FACEBOOK

Kemény Dénes többet várt a válogatottaktól a vasárnapi rangadón

Kemény Dénes többet várt a válogatottaktól a vasárnapi rangadón
hozzászólás, 2007.10.08.

Kevés jó teljesítményt látott a válogatott kerettagok részéről Kemény Dénes az OB I. első idei rangadóján, a vasárnapi Eger-Honvéd-meccsen. A szövetségi kapitány a vlv-nek számolt be tapasztalatairól. A csapatok játékát ugyan nem értékelte, de azt elmondta: csalódott, mert sem a kerettagok túlnyomó többségén, sem pedig a válogatottba bejutni szándékozókon nem érezte a fergeteges bizonyítani vágyást.

- Rendben van, hogy a szezon elején járunk, de mindenkinek gyengébb az átlaga, s ha valaki jobb, akkor ennek ilyenkor is ki kell derülnie. Tisztelet az egy-két kivételnek, nem nagyon láttam jó egyéni teljesítményt.

 

A kapitány elmondta, hogy ő természetesen minden meccsen a válogatottak játékát kíséri figyelemmel, s ha az adott mérkőzés egyébként látványos, változatos, „közönségcsalogató” - ez számára másodlagos.

 

- Ha egy rossz helyre lőtt lövés gól, és kerettag aki lőtte, kerettag, aki kapta, akkor az nekem dupla keserűség, mert nem csak hogy rossz helyre lőtte a lövő, hanem még be is ment… Ezen, mivel szövetségi kapitányi szemmel nézem, mindig bosszankodom, miközben ugye esett egy látványos gól, s a lövő is örül neki, pedig igazából maga is tudja, hogy elrontotta.

 

Mint ismeretes, a két csapatban összesen tíz olyan játékos szerepelt, aki tagja a jelenlegi 19-es válogatott keretnek. (Az Egerből Biros Péter, Kis Gábor, Kiss Csaba és Szécsi Zoltán, a Honvédból Fodor Rajmund, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szivós Márton.) Ennek alapján Kemény Dénes akkor lett volna elégedett, ha legalább öt játékosától kiugró teljesítményt tapasztal.

 

- Bármennyire is messze van az olimpia, ez már az olimpiai idény. Az is tény, hogy játszottak olyanok, mint például Gergely Pista vagy Varga Zsolt, akik deklaráltan mindent megpróbálnak, hogy engem elgondolkodásra kényszerítsenek, s így potenciálisan legalább 12 játékostól vártam látványos, jó teljesítményt, ilyen pedig tulajdonképpen egy sem volt, jó is csak kettő.

 

- Azt szeretném, ha a következő alkalmakkor, amikor ilyen „tömegben” látok válogatott játékost egy rangadón, egyértelmű lenne, hogy kik készülnek Pekingre. Szivós Pista meséli, hogy egyszer elment egy Boston-Celtics kosárlabda-meccsre, nem tudta, hogy ki kicsoda, s megkérdezte ártatlanul, hogy ki az a vörös. Mondták neki, hogy Larry Bird, a világ legjobb játékosa. Szóval én nem vagyok abban biztos, hogy ha valaki most tévedt volna be először az uszodába, Egerben, túl sokat kérdezett volna rá olyan játékosokra, akik válogatottak.

 

- Igenis egész évben azt szeretném látni, hogy a játékosok olimpiai bajnokok akarnak lenni, ez pedig ott kezdődik, hogy az első perctől az utolsóig fantasztikus teljesítményt nyújtanak az ilyen meccseken. Nekem egyébként az is jó, ha nem kerettagok produkálnak folyamatosan kiemelkedőt, mert ez ösztönzi az adott poszton játszó jelöltemet, sőt, esetleg meggondolásra is késztet. Most azonban ilyet se tapasztaltam.

29 régi hozzászólás

schultz emese hozzászólása
2007.11.12. 15:37

kedves egypolos, igen így kisbetűvel.ahogyan vállalod magad. kisbetűvel.nos, az utóbbi időkben nem volt időm reagálni és szerintem nem is sok értelme van, tekintve a névtelenséget. azért nem írod le, hogy ki vagy mert ismerlek?csak a Bulcsu játékát szeretnem méltatni, gondolom láttad a meccset, az ejtését stb...a fiatalításről csupán egy gondolat, MOST?az olimpiai felkészülés kezdetén? egyébként a fűzfői csapatban nem voltak ott az általad leírt játékosok, ha ez megnyugtat.soha nem láttam még konzekvensebb kapitányt Dénesnél, nála az jön, aki a max. fölött játszik.félretéve mindennemű érzést, barátságot lojalitást.Várom a teljes, nem kamu neved...üdv

Gábor hozzászólása
Gábor4112
2007.10.16. 13:57

Tisztelt Kemény Úr! Kérdem tisztelettel, min csodálkozik? Ha egyszer majdnem stabil a 19-es keret, akkor a kerettagok miért szakadjanak meg a pályán októberben, ha 1) tudják, hogy nagy valószinűséggel kerettagok, illetve 2) ha csak 10 hónap múlva lesz az olimpia? Aki pedig nem tagja a 19-es keretnek, az megint hülye lenne, ha hajtana, mivel sejtheti, hogy Kásással vagy Madarassal nem veheti fel a versenyt a posztján. Ha nem lenne bebetonozva az a 19 ember, akkor lenne hajtás. Ön ért a pszichológiához, akkor nem értem a csodálkozását a nem jó teljesitmények miatt...

egypolos hozzászólása
2007.10.15. 20:44

szeerinted duminak megremeg a keze vagy hosnyánszkinak?? inkább benedeknek a maga kb 34 évével. mikor hiszitek el h fiatalitani kell és másoknak is lehetőséget adni? azt mond meg pl a fodor helyett nem lehet egyszer egy nyékit behívni??kedves schultz emese nem biztos h a mostani szük keret közül mindenkinek ott kell lenni az olimpián persze 10 embernek közülük tuti de másokat is ki lehet próbálni arra az instabil 3 helyre. akik mondjuk ugyanolyan jók. ennyi erővel hivjuk vissza a csucsut (Székely Bulcsú) is. ha az öreg valogatott a divat. végülis az utóbbi időben nyerünk mindent... ennek oka van.

szi hozzászólása
szi4101
2007.10.15. 20:25

Szerény véleményem szerint a magyar vízilabda világában az elmúlt évek egyik legnagyobb teljesítménye az volt, hogy a Vasas ismét tudott bajnokságot nyerni. Ha igaz az, hogy egy csapatban a kapitánynak óriási a szerepe, akkor kimagasló érdemei vannak Steinmetz Barnának. Nem akarom felsorolni az erényeit, mindenki ismeri azokat...kár hogy ezen sem hajlandó elgondolkodni Kemény. Bár neki lenne igaza...

schultz emese hozzászólása
2007.10.15. 12:20

no comment, az, hogy "egypolos", milyen név? Mikor hiszitek már el, hogy a legjobbak mennek Pekingbe?Milyen öregek, olimpia előtt drasztikusan fiatalítani? vicc,az olimpia, az OLIMPIA.nOS, EHHEZ KELLENEK AZ "ÖREGEK", HOGY KRÍZIS HELYZETBEN VKI ÁTHÚZZA A CSAPATOT A TŰ FOKÁN..A fiataloknál is megremeghet a kéz, a koncentácio, éles szitukban.

egypolos hozzászólása
2007.10.14. 14:03

Kedves Ficsesz. Nagy volt Jasun a teher?? és ezért nem volt jó kapus? csak abba gondolj bele,ha mondjuk ő lenne a 2. számú kapus és egy olimpán berakják akkor ott szerinted mekkora a teher?? nagyobb mint egy klubbcsapatnál azt elhiheted.Kedves schultz emese ez a csapat nagyon nagy eredményeket ÉRT El ez tény.Sajnos múltidőben,de nagy csapat volt az biztos. az a baj hogy ez már régen volt és szinte 4 éve nem nyertünk semmit.ennek van valami oka nem?? abba gondolj bele hogy amikor varga dani varga dénes és a többi fiatal bekerült hozták a mit kell,sőt...sok meccsen döntőek voltak. Tehát nem gondolod hogy egy ilyen fiatalitás most is jól jönne??az olyan "öregek" helyére akik már nem tudják azt nyujtani amit kell. vagy legalább új játékosok hívni a bő keretbe és ha nem is jutnak be a szűkbe leaglább motiválja a többi játékost abban h igenis nincs biztonságban a helye!! igy lassan 4 év után meglehetne valami ujat probalni ha látjuk hogy ez a mostani taktika nem jön be. Legyen a bajnokságban mutatott játék is mérvadó!! Ezen kell elgondolkodni... pusz

schultz emese hozzászólása
2007.10.11. 14:02

Kedves Peti! (Egyébként te miért nem vállalod a teljes neved?) Ez csak itt lehet, hogy 2 olimpiai 2 világ-bajnoki arany Vl, Vl Eb-t nem is sorolom, hogyan beszélhetünk KUDARCRÓL???Ezek mögött az érmek mögött emberfeletti fizikai, mentális munka van, mindenki részéről. Egyébként, van ilyen, hogy formaidőzítés..Ennek a zenitje Peking lesz, mégpedig az OLIMPIAI DÖNTŐ.Maradjunk annyiban, hogy drukkoljunk!Üdv

Csaszi hozzászólása
Csaszi4094
2007.10.10. 23:32

Kedves Brigi, Szerintem itt mindannyian azért szurkolunk, hogy a lehető legjobb eredményt hozzák ki magukból a fiúk. Nálam, akkor is Istenkirályok maradnak, ha Peking nem a legfényesebbre sikerül. Dénesnek nincs most alternatívája, ezért nem is látsz itt olyat, hogy 'Mondjon le' , hanem szakértő vagy kevésbé szakértő meglátásokat, egy fórum végül is erre való... Az nem hit kérdése, hogy valamiben lemaradtunk a szerb pólóval szemben és a horvátok is nagyon feljöttek. Ez tény, hogy Dénesre hivatkozzak, 'minden fontos dolog az eredményjelzőn látható' , az eredményjelző pedig évek óta csilingel, hogy valami megbicsaklott. Eddig is voltak hullámvölgyek, de sikerült megtalálni az új taktikát és az új embereket. Az utóbbi időben viszont se új taktika, se új emberek, se semmilyen elképzelés, hogy merre, hogyan, engem ez gondolkodtat el legjobban és feltehetően ezért gondolkodunk itt többen is hangosan. Időnként persze tőlünk autentikusabb személyek is mondanak érdekeseket, Kemény Dénes legutóbb már biztatóan kritikusan és reálisan értékelte a helyzetet és Varga Dani is érdekes dolgokat mondott egy-két szakmai lemaradás okát elemezve. Nagyon remélem, hogy sikerül rátalálni a siker felé vezető útra!

Ficsesz hozzászólása
2007.10.10. 22:12

Én megbízok Kemény Dénesben, de egy dolgot el kell ismerni: Ez a csapat 4-8 évvel ezelőtt volt dream-team. Akik Sidneyben nyertek, valamilyen szinten "megöregedtek". Remélem nyáron visszafiatalodnak...:D Már úgy várom!:D

Brigi hozzászólása
Brigi4092
2007.10.10. 20:08

Azért nekem mindenképp elgondolkodtató, hogy megint ott tartunk mit csinál Kemény Dénes stb... Megint leírják Őt sokan, ahogy azt a megválasztásakor is tették, de azért szerintem elég szép eredményeket tett le az asztalra az elmúlt években. Jah amikor olimpiát nyert az akkor fiatal csapatával, hirtelen nagy lett a csend és mindenki barát volt, és támogató... Ez szerintem elég gáz. Lehet én sem értek mindennel egyet, nem is kell, de nem hinném, hogy jobban tudnék válogatni, mint Ő. Jah, és ha drasztikus formahanyatlás t lát valakinél, vagy sérülést, akkor kikerül az illető a keretből ezt is mondta.

pityu hozzászólása
pityu4091
2007.10.10. 19:17

A szerbeknél egy Varga Tamás állandó kezdő lenne.Ötösével lövi a gólokat.+a 2 Steinmetz.Nagy hiba kihagyni őket.

Ficsesz hozzászólása
2007.10.10. 18:37

Dk fejtsd ki ezt bővebben...!

Peti hozzászólása
Peti4089
2007.10.10. 17:31

schultz emese! Kemény úr megmondta a vb előtt, hogy attól, hogy nagyon gyengén játszik valaki a bajnokságban, még simán lehet kerettag. Akkor milyen alapon kerül be (vagy kerül ki) valaki a keretből? Hm? Mi a kritérium, ha nem az, hogy hogyan játszik? Kemény úr azt is mondta, hogy ez a válogatott keret, punktum! Nem lesz változás (csak sérülés miatt). Elég egyértelműen beszélt Kemény Dénes. Erről beszélt Critic, hogy kamu ez az egész szöveg. Már rég megvan az olimpiai keret, tök mindegy ki hogy milyen jól vagy milyen rosszul játszik a bajnokságban és az Euroligában, úgysem számít majd, mert úgyis az az eldöntött 13 ember megy. Akik Kemény szerint akkor is a legjobb játékosok, ha éppen tartósan gyengén játszanak. Sajnos tudomásul kell venni, hogy ez a játékoskeret ezzel a elhibázott játékszisztémával, a jelenlegi kapitánnyal nem lesz képes legyőzni a szerbeket az olimpián, de talán még a horvátokat se. Természetesen jó lenne nyerni, és minden magyar szurkolónak az aranyérem az álma. De nem szabad elkeseredni, ha nem nyerünk Pekingben (se). Ugyanis lehet pozitiv hozadéka is annak, ha mondjuk csak bronzérmesek leszünk. Tudatosul az, hogy többet és jobban kell dolgozni. A kudarc elindíthat egy megújulási folyamatot, még komolyabb és tudatosabb munkára ösztönözhet, és az utánpótlás nevelés fejlesztésére még több energiát és pénzt fordítunk majd. Természetesen az aranyérem a fő cél, mindig és mindenkor.

Kritikus Péter hozzászólása
2007.10.10. 17:03

Úgy látom, hogy már megint egy szurkolók kontra rajongók jellegű vitának lehetünk szemtanúi.

schultz emese hozzászólása
2007.10.10. 16:02

Kedves Gergő! Nem sorolnám fel Rajmi erényeit, de ha követed a meccseket, láthatod, hogy egy jó formában lévő Rajmi tudja hozni az elvártakat. A továbbiakban SEMMILYEN személyeskedő kérdésre nem írok, a kapitány a legjobbakat fogja vinni, ezt elhiheted nekem. INKÁBB DRUKKOLJATOK, A CSAPAT ÖSSZE ÁLLÍTÁS NEM KIFEJEZETTEN A MI DOLGUNK!HAJRÁ MAGYAROK és maradjunk ennyiben.Üdv

Gergőke hozzászólása
2007.10.10. 14:24

Tisztelt Emese! Szerinted a legjobb 13 utazik? Akkor miért van ott még mindig a Fodor? Kapásból tudnék 10 játékost mondani aki jobb nála és még csak a bő keret közelébe sincs!

schultz emese hozzászólása
2007.10.10. 10:17

Kedves Peti és a többiek! Nem tudom honnan van az infótok, de hogy téves, az tuti.Talán üljetek le a padra, bár ezt nem kívánnám a csapatnak...Színjáték? VICC!!!! Alázat? ezek a fiúk semmi mást nem akarnak mint megtörni az ezüst özönt ÉS EZÉRT MINDENT ELKÖVETNEK.Esetleg, ha a helyükbe képzelnétek magatokat, könnyebben menne. Akár a kapitányéba is...Inkább drukkoljatok, hogy sikerüljön.

Kritikus Péter hozzászólása
2007.10.10. 08:43

Nekem furcsa, hogy a nyertes Olimpia után kimaradt a csapatból (sőt a keretből is) 4 játékos, most meg mikor nem nyerünk, akkor meg semmiáron nem változik a csapat. Amikor a mi szériánk volt a szerbek ellen, akkor ők állandóan kétkapuzni akartak ellenünk, hogy ellessék mitől vagyunk jobbak, a Főnök most meg úgy véli, hogy a szerbek ellen az Olimpia óta az 55-ből 43 kihagyott fór csak egy átmeneti állapot. Le kellene menni az uszodába és alázattal gyakorolni ezeket a szituációkat, ennyi a titok.

Dk hozzászólása
Dk4082
2007.10.10. 00:49

Bár így lenne...

Ficsesz hozzászólása
2007.10.09. 22:54

Gondolod? Nyugodtan védhet, nincs ekkore teher a vállán... A Fradi és az Universiade válogatott nyert vele. Véget ért a potyás korszaka.(Kop kop kop)

Dk hozzászólása
Dk4080
2007.10.09. 21:38

Jászberényi csak most kerül(t) igazán hullámvölgybe...

Kopeti hozzászólása
Kopeti4079
2007.10.09. 20:15

Sok mindenben egyetértek Csaszival. Én is úgy érzem, hogy az utóbbi időben Kemény Dénesnek kezd kicsúszni a lába alól a talaj, 1-2 játékos szerintem nem való a válogatottba és egy kis tehetetlenséget is érzek rajta ez már a riportek iránti értelmetlen agressziójában is megmutatkozik. Ez az én véleményem, minden tiszteletem és eddigi eredményei elismerése mellett.

Bera hozzászólása
Bera4078
2007.10.09. 17:26

Igaza van!

schultz emese hozzászólása
2007.10.09. 16:26

Biztos vagyok benne, hogy az a 13 megy, aki a legjobb. Ez mindíg így volt és most sem lesz másképp.Bérelt hely? Erről talán Vári A és a többi, már nem kerettag olimpiai bajnok tud mesélni. Utálom a rosszindulattal átitatott hozzászólásokat, senkinek nem tartanak a fejéhez egy parabellumot, hogy drukkoljon a csapatnak. Vannak más sportágak is, nézzetek gyeplabdát,például.BOLDOG NÉVNAPOT DENI!

Csaszi hozzászólása
Csaszi4076
2007.10.09. 15:49

Az utóbbi időben úgy érzem, hogy több rossz ütemű és kontra produktív döntéseket hozott Kemény Dénes. Sokan felvetették, hogy a nyáron hosszú pihenőt kellene adni a 30-as generációnak, de ő ebből presztízskérdést csinált, hogy csak akkor küld el valakit, ha nem látja elég motiváltnak, vagy ő maga szól, hogy pihenne. De hát ki az a bolond, aki odamenne Déneshez, hogy sorry, de lemennék a Balcsihoz a családdal, meg egyébként is, 2x olimpiai bajnokokról van szó, összeszorították a fogukat és végigdolgozták a nyár nagy részét, (a horvátok, szerbek bezzeg elküldték a fiatalokat, az ?öregek? nagy része meg pihenhetett) , most meg csodálkozik, hogy nem elég frissek a válogatott tagjai és akkor még örülhetünk, ha ez csak most üt vissza. Az is felmerült, hogy nem kellene annyira ragaszkodni egy-két játékoshoz és szerencsés lenne, ha a bajnokságban mutatott teljesítmény lenne az alapja a válogatásnak. Az volt erre a reakció, hogy Dénes idén már vagy 3 v. 4 alkalommal is deklarálta, hogy a keret márpedig nem változik. Egyetértve az előttem hozzászólókkal, rendkívül egészségtelen, ha a magyar bajnokság nincs szerves kapcsolatban a válogatottal, a kiválóan teljesítő játékosoknak nem kínál reális lehetőséget, hogy bekerüljenek legalább a bő keretbe, hanem csak mintegy rendszeres versenyzési lehetőséget biztosít egy fixált válogatott keretnek. Az új szisztéma, klasszikus bekkek nélkül, gyors, látványos, gólerős játékot játszani, ez kiválóan működik szinte minden csapat ellen, kivéve a szerbeket és úgy tűnik már a horvátok is túl erősek ehhez. Az újabb olimpiai aranyhoz több út is vezethet, de ez (mint már többszörösen is bebizonyosodott) sajnos zsákutca, a szerbek és a horvátok ellen erősíteni kell a csapatot, ellenük nem nagyon tudunk akciógólt lőni, ezért az emberelőnyt jól kihasználó, nagy lövő játékosok kellenek.

Ficsesz hozzászólása
2007.10.09. 14:07

Jászberényit nem szabad szemelől hagyni! Ki jött a hullámvölgyből.(Lekopogom!)

Critic hozzászólása
Critic4074
2007.10.09. 10:10

Szinjáték az egész. Teljesen mindegy hogy teljesítenek, ha valakit nem akar vinni akkor nem visz. Most Kiss Csaba magasan volt a legjobb, de ez számít is valamit?! A tavalyi évben a Honvédból a 3 center közül Bárány volt a legjobb, még csak meghívást sem kapott a keretbe,persze a másik 2 igen, de ugyanez igaz másik csapatnál - csak, hogy a vasárnapi meccs csapatainál maradjunk - ott Nyékí volt a legjobb egész évben mégsem láttam a nevét a kerethirdetésnél! És vajon Gergelynek és Varga Zsoltnak hány százelék esélye lesz bekerülni idén a csapatba, megmondon 0 akárhogy játszanak! Szóval ennyit erről a nagy "figyelgetésről", már megvan a fejében az olimpiai 13 max. 1-2 hely kérdéses! Ebből a megvilágításból kell nézni ezt a cikket is! Mondjuk nekem tök mindegy melyik 13 megy az olimpiára csak nyerjük meg megint! Hajrá Magyarok!

Peti hozzászólása
Peti4073
2007.10.09. 09:53

Túl sok a bérelt hely a válogatottban, Kemény úr! Ha néhány idősebb játékos azt érezné, hogy meg meg kell küzdenie a helyért, jobban hajtana, küzdene. De így nem. A szerbekkel is kellene egyet meccselni az olimpia előtt. Be vagyunk tojva, vagy mi? A szerbek elleni taktikát kellene kigondolni és gyakorolni, a többi csapatot valahogy úgyis elverjük (talán a horvát kivételével). Szerintem a válogatott egy része tudomásul vette, hogy vége az aranykorszaknak, persze akarják az olimpiai, aranyat, de nem úgy, nem annyira mint korábban.

Kritikus Péter hozzászólása
2007.10.09. 08:52

Korábban bejelentésre került, hogy a válogatott kerettagok plusz edzésmunkát kapnak a klubedzéseken. Szerintem ez rövidtávon esetleg eredménnyel járhat, de hosszútávon ? és ez most itt túlmutat Pekingen ? kevéssé hiszek benne. A válogatottnak sohasem szabadna elszakadnia a mezőnytől, és az lenne az egészséges, ha a kerettagok mindig úgy éreznék, hogy az utánpótlás a nyakukban liheg, és egy a válogatottság küszöbén álló játékosnak sem lehet nagyobb motiváló erő, mint a csapatba kerülés lehetősége. Szóval ha a még eredményesebb játékhoz az kell, akkor nemcsak Kínába, hanem Szerbiába is el kell menni, megtudni és KLUBSZINTEN is alkalmazni azokat a dolgokat, amiktől az utóbbi években ők eredményesebbek nálunk. Mindenkinek egészségtelen ugyanis, ha kettészakad a mezőny a válogatottság mentén. Egyébként pedig boldog névnapot, Főnök, s Dumi!