FACEBOOK

Csütörtöktől Euroliga- és LEN Kupa-selejtezők

Csütörtöktől Euroliga- és LEN Kupa-selejtezők
hozzászólás, 2007.10.11.

A válogatottakat foglalkoztató klubok közül három is részt vesz az európai tornák újabb selejtező-fordulójában, csütörtöktől vasárnapig. A legnehezebb dolga az Egernek lesz, hiszen Biroséknak Nápolyban vagy a Posillipót vagy a Herceg Novit meg kell előzniük a továbbjutás megszerzéséhez. A Honvédnak hazai medencében kell elérnie a legjobb 16-ba kerülést, ami ha nem is lesz sétagalopp, azért viszonylag sima ügynek tűnik. A Szeged Cataniában, a LEN Kupa selejtezőjében esélyes a csoportelsőségre. Nyilatkozatok és program:

Az Eger csapata szerdán reggel utazott el Nápolyba, az Euroliga G csoportjának helyszínére. Birosék két nagy ellenfelük közül a Herceg Novit alaposan kiismerhették a közelmúltban, hiszen a bajnoki szezon kezdete előtt a montenegrói városban együtt gyakoroltak mostani ellenfelükkel. A cél természetesen a továbbjutás és a csapat optimistább tagjai ezt nem is a második, hanem az első helyen képzelik el.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Elsődleges célként a Sabadell és a Herceg Novi legyőzését tűzzük ki, tehát az Euroliga-főtáblára jutást, és ha ezek időrendi sorendben sikerülnek, utána következhet a Nápoly ellen meccs a csoportelsőségért. A Posillipót is jól ismerjük, régóta ugyanaz a csapat, most annyiban módosult a keret, hogy Udovicsics helyett Stritof van, ez nem túl nagy változás.

KIS GÁBOR:

Nagyon nehéz a csoport, de úgy gondolom, hogy akár elsőként is továbbjuthatunk, mert ez a csapat van olyan erős. Igaz, még nincs mögöttünk olyan sok felkészülés, össze kell érnünk, de bízom abban, hogy ez nem jelent majd problémát. Szerintem a többieknek jobban kell izgulniuk, mint nekünk. Ha nem elsőként, akkor csoportmásodikként, de mindenképpen tovább kell jutnunk. Nyugodtan, okosan kell játszanunk, és akkor ki fog jönni a csapatok közötti különbség.

KISS CSABA:

Nem lesz egyszerű a továbbjutás ebből a körből. Három csapatnak is komoly esélye van arra, hogy megszerezze az első két hely valamelyikét. Természetesen azért jöttünk Nápolyba, hogy mi legyünk az egyik, akiknek ez sikerül. Azt gondolom, hogy a csoportelsőség kiharcolása nagy fegyvertény lenne, de a második hely megszerzése reális elvárás.

 x

A Honvédnak hosszú idő óta először kell bekapcsolódnia az Euroliga-küzdelmek ezen szakaszába, hiszen bajnoki címét a csapat nem tudta megvédeni, ezért az idén magyar részről a Vasas csatlakozik a 16 között az Euroliga mezőnyéhez. Kiss Gergőék még nem léptek túl a vasárnap Egerben elvesztett rangadón, legalábbis annyiban, hogy még most is elemzik a videofelvételt: hol rontották el. A hibák kijavítása persze már a Kőér utcában sorra kerülő torna megnyerését szolgálja.

KISS GERGELY:

Lehet, hogy az első meccsünk lesz a legnehezebb, rögtön a Sibenikkel kezdünk, amely jól megszorongatta a Mladost Zágrábot. Maszív csapatnak tűnik jó centerekkel, jó védőkkel, egy veszélyes lövővel, sok fiatallal. Nagyon komolyan kell vennünk őket hazai pályán is, úgyhogy nehéz mérkőzésre számítok már csütörtök este. A várakozások szerint az oroszok és a szerbek ellen lehet még kemény ellenállásra számítani. Én azt gondolom, hogy a Zvezda ellen nehezebb lesz, az oroszoknál vannak ugyan ismert nevek, válogatottak, de nem tudom, hogy mire lesznek képesek, mennyire lesznek fáradtak péntek este, két meccs után. Az oroszokra jellemző, hogy mindig maximálisan kihajtják magukat és így el is elfáradhatnak a harmadik meccsükre. A Duisburgot és a Galatasarayt mindenképpen magabiztosan kell vernünk.

SZIVÓS MÁRTON:

Túl sokat nem tudunk az ellenfelekről, nem láttuk őket játszani, de valószínű, hogy mind a horvát, mind az orosz, mind a szerb csapat jó játékerőt képvisel, azért ezeknek az országoknak mindig jó csapataik voltak. Úgy gondolom, hogy a Galatasaray és a Duisburg nem jelenthet gondot. Mindenképpen továbbjutást várok és függetlenül attól, hogy nem ismerem az ellenfeleket, csalódott lennék, ha ez a továbbjutás nem az első hely megszerzésével valósulna meg.

MOLNÁR TAMÁS:

Közvetlenül a sorsolás után kedvezőnek ítéltem a budapesti mezőnyt és azt, hogy itthon játszhatunk. Ez utóbbit most is fenntartom, de mégiscsak öt meccset kell játszani, és a Sibeniket talán kicsit gyengébbenk tartottam. Most, szembesülve azzal, hogy milyen eredményeket ért el a közelmúltban (megizzasztotta a Maladost Zágrábot és magabiztosan verte Berlinben a Spandaut), úgy gondolom, hogy a számítottnál sokkal erősebb csapat. Ráadásul az első fordulóban játszunk velük és egy tornán az első meccs mindig nagyon nehéz. Gyakorlatilag a csoportelsőség is eldőlhet az első, csütörtöki mérkőzésen. A továbbjutást jelentő két hely sorsa a Volgográd, a Sibenik és a Honvéd között fog eldőlni, remélem, a mi elsőségünkkel.

HÁRAI BALÁZS:

Most se kaptunk könnyű mezőnyt. Oda kell figyelni mindegyik csapatra, a németre és a törökre is, mert egyik sem lesz könnyű ellenfél. Azt ígérhetem, hogy mindenki hajtani, küzdeni fog. Természetesen az a feladatunk, hogy megnyerjünk minden mérkőzést, a későbbiekre vonatkozóan pedig fontos, hogy minél jobban játsszunk, jól összeálljon a csapat. 

A Szeged a LEN Kupában kezdi meg szereplését, akárcsak a Pécs csapata.

BAKSA LÁSZLÓ:

A csoportelsőség a Catania elleni mérkőzésen dőlhet el. Bár a Steaua se rossz csapat, azért úgy gondolom, hogy nincs velünk egy szinten. Számunkra a csoportelsőség Cataniában szinte kötelező még úgy is, hogy a hazai csapat biztos meg fogja kapni a bírói támogatást. Nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, ha tesszük a saját dolgunkat, akkor biztos, hogy nyerni tudunk mind a három csapat ellen és akkor elégedettek lehetünk majd a végén.

A tornák programja:

Euroliga, 2. selejtezőkör:
    B csoport (Budapest):
    csütörtök:
17:30: Duisburg (német)-Szpartak Volgograd (orosz)
19:15: Galatasaray (török)-Crvena Zvezda (szerb)
21.00: HONVÉD-Sibenik (horvát)  
    péntek:
9.00: Szpartak Volgograd-Crvena Zvezda
10:45: Sibenik-Galatasaray
12:30: Duisburg-HONVÉD
17:30: Crvena zvezda-Sibenik
19:15: HONVÉD-Szpartak Volgograd (Sport 1 TV)  
21.00: Galatasaray-Duisburg
    szombat:
17.00: Szpartak Volgograd-Sibenik
18:45: Duisburg-Crvena zvezda
20:30: HONVÉD-Galatasaray
    vasárnap:      
9:30: Sibenik-Duisburg
11:15: Crvena Zvezda-HONVÉD
13.00: Galatasaray-Szpartak Volgograd

    G-csoport (Nápoly):
    csütörtök:
18.00: Kosice (szlovák)-EGER
19.00: Jadran Herceg Novi (montenegrói) - Montpellier (francia)
20.00: Posillipo (olasz)-Sabadell (spanyol)
    péntek:
10.00: Sabadell-Kosice
11:15: Montpellier-Posillipo
12:30: EGER-Jadran Herceg Novi
18.00: Kosice-Montpellier
19:15: Sabadell-EGER
20:30: Posillipo-Jadran Herceg Novi
    szombat:
18.00: Montpellier-Sabadell
19:15: Jadran Herceg Novi-Kosice
20:30: Posillipo-EGER  
    vasárnap:
10.00: Sabadell-Jadran Herceg Novi
11:15: EGER-Montpellier
12:30: Kosice-Posillipo

    LEN Kupa, 1. selejtezőkör:

    C csoport (Catania):
    péntek:

18.00: SZEGED-Steaua Bukarest (román)
19:30: Catania (olasz)-Hapoel Qiryat Tivon (izraeli)
    szombat:
18.00: Hapoel Qiryat Tivon-SZEGED
19:30: Catania-Steaua Bukarest
    vasárnap:
10.00: Hapoel Qiryat Tivon-Steaua Bukarest
11:30: SZEGED-Catania

    G csoport (Pécs):  
    péntek:
17.00: Dinamo Moszkva (orosz)-Nis (szerb)
19.00: PVSK-Praha (cseh)
    szombat:
17.00: Dinamo Moszkva-Praha
19.00: PVSK-Nis
    vasárnap:
10.00: Nis-Praha
12.00: PVSK-Dinamo Moszkva

Minden csoportból az első két helyezett jut tovább.

1 régi hozzászólás

Kisvacak hozzászólása
2007.10.11. 02:58

Komoly hétvége elé nézünk, az összes magyar csapat EGYIDŐBEN játszik minden nap :D Remélem, a Köérben bemondják az eredményeket... HAJRÁ MAGYAROK!