FACEBOOK

"és akkor felvétel!"

"és akkor felvétel!"
hozzászólás, 2007.09.29.

Euroliga, első előselejtező, Lisszabon (első/második/harmadik forduló).Valósággal bedarálta az Eger a portugálokat ( CN Amadora ) a Piscina do Jamor-ban. 26 góllal hímezték ki a hálót, míg az ellenfél csak egyszer vette be Szécsi kapuját. Peti ígéretéhez híven a tegnap előtti mérkőzésen "tért vissza" feszített víztükör otthonába és sérülés után végre újra hintette a legendás "Biros Bombákat!". Sárga-kék színekben tegnap előtt 3 találatig jutott. De tegnap is volt 2 mérkőzés...a szlovén Avk Olimpija ellen 20-6-ra nyertünk, Peti pedig megismételte a tegnap előtti játékát, és akkor az esti hollandok elleni mérkőzésről  még nem is beszéltünk.

Első forduló:

Az egriek közül Kovács Gábor betegség miatt nem vehetett részt a mérkőzésen, a sajátos nevezési szabályoknak köszönhetően pedig Decker Attila el sem utazhatott a rangos tornára. A tempó feszített volt, a menetrend szoros, a csapat a landolás után 45 perccel már útnak is indult az uszodába ahol apró pici darabokra szedték a portugál csapatot, mindössze 3 negyednyi koncentrálással.
Ahogy az egerwaterpolo cikkében olvashatjuk, már Gerendás György nyilatkozata is elénk festheti a meccs hangulatát:

Gerendás György: - A negyedik negyedben kevésbé koncentráltak a fiúk. Látszott, hogy többen már a vacsorára készültek :)!

Pedig az első negyedben elég „álmoskásan” kezdett a csapat.
Bár elhoztuk a labdát (Császár), Fácán lövését hárította Costa kapus, de Kicsi és Hegedüs is csak a kapufát kocogtatta. A csöndet 2 perc után Biros törte meg, mikor jobbról talált be, egy felúszást követően.
A gólzáporból (percenként 1 gól) Varga II. Zsolt
, Aaron Feltham és Kiss Csaba is kivette a részét, elég csak megnézni a statisztikát.
Az elkövetkező negyedben a portugálok is betaláltak (Goncalo Abrunhosa), örültek is neki nagyon
J, a későbbiekben Szeccska már-már a hálót is pókhálózhatta volna.
Három negyednyi játék után a csapat leült; hátul a „fal” azért ezután is jól zárt, elől pedig a labdaszerzések voltak különösen szépek. Az utolsó negyedben már csak kétszer találtunk a hálóba, de a mérkőzés elérte a célját, a csapat és az átigazoltak jól átmozgatták magukat.

 

Statisztika:
Forrás->egerwaterpolo.hu

Euroliga, I. előselejtező, D-csoport, 1. forduló
Lisszabon, Piscina do Jamor, 312 néző. V: Rajevic (montenegrói), Moiralisz (görög).
CN Amadora (portugál) - Brendon-UPC-ZF-Eger 1-26 (1-7, 0-8, 0-9, 0-2)
Amadora: Costa –Paramelo, Russo, Abrunhosa 1, Moreira, Vieira, Campos. Cserék: Martins, Silva, Barbosa, Rodrigues, Morais, Fechas. Edző: Helena Barros.
Eger: Szécsi – Hegedüs 3, Decker Á., Császár 2, Kiss Cs. 4, Biros 3 (1/1), Kis G. 1 Cserék: Nyéki 1, Matajsz 2, Varga II. Zs. 4, Feltham 4, Binder 2. Edző: Gerendás György és Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 6/4
Ötméteresből: 0, ill. 1/1.
Kipontozódott: Russo (32. p)

 

Második forduló:

Kovács ezúttal köntösbe bújva jelentkezett játékra, de Hegedüs a szögre akasztotta a sapkát, ezúttal ugyanis ő volt  a beteg.

A szlovén edző kellően pesszimistán állt a mérkőzéshez;
„Lehetőleg szeretnénk 20 gól alatt tartani a magyarokat” -Željko Tonkovič.

A mérkőzésen Szécsi előadta a már jól ismert "Zrínyi-féle kitörést", de a bíró nem túlságosan értékelte, így hamarosan fórt értékesíthetett Uroš Štuhec. Kiss Csaba válaszolt is neki a túloldalról, majd Decker Ádám is beköszönt. Biros ezután emberelőnyből, Varga II. Zsolt átlövésből volt eredményes. Kovács Gábor 2 gólját pedig többen megkönnyezték.
A második negyedben  B fokozatra kapcsolt a csapat: Biros büntetőből és emberelőnyből is betalált, de Császár, Kis Gábor és Kiss Csaba sem hagyta üresen a kaput.
A harmadik negyedben kissé  lekapcsoltunk, de még így is lőttünk 4 gólt (Többek között: Kicsi, Feltham, Decker révén).
A negyedik negyedben kaptunk egy gólt 11 méterről (Martin Puš), és lőttünk ötöt immár kevésbé görcsösen.

Statisztika:
Forrás:->egerwaterpolo.hu

Euroliga, I. előselejtező, D-csoport, 2. forduló

Lisszabon, Piscina do Jamor, 46 néző. V: Moiralisz (görög), Hausche (német)
Brendon-UPC-ZF-Eger – Avk Olimpija 20-6 (6-1, 5-0, 4-4, 5-1)
Eger: Szécsi – Feltham 2, Biros 3 (1/1), Decker Á. 2, Császár 1, Kiss Cs. 3, Kis G. 2 Cserék: Nyéki, Matajsz 1 (1/1), Varga II. Zs. 3, Kovács Gábor 3, Binder. Edző: Gerendás György és Tóth Kálmán.
Olimpija: Glavurtič – Gotovac, Kecman 1, Štuhec 3, Brnjac, Jure Škof 1, Puš 1. Cserék: Grašic, Crnica, Prodan, Merlak, A. Verač, Jaka Škof. Edző: Željko Tonkovič.
Gól – emberelőnyből: 11/10, ill. 14/2.
Ötméteresből: 2/2, ill. 0.
Kipontozódott: Kis G. (26. p), Brnjac (29. p.), Štuhec (31. p.), 

 

Harmadik forduló:

Hans Nieuwenburg
, a Polar Bears trénere már a mérkőzés előtt elmondta, gyengült a holland bajnok, mert zömében fiatalok foglalták el az átigazolók posztjait.
Az Eger sorcserékkel (immár Hegével kiegészülve)kezdte meg a derbit. Az első negyedben Kiss Csaba, Decker Ádám és Kis Gábor után Biros büntetőből köszönt be. Először.
A második negyedben a második sor "pulzált" a vízben (Kovács, Nyéki, Varga, Binder, Matajsz). Így 2-7 lett a nagyszünetre.
A harmadik negyedben ugyan kapust cseréltek a hollandok, de Birosék így is hozták a 7-0-ás negyedet (Peti itt kétszer volt eredményes).
A negyedik negyedben az Eger tovább parádézott és beállította a 3-18-as végeredményt.

Statisztika 
Forrás:->egerwaterpolo.hu

Euroliga, I. előselejtező, D-csoport, 3. fordulóLisszabon, Piscina do Jamor, 114 néző. V: Rajevic (montenegrói), Ředina (cseh)EZ&PC Polar Bears - Brendon-UPC-ZF-Eger 3-18 (1-4, 1-3, 0-7, 1-4)Polar Bears: de Zee – Aartse, Donderwinkel, Gottemaker, Hoppener, van Oost, de Jong 1. Cserék: Dijkman (kapus), Landeweerd 2, Heestermans, P. van Beek, M. van Beek, de Wit. Edző: Hans Nieuwenburg.Eger: Szécsi – Feltham 2 (1/1), Biros 3 (1/1), Decker Á. 2, Császár 1, Kiss Cs. 1, Kis G. 3. Cserék: Nyéki 1, Hegedüs, Matajsz 1, Varga II. Zs., Kovács Gábor 1 (1/1), Binder 3. Edző: Gerendás György és Tóth Kálmán. Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 6/2Ötméteresből: 0, ill. 3/3Kiállítva – cserével végleg: Kiss Cs. (18. p.)

Mérleg:
Biros mindhárom mérkőzésen játszott és 12 találatig jutott, statisztikalilag pedig minden mérkőzésen lemásolta előző napi teljesítményét. 3 gól (1/1).

Végezetül Gerendás György szavaival búcsúzunk: - Holnap kezdődik az Euroliga!

MV.