FACEBOOK

Eger-Brescia 11:11 - Továbbjutottak Birosék

Eger-Brescia 11:11 - Továbbjutottak Birosék
hozzászólás, 2007.09.30.

Továbbjutott az Eger a lisszaboni Euroliga-előselejtező-tornáról, és jobb gólkülönbséggel a tornagyőzelmet is megszerezheti vasárnap. Az egriek legnagyobb riválisukkal, az olasz Bresciával meccseltek, s izgalmas mérkőzésen döntetlent értek el. A magyaroknál szombaton a formáját sérülése után gyorsan visszanyerő Biros Péter volt elemében. Szécsi Zoltán és Biros Péter nyilatkozata:

Eger-Brescia (olasz) 11:11 (3:3, 2:2, 4:5, 2:1) G.: Biros 4, Hegedűs 2, Nyéki, Binder, Kiss Cs., Decker Á., Varga II. Zs. 1-1, illetve Molina 3, Rath, Hinic, Fresia 2-2, Herceg, Foresti

A szoros mérkőzésen egyenrangú felek küzdöttek - különösebb tét nélkül, csak a presztízsért (az egrieknek volt miért törleszteniük...), hiszen mindkét csapat továbbjutása biztosra vehető volt.

A csapatok fej fej mellett haladtak, a vége felé a Brescia 11:9-re elment, de az egrieknek sikerült visszahozni legalább az egált. Az utolsó támadásnál az olaszok legeredményesebb játékosa, Molina szabaddobásból lőtt kapura, de Szécsi hárítani tudott, így maradt a döntetlen.

Az Eger gólkülönbsége 17-tel jobb, mint a Bresciáé, de a mieink vasárnap nehezebb ellenféllel játszanak, ráadásul előbb, mint riválisuk.

SZÉCSI ZOLTÁN:

Úgy érzem, hogy igazából nekünk állt a zászló.  Az ítéletek furcsák voltak, de összességében nem sújtottak minket, talán csak abban, hogy jóval több kontrát fújtak ellenünk. Kicsit pechünk volt, kaptunk három olyan gólt, hogy a blokkról pattant be a labda.

BIROS PÉTER:

Végre egy olyan csapat ellen játszhattunk, amely már erős ellenfél volt. A játék képe alapján úgy érzem, hogy reális az eredmény. Nem értem a rengeteg kontrát, amit kaptunk, 15-16-ot ítéltek ellenünk, de lehet, hogy még többet. A védekezésünk hátrányban nem volt az igazi, ebben lehet még sokat előrelépni. A támadás nagyjából jó volt, a fórkihasználás is. Jó, hogy végre le lehetett mérni, hogy hol járunk. Úgy érzem, hogy jó irányba haladunk, de persze még vannak csiszolni való dolgok.

- A lábad teljesen meggyógyult?

- Teljesen rendben vagyok, bár igazi lábtempóm még nincs, nem is játszom csak körülbelül a felét a mérkőzéseknek. Muszáj, mert szokni kell a társakat és kell, hogy ők is szokjanak engem.

A vasárnapi program:

Galatasaray (török)-Eger 10.00

Ljubljana (szlovén)-Polar Bears Eden (holland) 11.30

Brescia-CN Da Amadora (portugál) 13.00