FACEBOOK

Kőér utcai 100 százalék, Eger: LEN Kupa

Kőér utcai 100 százalék, Eger: LEN Kupa
hozzászólás, 2007.10.14.

Felesleges volt az aggódás: a Honvéd minden ellenfelét biztosan győzte le és fölényesen nyerte a budapesti Euroliga-selejtezőcsoportot. A nemzetközi porondon hagyományosan balszerencsés Eger biztosan "többet érdemelt" volna - különösen ha megnézzük a budapesti és a nápolyi csoport összetétele közötti fényévnyi különbséget. Szecskáék most új célt tűztek ki maguk elé, s telefonbeszélgetésünk alapján nagyon elszántnak tűnnek. Könnyen lehet, hogy a LEN Kupában útjukba kerül vagy a Szeged, vagy a Pécs, hiszen mindkét csapat továbbjutott. Részletek, gólok, nyilatkozatok:

Szerbeket vert a Honvéd a budapesti torna utolsó napján. Groteszk, de tény: a dominósok vesztett állásból fordítottak, hiszen a Crvena Zvezda 1:0-ra vezetett... A dél előtti időpont okozhatta az álmos kezdést, de aztán a magyarok folyamatosan éledezni kezdtek és szebbnél szebb gólokkal gálázták ki maguknak a 100 százalékos mutatójú csoportelsőséget.

Crvena Zvezda (szerb)-Honvéd 5:14 (1:3, 2:4, 0:4, 2:3) G.: Kiss G., Molnár 3-3, Vári 2, Székely, Vindisch, Fodor, Bárány, Szivós, Gór-Nagy

Videók:

Kiss Gergely nyilatkozata



Fodor Rajmund nyilatkozata

Molnár Tamás ötméteresgólja



Fodor Rajmund csavargólja szabaddobásból



Molnár Tamás távoli lövése



Szivós Márton ötméteresgólja



Kiss Gergely ötméteresgólja

További vasárnapi eredmények:

Galatasaray (török)-Szpartak Volgograd (orosz) 13:13 (3:4, 3:3, 5:2, 2:4)
Sibenik (horvát)-Duisburg (német) 17:7 (2:3, 6:1, 5:1, 4:2)
    
A budapesti csoport végeredménye : 1. Honvéd 15 pont, 2. Volgograd 10, 3. Sibenik 9, 4. Galatasaray 4, 5. Crvena zvezda 3, 6. Duisburg 3 pont

A Honvéd és a Volgográd az Euroliga 16-os főtáblájára kerül, a Sibenik és a Galatasaray a LEN Kupa 32-es mezőnyében folytathatja.

x

Nápolyban nem történt csoda - sajnos. Az Eger megcselekedte amit megkövetelt a haza, de arra már nem volt befolyása, hogy a torna utolsó mérkőzésén a Kassa pontot raboljon a Posillipo ellen. A Nápoly négy góllal nyert, és ezzel elütötte az egrieket a továbbjutástól:

Eger-Montpellier (francia) 21:4 (4:1, 4:0, 7:2, 6:1) G.: Varga II. Zs. 4, Matasz és Hegedűs 3-3, Feltham, Császár, Kis G. 2-2, Decker Á. Nyéki, Biros, Kiss Cs., Binder (a hivatalos jegyzőkönyv szerint)

Sabadell (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 6:11 (0:2, 1:3, 2:3, 3:3)

Kosice (szlovák)-Posillipo (olasz) 7:11 (1:2, 0:4, 3:3, 3:2)

SZÉCSI ZOLTÁN:

Jó hangulatú kis mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy púp volt a hátunkra. Sima volt, náluk már csak egy-két játékos küzdött komolyabban. Nagyjából reális eredmény született. Ami az egész torna összegzését illeti: nem sikerült a bravúr, hiába szerettük volna. Most kénytelenek vagyunk megváltoztatni a célunkat, nem Euroliga-négybe akarunk kerülni, hanem LEN Kupát szeretnénk nyerni.

A LEN Kupában:

Szeged-Catania 9:9 (1:2, 3:3, 2:3, 3:1) G.: Weszelovszky 4, Varga P., Juhász Zs., Varga T., Komlósi, Balatoni

BAKSA LÁSZLÓ:

- Kicsit nyögvenyelősre sikeredett ez az egész kirándulás, kezdve attól, hogy elindultunk reggel három órakor Szegedről, reggel negyed hetes géppel mentünk volna, de törölték a járatunkat, öt órát vártunk a repülőtéren, este fél tízkor érkeztünk meg. A Steauával játszottunk egy vízilabdára kevéssé hasonlító játékot, simán elmentünk 3:1-re, majd 6:2-re, a védekezéssel nem volt baj, s bár utána 40 másodperc alatt kaptunk két gólt, a győzelem nem volt veszélyben. Az izraeli csapat ellen az volt a kérdés, hogy hány góllal nyerünk, sikerült 22-vel. Ez a meccs számomra azért volt emlékezetes, mert életemben először védtem olyan tétmérkőzésen, amelyen nem kaptam gólt.

Hogy lett döntetlen a Catania elleni meccs?

- Olyan mérkőzés volt, amire számítottunk. Játszottunk, amennyire hagytak, végig a Catania ment egy góllal, a harmadik negyedben ellépett 7:4-re, utána volt egy nagyon jó periódusunk, fel is jöttünk. Aztán Csuvi szabaddobásgóljával már 9:7-re vezettünk, amikor az utolsó három percre jött a drasztikus "szicíliai bíráskodás". Nálunk kontra, a másik oldalon két labda nélküli kiállítás, be is lőtték mind a kettőt, így alakult ki a 9:9. Ennek ellenére örülök, hogy volt tartása a csapatnak és állni tudtuk a bírói nyomást.

Ami a csapatunkat illeti, most játszottunk először kompletten, Milos Korolijával, a Steaua és a Catania ellen (Varga Tamás tegnap nem játszott). Következik az OSC és a Szentes, meg persze edzegetünk, készülünk az Eger elleni derbire, amit szeretnénk megnyerni.

Mit szólsz az Eger kieséséhez?

- Sajnálom őket. Beszéltem tegnap Kis Gáborral, tudom, hogy ott meg "nápolyi bíráskodás" volt. Azt hittem, hogy tovább fognak kerülni, szinte biztos voltam benne. Nem láttam a meccseiket így többet nem tudok mondani. Remélem, hogy csak a döntőben kerülünk össze a LEN Kupában.

x

Steaua Bukarest (román)-Hapoel Qiryat Tivon (izraeli) 19:5 (4:1, 4:1, 5:0, 6:3)

A csoport végeredménye (az első két csapat jutott tovább):

1. Szeged-Beton VE 7 pont (38-15), 2. Catania 7 (39-23), 3. Steaua Bucuresti 3, 4. Hapoel Qiryat Tivon  0

A pécsi csoportban:

PVSK-Dinamo Moszkva (orosz) 12:14 (3:3, 3:4, 2:4, 4:3) G.: Petőváry 4, Ágner, Czigány, Bóbis 2-2, Bereczki, De Blasio
Nis (szerb)-Praha (cseh) 17:9 (4:1, 3:2, 5:1, 5:5)

A csoport végeredménye (továbbjutott az első két helyezett): 1. Dinamo Moszkva 9 pont, 2. PVSK 6, 3. Nis 3, 4. Praha 0 pont