FACEBOOK

Kiss Gergely válaszai a vlv.hu olvasóinak

Kiss Gergely válaszai a vlv.hu olvasóinak
hozzászólás, 2007.11.15.

Kiss Gergely fontosnak tartaná, hogy a vízilabdázást az eddiginél sokkal hatékonyabban népszerűsítsék az erre illetékesek. El tudja képzelni, hogy pályafutása végén egy-két évig csak klubban játsszon (nincs kizárva, hogy még Olaszországba is visszatér), a víz alatti "bosszú" módszereiről pedig már hallott ugyan, de bővebb információt ne várjunk tőle hiszen ilyet sose alkalmaz - közli velünk egy mosoly-jel kíséretében. Válaszok a vlv-olvasóknak:

 

gez

2007-10-27 18:14:20

Szia Gergő! Először is szeretnék gratulálni a pólóban elért nagy sikereidhez. Négy kérdésem lenne? - A magyar bajnokság szintje, szerinted hol áll a világ (na jó, európa) bajnokságaihoz képest, lehet azt mondani, hogy az olasz után a 2. legerősebb? - Reálisan hogy látod a magyar bajnoki és euroliga esélyeiteket? Szerintem az erősítés nem lett rossz, de nem olyan már mint korábban Birossal és Tibivel. - Képesnek tartod-e aranyéremre a jelenlegi válogatott keretet (csapatot) további világversenyek tekintetében? - Tervezel Peking után válogatottságot?

K.G.: 1.      szerintem a magyar bajnokság idén egyike a világ 3 legjobb bajnokságának2.      az Euroliga 4-es döntő és a bajnoki arany a 2 fő célunk3.      a válogatott nagyon erős, de természetesen vannak javulnivaló részek a csapat játékában.4.      Peking után szeretném eldönteni a folytatást   


Powermokus

2007-10-27 19:02:23

Szia! Ha jól tudom, elég sok közös programot szerveztek a csapattársakkal. Miket szoktatok csinálni?

 K.G.: A leggyakoribb csapatprogramok pl. a vacsora, sörözés, szauna (wellness), mozi, előfordulhat bowling, paintball stb.    


 Imola

2007-10-27 22:35:40

Szia Gergő!Gratulálok az eddig elért eredményeidhez!Nagyon tehetséges játékos vagy! Egyik nagy kedvencem is!:D Nagyon tetszik a honlapod!Aranyos családod van!Remélem sikerül majd megnyerni az Olimpiát meg persze még sok mást!Mi a kedvenc RHCP számod?További sok sikert a Honvédba és a válogatottba!

 K.G.: Kedvenc számom talán nincs, legalább 20 számot felsorolhatnék, az új albumról a Dani California és a Hump de Bump.


Dávid

2007-10-28 10:14:50

Szia Gergő! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy tervezed még, hogy kipróbálod magad külföldön, külföldi bajnokságban? És ha igen akkor melyikben? Vagy marad már csak a Domino?

K.G.: Ugye korábban már 3 szezont játszottam Olaszországban, így nem lenne újdonság a dolog. Még megeshet.


Dzsodzsó

2007-10-28 14:17:12

Szia Gergő!Szerintem is nagyon menő a honlapod, nekem leglábbis nagyon tetszik... reméelm nem tervezel visszavonulást még jó pár évig, mert én nagyon bírom a játéksítulsodat és udásodat. kérdésem: a válogatotton belül ki legjobb haverod? 

K.G.: Azt hiszem jól megvagyok mindenkivel, de talán természetes, hogy a Honvédosokkal a legjobban.   


Anita87

2007-10-28 16:40:22

Szia Gergő! Nagyon szeretünk Téged az egész családdal és reméljük még nagyon sokáig fogsz nekünk örömöket okozni! Lehet sok mindent fogok kérdezni, de nagyon érdekelnek ezek a kérdések. ;) Először hogy vannak a picuraid otthon? Mik a kedvenceid: étel, ital, film, zene, sport a vízilabdán kívül, ország és színész/nő? Köszi szépen előre is és nagyon szurkolunk, hogy meglegyen a harmadik olimpiai is, mert ti igazán megérdemelnétek!! Hajrá Magyarok!!!!

K.G.: Köszi, érdeklődésed, a gyerekek angyalok, nem is tudom úgy részletezni a mindennapjaikat, hogy ne tűnjön csöpögős, túl elfogultnak a mondandóm (pedig csak tényeket írnék J ) 


Szinkron

2007-10-28 16:42:59

Szia ! Szeretem a vizilabdát,ahogyan a játékodat is! Gratulálok minden elért eredményedhez! A kérdésem viszont egészen más mint az előzőek voltak,bár köze van a vízhez:)) Mi a véleményed a szinkronúszásról? (kicsiny hazánkban) További sok sikert......!!!

K.G.: Köszi a gratulációt, érdemben szakmailag nem tudok hozzátenni. Remélem, hogy miharabb az élmezőnyhöz tartozik majd ez a sport is és csak jó hírek érkeznek felőle.


P. Máté

2007-10-28 16:49:04

Szia Gergő! Tiszta szívből gratulálok a sikereidhez. A válogatottból elég sok emberről hallottam, hogy Peking után visszavonul a válogatottból. Te is ki akarsz szállni az olimpia után a válogatottból? Nagyon aranyos a családod és a honlapod is nagyon jó. Hogy alakul a polósulid? Hogy bírod ezt a rajongást, amit az emberek művelnek a versenyeken? Megismernek az utcán?

 K.G.: A Pólósuli működik, de a párom anyukája – ,aki eddig is ott dolgozott – megkért, hogy hadd csinálja ő a jövőben, segítsem ezzel is őt, így szépen átszáll rá a dolog, én pedig egyelőre „katapultálni” kényszerültem a témában. Az utcán tényleg sokan felismernek, de szerencsére néhány esettől eltekintve csak pozitív élményeim vannak, és szerintem elég jól bírjuk a „strapát”.


dani

2007-10-28 18:36:02

szia,Gergo! ne haragudj,h ekezet nelkul irok,nem Magyarorszagon vagyok,de a tavolbol is kovetem a vlv-t:) milyen erzes csapatkapitanynak lenni? milyen plusz feladataid vannak igy?sokat gondolkodtal azon,hogy el-e vallald? itt a vlv-n lattam kepeket a lanyaidrol,nagyon szep gyerekek.terveztek meg babat? ha most kene megtippelned a bajnoksag elso 4csapatat,kik lennenk azok? tovabbi sok sikert,HAJRA HONVED,HAJRA MAGYARORSZAG!

K.G.:  Szerintem egy csapatkapitánynak kisebb-nagyobb szervezési feladatai mellett a csapatszellem és a harci kedv erősítésén kell-kellene fáradoznia. Amúgy azt gondolom, hogy túllihegni sem szabad a feladatot.


Judit

2007-10-29 11:25:41

Szia! Mi lehet az oka, hogy enyire nem megy neked és a csapatodnak a játék? A vasas meccs után az edzőtök leszúrt titeket? Az olimpia után, hogyan képzeled a fojtatást?


K.G.: A Vasas elleni bajnokin rosszul játszottunk, de szerencsére a Szuperkupán visszavágtunk és aztán a Szegedet is legyőztük a rangadón, a helyzetünk így javult valamelyest.


Farkas-Páll Csaba 12 éves

2007-10-29 13:59:48

Kedvas Gergely Azt szeretném kérdezni, hogy hány évesen kezdtél vizilabdázni,és milyen teljesítményt nyújtottál az edzéseken. Te mit szeretsz és mit nem szeretsz a vizilabdába. Hányés korodba érezted, hogy fontos játékos lettél. Mit tartasz fontosnak a táplálkozásban? Szívemből kívánom, hogy harmadszoris olimpiai bajnok legyél!

K.G.:  Hello Csaba! Az utolsó mondatod a legfontosabb, úgy legyen! 6 évesen kezdtem és mindig a legszorgalmasabb közé tartoztam. A vízilabdában imádom, hogy csapatjáték, egymásért is hajtani kell, klassz, hogy nehéz sport- víz, úszás, labda, emberfogás, összjáték- komoly figyelmet és munkát kíván egy pólóstól. Gyerekkorban fontos, hogy változatosan táplálkozzanak a srácok: hús, zöldség, gyümölcs, folyadék stb. és persze kevés kóla, chips. Nem szeretem, hogy az illetékesek képtelenek a szabályok és a reklám segítségével népszerűbbé tenni ezt az izgalmas és nehéz sportot! 


Emy

2007-10-29 14:23:06

szia!gratulálok az eddigi eredményeidhez!azt kérdezném, hogy mi a véleményed az új egri csapatról?szerinted meddig juthatnak el a len kupában? további sok sikert!!!

K.G.: Eger városa és a szponzorok évek óta sok energiát és pénzt ölnek a csapatba, most minden esélyük megvan a len-kupa megnyerésére, csak kár, hogy nem az Euroligában van 3 magyar csapat.


CommentCommander

2007-10-29 23:49:51

Szia Gergő! Ha már az előző hozzászóló felvetette a témát, kicsit globálisabban kérdezem ugyanazt! Mit gondolsz a többi élcsapatról (Szeged, Eger, Vasas)? Szerinted milyen esélyekkel vágnak neki a kupáknak, illetve melyik csapatnak mi a legfőbb erénye? Köszönöm válaszod, és sok sikert a jövőben! Maradj mindig ugyanilyen közvetlen, toleráns, higgadt, és természetesen: (minden téren) profi!

K.G.: Szeretném, ha az Eger és a Szeged csak a legvégén találkoznának a len kupában, mint a Vasas és mi az Euroligában, miután továbbjutottunk a csoportból! A bajnokság négyesélyes, tavaszig még lesz néhány izgalom, aztán letisztul a kép.


E73

2007-10-30 08:32:37

Kedves Gergely! Kásás Tamás az egyik hozzá intézett kérdésre azt válaszolta, hogy az elmúlt 10 évben kiismerték a játékotokat és egyre nehezebb valami újat kitalálni. Szerinted képes ez a csapat újítani, játéktudásban, fizikálisan, mentálisan még tovább fejlődni? Véleményed szerint melyikben kell a legjobban előbbre lépni? Van-e még olyan "fegyver" a tarsolyotokban, amit eddig még rajtatok kívül nem "vetett be" senki? Hogy ítéled meg, Te tudnál-e még miben fejlődni a jövőben - gondolok itt elsősorban a pekingi olimpiára? Kell-e, lehet-e, tudunk-e ellenfeleinktől valamit tanulni? Ha igen, mit? Tudom, sok-sok kérdés, de ha párat megválaszolnál, megtisztelnél vele. Köszönöm.

K.G.: Fejlődni mindig lehet, ha a higgadt, érett játékot az elsöprő akarással jól tudjuk vegyíteni, akkor szép nyár vár a joggal maximalista póló-szurkolókra! A titkos fegyverek az előzőek fényében csak apróságok lehetnek, kisebb meglepést lehet okozni az ellenfeleknek, de a mai taktikailag, technikailag, erőnlétileg kiforrott játékban talán egetverő újdonságot nem vár senki az ellenlábasaitól.


Kisvacak

2007-10-30 12:48:56

Kedves Gergő! Szerinted, szerintetek mit kellene/lehetne tenni azért, hogy a vízilabda nálunk klubszinten is tömegeket mozdítson meg? Gondolok itt elsősorban arra, hogy a Vasasnak is, Egernek is csak a Honvéd (és akkor a többi OB I-es, nem élcsapatról ne is beszéljek) családias 50 fős nézőközönségéhez képest van jelentős szurkolótábora, az 5-600 nézőt nagyon kevésnek érzem... Amikor valaki ellen alattomos, a bíró által megtorlatlan szabálytalanságot követ el az ellenfél, megjegyzitek a fickót? Van ilyenkor fifikás, rejtett kis büntetés, hogy leszokjon a vagánykodásról? :) További sok sikert kívánok!

K.G.: Többek között marketing, szabálymódosítások, fiatalos lendület a nemzetközi vezetőségben, minél több város bevonása a vérkeringésbe stb. kellene az előrelépéshez. A víz alatti válaszoknak sokféle módja lehet, én nem tudom őket, sohasem alkalmaztam ilyesmit… J


Rita

2007-10-30 14:19:39

Szia Gergő! Azt szeretném kérdezni hogy milyen csapatkapitánynak lenni? Gondolkodtál már azon hogy egy másik vagy esetleg egykülföldi csapatban játszál? És örülnél neki ha a lányaid is vízilabdázni szeretnének majd? Tényleg nagyon aranyosak. További sok szerencsét kívánok a pólózáshoz!!!

K.G.: Lásd feljebb, illetve: Nem szeretném, ha a lányok ugyanazt csinálnák, amiben az apjuk elismertséget szerzett magának, kivétel, ha annyira ragaszkodnak hozzá és megfűznek.


eszt

2007-10-30 20:55:44

Szia! van egy pár kérdésem, úgyhogy megszámozom őket az áttekinthetőség végett :) 1. melyik volt életed legemlékezetesebb meccse jó és rossz értelemben? 2. szeretsz szerepelni (szerepeltél reklámban is, filmben is, meg sokszor szoktál nyilatkozni is)? 3. a vízilabda után jogászkodni szeretnél, vagy részt vállalnál az utánpótlás nevelésben? 4. ha reálisan nézed most melyik csapat a legesélyesebb a magyar bajnokságban? gratu a csapatkapitánysághoz, és sok sikert a Honvédban és a válogatottban egyaránt!

K.G.: 1. +: a 2 olimpiai döntő,a Vb arany, 2 megnyert Euroliga és az első sikerek- ifi Eb stb.  - : junior Eb döntő 1996, a 3 Vb ezüst, tavalyi bajnoki döntő.


Tódi

2007-10-31 12:05:00

Szió! Én azt szeretném megkérdezni, hogy melyiket volt nehezebb eljátszanod, a Szabadság, szerelemben az orosz polóst, vagy a – már nem is emlékszem melyik, de úgyse szabadna leírni, hogy melyik – reklámban a Superman-t?

K.G.: Mivel az ilyen forgatásokon van lehetőség kijavítani, ha valami nem tetszik a rendezőnek, ezért szerintem nem volt vészes egyik sem.


Andrea

2007-11-02 23:23:16

Szia Gergő!Először is gratulálok a sikereidhez! Nekem is több kérdésem lenne:1. Több helyen is olvasni arról, hogy készülsz a vizilabda utáni életre. Ez mit jelent pontosan?Az olimpia után válogatott szinten már nem tervezed a játékot, csak csapatszinten vagy teljesen magad mögöt hagyod a sportot?A jogi diplomáddal tervezed a civil pályát vagy teljesen másban? 2. Milyen csapatkapitánynak lenni?Mennyi plussz munkával jár ez? nem túl nagy megterhelés?3.Van olyan ember a válogatottban, akivel még barátibb a viszonyod, mint a többiekkel, vagy nincs ilyen?4.Milyennek látod a magyar csapat esélyeit az olimpián?5.Lányaidat terelgetnétek-e a versenysport felé?6. Milyennek látod a magyar női vizilabda helyzetét? Megtisztelő válaszaid, előre is köszönöm.

K.G.:  1.      pár év csak klubban, jogi pálya, vállalkozás- ezek mind reális célok lehetnek.2.      lásd fent3.      lásd fent4.      ld fent5.      szeretném, ha a lányok sportolnának, de túlságosan erőltetni nem fogok semmit.6.      sokat fejlődött, de a népszerűsítéssel a fiúknál is, lányoknál is többet kellene foglalkozni.


pityu

2007-11-03 17:58:18

Szia Gergő.Amikor felsorakozik meccs előtt a szerb meg a magyar csapat,nekem nem tünik úgy hogy nálunk nagyobbak meg izmosabbakk lennének(főleg nálad).A sok fiatal náluk (is mint nálunk)inkább nyulánkabbnak tünik.Akkor miért erősebbek nálunk,azonos létszámnál miért nyomnak vissza félpályáig?

K.G.: Szuper a lábtempójuk, náluk a védekezés az első már gyerekkortól, ezért általában jellemzőbb a szürke, biztonsági játék rájuk.


eszt

2007-11-03 23:45:29

Szia! Gratulálok nektek a szuperkupa győzelemhez! most csak két kérdés :) mekkora presztízse van ennek számotokra? van olyan játékos, akivel szívesen játszanál egy csapatban a jövőben?

K.G.: A Szuperkupa fontos, a sajtó és a Tv közvetítés segítik a póló népszerűsítését. Nekünk +1 tétmeccs, ahol tesztelhetjük magunkat.Sok jó játékos van, akivel még nem játszottam együtt, de nem gondolkodtam még neveken.


Hód72

2007-11-04 00:27:09

Szia Gergő! A honvéddal a szuperkupa mennyire tüzeli fel a fűzfői csonka keretet? Mennyire rossz,hogy nem a majdani legalább bő keret rakkolhat most együtt? Mit lehet még kiatlálni Pekingre? Bár talán éppen Te nyilatkoztad régebben,hogy vizilabdában 10 újításból 8 biztosan magyar találmány.

K.G.: A szakmai kérdéseket meghagynám Dénesnek, de az biztos, hogy a harcedzett, két olimpiát elbukó szerbek (+ horvátok, spanyolok, montenegróiak stb) ellen csak hatalmas elánnal és rutinnal van esélye bárkinek is.


Maszat

2007-11-04 18:52:15

Kit tartasz a világon a legjobb 5 játékosnak?Nem feltétlenül kell sorrendet kialakitani.Saját magadon kivül természetesen.Köszi!

K.G.: Nem szeretem az ilyen kiválasztós kérdéseket, ráadásul az elmúlt években a világ legjobb 4-5 csapatában nem csak 1-2 menőre kell odafigyelni, hanem 4-5 hasonló tudású kulcsemberre.Az első ötbe pedig úgyis főleg magyarokat tennék.


papirfecni

2007-11-09 14:43:27

Mi az (milyen gyakorlat), amit legjobban szeretsz/nem szeretsz egy edzésen?

K.G.: Úszni kevesen szeretnek, nekem sem a kedvencem. Ezen kívül jöhet bármi.


Móni

2007-11-09 17:09:20

Először is engedjemeg,hogy gratuláljak a csapat sikereihez és az ön csapatkapitányi kinevezéséhez.Nagyon kemény meccsek várnak önökre az Euroligában.Hogy tudnak minden mérkőzésre felkészülni,ha ilyen kevés a pihenőnap?Milyen techikát dolgoznak ki az itthoni tétmeccsekre,mert most sajnos úgy nézz ki,az erősebb csapatok eredményesebbek,mint a honvéd?Mikor szerette meg a vízilabdátigazán?Elképzelése szerint meddig szeretne aktív sportoló maradni?Vízilabdát melyik korosztálynak oktat?Nekem nagyon tettszik ez a sportág,de keveset tudok róla,ha van kérdésen feltehetem a honlapján?Sok szerencsét kívánokaz idei szezonra.

K.G.: A honlapomon bátran lehet kérdezni (www.kissgergo.com). Még 5-6 évig szeretnék játszani. Minden pihenőidőt maximálisan ki kell használni, akár 1-2 órákat is. A Honvéd 1 hét alatt simán verte a Vasast és a Szegedet, úgyhogy a technikákon most törhetik az ellenfelek a fejüket.


kiki

2007-11-11 13:21:44

Szevasz Gergő. Először is szeretnék gratulálni az eddigi fantasztikus eredménylajstromodhoz és további sok sikert kívánok a jövőben,remélem még sok olyan örömöt szerzel a Magyar népnek,mint eddig tetted. Azt szeretném megkérdezni,hogy mi az oka,hogy sokszor nem használod ki a remek fizikai felépítésed és irdatlan fizikai erődet.(főleg a Szerbek,de a többi csapat ellen is)Tudom,ti nagyon intelligens , tanult és profi játékosok vagytok,de szerintem ha keményebben odatannétek magatokat,akkor az ellenfelek is jobban tartanának tőlünk….Pl: Egy nem is olyan rég játszott barátságos meccsen az Olaszok ellen, rossz volt nézni,hogy hazai medencében, majdnem megvernek minket(szó szerint értem)a vékonyka kis Taljánok….Úgy vettem észre,hogy ilyenkor nem valami nagy az összetartás,míg más csapatoknál már a cserejátékosok is készünek a vízbe ugrani…

K.G.: Kicsit túlzó a lelkesedésed, bár van benne ráció. Tényleg van, amikor harcosabbnak, kell lennünk, de azért nem csak a bunyóról szól a dolog. Azért engem meg pláne ne féltsen senki.   

 

2 régi hozzászólás

Sipi hozzászólása
Sipi12478
2008.07.31. 20:10

Szia Gergő!A BVSC 96os vízilabda csapatának '7'es számú játékosa vagyok!Sok sikert kívánok Nektek az Olimpiához!

anna hozzászólása
anna11020
2008.07.11. 20:40

Szia!! Most nagyon boldog vagyok hogy lehet ide írni el sem hiszem ,hogy neked irhatok:D Kedvenc vizilabdásom vagy és minden meccset végigizgulok:) Én is szeretem a RHCP-t:) Amugy nagyon jól játszol és legnagyobb rajongóód vagyok:D Szomorú vagyok, hogy KOtorban fogsz játszani :( de biztos ott is nagyon ügyes leszel:D További soksok sikert:D