FACEBOOK

Hosnyánszky Norbi imádja a firenzei éjszakát

Hosnyánszky Norbi imádja a firenzei éjszakát
hozzászólás, 2007.10.03.

Jól eltűnt Hosnyánszky Norbert, a magyar válogatottban idén gyökeret vert jobbkezes játékos, aki a Vasassal bajnoki címet is szerzett az elmúlt szezon végén. Mint ismeretes, nyáron régi csapatához, a Florentiához igazolt, s azóta, hogy visszaköltözött Firenzébe semmit sem tudunk róla. 

- Hogy vagy?

- Köszönöm, nagyon jól, minden rendben van. Éppen most jöttem Budapestről, volt egy kis elintéznivalóm, haza kellett ugranom, de már vissza is értem  Firenzébe.

- Ohh, és mennyi az út?

- Repülővel hipp-hopp megjárom, 50 perc kb.

- Sikerült pihenni a kemény bajnoki évad és a válogattbeli szereplésekkel teli nyár után? Merre jártál?

- Szerencsére az olasz bajnokság később kezdődik (október 20.), ezért a magyar csapatokban játszó válogatottbeli társaimhoz képest nekem egy picivel több időm volt pihenni. Rögtön a Világliga után Ibizán voltam egy hetet Kicsivel  (az egri Kis Gáborral, a szerk.), de még utána is tudtam időt szakítani a barátokra, családra.

- Hol laksz? Ugyanott ahol legutóbb, amikor kint játszottál?

- Nem, most egy teljesen másik lakásban, de nagyon szeretem ezt is. Egyedül élek, közel az uszodához egy baratságos helyen, nyugodt, csendes környéken. Éppen most próbálok parkolni…na az viszont nem egyszerű!

- Milyenek az edzések? És a csapat?

- Egyelőre még nem olyan veszélyesek. Sokat úszunk, elsősorban erőnlétileg próbáljuk utolérni magunkat, illetve most éppen a hétvégén esedékes újabb Olasz Kupa - körre készülünk. Na, az nem lesz egy sétagalopp…Brescia, Posillipo, Nervi… velük vagyunk egy csoportban. De nagyon várom már, hiszen hazai pályán játszunk neves ellenfelek ellen.

(Olasz Kupa, selejtező, E csoport - Firenze
 Október 5. 
19.00 Posillipo-Nervi
20.30 RN Florentia-Brescia

Október 6 .  

18.30 Nervi-Brescia
19.45 RN Florentia-Posillipo

Október 7. 
10.00 Brescia- Posillipo
11.15 RN Florentia-Nervi)

- Mi volt az eddigi meccseken?

- Eddig összerázódtunk, szoktuk egymást, gyakoroltuk a figurákat, több-kevesebb sikerrel. Tipikus idény eleji formában póloztunk, mint minden más csapat.

- Szabadidőben mit csinálsz? Kirándulsz? Pihensz?

- Nem unatkozom, szinte minden este kitalálunk valamit, például  legutóbb Vasovic-csal, a másik (szerb) légióssal tettünk egy kört itt, a firenzei éjszakában. Van amikor beülünk egy bárba a csapattársaimmal, van amikor moziba megyünk, de van amikor csak sétálgatunk. Imádom ezt a várost! Itt sohasem unatkozik az ember :)

- Mi az elvárás a csapattal szemben a bajnokságban  és a kupában?

- A bajnokságban az első ötbe kerülés az elvárás, de szerintem elcsíphetünk jobb helyezést is. Például a Bresciát hazai pályán elkaphatjuk. De mint említettem,  a  hétvégén játszunk velük tétmeccset (a kupában), akkor azért meglátjuk majd, hogy tavalyhoz képest mennyit változtak. A kupában pedig természetesen az a cél, hogy minél tovább jussunk!

- Válogatottbeli társaiddal, volt csapattársaiddal tartod a kapcsolatot?

- Tartom, igen! Telefonon, sms-ben, e-mailben. Azon vagyok, hogy rövid időn belül legyen internet a lakásomban, és utána még könnyebb lesz a dolgom.

- Figyeled az eredményeket/eseményeket?

- Amikor csak módomban áll internet elé ülni, mindig megnézem a vlv.hu-t :)

- Hazajövetel tervbe van véve a közeljövőben?

- Nem hiszem, hogy mostanában lenne rá időm. Az Olasz Kupa után még egy hétre Belgrádba utazunk , kétkapuzunk a helyi csapatokkal, hogy az erőnléti edzések mellett a taktikai, technikai gyakorlás se maradjon el. Utána meg indul a bajnokság. Ha jól tudom, a Padova ellen kezdünk.

- Mikor lesz olyan meccs, amelyre érdemes ellátogatnunk? :)

- Bármikor jöhettek:) De ha a Florentia-Recco meccsre gondoltál, akkor az pont karácsony előtt lesz, december 22-én. Szerencsére jó a sorsolásunk, az első fordulókban nem lesz  meccs  nívós ellenféllel szemben, november második felétől azonban nem fogunk unatkozni (november 24 . : Brescia-Florentia, november 28 . : Florentia-Posillipo, december 12.: Savona-Florentia).

- Az átigazolási híreket bizonyára ismered a magyar bajnoksággal kapcsolatban.  Vélemény az erőviszonyokról?

- Szerintem idén is a Vasas-Honvéd döntő a legesélyesebb…

- A hétvégén Eger-Honvéd!

- Nem lesz egyszerű dolga a Honvédnak. Habár ez csak az alapszakasz, annak is az eleje, de az Egernek áll a zászló. Ők már hosszú hetek óta kétkapuznak, most voltak Euroliga-selejtezőn, valószínűleg jobban belelendültek. De meglátjuk, magam is kíváncsi vagyok, írj majd egy sms-t légyszi :)

Kánya Dávid