FACEBOOK

Varga Dani: minden az orvosi prognózis szerint

Varga Dani: minden az orvosi prognózis szerint
hozzászólás, 2007.10.11.

Varga Dánieltől már passzt is lehet kapni - ez azért nagy szó, mert először terhelheti műtött vállát ilyen formában, több mint hat héttel az orvosi beavatkozás után. A válogatott játékos a Vasas edzésein csaknem teljes értékű munkát végez, és egyre nehezebben képes elviselni, hogy a partról kell néznie társai bajnoki mérkőzéseit.

- Hogy vagy, hol tartasz a gyógyulásban?

 

- Köszönöm, nagyon jól vagyok, ott tartok, hogy hétfő óta már szabad óvatosan passzolnom, a hét végén talán már lőni is tudok - ez mérföldkő, hiszen mégiscsak vízilabdáról van szó.

 

- Az orvosok hogy értékelik a gyógyulásod ütemét?

 

- Abban a stádiumban vagyok, ahogy a prognózis szólt, hetedik hét, minden úgy megy, ahogy azt elterveztük.

 

- Hogy zajlik egy napod, mit csinálsz, amíg a többiek edzenek, külön edzésterved van?

 

- Abban az értelemben külön edzésterv, hogy kiegészítő edzésem van, tehát a többiekkel mozgok, amikor van a csapatnak edzése, a bemelegítést meg azt az úszást, ami nekem is hasznos, megcsinálom a többiekkel, utána még pluszban úszom ezer-ezerötszáz métert, plusz lábtempózom, illetve annyi még a különbség a többiekhez képest, hogy eljárok futni.

 

- Mennyit futsz és hol?

 

- Hetente kétszer futok háromnegyed órát vagy egy órát, ez az állóképességem javítása szempontjából fontos.

 

- És hova jársz, valami erdős részre?

 

- Nem, gépen futok, ott, ahova jár a csapat Pasarétre, konditerembe.

 

- Milyen érzés a meccseket így, a partról nézni, most már viszonylag hosszabb idő óta?

 

- Az első két fordulót viszonylag jól bírtam, de a Fradi elleni szombati meccs már nagyon idegesített, mert nem ment annyira jól a játék a csapatnak, és szívesen bent lettem volna a vízben, hogy segítsek. Persze az ember mindig a végén a legtürelmetlenebb, bármit kibír - mínusz egy hét. Közeleg ez az egy hét, de természetesen fegyelmezett vagyok, hiszen a cél nem az, hogy minél hamarabb játsszak, hanem hogy 15 évig tudjam még használni a vállamat vízilabdázásra.

 

- Szabadidődben mit csinálsz, mikor festettél legutóbb?

 

- Nem olyan régen, másfél hete volt egy-két ötletem, amit próbáltam vászonra vinni, több-kevesebb sikerrel össze is jött. Egyébként a festés nem játszik nagy szerepet most az életemben főleg az iskola miatt, elég sokat tanulok és elég sokat vagyok fizikailag bent az iskolában.

 

- Mit tanulsz, és hol tartasz benne?

 

- A Nemzetközi Üzleti Főiskolán másodéves vagyok, nappali szak, éppen ezért hétfőtől csütörtökig gyakorlatilag vagy edzésen vagy iskolában vagyok, napi 8 órát az iskolában és 5 órát edzem, a kettő között néha eszem, illetve alszom.