FACEBOOK

Nyertek a kupacsapatok

Nyertek a kupacsapatok
hozzászólás, 2007.10.18.

Kupacsapataink behozták a lemaradást, szerdán este játszották le az elmúlt hétvégén, a bajnokság 4. fordulójából elmaradt mérkőzésüket. Meglepetés nem született, bár az eredményt nézve Egerben majdnem. De csak majdnem.

Honvéd-Pécs 16:7 (2:2, 5:1, 6:2, 3:2)

Köér u., v.: Petik A., ifj. Juhász Gy.
Honvéd: Bisztricsányi – Kiss G., Székely 1, Gór-Nagy, Szivós 2, Vári 1, Bárány 2. Cs: Kovács O., Vindisch 2, Fodor 1,  Molnár T. 3, Paján 3, Cseh A. 1. Edző: Kovács István
PVSK: Gárdonyi – Ágner, Seman, Babay 1, Bereczki, Czigány 3, Bódis 1. Cs: Petőváry 1, Surányi, Szécsi D. 1, Kollár, Lukács G., De Blasio, Kósz Z. Edző: Ambrus Tamás
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 2/0
Ötméteresből: -, 2/2
Sárga lap: Ambrus T. (13.)

 

Hosszú ideig csak ide-oda szelték a Kőér utcai medence vizét a csapatok. Egészen az első negyed közepéig kellett várni az első találatra, amikor Czigány büntetője ellen az addig jól védő Bisztritsányi tehetlen volt (Gergely István szerdán pihent). Ekkor vezetett először és utoljára a Pécs. Gyorsan fordított a Honvéd, Paján gólját egy szépen végigjátszott egyérintős akció végén Vindisch találata követte. Erre még Babay az első negyed végén válaszolni tudott (2:2), de a második játékrészben - hogy kisebb képzavarral éljünk - megtalálta a góllövő cipőjét a Honvéd. Vári pattintása és Székely megúszása után Petőváry átlövésgólja még életben tartotta a reményt (4:3), ami Szivós gólja és Molnár duplája (másodjára Papesz 6 méterről ejtett gyönyörűen a kapu sarkába) után teljesen elhalványult (7:3), sőt nem sokkal a fordulást követően teljesen eltűnt.

 

A harmadik negyed végére nyolcra növekedett a differencia, ugyanis míg a hazaiak hatszor vették be Gárdonyi kapuját, addig a Pécs csak Czigány és Bóbis révén tudta kicsikarni, hogy a Honvéd végezze el a középkezdést. A negyedik negyed már csak formalitás volt, legalábbis a külső szemlélő számára, hiszen a játékosok keményen végighajtották a záró felvonást is, s Czigány mellett Molnár is megszerezte a maga harmadik találatát. Ez a megúszásgól volt a meccs utolsó említésre méltó mozzanata, amivel be is állt a magabiztos, kilencgólos Honvéd-győzelem.

 

Érdekesség, hogy a két büntető mellett a hazai védelem mindössze két személyi hibát szedett össze, ami jelzi a Honvéd védelmének hatékonyságát. 

 

Kiss Gergely:

 

Az Euroliga öt mérkőzése jót tett, megfelelő fordulatszámra pörögve szálltunk vízbe a Pécs ellen. Az eredmény megfelelt egy szerda esti mérkőzésnek, de azért maradéktalanul nem lehetek elégedett, mert néhány komolyabb figyelmetlenség is volt, amiket elkerülhettünk volna, ha még jobban koncentrálunk. Az eleje kicsit szoros volt, de a második negyedtől kezdve fokozatosan megléptünk, a Pécs pedig egyre inkább elfáradt, így sikerült viszonylag sima győzelmet aratnunk.

 

Gór-Nagy Miklós:

 

A pécsiek szlovák centere bizony adott feladatot a mérkőzésen, mert egy 202 centis játékost nem könnyű tartani. Mindenesetre sikerült, és annak külön örülök, hogy az egész mérkőzésen mindössze négy személyi hibánk volt, ez azt jelzi, hogy a védelem ma is jól dolgozott. Biztató a csapatjáték is, és próbáljuk kipihenni magunkat a Vasas elleni hétfői rangadó előtt, de azért ne felejtsük el, hogy szombaton még vár ránk egy mérkőzés a Fradival, s ezt szintén nem szabad félvállról vennünk, hiszen éppen ma igazolták jó formájukat az Eger elleni szoros eredménnyel.

 

Eger-FTC 10:9 (2:2,5:1,1:2,2:4)

Eger: Decker A. - Decker Á., Kiss Cs., Hegedüs 1, Varga II. 3 (2/2), Császár 1, Biros. Cs.: Kovács, Nyéki 2, Matajsz, Feltham 2, Binder, Kis G. 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
FTC: Jászberényi - Dávid Z. 3 (1/1), Persely 1, Regős 1, Marnizt 2, Bálint, Boros.Cs.: Vrezgó, Kállay 2, Geritse, Kaszper, Hoppál. Edző: Somossy József
Gól emberelőnyből: 11/7 ill. 6/3
Gól ötméteresből: 2/2 ill. 1/1

Kipontozódott: Bálint (15.p )

 

Szécsi Zoltánt pihentették a meccsen, így ezúttal a játékot kívülről nézve foglalhatta össze az általa látottakat:

 

Már 8:5 is volt, kicsit talán túl hamar engedtünk ki, így volt egy minimális izgalom a végére. A Fradi a legvégén támadhatott az egyenlítésért, de a győzelem nem volt komoly veszélyben.

 

Szeged-OSC 16:4 (5:0, 4:1, 4:1, 3:2)

Szeged, v.: Kiszelly, Vojvoda
Szeged: Baksa – Balatoni 2, Varga T. 3, Komlósi 1, Korolija 2, Weszelovszky 2, Lehman 1. Cs: Juhász Zs. 2, Varga P. 3, Molnár P., Éles, Monostori, Török B. (Németh II Zs. kapus). Edző: Gyöngyösi András
OSC: Áts – Németh B., Hangody L. 1, Gulyás, Klie, Tóth L., Hangody Gy. Cs: Ibolya, GÁBOR B. 2, Tiba, Cserdi, Gergely 1, Tory (kapus). Edző: Bíró Attila
Gól - emberelőnyből: 6/2, ill. 7/3
Ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Monostori (26. p.)

Baksa László:

Szerencsére simán nyertünk, annak ellenére, hogy egész héten sokat edzünk. Tegnap is két edzés volt, de még ma délelőtt is edzettünk. Kicsit a fórjátékot még gyakorolnunk kell, de úgy érzem, hogy ma mindenki megtette a magáét és megérdemelten nyertünk 16:4-re. Holnap is és pénteken is kétszer edzünk, készülünk az Eger ellen.