FACEBOOK

Egri győzelem a rangadón

Egri győzelem a rangadón
hozzászólás, 2007.11.02.

Szoros küzdelemben, izzó hangulatú mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a bajnok Vasas ellen hazai medencében az Eger az OB-1 rangadóján. Biros Péterék 2:0-ra és 3:1-re is vezettek, a Vasas végig futott az eredmény után, de mindig csak egyenlíteni tudott. A végső dudaszó idején a hazaiak álltak eggyel jobban. Mindkét csapat kitűnően védekezett, elöl viszont sokat hibáztak. Részletek, meccsjelenetek és videónyilatkozatok.

Rangadóhoz méltó, fergeteges hangulatot produkáltak a szurkolótáborok a kezdő sípszóra. Közel hat percet kellett várni az első hálózörrenésre, Nyéki jóvoltából jutott vezetéshez a hazai csapat. A küzdelmes első negyed végén Biros jóvoltából duplázta meg előnyét az Eger (2:0).

A Vasas az egyre jobb formában lévő, vállműtétje után nemrég visszatért Varga Dániel góljával felzárkózott, de az idei szezonban meglepően jó fórkihasználással játszó Eger egy emberelőnyös szituáció végén kettőn tartotta a differenciát.

Az inkább küzdelmes, esememénydús, mintsem gólzáporos jelzővel illethető találkozó félidejéig még egy Tóth Marci-löket fért be az egyébként jól működő hevesi blokk kezei között, így 3:2-vel vonultak pihenőre a csapatok. (Az egri kispadon edzőként a szegedi kiállítása miatt eltiltott Gerendás György helyett Tóth Kálmán ült.) 

A szünet után ugyan még egyenlíteni tudott a bajnoki címvédő, de Biros és Feltham tettek róla, hogy ismét a Vasasnak kelljen az eredmény után futnia (5:3). Ez a versenyfutás a záró játékrészre maradt, ugyanis a hamadik negyedben nem született több gól, ami a jó védelmeknek, valamint a pontatlan támadásoknak tulajdonítható.

A meccs egyik érdekessége, hogy a tizenegy találatból mindössze két akciógól született. Éppen ezek egyikével tartotta a lépést a Vasas, majd Varga Dániel büntetőjével egyenlíteni is tudott (5:5). Az ötméteresre gyorsan válaszolt az Eger - Császár előnygóljával -, ami után a bajnokcsapat a hátralévő másfél percben hiába futott az eredmény után, nem sikerült az harmadszori egyenlítés, így az egri gárda hatodik találata egyben a végeredményt is jelentette a parázs hangulatú, rangadóhoz méltó bajnokin. 

EGER-VASAS 6:5 (2:0, 1:2, 2:1, 1:2) 
Eger, v.: Kiszelly, Petik A.
EGER: Szécsi – Hegedüs 1, Biros 2, Binder, Kis G., Kiss Cs., Császár 1. Cs: Matajsz, Varga II Zs., Feltham 1, Nyéki 1, Decker Á., Kovács G. Edző: Tóth Kálmán
VASAS: Nagy V. – Kovács R. 1, Steinmetz B., Mátyás, Steinmetz Á., Katonás, Varga Dénes. Cs: Kincses, Varga Dániel 3, Tóth M. 1, Heinrich, Takács B. Edző: Földi László
Gól – emberelőnyből: 11/5, ill. 8/3
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Sárga lap: Tóth Kálmán (29. p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Varga II Zs. (17. p.)

Vass László képei

Sába felvételei

TZS és geyza fotói

Videók:

Az utolsó perc, Steinmetz Ádám érvénytelen gólja, a győztesek öröme

Szécsi védi Varga Dániel lövését

Császár György lövi - előnyben - az Eger utolsó gólját

Varga Dániel ötméteresgólja

Varga Dániel ötméteresgólja másik kameraállásból

Kiss Csaba előnyben fölé lő

Kovács Róbert lövése Szécsi kezét érintve csúszik a kapuba

Varga Dénes erős távoli lövése a kapufáról a partra pattan

Szécsi a kapuból kiúszva labdát szerez

Feltham lövése a kapufáról Nagy Viktor hátára pattan, majd a labda becsorog

Vasas-előny, Steinmetz Barnabás lövését blokkolják

Újabb Biros-emberelőny-gól

Szécsi védi Varga Dániel emberelőnyben leadott lövését

Varga Dániel gólja emberelőnyben

Blokkolás egri emberelénynél

Értékesített egri emberelőny

Kimaradt egri emberelőny

Varga Dániel első gólja

Biros Péter első gólja

Nyéki lőtte az Eger első gólját, emberelőnyben

Varga Dénes nyilatkozata



Nagy Viktor nyilatkozata



Varga Dániel nyilatkozata



Steinmetz Ádám nyilatkozata



Biros Péter nyilatkozata



Szécsi Zoltán nyilatkozata



Kis Gábor nyilatkozata


Kiss Csaba nyilatkozata

További eredmények (a LEN Kupa-forduló miatt elhalasztottt mérkőzések):

Szeged-Fehérvár 23:5 (5:1, 5:0, 5:2, 8:2) (Baksa csak egy gólt kapott, mert 10:1-nél lecserélték, hogy pihenhessen)

BAKSA LÁSZLÓ:

Sima mérkőzésen megérdemelten nyertünk 18 góllal is. Annak is örülök, hogy mindenki megúszta sérülés nélkül, ez volt a legfontosabb. Egy kicsit nekem van gondom a derekammal, a kettes és a hármas csigolya között az izom meg van húzódva, fáj a hirtelen mozdulatoknál, ezért játszottam kevesebbet.

PVSK-Fűszért - BVSC 12:7 (1:2, 4:2, 3:1, 4:2)