FACEBOOK

összekerült a Vasas és a Honvéd - ráadásul a Dubrovnikkal is...

összekerült a Vasas és a Honvéd - ráadásul a Dubrovnikkal is...
hozzászólás, 2007.11.04.

Budapesten szombaton elkészítették az európai kupák további menetrendjét. Mint élő közvetítésünkben olvasóink nyomon követhették, az Euroliga-sorsolás nem kedvezett a magyar csapatoknak, a Vasas és a Honvéd egy csoportba került a Pro Recco után talán legerősebbnek nevezhető ellenféllel, a Jug Dubrovnikkal. A LEN Kupában az Eger a Nagyváraddal, a Szeged a Cataniával csatázik a legjobb nyolc közé jutásért. Teljes menetrend és a sorsolásban érintett 16 válogatott játékos nyilatkozata:

Budapesten döntöttek arról is, hogy az idei Final Four (május 9-10.) helyszíne Barcelona lesz.  

Csoportbeosztás az Euroligában

(A csoportok első két helyezettje jut a legjobb nyolc közé, ahol már páros mérkőzés következik majd, egyenes kieséssel.)

1. forduló: 2007. november 21., 24. vagy 25.

2. forduló: 2007. december 8. vagy 9.

3. forduló: 2007. december 19. vagy 22.

4. forduló: 2008. január 19. vagy 20.

5. forduló: 2008. február 6., 9. vagy 10.

6. forduló: 2008. március 15. vagy 16.

(Az olasz csapatok szerdánként játsszák hazai csoportmeccseiket. A magyar csapatok valamennyi hazai meccsét közvetíti a Sport televízió, így ezek a találkozók várhatóan szombatonként lesznek, a Vasasnál már a várható kezdési időpont is szinte biztos: 18.00 vagy 18.30.)

A vlv videófelvétele a sorsolásról

A csoport

Olympiakosz (görög)

Sintez Kazany (orosz)

Herceg Novi (montenegrói)

Mladost Zágráb (horvát)

1. forduló: Kazany-Olympiakosz, Herceg Novi-Mladost

2. forduló: Mladost-Kazany, Olympiakosz-Herceg Novi

3. forduló: Kazany-Herceg Novi, Mladost-Olympiakosz

4. forduló: Herceg Novi-Kazany, Olympiakosz-Mladost

5. forduló: Kazany-Mladost, Herceg Novi-Olympiakosz

6. forduló: Olympiakosz-Kazany, Mladost-Herceg Novi

B csoport

Pro Recco (olasz)

Marseille (francia)

Primorac Kotor (montenegrói)

Volgográd (orosz)

1. forduló: Marseille-Pro Recco, Kotor-Volgograd

2. forduló: Volgograd-Marseille, Pro Recco-Kotor

3. forduló: Marseille-Kotor, Volgograd-Pro Recco

4. forduló: Kotor-Marseille, Pro Recco-Volgograd

5. forduló: Marseille-Volgograd, Kotor-Pro Recco

6. forduló: Pro Recco-Marseille, Volgograd-Kotor

MADARAS NORBERT:

Örülök! Végre egy könnyű csoport! Legalábbis a többihez viszonyítva egyértelműen ez a legkönnyebb. És annak még jobban örülök, hogy nem kell magyar csapat ellen játszani, ez talán még fontosabb. Igazából a sorsolás előtt azt mondtam: csak magyar csapat ne legyen - és ez bejött. Szóval elégedett vagyok, maximálisan. Ráadásul olasz sincs, és az sem baj. Ennél jobbat nem is tudtam volna összeállítani - talán a Volgográd helyett az Etnikoszt választottam volna, de azt is csak az utazás miatt.

Ami a magyar csoportot illeti, hát az nagyon kemény, mert a Dubrovnik elképesztően jó csapat. Ahhoz, hogy mindkét magyar csapat továbbjusson 100 százalékot kell nyújtaniuk. De a D és az A csoport is nagyon kiegyensúlyozott, nem tudnám megmondani, hogy kik jutnak tovább.

KÁSÁS TAMÁS:

A legkönnyebbet kaptuk, ez a legnyugodtabb csoport, örülök. A magyar csapatok helyzete nehéz, mert a Dubrovnik nagyon jó, rutinos csapat.

BENEDEK TIBOR:

Örülünk. Jó, hogy elkerültük a Honvédot, én ennek nagyon örülök érzelmileg is, meg azért mégiscsak az egyik legjobb csapat. Azt gondolom, hogy ezt a csoportot simán meg lehet nyerni. A másik három csoport mindegyike nagyon erős, legalább három nagyon erős csapat van csoportonként. A két magyar csapat sajnos megint összekerült, úgyhogy az egyik lehet, hogy elbúcsúzik, igaz, szerencsés esetben továbbjuthat mind a kettő, de hát nehéz lesz nagyon.

C csoport

Jug Dubrovnik (horvát)

VASAS

HONVÉD

Etnikosz Pireusz (görög)

A menetrend:

1. forduló: Etnikosz-Jug Dubrovnik, Vasas-Honvéd (november 24., szombat 18.00 vagy 18.30)

2. forduló: Honvéd-Etnikosz, Jug Dubrovnik-Vasas (december 8., szombat vagy 9., vasárnap, valószínűleg mindkét esetben szombat)

3. forduló: Ethnikosz-Vasas, Honvéd-Jug Dubrovnik (december 22. szombat)

4. forduló: Vasas-Etnikosz (2008. január 19. szombat, 18.00 vagy 18.30), Jug Dubrovnik-Honvéd (január 19., vagy 20.)

5. forduló: Etnikosz-Honvéd (2008. február 9., szombat vagy 10., vasárnap), Vasas-Jug Dubrovnik (2008. február 19., szombat, 18.00 vagy 18.30)

6. forduló: Jug Dubovnik-Etnikosz, Honvéd-Vasas (mindkét meccs várhatóan 2008. március 15., szombat, de elvileg lehet 16. vasárnap is)

VARGA DÉNES:

Talán jobban örültem volna a Volgográd-Marseille-csoportnak. Úgy gondolom, hogy ez egy jó kihívás, mindegyik csapatot képesek lehetünk megverni akár oda-vissza is. Szerintem jó meccset fog játszani a második továbbjutó helyért a Honvéd és a Dubrovnik.

NAGY VIKTOR:

Mi okosat mondhatnék, erős csoportba kerültünk, szerintem ez a legerősebb. Még a Reccóval lehetett volna talán nehezebb. Jó kihívás. Még kétszer játszhatunk a Honvéddal. Várom már az Euroligát és remélem, hogy jól fogunk játszani, mert csak jó játékkal fogunk tudni továbbjutni.

VARGA DÁNIEL:

Nehéz csoportba kerültünk, de ez legyen a Dubrovnik és az Etnikosz problémája. Az biztos, hogy tovább koptatjuk egymás izmait, porcát és csontját a Kőér utcában és a Komjádiban a Honvéd ellen. Ez jó is, meg rossz is, mindenesetre mindkét csapatunktól továbbjutást várok annak ellenére, hogy a Dubrovnik nagyon jó. Azt gondolom, hogy az Etnikoszt oda-vissza kell verni mindkettőnknek, és ha valaki tud Dubrovnikban pontot szerezni, akkor az valószínűleg továbbjutó.

STEINMETZ ÁDÁM:

Nagyon erős csoportba kerültünk, szerettük volna a Honvédot elkerülni, nem a magyar vízilabda érdeke ez, hogy két, akár a Final Fourra is esélyes magyar csapatot összesorsolnak, s emellett a Jug Dubrovnik és az Etnikosz is nagyon komoly ellenfél, úgyhogy fel van adva a lecke. Jó kezdést várok, mostanában sokat játszunk a Honvéddal, tehát jól ismeri egymást a két csapat. A most elszenvedett Szuperkupa-vereségünkért tehát vissza is vághatunk hamarosan. Nagyon fontos a jó rajt, s a hazai meccseinket természetesen nyerni kell, idegenben pedig pontot, pontokat kell szerezni ahhoz, hogy továbbjussunk.

KISS GERGELY:

Végignéztem a csoportokat és úgy vélem, hogy a Mladost Zágráb-Olympiakosz csoportjából bármelyik továbbjuthat és ki is eshet, a Reccóé nagyon könnyű csoport, ott a Recco toronymagasan esélyes, a másik két csoportot, a Belgrád-Nápoly-félét és a mienket pedig háromesélyesnek tartom, tehát az Etnikosz és a Barcelona valószínűleg utolsó lesz és a másik három csapat dönti el a továbbjutást. Mi szinte biztosak voltunk abban, hogy megint összekerülünk a Vasassal, ilyen a sors. A célunk a csoportelsőség, ez nem vitás, de így van ezzel a hazai pályán bivalyerős Dubrovnik és a Vasas is. Szeretnénk legalább úgy játszani, mint a Szuperkupán.

SZIVÓS MÁRTON:

Megint belehúzott a két magyar csapat, mert ez egy nagyon erős társaság. Ráadásul egy csoportba is kerültünk, aminek senki nem örül, de bízom benne, hogy a Vasas és a Honvéd fog továbbjutni a csoportból. Ez lehet mindkettőnk célja.

GÓR-NAGY MIKLÓS:

A Vasasnak nehéz dolga lesz, nagyon nehéz csoportba került. Elég rossz a sorsolás, de úgy látom, hogy a meccsek sorrendje kedvező, az utolsó mérkőzést hazai pályán játszhatjuk a Vasas ellen, ami ha nem is mindent eldöntő, de biztos, hogy nagyon fontos lesz. Természetesen a legjobb az lenne, ha mindkét magyar csapat továbbjutna, és nem is tartom eleve lefutottnak, hogy mi a Dubrovnik mögött csak a második továbbjutó helyért küzdhetünk.

FODOR RAJMUND:

Roppant nehéz csoportnak vélem és tényleg nem tudom megjósolni, hogy mely csapatok mennek tovább, mert bármilyen sorrendet állítok fel, ugyanúgy igaz lehet "visszafelé" is. Én bízom benne, hogy a két magyar jut tovább. Ami az egész sorsolást illeti, a Reccónak van a legkönnyebb helyzete, a többi csoport "élet-halál", de hát most már ennyi jó csapat van Európában...

HÁRAI BALÁZS:

Most sem kaptunk könnyű csoportot, valahogy éreztem, hogy összekerül a két magyar. Az utazás szempontjából jobb, mint ha megkaptuk volna a Csehovot, de hát nem örülök neki, hogy együtt vagyunk a Vasassal. Jobb lett volna, ha később találkozunk. Ezzel együtt, ha rendesen odafigyelünk, akkor szerintem jó esélyeink vannak a továbbjutásra.

D csoport

Partizan Belgrád (szerb)

Barceloneta (spanyol)

Brescia (olasz)

Posillipo (olasz)

1. forduló: Posillipo-Brescia, Partizan-Barceloneta

2. forduló: Barceloneta-Posillipo, Brescia-Partizan

3. forduló: Posillipo-Partizan, Barceloneta-Brescia

4. forduló: Partizan-Posillipo, Brescia-Barceloneta

5. forduló: Posillipo-Barceloneta, Partizan-Brescia

6. forduló: Brescia-Posillipo, Barceloneta-Partizan

A párosítás a LEN Kupában:

(Az egyes párosítások győztese jut tovább, két mérkőzésen eldöntve, hogy melyikük a jobb.)

EGER-NAGYVÁRAD (romániai)

BIROS PÉTER:

Olyan csapatot kaptunk, amely jó erőt képvisel, de túl kell rajtuk lépnünk. Örültem volna, ha a második meccs van itthon, de mindegy, inkább csak azért lett volna jobb, mert a közvetlen továbbjutás miatt talán többen kijöttek volna, ha a visszavágó van Egerben. Ami az Euroliga magyar csoportját illeti: legalább spórolnak egy utazást... Ha mind a kettő továbbmegy, akkor semmi gond nincsen. Még kicsit össze is foghatnak, segíthetik egymást, ha menet közben úgy alakul a helyzet a csoportban.

KISS CSABA:

Ezzel a sorsolással nincsen semmi baj, lehetett volna könnyebb is és nehezebb is. Akkor valamivel könnyebb dolgunk lett volna, ha idegenben kezdünk. Az igazság az, hogy - bár nem akarom lebecsülni a Nagyváradot - ha komoly terveink vannak a LEN-Kupában, akkor nem szabad, hogy ez a forduló gondot jelentsen nekünk. 

SZÉCSI ZOLTÁN:

Úgy érzem, verhető csapat a Nagyvárad, de azért komolyan kell venni őket. Igazából rajtunk múlik, hogy sikerül-e győznünk, mert jól felkészült csapat és idegenben okozhatnak meglepetést. Már az első találkozón szeretnénk eldönteni ezt a párharcot, vagy ha ez nem sikerül, akkor a másodikon.

Savona (olasz)-Panioniosz Athén (görög)

Dinamo Moszkva (orosz)-CN Barcelona (spanyol)

Mornar Split (horvát)-Sturm Csehov (orosz)

SZEGED-CATANIA (olasz) az első mérkőzés november 24-én lesz Szegeden, a visszavágó időpontja még nem ismert

BAKSA LÁSZLÓ:

- Örülök a Cataniának. Szerintem a Korolija nélkül is ki tudjuk verni őket. A védekezésen sok fog múlni. Nem örülök, hogy itthon kezdünk, de ha már így alakult, jó lenne legalább háromgólos előnyt szerezni. Összességében továbbjutást várok.

- Mi most a végcél a LEN kupában?

- Jó lenne, ha bejutnánk a legjobb négybe.

Sibenik (horvát)-Spandau 04 Berlin (német)

Budvanska Budva (montenegrói)-CSK VMF Moszkva (orosz)

Terrassa (spanyol)-Sabadell (spanyol)

1 régi hozzászólás

Bory hozzászólása
Bory4281
2007.11.07. 20:38

Na ez viccnek is rossz! Nem tudom ki sorsolta a csapatokat vagy ki felelős ezért,de annyi tény,hogy nem volt jó húzás,hogy a Honvéd és a Vasas egy csapatba került!