FACEBOOK

A magyar Beckham

A magyar Beckham
hozzászólás, 2007.10.25.

Rendszeres olvasóink tudhatják, hogy a Vodafone és a vlv.hu igazán közel áll egymáshoz. A világcég budapesti vállalata tette lehetővé, hogy egy szélessávú modem segítségével az idei Világliga portugaletei csoportmérkőzéseit és a berlini szuperdöntő mérkőzéseit a lelátóról, élőben közvetítsük. Örömmel fogadtuk tehát a meghívót, amely egy bejelentésre, s a cég „arcának” bemutatására invitált. Szó se róla, jó kis arc ez.

A bejelentés: a Vodafone Magyarország beszáll a magyar vízilabda-sport támogatásába. Az MVLSZ elnökével, Martin Györggyel az újságírók előtt aláírt szerződés konkrét „anyagi vonzatáról” nem adtak tájékoztatást, de valószínűleg főszponzori szintről van szó, amit az is mutat, hogy az idei Magyar Kupa (döntő: december 30-án) már a Vodafone nevet viseli, s a Kemény-legények fürdőköpenyén a jövőben a cég neve virít majd.

Természetesen az üzlet kulcsfigurája Beck György, aki korábban a Compaq, majd a HP magyar vezetőjeként állt a magyar vízilabdasport mellett/mögött, s mivel az év eleje óta a világ legnagyobb mobilkommunikációs cégének magyarországi „lerakatát” irányítja, csak idő kérdése volt, hogy mikor jelenik meg az új támogató a főszponzorok között. (A sajtótájékoztatón Kemény Dénes szövetségi kapitány egészen comói életszakaszáig visszamenőleg idézte fel, hogy mikor milyen felirat díszítette a hivatalos trikóját - minden név kötődött Beck György éppen aktuális munkahelyéhez…) 

A Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a cég arca a jövőben Kásás Tamás, akit senkinek nem kell bemutatni. Érdekességként felidézte, hogy amikor a multicég központjában jóvá kellett hagyatnia a két szerződést, a magyar válogatott eredménylistáját látva csak annyit mondtak: jó döntés. Kásás Tamást illetően viszont kicsit „visszafogottak” voltak, aminek az is oka volt, hogy a Vodafone-nál az egyéni szponzoráció nem tipikus. (Van persze rá példa, hiszen Kásás szerződésének mintájául például David Beckham kontraktusa szolgált, ami még akkor is nagy szó, ha tudjuk, hogy a két szerződésben szereplő összeg nem pontosan ugyanaz…) Aztán nem sokkal az idei budapesti Forma-1-es futam előtt felavattak Budapesten egy új Vodafone-üzletet, s az ünnepélyes ceremónia végén az újságírók kérdezhettek a szalagot átvágó két sztártól, Lewis Hamiltontól és Kásás Tamástól. Amikor a Vodafone nagyfőnökei azt látták, hogy a magyar újságírók valósággal megrohanják Kásás Tamást, Hamilton pedig árván ül a helyén - megértették Beck Györgyöt és jóváhagyták a magyar sztár egyedi szerződését…

Nem mellesleg Olaszországban két sportolóval kötött egyéni szponzorációs „arc”-szerződést a helyi Vodafone, az egyiket Francesco Tottinak, a másikat Gennaro Gattusónak hívják. Ez csak azért érdekes, mert Kásás jelenleg az olasz bajnok Pro Recco játékosa, s kedvenc csapata éppen a Milan, ahol Gattuso-arckollégája tevékenykedik jelen idő tájt.

Képek a sajtótájékoztatóról.