FACEBOOK

Kásás Tamás válaszai a vlv.hu olvasóinak

Kásás Tamás válaszai a vlv.hu olvasóinak
hozzászólás, 2007.10.24.

Kásás Tamás jövőre már itthon szeretne játszani - és lehet, hogy az olimpia után visszavonul a válogatottól. Reggelije két nutellás briós capuccinóval és hamarosan már nem lesz egyedül. A szerbek ellen szerinte megfelelő fegyver lehet, ha a magyar válogatott megtanul fegyelmezetten is jól játszani. Válaszok a vlv.hu olvasóinak:

Kritikus Péter
2007-10-16 08:54:44

Történtek-e lépések azirányban, várható-e, hogy a LEN, illetve FINA a sportszerû játék legalább közelítése érdekében különbözõ technikai eszközök alkalmazását tegye lehetõvé a fontos meccseken (mondjuk videóbíró, vagy víz alatti kamerák felvételeinek visszanézése), és hogy a durva szabálytalanságokat elkövetõ játékosokat – a focihoz hasonlóan – akár utólagosan a tárgyalóasztalnál, komolyabban is eltiltsák a versenyzéstõl?

 K.T.: Sajnos errõl nem tudok semmit, de jogos a kérdés.

 

 

 fefet

 
2007-10-16 09:02:27

A sportágban járatos, volt játékos parton kivülinek úgy tûnik, hogy több válogatott meccsen erõsen motiválatlan vagy, hiányzik a korábbi évek elsöprõ lelkesedése, zavar az ellenfelek kiemelt, agresszív, durva "figyelme". Mit gondolsz, mire lenne szükség, hogy újra "szárnyalj" egy nagy tétmeccsen ?

Nem hiszem,hogy mindegyik döntõn ez látszott volna rajtam de természetesen én is többet várok magamtól. Persze ez hozzátartozik a habitusomhoz is, amikor megy a játék, akkor is elég fapofával teszem ezt. Remélem fizikailag rendben leszek és elkerülnek az apróbb sérülések, a motivációval eddig sem volt gond, de az olimpia elõtt fõleg nem félek ettõl. Az ellenfelek kiemelt agresszív, durva figyelme felém nem változott az elmúlt 10 évben. Amikor nyertünk ugyanilyen szorosan fogtak. És ha jól vagyok fizikailag, ez abszolút nem zavar.


eszt
2007-10-16 09:45:29
mennyire tervezel elõre? hogy látod most, az olimpia után esélyes még, hogy válogatott maradj, vagy kiszállsz? akarsz még valaha a magyar bajnokságban részt venni, vagy már hozzánõttél Olaszo.-hoz

Ha ma kéne döntenem azt mondanám,az olimpia után abbahagyom a válogatottban való szereplést.De soha nem lehet tudni.Mindenféleképpen szeretnék Magyarországon játszani, talán már jövõre. 10 éve játszom Olaszországban és egyre jobban azt érzem, hogy elég.


Kisvacak
2007-10-16 13:06:38
Kiket említenél meg a válogatott keretbõl, akiknek nem a gólgyártás a feladatuk, ezért kevesebb közönségfigyelmet kapnak, de (gólpasszaik, védekezésük, egyéniségük, stb. miatt) nagy szerepük volt a sikerek elérésében?

Egy csapatban minden játékos fontos és egyikünk sem mehet semmire a másik nélkül. Nem emelnék ki senkit. Én nem érzem úgy, hogy kifejezetten a gólgyártás lenne a feladatom, egy-egy gólpassz vagy szerelés ugyanakkora örömet okoz. Természetesen vannak olyan játékosok, akiknek a hasznos játéka nem feltûnõ a laikus nézõ számára, mégis alapvetõ fontosságú a csapat sikereinek elérésében.


Dumi7
2007-10-16 13:11:51
Szia! Gratulálok az eddigi eredményeidhez!! Azt lehet kérni , hogy : Mit ajánlanál vagy mi a tanácsod egy 14éves gyereknek aki vízilabdázik és nagyon komolyan akarja csináln?! Szerinted ha vidéken játszok egy gyengébb csapatban akkor most 14évesen vagy egy-két év mulva mennyek fel pestre játszani ha olyanok az eredményeim tehát jól játszok és kitünök a töbiek közül pl.: válogatott vagyok vagy valami ilyesmi? Meccsek elõtt hogy szoktál melegíteni mind a vízben szárazföldõn és hogy szoktál ráhangolódni a mecsre vagy hogy készülsz egy-egy keményebb megcsre? A válaszodat elõre is köszönöm!

Mindenféleképpen kell egy jó adag szenvedély a sportág iránt és baromi sok kitartás. Ha tehetséges vagy, nem szabad megelégedni azzal amit tudsz, mindig lehet fejlõdni és újat tanulni. Nem hiszem, hogy vidék-fõváros kérdést kéne ebbõl csinálni, de ha jól fogsz játszani és kapsz egy remek lehetõséget egy fõvárosi élcsapattól, próbáld ki magad. De soha ne elégedj meg annyival amit éppen tudsz. Ez nagyon fontos. Meccsek elõtt általában ugyanúgy melegítek be mindig. De ezt mindenki maga érzi egy idõ után, hogy mennyi melegítésre van szüksége egy-egy meccs elõtt. A fontosabb meccsek elõtt feszült vagyok mindig, mint mindenki, még ha ez nem is látszik mindig rajtam. Nem nagyon agyalok meccs elõtt, a vízben úgyis mindig az adott mp-ben kell jó döntést hozni és erre nehéz felkészülni. Fontos, hogy kiegyensúlyozott legyek és tele önbizalommal.


pityu

2007-10-16 13:42:45
Szia.Szerinted az athéni csapat nem volt erõsebb a mostaninál?Még a szabályváltozások ellenére is?Van-e most olyan játékos, akinek szerinted a keretben a helye, és még sincs ott?

 Az eredmények azt mutatják,hogy erõsebb volt. Rajtunk áll, hogy Pekingben még erõsebbek legyünk.


gez
2007-10-16 15:04:08
Szia Tomi! Az utóbbi világversenyeken a csapat mintha "vékonyabb" lenne a legnagyobb riválisokhoz (horvát, szerb) képest. Értem ezt persze fizikailag. Jól látom? Ez a mi lemaradásunk már, vagy csak alkalmazkodni kell? Hogyan lehet ezt ellensúlyozni? Mert talán a tecnikai, spontán, fifikás, gyors, magyaros arzenál és készségek most is meg vannak, de úgy tûnik ez nem elég. Szerinted? Vagy tényleg jobbak már mindenben? Remélem teljesen rendben vagy. Üdv.

A szerbek nagyon erõsek, de fõleg a lábtempójuk kiváló. Ezen kívül jó vízilabdázók. Remek az utánpótlásuk, amit már sok éve tudatosan építenek fel. Fel kell kötnünk a gatyát és felvenni velük a versenyt minden téren. Meg van rá a jó esélyünk. De butaság lenne csak a szerbekre koncentrálnunk.


j.

2007-10-16 15:37:58
szia Tamás. gyakran írod/mondod sokat olvasol. ezt kifejtenéd bõvebben?(címek, nevek, hangulatok...)

Régebben elolvastam az összes Ken Follet- és Coelhio-könyveket. Osho-tól is egy két okosságot. Jó pár könyvet a buddhizmusról és Buddha történetérõl. Szeretem a filozofikus jellegû könyveket, amik emberek életérõl, érzéseirõl szólnak. Amik elgondolkodtatóak. Van egy olasz, Fabio Volo,három könyvét olvastam, az egyiket háromszor. 


trallala
2007-10-16 15:43:34

szia Tamás. ha két dolgot kívánhatnál, mi lenne az (vízilabdán innen s túl)?

 Egészség a szeretteimnek és nekem. Még több siker a sportban. 


Mona
2007-10-16 15:44:00
Szia! Egy nagy rajongód vagyok! :) Az lenne a kérdésem, hogy ez az 5-ös szám honnan jött, mármint Te választottad, vagy csak úgy jött?? Nekem az 5-ös a szerencse számom, mert január 5-én születtem. Gratulálok az eddig elért sikereidhez, és a jöbvõre pedig sok sikert és kitartást!
Még Horkai György kapitánysága alatt ragadt rám ez a szám és nagyon megszerettem.
j.
2007-10-16 15:54:25
üdv. Tamás. azt kérdezném, el tudod-e képzelni az életed Mo.-n játékospályafutásod befejezése után (ami persze, remélhetõleg még igencsak messze van)? szándékodban áll-e egyáltalán? érdekel, mivel 1) szerintem nagyon bele lehet szeretni Itáliába, és 2) úgy a külföldön létezésbe, összességében. apropó, van-e olyan életszemléletbeli dolog, ami a taljánoknál ragadt Rád? - köszi :)

Igen, Magyarországon képzelem el a vízilabda utáni életemet, hogy mit fogok pontosan csinálni. még pontosan nem tudom. Nem hinném, hogy bármi is rám ragadt volna. Viszont megtapasztalhattam az észak-dél közötti különbséget. 6 évig Nápolyban éltem, ahol az emberek nyitottak, lazák és életvidámak. Nem vesznek semmit komolyan. Északon pont az ellenkezõje. 


Csaszi
2007-10-16 16:04:19

Szia Tamás! Milyen szakmai elõnyök származnak abból, hogy az olasz bajnokságban játszol? Miben más a légköre az ottani légiós életnek, ahhoz képest, mintha itthon lennél? Milyen kulturális különbségek jelentkeznek egy olasz, magyar, szerb csapatnál? Klikkesedve barátkoznak a játékosok, vagy nem ez a jellemzõ? A Pro Recco-s kötelezettségek mellett marad e erõd és idõd az olimpiára készülni, terveztél e a megszokottól eltérõ edzésmunkát? A válogatottban megbeszélitek e egymást között, amikor valaki emberelõnyben kijátszott helyzetbõl sem vállalja el, hanem ehelyett tovább adja egy másik rosszabb helyzetben lévõ játékosnak? Ilyen nehéz szituációkban nem lenne jobb bemondani a figurát, aki pedig sorozatosan nem vállalja el a rá kijátszott lövést, az inkább kérjen cserét, vagy rosszul látom? Köszi, hogy energiát fordítasz ránk, eredményes és magyaros reccói szezont kívánok.

Õszintén? Vastagabb a pénztárcám. És egy elég erõs bajnokságban játszhatok. Annyiban, hogy otthonról nagyon sok minden hiányzik, és a vízilabda sokkal népszerûbb Magyarországon, ezáltal nagyobb a felhajtás körülöttem, itt nyugi van. Nincs klikkesedés. Az itteni edzésmunkát kell elvégeznünk és most erre a csapatra összpontosítani. De nyilván az olimpia elõtt egy sportoló tudat alatt már egész évben arra is készül. A többi technikai kérdésbe nem mennék bele ha nem gond. :-) 


Anita87
2007-10-16 17:13:45

Szia Tomi! Az lenne a kérdésem, hogy mi minden kellene ahhoz, hogy újra Magyarországon legyél/játsszál ill. mit tervezel ha majd abba hagyod a játékot, ami remélem még nagyon messze van!! További sok sikert és egészséget NEKED! Hajrá az olimpiáig és mégtovább.... Mi mindig szertni fogunk titeket! Elõre is köszi: Anita

 Iszonyatos honvágy, személyes, magánjellegû okok, megfelelõ feltételek.  


nyuszi1944
2007-10-16 19:00:19

Ha nyertek Pekingben megprobàlsz még 1 olimpiàt?

 Erre nem tudnék most válaszolni... :-) De nem hiszem. 


csupi
2007-10-16 19:24:45

Szia Tomi!Tudtok Ti NAGYOK, RÉGIEK még úgy felpörögni és akarni az olimpiai aranyat mint akkor, amikor még nem volt? Ádi szerinted benn lesz a csapatban,mert szükség van rá!Dumit okosan irányítsátok, Danit már nem kell. Mibõl gondolod, hogy életed legjobb formájában leszel Pekingben?

 Ugyanazt az éhséget képtelenség visszahozni. De vmi hasonlót mindenféleképpen el lehet érni. Fõleg, hogy a 3 olimpia zsinórban óriási dolog lenne. A rutinunk is nagy segítség lehet. És külön öröm lenne olimpiai bajnokokat avatni a fiatalok személyében. Más motiváció, de nagyon erõs ez is. Ezért is készülök úgy, hogy a legjobb formámban legyek. 


Nono
2007-10-16 19:54:06

Kivel vagy a válogatotton belül a legjobb viszonyban?

 Mindenkivel jó a viszonyom, persze akikkel a kezdetektõl fogva együtt játszunk, picit szorosabb a kötelék. De a fiatalabbak között is vannak páran akikkel rövid idõn belül jó barátok lettünk. 


kismanó
2007-10-16 20:20:40

Szia Tamás! Babonás vagy? Van valamilyen mecss elõtti szertartásod? A sérülésed enyhült? Sok sikert és jó egészséget kívánok!! :)

 Egyáltalán nem vagyok babonás, inkább szokásnak nevezném, hogy a közvetlen kezdés elõtt ötször lemegyek a víz alá és felrúgom magam, ötödikre egy jó nagyot csapok a vízre. A sérülésem javul, köszönöm. 


Lantos
2007-10-16 22:16:20
Szervusz! Szeretném ha leírnád a kezdet kezdetérõl milyen emléked maradt ? Gondolok arra amikor megtanultál úszni. Üdvözlettel Lantos K

Egyéves koromban már a mélyvízben lubickoltam Apukámmal. Elég hamar megtanultam úszni,de sosem szerettem. Amikor elõször bedobták a labdákat a vízbe megváltozott minden. Innentõl kezdve minden edzés után még egy órát ott maradtunk lõni pluszban pár csapattársammal. Imádtuk, ez volt a szenvedélyünk. 


j.
2007-10-17 08:00:08
szia Tamás. azt kérdezném, szerinted megvan-e még Benned/Bennetek az a csibészség, vagy nevezzük "plusz"-nak, amivel egy nehéz szituációban vmi váratlan megoldással kirukkoltatok? (szerintem ez korábban jellemzõbb volt, és mostanság kétszer is meggondolja a játékos, mit tegyen, mielõtt cselekedne - legalábbis én így látom.) persze tudom, ez kétélû fegyver, mert ha bejön, akkor a mindentudó nézõ és riporter azt mondja, hú-zseniális-ezt-is-csak-mi-tudjuk, ha meg nem, megkapjátok, h. mit-kellett-elkönnyelmûsködni. szóval, szerinted min múlik? mi a véleményed?

Tíz év alatt volt idejük kiismerni és felkészülni a játékunkból, ezért egyre nehezebb meglepetést okozni. És ez teljesen normális. Meg kell tanulnunk fegyelmezetten is jól vízilabdázni. Ennek ellenére úgy gondolom, még most is mi játsszuk a leglátványosabb pólót, csak kár, hogy nem a szépséget pontozzák... :-) 


Anita'78
2007-10-17 08:50:03
Szia Tamás! Engem is érdekel, hogy tervezel-e majd hazaköltözni, hogyan képzeled a vízilabda utáni életed, amit én is remélek, hogy nem a közeljövõben lesz! S köszönet az eddig okozott örömökért, nagyon szurkolunk továbbra is! Sok sikert és kitartást szeretnék kívánni, valamint boldogságot a magánéletben is! Vigyázz magadra, minden jót!

Elõzõleg már válaszoltam. Köszönöm a jókívánságokat! 


Kriszti 1
2007-10-17 09:44:02
Szia Tomi! 1 golós hátránynál miért keztek el kapkodni? Megfontoltan nyugodtan kellen játszani. Hogy van a sérülésed, javul? Remélem az olimpián ott leszel.

Nem tudom, lehet, hogy szerzünk egy profi pszichológust...:-) 


Bözsi
2007-10-18 07:51:05
Szia Tomi! Hogy vagy, egészséged? Mindig maradj ilyen szerény, kedves, mosolygos ember (férfi)nagyszerûûûûûûû sport embert vagy. Igaz lehetnél kicsit közvetlenebbbbb, de mindegy te ilyen vagy. Sok sikert. Puszi itthonról.

Köszönöm jól vagyok. A közvetlenség nálam nem megy egyik percrõl a másikra. Persze ez személytõl és szituációtól is függ. 


Kritikus Péter
2007-10-18 08:48:33
Kedves Tamás! Szeretném megkérdezni, hogy szerinted sikerül-e az Olimpiára olyan egységes csapatot létrehozni, mint ami Athén elõtt volt, nem oszlik-e a csapat kétfelé a kétszeres olimpiai bajnokok és a felnõtt világversenyen még nyeretlenek szerint? Arra is kíváncsi lennék, hogy érzel-e affinitást magadban ahhoz, hogy az aktív pályafutásod befejezése után az utánpótlás nevelésével foglalkozz, edzõként tevékenykedj?

Ilyenszerû klikkesedés és széthúzás nem hogy nem lesz, éppen az ellenkezõje. Számunkra õk a vérfrissítés, a fiatalos lendület, mi pedig mindenben támogatjuk õket. Közös a cél. Ez intelligencia kérdése. Igen, vmilyen módon szeretném majd segíteni a fiatalokat. 


Linka
2007-10-18 15:04:03
Kedves Kása! Sokszor érezted magad magányosnak a hosszú itáliai évek alatt? Mi ad/adott erõt a külföldön éléshez? Engem is érdekelne, milyen könyvek fogtak meg mostanában. Köszönöm! Üdvözlet és minden jót Neked!

De sokszor éreztem magam egyedül. Ha minden igaz,ez most változni fog. 


Kiki
2007-10-18 16:08:19
Szevasz Tomi! Azt szeretném megkérdezni,hogy szerinted is (vagy csak kívülrõl látszik így) tartunk már a szerbektõl? Fizikálisan ,de inkább agresszivításban és keménységben fölénk nõnek.Szerinted mi tudnánk ehhez alkalmazkodni?(egyébként az tetszett, ahogy pl. Belgrádban,az EB döntõben felszívtad magad és keményen odatetted magad ezeknek az „utcai harcosoknak”)A másik kérdésem az emberelõnyök…..Szerintem többek között ezért veszítettük el a legutóbbi döntõket.Ezen nem lehetne javítani,vagy ha máshogy nem megy, robot módjára begyakorolni?(mint a délszlávok….)

Nem tartunk tõlük, de tisztában vagyunk vele hogy az elmúlt években vmivel jobbak nálunk, és ez valószínûleg óriási önbizalmat ad nekik. Az olimpia azért más lesz, nekik sokkal több veszteni valójuk van, mindent nyertek már de olimpiát nem. És ha majd esetleg Pekingben is fogunk egymás ellen játszani, ez eszükbe fog jutni. Esetleg pont az athéni döntõben. Az emberelõnyöket majd begyakoroljuk. 


Imola
2007-10-18 18:19:14
Szia Tomi! Gratulálok az eddigi eredményeidhez!Meddig tervezel elõre?Szerinted miért van az,hogy csomoszor vezettek a döntõbe és a végén még is csak történik valami ami miatt mégse sikerül nyernetek?Egyébként nekem Te vagy a nagy kedvencem!Nagyon tehetséges vízilabdás vagy!A többiek is azok,de nekem valahogy mégis csak te vagy a kedvencem!Jobban vagy már?Nagyon hiányoztál nekem,hogy nem voltál benne a nyári válogatottba.Sok sikert a Recco-ba és a válogatottba is!

Elõzõleg már próbáltam válaszolni hasonló kérdésre. Annyit tudok csak mondani, hogy azon dolgozik mindenki, hogy ezek az apróságok a mi javunkra dõljenek el. 


hajdu lászló
2007-10-18 21:58:22

kedves Tamás, Mi az a szükséges plussz, ami sajnos már három éve (Athén óta) egyetlen fontos döntõn sem jön össze? Szerinted min kellene változtatni ahhoz, hogy Pekingben sporttörténelmet írjatok?

 Dettó 


Veronika
2007-10-19 09:03:09
Szia!A sok komoly kérédés után jöjjön néhány könnyedebb: A magyar vagy az olasz kajákat szereted jobban? ill. Kóstoltattál-e az olaszokkal magyar ételeket, italokat; ha igen, hogy ízlett nekik?

Amikor itt kint vagyok, hiányzik a magyar kaja. Otthon viszont ugyanez nem igaz az olaszra. Tehát mondhatom, hogy a magyar konyhát jobban csípem. Az olaszok nagyon büszkék a saját ételeikre és amikor felhozom nekik, hogy a magyar konyha sokkal ízletesebb, általában megsértõdnek... :-) Amúgy nagyon szeretik a húsételeinket.


 j.
2007-10-20 07:55:59

szia Tamás! a kérdésem az lenne, követed-e a hazai utánpótlás eredményeit, és egyáltalán helyzetét? szerinted hogy állunk? milyen lesz a jövõ válogattja?

Figyelem és érdekelnek az eredményeik, mert tudom, hogy annak idején mi is azon az úton indultunk el és azok a sikerek nagy lökést adtak a folytatáshoz. Mivel külföldön vagyok nem igazán ismerem a játékosok nagyobb részét de az idei nyár utánpótlás-eredményei arra utalnak, hogy nem lesz gond a jövõvel. És ennek õszintén örülök.  

 


Moncsika77
2007-10-20 10:32:28
Családalapításban nem gondolkodsz még?

Persze szoktam rá gondolni, de egyelõre nem aktuális a kérdés...:-)  


XX
2007-10-20 10:36:14
Szia! Kíváncsiskodó kérdés: Hogy telik el egy átlagos napod?

Itt kint nem túl mozgalmas. Ennyit életemben nem edzettem, mint ennél az edzõmnél. Napi két edzés egész héten, egy szabad délutánnal. Reggel felkelek, elmegyek reggelizni, általában nutellás briós (kettõ) és egy cappuccino. Edzés, ebéd pár csapattársam társaságban a törzshelyünkön. Haza, pihi, relax, olvasás, internet, pici tv, este megint edzés. Vacsi vagy itthon de ez ritka, vagy a többiekkel. Utána újra itthon. Ez egy átlagos nap. 


Kiki
2007-10-20 10:51:38
Szevasz Tomi! Azt szeretném megkérdezni,hogy szerinted is (vagy csak kívülrõl látszik így) tartunk már a szerbektõl? Fizikálisan ,de inkább agresszivításban és keménységben fölénk nõnek.Szerinted mi tudnánk ehhez alkalmazkodni?(egyébként az tetszett, ahogy pl. Belgrádban,az EB döntõben felszívtad magad és keményen odatetted magad ezeknek az „utcai harcosoknak”)A másik kérdésem az emberelõnyök…..Szerintem többek között ezért veszítettük el a legutóbbi döntõket.Ezen nem lehetne javítani,vagy ha máshogy nem megy, robot módjára begyakorolni?(mint a délszlávok….)

Ezekre a kérdésekre már válaszoltam. 


Zsuzska
2007-10-20 11:11:45
Sziasztok! Gratula a szerkesztõknek az új rovathoz, a srácoknak meg köszönet, hogy elvállalták! Lenne pár kérdésem Tomhoz: Mik a kedvenc helyeid a világban és Itáliában, amik megfogtak és miért? Hol szeretsz nyaralni? Hogy szoktál relaxálni? Mi a kedvenc parfümöd? TV-ben miket szoktál/szeretsz nézni, követsz valamilyen sorozatot? Kedvenc csokid? Hogyan szoktad a kudarcokat kezelni? Élsportolói életben mit szeretsz és mit utálsz? Szerinted hogy lehetne sikeres látványsport a póló? Elnézést a sok kérdésért, de nem sokszor van ilyen lehetõség!:)) További sikereket és örömet kívánok a sportban és azon kívül is!Drukkolunk! Üdvözlettel: Zsu

Nagyon szeretem Ausztráliát, ahol kiskoromban 8 hónapot éltem és iskolába is jártam. Olaszországon belül inkább a déli részt szeretem, Nápolyhoz még manapság is kötõdöm. De Szicíliában is éltem 2 évet, ugyancsak egy csodálatos hely.

Formentera szigetén már háromszor nyaraltam és imádom (Ibiza mellett).

A zene vagy egy gyönyörû panoráma látványa tud a legjobban kikapcsolni.

Kedvenc parfümöm nincs.

Tejcsoki,nutella,kinderek minden mennyiségben.

Általában teniszt vagy Milan-meccseket nézek, esetleg egy jó film.

A kudarcokat közvetlenül a meccs után elég rosszul viselem de megtanultam a helyén kezelni õket, mint ahogy a sikereket is. Nem rágódom sokat rajta,inkább már nagyon várom a következõ bizonyítási lehetõséget.

A siker, az emberek szeretete, a tudat, hogy mennyien drukkolnak nekünk, az érzés a dobogó legfelsõ fokán, hogy megérte annyit melózni, ezek mind pozitív dolgok. A sok lemondás, az egyre gyakoribb sérülések, a kizsigerelt szervezet, a tény, hogy az élsport manapság nem igazán egészséges…, ezek negatív dolgok. A póló szerintem úgy jó, ahogy van a körítést kéne profibban megszervezni, hogy tv-ben is jobban eladható legyen.Ha a vízilabda olyanlenne mindig, mint nyárom egy Unicum Kupa a szigeten, az lenne az igazi.


eszt

2007-10-20 17:53:02

-ha változtathatnál valamit a szabályokon, akkor mi lenne az? -Kemény Dénes azt mondta, hogy most a szerb csapat a legjobb. hogy viszonyulsz ehhez? mármint: egyetértesz? mire számítasz az olimpián ennek fényében? milyen területeken tudnátok még annyit fejlõdni, hogy újra jobbak legyetek a szerbeknél? köszi, hogy szakítasz idõt ilyesmire, és sok sikert a bajnoksághoz!

Esetleg kicsit rövidebb pálya jobb lenne, hogy ne legyen annyi úszkálás és inkább a játékon legyen a hangsúly…


 

szupergyors

2007-10-20 21:35:55

Hi Tamás, elõször is gratulálok az eddigi teljesítményeidhez! Kérdéseim: 1. ha idõd engedi, gondolkozol azon hogy az olimpia és a Reccói szerzõdésed után Magyarországon vagy Olaszországban folytatod tovább a pályafutásod? 2. A sportolói pályafutásod után mihez szeretnél kezdeni?Lenne kedved esetleg gyerekeket tanítani a vízilabda alapjaira? Ez biztos óriási többletet jelentene nekik a fárasztó edzések alatt.) 3. szívesen részt vennél egy újabb könyv szerkesztésében a vízilabdával kapcsolatosan? válaszaidat elõre is köszi. További fényes érmeket!sz.

Válaszoltam korábban. A könyves kérdésre nem tudok mit mondani. 


Csaszi

2007-10-21 09:37:16
Szia! Több mint 10 éve már, hogy az Aranycsapat magja az 1997-es EB-n bejelentkezett a világ legjobb póló csapata címére. Foglalkoztat e Titeket, hogy a hihetetlen népszerûség és társadalmi elismertség kiaknázásra kerüljön, hogy a sportág infrastrukturális (uszoda, edzõterem) anyagi és szakmai problémái hosszútávra rendezõdjenek. Fel tudjátok e használni ezt a népszerûséget a ’döntéshozóknál’ , hogy a magyar vízilabda utánpótlására legyen elég pénz? Tiszteletreméltó, hogy minden pólós tanul, képezi magát, tervezi a civil jövõjét, de ki v. kik fogják közületek a pólóba átmeneti az Aranycsapat sikerének titkait, gyerekkel, utánpótlással v. felnõttekkel foglalkozni? Mit változtatnál a sportág utánpótlás nevelésének felépítésén, szakmai munkáján? Köszi!
 

Én mindenféleképpen szeretném a nevemet és a népszerûségemet felhasználni a vízilabda népszerûsítése érdekében és az utánpótlás fejlesztésére.

 

10 régi hozzászólás

Kata hozzászólása
Kata11827
2008.07.19. 14:03

Szia TOMi! ISTEN ÉLTESSEN NAGYON SOKÁIG BOLDOGSÁGBAN & EGÉSZSÉGBEN!!!!! ui.: Sok sikert kívánok NEKED & A CSAPAT MINDEN TAGJÁNAK, - drukkolunk NEKTEK!!! :))

KASAS NORBERT hozzászólása
2008.02.04. 10:22

Kasas Tamasnak üzenem,hogy sok szerencsét a többi versenyen is,engem is Kásásnak hivanak és nagy szurkolod vagyok Sepsiszentgyörgyröl és még ,hogy nagyon szeretek uszni.

Lendvai Klaudia hozzászólása
2008.01.30. 16:12

Szia Tamás!Már rengeteg levelet írtam neked,de válasz semmi!Megkaptad őket egyáltalán?Én jól vagyok,csak magányos,még mindig.Remélem egyszer majd tudunk telefonon is beszélgetni,a számomat tudod.

Krisztina 1 hozzászólása
2007.12.24. 16:43

Kellemes ünnepeket kívánok neked és a családodnak!

Seres Laszlo hozzászólása
2007.12.13. 23:00

Hallo "kis" Kasas, remelem nem weszed zokon, hogy igy szolitlak, de megmagyarazom. Elöször is nagy a respektem a kiwalo eredmenyeidhez. Sajnos elöben meg sosem lattalak, amit nagyon sajnalok. Magyarazat: a papaddal a Fradiban együtt kezdtünk uszni majd polozni. "Sajnos" ö egy ewen belül sokkal jobban uszott es polozott.Öt 72 ota, a müncheni olipia ota nem lattam szemelyesen, csak tv-ben ill.,Athen utan telefonaltunk. A közelgö Karacsonyra, kellemes, bekes napokat, walamint az uj esztendöben sok sikert, föleg az Olimpiara, es egeszseget neked es a papadnak. Ha nagymamaddal beszelsz, neki külön kezcsokom es nagyon sok szerettel gondolok ra es föleg a prima csoki pudingjara, amit ket edzes között csinalt nekünk. Talan, ha tudsz walaszolj, sok sziwelyes üdwözlettel Seres Laszlo, München, 13.12.2007

Jojo hozzászólása
Jojo4194
2007.10.26. 16:33

Szia! Arra lennék kíváncsi, hogy sikerült beilleszkedned a kinti környezetbe, inkább fiatalabb korodban gondolom. Feltételezem Sziciliában igencsak "szőke bárány" lehettél. Olasz feleséget el tudnál képzelni magadnak? Teljes más: nem kaptok végre egy sportpszichiátert, aki segíthet a lelki gátak felszabadításában és egy kis pozitív energiával tölt fel benneteket? Budapesten kívül kötödsz más magyar városhoz is? Ennyi. Köszi, ha válaszolsz a kérdéseimre.

Gábor hozzászólása
Gábor4187
2007.10.25. 18:58

Szia! Én a következőkre lennék kiváncsi: Kb.mennyien járnak ki a Recco,Posillipo, Brescia és Savona egymás elleni meccseire? /vagyis a rangadókra/ És ha ezek a csapatok gyengébbekkel /középmezőnybe tartozó vagy alsóházbeli csapatok/ játszanak? A Ti reccoi uszodátoknak mennyi a befogadóképessége? "Színültig" telt ház csak a végjáték /play off: elődöntők,döntő/ idején van? - és egy Euroliga-rangadó alkalmával? Pl.egy főtáblás csoportmeccsen a Vasas vagy a Honvéd ellen telt ház előtt játszanátok? Egyébként ott is meglehetősen "belterjes" a közönség? - ezalatt azt értem,hogy itt nálunk -mint Te is tudod -a lelátón nagyon sok az barát,ismerős,családtag, rokon és volt pólós. /én a kisebbségbe tartozom,"csupán" a vízilabda szeretete miatt járok Bp-en már kb.12 éve - Vasas-szurkolóként - pólómeccsekre/. Köszönöm a válaszaidat. Sok sikert a továbbiakban /is/! Üdv.: Gábor

Nóra hozzászólása
Nóra4183
2007.10.25. 08:54

Hát ez nagy kár, mert én is szerettem volna még kérdezni. Tomi! Mióta vagy Milan drukker? Hogy lett a Milan a kedvenc csapatod? Forza Milan! Hajrá Tomi! Puszi, Nóri

Marianna hozzászólása
2007.10.24. 22:15

Tommy cosa ti aspetti dalla nuova stagione?E noi tifosi del posillipo dobbiamo perdere ogni speranza di rivederti con la calottina rosso-verde?Spero ke tu possa rispondermi....un bacio

Benedek hozzászólása
2007.10.24. 15:19

16-án még úgy volt, hogy 31-éig lehet kérdezni. Átírták az időpontot, és a cikk időpontját is 17-re! :-(