FACEBOOK

A magyarok hozták helyre a Pro Recco renoméját

A magyarok hozták helyre a Pro Recco renoméját
hozzászólás, 2007.10.08.

Mégis továbbjutott az Olasz Kupában a címvédő, amely vasárnap 10:8-ra verte a Savona csapatát. A Recco-gólok négyötödét, nyolcat magyarok lőtték, a centerben jeleskedő(!) Benedek Tibor négyszer, Madaras Norbert háromszor, Kásás Tamás egyszer volt eredményes. A Recco cataniai (tor)túrájáról, a csapat teljesítményéről a három magyar játékos nyilatkozott a vlv-nek.

Savona-Pro Recco 8:10 (1.3, 4:4, 1:2, 2:1)

Savona: Gerini, Varellas 3, Conti, Morena T., Morena N., Rizzo 3, Mistrangelo, Perrone 1, Whalan 1, Onofrietti, Aicardi, Santamaria, Fiorentini. Edző: Mistrangelo
Pro Recco: Tempesti, Madaras 3, Mangiante, Kásás 1, Vujasinovic, Felugo, Angelini, Benedek 4, Washburn, Deserti 1, Fiorentini 1. Edző: Porzio
Gólok emberelőnyből: 4/8 + 1 ötméteres, illetve 3/7 + 1 ötméteres (Angelini kihagyta)
Kipontozódott: Mangiante a negyedik negyedben

A Recco pénteken 9:7-re kikapott a Cremonától, s hiába győzte le másnap nagy gólkülönbséggel a Cataniát, vasárnap mindenképpen győznie kellett a továbbjutáshoz a Savonával szemben. Ez sikerült is, méghozzá elsősorban a magyarok gólerős játékával.

A másik vasárnapi mérkőzésen:

Cremona-Catania 11:10 (3:3, 3:3, 1:2, 4:2) (Varga I. Zsolt egyszer volt eredményes)

x

MADARAS NORBERT:

 

A legfontosabb az, hogy ezzel a győzelemmel továbbjutottunk, ugyan csak másodikként, de ez teljesen mindegy. Nehéz volt, már csak azért is, mert szokatlan időpontban, délelőtt tízkor volt a meccs, de a lényeg az, hogy megcsináltuk. Jól játszottuk, mondhatjuk, hogy péntek, szombat vasárnap, mindig egyre jobban, ami mondjuk normális is, hiszen ezek voltak az első meccsek ebben a szezonban.

 

- Milyen volt a mai  meccs?

 

Az elején megvolt már a szükséges különbség, utána is volt hogy kettővel vezettünk, volt, hogy hárommal. A végén kettő lett a különbség. Azért elfáradtunk ma is, mert kevesen vagyunk. Remélem, hogy addigra, mire az első bajnokit játsszuk (ez két hét) két hét múlva, az első bajnokin, már rendeződnek ezek a dolgok, amikkel most baj volt.

 

- A tíz gólból, nyolc magyar volt…

 

Mondjuk azt, hogy így nagyon jó volt.

 

- Mit emelnél ki a magyarok teljesítményéből?

 

Mivel csak egy centerünk volt az egész tornán, Deserti, Tibi ment be centerezni, s mára egész jól belejött, akciógólt is lőtt, úgyhogy ezt a feladatot is megoldotta.

 

- Mit mondott az edző? Megnyugodtatok, fellélegeztetek?

 

Ciki lett volna egyből kiesni, így kezdeni az évet.

 

KÁSÁS TAMÁS:

 

Továbbjutottunk. Rosszul kezdtünk, kikaptunk a Cremonától. Nagyon érződik még, hogy sokat úszunk, meg alapozunk, úgyhogy nem játszottunk jól. Aztán ma már azért összekaptuk magunkat, mert fontos volt, hogy továbbjussunk, csúnya lett volna kiesnünk, úgyhogy hát végül is, gyenge kezdés után a lehető legjobb módon fejeztük be.

 

- Neked hogy megy?

 

Hát nagyon idény eleji. Igazából még senki nincs csúcsformában, de nem is kell.

 

BENEDEK TIBOR:

 

Rosszul indult nagyon, mert kicsit meg voltunk zavarodva amiatt, hogy egy centerünk van, márpedig a Recco játéka eléggé a centerekre épül. Kicsit káosz volt az első meccseken, tisztázatlan volt, hogy ki menjen be centerbe helyettesíteni Calcaterrát. Ez szerintem eléggé megzavart minket. Ráadásul hosszú idő óta nem játszottunk hivatalos meccset, s ez is nagyon látható volt - nekem aztán pláne, kóvályogtam az új csapatban, nem nagyon tudtam, hogy mi a dolgom. Aztán elkezdett javulni minden, meccsről-meccsre jobb lett a játék, s ma már egész jól ment a csapatnak.

 

- Hallom, hogy te lettél a második center…

 

Igen, ma én voltam... A Cremona ellen az úszott be, aki éppen úgy gondolta, én is, más is, így egy kicsit káosz volt. Aztán a második meccsen már megegyeztünk, hogy amikor nincs benn Deserti, akkor bemegyek én. Így erre már eleve készültem, amikor kint voltam, „rápihentem”, hogy tudjak centerezni, amikor bemegyek. Rendezettebb is lett sokkal a játékunk.

 

Gratulálok a továbbjutáshoz!