FACEBOOK

LEN Kupa - Csoportelső az Eger és a Szeged, kiesett a Pécs

LEN Kupa - Csoportelső az Eger és a Szeged, kiesett a Pécs
hozzászólás, 2007.10.28.

Az olasz sztárcsapat legyőzésével csoportelsőként jutott a legjobb 16 közé a LEN Kupában az Eger. Birosék magabiztosan játszva szép győzelmet arattak (megtekinthető: M1, 14.15), igaz, nem szabad elfelejteni, hogy ellenfelük, a Savona is továbbjutó volt már a meccs kezdetekor. A Szeged 12 góllal győzte le a WPC Belgrádot és szintén csoportelső lett. A Pécs kikapott a Nagyváradtól és kiesett.  Sorsolás Budapesten, november 4-én.

Eger-Savona 13:10 (3:1, 3:4, 4:2, 3:3)

Eger, v.: Galkin (orosz) és N. Vassilion (görög)

Eger: Szécsi - Decker Á., Kiss Cs. 1, Császár, Hegedüs, Kis G. 2, Biros 3. Cs.: Nyéki 3, Binder, Feltham 2, Kovács, Matajsz, Varga II 2. Edző: Gerendás György,Tóth Kálmán
Savona: Gerini - Varellas 1, Rizzo 1, Mistrangelo, F. Perrone 4 (1/0), Whalan 2, Aicardi 1.Cs.: Morena 1, Onofrietti, Santamaria, Fiorentini. Edző: C. Mistrangelo
Gól - emberelőnyből: 10/6 ill. 13/4
Gól - ötméteresből: 0 ill. 1/0
Kipontozódott: Binder (30.p), Kis G. (27.p.), Whalan (29.p.)
Kiállítás - végleg cserével: Santamaria (16.p.)

SZÉCSI ZOLTÁN:

Úgy érzem, magabiztosan nyertünk. Bár voltak hibák, túlsúlyban voltak a jó dolgok. Lelkesen játszottunk és ez elég volt. Úgy érzem, hogy ez jó alap lesz a Vasas-meccsre.

KIS GÁBOR:

Jól kezdtük a meccset. A védekezésünk kezd összeállni. 4:1 re is vezettünk az elején. Utána felzárkóztak, de most nem követtünk el olyan hibát, mint Szegeden. Nem esett szét a játékunk és a kellő időben mindig meglőttük azokat a gólokat amelyekkel kicsit megnyugodhattunk.

Ugyanakkor támadásban sokat hibáztunk, voltak rossz passzok amiből az ellenfél fordulni tudott. Erre oda kell figyelni a Vasas ellen, mert ők ezt nagyon ki tudnák használni, és ha nyerni akarunk, akkor ilyen figyelmetlenségek nem lehetnek. Nagyon fontos nekünk a Vasas elleni meccs, mindenképp nyerni akarunk.

BIROS PÉTER:

Az volt a célunk, hogy megverjük a Savonát és így elsőként végezzünk a csoportban. Volt reális esély még nagyobb különbségű győzelemre is, de voltak hibáink. Összességében úgy érzem, hogy hellyel-közzel jól játszottunk, sok gólt kaptunk, az igaz, de rengeteget is lőttünk, és végre akciógólokat is, amit eddig nagyon hiányoltam. Nem mondom, hogy teljesen elégedett vagyok, csináltunk szép, látványos dolgokat, de butaságokat is. A végén már elég sokkal vezettünk, a bírók megengedtek a Savonának egy-két dolgot és így szorosabb lett az eredmény. Úgy érzem, jó volt ez a meccs nekünk a Vasas előtt, és most már a szerdai mérkőzésre koncentrálunk.

KISS CSABA:

Nagyon parázs hangulatú mérkőzés volt, de tudtuk, hogy ilyen lesz, hiszen egy olasz csapat ellen általában ez szokott történni. Voltak hibák, de ezekkel a hibákkal együtt egy ilyen szintű csapat ellen, mint a Savona gyakorlatilag végig vezetve három góllal nyerni mindenképpen dicséretes teljesítmény. Voltak olyan dolgok, amiket elrontottunk, hogyha tudunk tanulni ebből a mérkőzésből is, és szép lassan összeállunk, akkor azt gondolom, hogy nagyon szép évünk lesz. Mostantól pedig teljes gőzzel készülhetünk a szerdai, Vasas elleni rangadóra.

Videók:

Szécsi Zoltán nyilatkozata

Biros Péter harmadik gólja

Kiss Csaba gólja

Biros Péter második gólja

Biros Péter első gólja

Kis Gábor második gólja

Kis Gábor első gólja

WPC Belgrád-Szeged 8:20 (2:5, 4:5, 2:6, 0:4) G.: Weszelovszky 5, Varga T. és Lehmann 4-4, Balatoni 2, Juhász, Komlósi, Éles, Monostori, Török 

BAKSA LÁSZLÓ:

Végig felszabadultan játszva simán nyertünk 20:8-ra. Az volt a leglényegesebb, hogy sérülés nélkül megússzuk a mai mérkőzést, ez is sikerült.

Nagyvárad-Pécs 7:5 (3:3, 2:0, 2:1, 0:1)

x

A LEN Kupa legjobb 16 csapatának mezőnye (első helyen a csoportelsők, amelyek csak csoportmásodikkal kerülhetnek össze a november 4-i budapesti sorsoláson):

 

I csoport

CN Sabadell (spanyol)

CSK VMF Moscow (orosz)

 

J csoport

SZEGED (magyar)

VK Sibenik (horvát)

 

K csoport

Spandau 04 Berlin (német)

SP Catania (olasz)

 

L csoport

EGER (magyar)

RN Savona (olasz)

 

M csoport

Panioniosz Athén (görög)

Nagyvárad (romániai)

 

N csoport

Budvanska Rivijera Budva (montenegrói)

Club Natacio Terrassa (spanyol)

 

O csoport

Dinamo Moscow (orosz)

V.K. Mornar Split (horvát)

 

P csoport

Sturm Chehov (orosz)

C.N. Barcelona (spanyol)

 

A mezőny összetétele: 3-3 orosz és spanyol. 2-2 horvát, olasz, magyar, 1-1 német, görög, román és montenegrói csapat..

2 régi hozzászólás

g hozzászólása
g4244
2007.11.01. 14:11

Azért, mert ez a honlap a válogatottal és a válogatottakkal foglalkozik, nem az OB-1-gyel és nem a klubcsapatokkal. A Szegedben jelenleg csak Baksa válogatott, őt mindig meg is kérdezzük. Üdv, a szerkesztő

arga József hozzászólása
2007.11.01. 07:43

Rendkívül keveset foglalkoznak a Szegeddel, a jelenlegi első helyezettel. Egerrel tele van a honlap . Miért?