FACEBOOK

Itt a szenzáció: Szeged-győzelem a Komjádiban!

Itt a szenzáció: Szeged-győzelem a Komjádiban!
hozzászólás, 2007.11.18.

Kevéssé látványos, de nagyon izgalmas mérkőzésen 4:3-ra legyőzte a bajnoki címvédőt idegenben a Szeged együttese. Baksáék sikerének értékét növeli, hogy a Vasas legjobb csapatával játszott, míg a Tisza-partiaknál (a hosszabb időre kivált Korolija mellett) hiányzott Varga Tamás. Részletek, gólok és a meccsen szerepelt valamennyi válogatott játékos videónyilatkozata:

Az elmúlt évek Vasas-Szeged párbajai soha nem hoztak gólzáport.  Most sem volt ez másképp, de azért azt senki sem gondolta volna, hogy mindössze hét gólt láthat majd a közönség a 10. forduló rangadóján.

 

Az első negyedben sokáig csak birkózás folyt, illetve Tóth Márton kapufáról gólvonalra pattant lövése okozott némi izgalmat. Öt perc elteltével komoly lehetőséghez jutott a Szeged, a mérkőzés első emberelőnyös helyzetét Komlósi hibázta el. Hamarosan a hazaiak is fórhoz jutottak, Varga Dani használta ki a lehetőséget, középről lőtt gólt (1:0). Ekkor vezetett először és utoljára a Vasas. Weszelovszky még a negyed vége előtt egyenlített, lövése a hazai blokkot érintve talált utat Nagy Viktor kapujába egy páros kiállítás után (1:1).

 

A második játékrész Steinmetz Ádám ejtésével indult; a labda megállt a képzeletbeli gólvonalon. A kapusok mindkét oldalon remekül teljesítettek, Baksa például a negyed közepén Steinmetz Ádám és Varga Dénes közeli lövéseit is hihetetlen bravúrral hárította. A Vasas kihagyott helyzetei kezdték megbosszulni magukat, Weszelovszky ismét betalált, sőt, Lehmann is beköszönt két perccel a nagyszünet előtt, így 3:1-es szegedi előnnyel fordultak a csapatok.

 

A második félidő elején Steinmetz Ádám centerből lőtt gólt, megtörve ezzel a 10 perce tartó hazai gólcsendet, válaszképpen azonban a homloküreg-gyulladás miatt nem nevezett Varga Tamás hiánya miatt csapatkapitánnyá avanzsált Varga Péter visszaállította a kétgólós differenciát a következő támadás végén, fórból (2:4). A Vasas hiába próbálkozott, a helyzetek sorra kimaradtak, a legígéretesebbet Tóth Márton lőtte fölé egy megúszás végén.

 

Az utolsó negyedre is megmaradtak az izgalmak, mert amíg a Vasas zárkózni próbált, addig a Szeged bebiztosítani a sikert, de válogatott kapusaink parádés védéseinek köszönhetően sokáig egyik csapat sem örülhetett gólnak. Varga Dániel két perccel a befejezés előtt még reményt adott a címvédőnek (3:4),  de a Szeged kivédekezte a hátralévő időt, így bár talán meglepő módon, de nem érdemtelenül győzelmet aratott a Komjádi uszodában. Nem sokkal a mérkőzés vége előtt a korábban már besárgult szegedi vezető edzőt, Gyöngyösi Andrást piros lappal küldték a lelátóra, mert a tőle megszokott vehemenciával reklamálta, hogy a bírók nem állították meg a játékot, noha az egyik szegedi játékos feje vérzett.

 

Vasas-Szeged 3:4 (1:1, 0:2, 1:1, 1:0)

Komjádi uszoda, v.: Kiszelly G., ifj. Juhász Gy.

Vasas: Nagy V. - Mátyás, Kovács R., Tóth M., Varga Dénes 1, Steinmetz B., Steinmetz Á. 1Csere: Heinrich, Kincses, Katonás, Takács B., Varga Dániel 1. Edző: Földi László

Szeged: Baksa - Lehmann 1, Varga P. 1, Komlósi, Éles, Balatoni, Weszelovszky 2. Csere: Juhász Zs., Monostori. Edző: Gyöngyösi András

Gól–emberelőnyből: 6/2, ill. 5/1

Sárga lap: Gyöngyösi András (21. p.)

Piros lap: Gyöngyösi András (31. p.)

 

TZS fotói a meccsről

.

 

Dorka fotói a meccsről


Videók:

 


Varga Dénes gólja


Steinmetz Ádám gólja


Varga Dániel gólja


Baksa László nyilatkozata

Nagy Viktor nyilatkozata

 

Varga Dániel nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata

x

Nyoma sem maradt a Honvéd elleni hétközi vereségnek az UTE játékosaiban. Hatalmas küzdeni akarással, jó játékkal rukkoltak elő a Hajós Alfréd sportuszodában az Eger ellen, sokáig közel álltak ahhoz, hogy meglepetés szülessen.

Az UTE vezető góljára Kiss Csaba hamar válaszolni tudott, utána azonban megtáltosodott a hazai csapat, szép támadások végén többször is sikerrel vette be Szécsi kapuját. Míg a hevesiek csak szenvedtek a vízben az első félidőben (sokat hibáztak elöl), addig az Újpest sorra élt az adódó helyzetekkel, így Gerendás György joggal volt indulatos a nagyszünetben, hiszen a kijelzőn ekkor 7:5 állt.

A második félidőre összekapta magát a tavalyi bajnokság bronzérmese, és annak ellére, hogy a negyed elején Biros (majd Kiss Csaba is) büntetőt rontott, előbb egyenlítettek, majd a harmadik játékrész elején 7:8-ra megfordították az állást. Az UTE azonban nem adta könnyen magát, egy távolról lőtt találattal tartotta életben a reményeket, amelyeket Szécsi Zoltán foszlatott szerteszét röviddel az utolsó perc kezdete előtt, miután 8:9-es állásnál hárította a hazaiaknak megítélt ötméterest, a fordulásból pedig Biros bebiztosította a győzelmet. A végére jutott még egy Kis Gábor-találat is, így lett háromgólos a különbség. Az Újpest játékosai így is kihúzhatják magukat, szívvel-lélekkel küzdöttek, jól játszottak, az Eger pedig nyögvenyelős játékkal hozta a kötelezőt.

UTE-Eger 8:11 (4:3, 3:2, 0:3, 1:3)

Hajós uszoda, v: Németh A., Székely B.

UTE: Pelle – Debreczeni, Salamon 2, Sziklai, Máthé, Suti 4, Szabó B. Csere: Vörös 2, Szabó N., Olasz, Kotszidisz, Borsós. Edző: Petrovics Mátyás

Eger: Szécsi – Feltham 1, Biros 2, Decker Á., Kis G. 1, Kiss Cs. 2, Császár 1. Csere: Nyéki 1, Matajsz, Varga II Zs. 1, Binder 2. Edző: Gerendás György

Gól–emberelőnyből: 5/1, ill. 8/1

Ötméteresből: 4/3, ill. 2/–

Kipontozódott: Sziklai (19. p.)

Sárga lap: Petrovics Mátyás (20. p.)

 

Dorka fotói a meccsről


Videók:


Kis Gábor gólja


Szécsi Zoltán büntetőt hárít


Kiss Csaba kihagyott ötméterese


Biros Péter második gólja


Biros Péter kihagyott ötméterese


Biros Péter első gólja


KISS CSABA:

Először is szeretnék gratulálni az Újpestnek, mert fantasztikusan játszottak. Mindent megtettek azért, hogy megpróbáljanak pontot rabolni tőlünk, de a második félidőben csak egy gólt lőttek. Ezt részben annak tudom be, hogy elfáradtak fizikálisan és azon az oldalon, ahol már nem ért le a lábuk, ott már nehezebben vitték fel a támadásokat :). Mi talán könnyelműek voltunk az elején és ez majdnem megbosszulta magát a végére. Azt a tanulságot mindenképpen le lehet vonni ebből a mérkőzésből, hogy lesznek még hasonló meccseink idegenben - nem is olyan sokára Pécsre utazunk - és nem engedhetük meg magunknak ilyen könnyelműséget. Abban bízom, hogy ebből most tanulunk és Pécsett már - vagy amikor esetleg papírforma szerint nálunk gyengébb ellenféllel, játszunk, nem leszünk ilyen enerváltak és tompák, hanem magabiztosabban hozzuk a mérkőzést.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Számítottam rá, hogy nem egy gyenge csapat ellen kell ma játszanunk. Kihasználta az UTE a pálya adottságit. Pelle Balázs szenzációsan védett, nagyon sok ígéretes helyzetünket hiúsította meg. Benne volt a meccsben, hogy pontot, vagy pontokat veszítünk, de a végén összekaptuk magunkat.

A Honvéd gólkülönbségjavításra készült és több játékos egybehangzó nyilatkozata szerint is sportot kívántak űzni a kapott gólok - kevés -  számából. A mérkőzés második félideje ebből a szempontból nem sikerült, de ebben az is szerepet játszhatott, hogy a biztos győzelem lehetőséget adott fiatal játékosok kipróbálására.

Érdekesség, hogy a szombati bajnokin sem szereplő Molnár Tamás "ellenfélnézőben" a Szőnyi úti meccs előtt a Komjádi uszodában járt, s a helyszínen nézte meg a Honvéd jövő szombati Euroliga-ellenfelét.

BVSC-Honvéd 5:11 (0:2, 0:3, 2:4, 3:2)

(Szőnyi út, v.: Kun Gy., Móni B.
BVSC: Laboncz – Szűcs L., Ambrusz, Simon A. Pecz 1, Kuncz T. 1, Tóth Z. Cs: Szabó A. (kapus), Szabó P., Ulmann, Kriszt R. 1, Zsoldos 1, Galambos P. 1, Németh II. Zs. Edző: Vincze Balázs
Honvéd: Bisztricsányi – Kiss G. 1, Fodor 2, Szívós 1, Gór-Nagy, Vári, Bárány 1. Cs: Székely 2, Horváth D., Kutasi R. 1, Cseh A. 2, Paján, Hárai 1. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 461, ill. 5/2
Ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Simon A. (26. p.)

Dorka fotói a meccsről

FODOR RAJMUND:

Igyekeztünk olyan eredményt elérni, mint a Vasas nemrégiben hazai pályán a BVSC ellen (15:1 volt, a szerk.), lehetlőleg kevés gólt kapni és minél többet lőni. Ez végül felemásan sikerült, mert kaphattunk volna kevesebbet és lőhettünk volna többet.

GÓR-NAGY MIKLÓS:

 

Nagyon nehéz hetünk volt, hiszen ezen a héten „alsóházi” csapatok ellen játszottunk. Az elvárásunk az volt, hogy nem baj, ha nem lövünk sok gólt, de minél kevesebbet kapjunk. Úgy gondolom, hogy ezt meg is tartottuk a negyedik negyedig. Amikor is a fáradtság miatt, vagy mert nem figyeltünk annyira, túl sok gólt kaptunk. Örülök, hogy túl vagyunk ezen a héten, most rövid pihenés következik és aztán készülünk a Vasas elleni mérkőzésre.

 

x

 

Szolnok-Pécs 9:7 (4:1, 0:0, 1:2, 4:4)

 

Fehérvár-OSC 8:7 (3:1, 2:2, 2:2, 1:2)

 

Szentes-FTC 3:7 (1:0, 1:1, 1:3, 0:3)

3 régi hozzászólás

bad mistake hozzászólása
2007.11.18. 17:16

Varga Dániel két perccel a befejezés előtt még reményt adott a címvédőnek (3:4) ez a Dumi volt :)

Csaszi hozzászólása
Csaszi4375
2007.11.18. 10:58

Földi László nyilatkozta, hogy miután ilyen erős lett a 'felsőház', hogy rendszeresen tépik, szaggatják egymást a játékosok (nem csak a Vasas-Honvéd rangadókon) ezért felborulhat az olimpiai felkészülés, mert a sérült játékos nem tud hosszútávra építkezni. Ez nyílván így van nem értek hozzá, de pl. akkor mi van/volt az olasz bajnokságban, ahol még kiegyenlítettebb a mezőny, ott hogyan fognak felkészülni a válogatottak.

puki hozzászólása
puki4366
2007.11.17. 18:41

szönyű volt ez a meccs,az utolsó negyedet már végig se tudtam nézni.bocs fiúk,de mostanában nem vagytok formában...