. Abszolút mértékben felvállalta azokat a feladatokat, amiket az eddigiekben neki nem kellett csinálnia. Igazi egyénisége a csapatnak. Úgy érzem óriási pluszt ad nekünk, hogy itt játszik.”

 

1 régi hozzászólás

MV hozzászólása
MV4397
2007.11.21. 09:24

Hajrá Peti!!!