FACEBOOK

Párhuzamos interjú - Fodor Rajmund és Varga Dénes a Szuperkupáról

Párhuzamos interjú - Fodor Rajmund és Varga Dénes a Szuperkupáról
hozzászólás, 2007.11.02.

A Szuperkupáért küzdenek meg az ősi ellenfelek szombat este (19.30., Kőér utca és Sport 1 televízió). A gálameccsnek az idén több sajátossága is van, s mindenképpen emeli a „kupadöntő” rangját, hogy ezúttal nem egy bajnoki mérkőzés formájában döntik el a csapatok a kupa sorsát, mint tavaly, hanem „önálló”, tévés meccsen. Párhuzamos interjúnk:

Hosszú ideje ez a két csapat vív mecset a Szuperkupáért, de a szerepek az idén mégis felcserélődtek, hiszen a Honvéd ezúttal a Magyar Kupa győzteseként, a Vasas pedig bajnokként vívta ki a jogot, hogy harcba induljon a trófeáért.

Ugyancsak sajátos, hogy a Szuperkupa megszerzéséért sorra kerülő mérkőzésre mind a Honvéd, mind pedig a Vasas vereséggel „hangolt”: Kiss Gergőék éppen a Vasastól kaptak ki legutóbbi bajnokijukon, míg a piros-kékek szoros mérkőzésen Egerben vesztették el veretlenségüket.

A Szuperkupa-meccs előtt az olimpiai kerettag válogatottak közül Fodor Rajmundot (Honvéd) és Varga Dénest (Vasas) kértük meg, hogy a párhuzamos interjú alanyaként válaszoljanak ugyanazokra a kérdésekre.

- Milyen emlékeid vannak a Szuperkupa-mérkőzésekről?

Fodor Rajmund: Nyilván vannak jó emlékeim és rosszak is. A nemzetközi Szuper Kupát a Komiban nyertük a Sabadell ellen, a többi most igazából nem rémlik.

Varga Dénes: Egy ilyen mérkőzésen szerepeltem, tavaly, és az nagyon jól sikerült. Nyertünk, ami dupla öröm volt, mert bajnoki meccset kiáltottak ki egyben Szuper Kupa-döntőnek.

- Van-e presztízse ennek a trófeának, hol jegyzed a pályafutásod sikerlistáján?

F.R.: Vannak nemzetközi és vannak hazai sikerek, ezek között nálam nincs alá- vagy fölérendeltség. A magyar bajnok és a Magyar Kupa-győztes csatája a magyar vízilabda egyik csúcstalálkozója minden évadban, ezt várom a szombati mérkőzéstől is.

V.D.: Valamekkora mindenképpen van. Eleve presztízst ad, hogy ez a két csapat mérkőzik meg újra, és persze mi ugyanazt az eredményt várjuk, mint amit a legutóbbin elértünk.

- Mi dönthet a mérkőzésen?

F.R.: Játsszon rosszul a Vasas és játsszon jól a Dominó. Ez például döntene. Ha mindkét csapat a saját tudása 80 százalékát nyújtaná, akkor szerintem mi lennénk az esélyesek. Remélem, hogy nem engedjük repülőrajtot venni a Vasast.

V.D.: Egy ilyen meccsen általában ugyanazok a dolgok döntenek, elsősorban az hogy mennyire figyelünk oda a védekezésben. Szerintem főleg ezt kell hoznunk, tehát a védekezésre kell nagyon odafigyelnünk, és ami most gond volt Egerben, azt kell feljavítani, hiszen csak öt gólt lőttünk és ez kevés. Egyébként más jellegű csapat a Honvéd és az Eger, talán nekünk a Honvéd most jobban fekszik, legalábbis a legutóbbi bajnoki ezt bizonyította. Holnap kiderül.

- Mit vársz a csapatodtól és magadtól?

F. R.: Sokkal összeszedettebb csapatjátékot várok, mint amit a legutóbbi találkozónkon nyújtottunk, szintén a Vasas ellen. Jó pár ziccerünk kimaradt, nem csak az elején, hanem a mérkőzésen szinte végig. Ha ezek bemennek, akkor nem lett volna a játék képe az, ami volt a Komjádiban. És hát szombat este mindenkitől 120 százalékot várok, magamtól is.

V.D.: A csapattól azt várom, amit mindig is tudtunk nyújtani, hogy tényleg szívvel-lélekkel, egymásért játszva, egymást segítve, ha kell, kisegítve játsszunk. Szerintem ez a legnagyobb fegyverünk, vagyis hogy csapatként tudunk nagyon jól teljesíteni. Nem bánnám, ha az én egyéni teljesítményem is kimagasló lenne, de a fő cél természetesen az, hogy a csapat nyerjen.

- Hogyan jellemeznéd az ellenfél játékosát Varga Dénest/Fodor Rajmundot?

F.R.: Dumit óriási tehetségnek tartom, rendkívüli lövéstechnikája van és nagyon jó lábtempója, amit rendszerint ki is szokott használni a betöréseknél, az emberről való leválásnál. Bátornak tartom, de olykor ez a bátorság szeleburdisággal szokott párosulni.

V.D.: Rajmi nagyon rutinos játékos, ha túl akarok járni az eszén, valószínűleg nehezen megy majd, de nem fogok félni attól, hogy kipróbáljam.

- Mit üzensz neki?

F.R.: Legyen sikeres pályafutása, de magyar Szuper Kupát nyerhet máskor is.

V.D.: Sablonos, de sportemberként azt üzenem: győzzön a jobbik!

3 régi hozzászólás

puki hozzászólása
puki4257
2007.11.03. 15:29

Ez az Dumikám!Győzzön a jobbik,azok pedig ti lesztek!!!!

Katka6 hozzászólása
Katka64256
2007.11.03. 12:12

Győzzön a jobb!!!!!! HAJRÁ VASAS!!!!!!!!

Ani hozzászólása
Ani4254
2007.11.02. 18:59

Á de miért a sport1??? így lemaradok róla :'( HAJRÁ VASAS!