FACEBOOK

Biros újra Egerben: „Kezd összeállni a csapat!”

Biros újra Egerben: „Kezd összeállni a csapat!”
hozzászólás, 2007.09.17.

A berlini Világliga-döntőn szerzett combizom-sérülésnél hagytuk abba nyár végén. Biros Péter a Honvédból átigazolva az Eger színeiben kezdte meg a felkészülést az előttünk álló „erőltetett menetre”, a pekingi olimpia előtt alig 325 nappal. A családi építkezés, az edzések és Herceg Novi között Fácán még a junior VB- és ifi EB-érmekre is reagált egy rögtönzött beszélgetés alkalmával. Továbbá megtudtuk, hogy leghamarabb valószínűleg csak a következő Euroliga-selejtezőn láthatjuk meccsen a vízben.

- Hogy van a lábad? Hol tartasz a lábadozásban?

 

- Elkezdett gyógyulni…szerencsére. Igazából nem tudom hol tartok, mert kedden megyek majd egy ultrahangos vizsgálatra (nem most a héten, majd csak Herceg Novi után) és ott tudom normálisan megnézetni. Javulgat, lábadozom.

 

- Ezek szerint Szeccskával együtt te is utazol?

 

- Persze. Már edzek is, persze a lábtempót még nem tudom csinálni normálisan a lábam miatt, de azért az úszás már megy. Edzésnek az is elég kemény.

 

- Mit vársz a herceg novi „edzőtábortól”?

 

- Igazából kétkapuzások lesznek, ezek nagyon hasznosak. Elég szépen be lehet gyakorolni azokat a sémákat, amiket akarunk majd játszani az idényben.

 


 

- Követted a hétvégén a FILA Kupát? Mit gondolsz a csapatok teljesítményéről?

 

- Belenézegettem. Ilyenkor nem lehet semmit leszűrni, ez a pár hét még annyira „idény eleji”, hogy senki nincs semmilyen formában. Ha mondjuk ezek az eredmények 2-3 hét múlva csúsztak volna be, akkor már lehetne aggódnia pár csapatnak, de most ez csak egy ilyen „tapogatódzó kupa” volt szerintem, semmi több.

 

-Mit szólsz a junior VB-aranyhoz?

 

- Gratulálok! Végre valakinek sikerült aranyat is hazahozni… Nagyon szép teljesítmény. Jót tesz nekik ez az arany, abban biztos vagyok, önbizalmat ad. Nekünk pedig ez csak előny a felnőtt válogatottban, hiszen bátrabban fognak játszani. Bár most is lehetett hallani, hogy ez nem volt ott, az nem volt ott…, na erről ennyit, mert így is nyertek. Eddig csak Decker Attilával találkoztam, neki személyesen is gratuláltam. Nagyon örülök a sikerüknek!

 

- Az ifi ezüst?

 

- Ez is szép teljesítmény. Nyilván az arany jobban csillog és jó dolog lenne, ha ott végeztünk volna, eggyel előbb, de teljesen rendben van ez az érem is.

 

- Mi a helyzet az „új” Egerrel?

- Minden rendben van. Jó lesz ez a csapat, én úgy érzem, bár az első kétkapuzás az UTE ellen Gyuri (Gerendás György) szerint borzasztó volt. Ugyanakkor úgyis csak éles meccsen derül ki, hogy ki mit tud produkálni, addig az edzések nem mérvadóak ilyen téren. Azt meg, hogy mire legyen képes a csapat, lehet folyamatosan csiszolgatni, többek között például Herceg Noviban, illetve az utána következő Euroliga-selejtezőn. Ez utóbbin lehet, hogy már én is játszom majd. Az első pár rangadón minden kiderül (például a Honvéd ellen, ami körülbelül egy hónap múlva, október elején lesz). Tehát hamarosan választ kapunk a kérdésekre.


 

- És mi a helyzet a várossal? Sikerült visszaszokni?

- Hát most éppen Pesten vagyok. De igen, sikerült. Egerben sokkal nyugodtabb az élet, az emberek jobban odafigyelnek egymásra, udvariasabbak, nem olyanok mint Pesten. Elég sok embert ismerek, úgyhogy a visszaszokással nincsenek gondok. Ráadásul a gyerekekhez is van itt segítség, ami azért nem utolsó, hiszen éppen építkezünk, és ilyenkor az ingázásoknál jól jön a segítő kéz.
Minden rendben, jól érzem magam.

1 régi hozzászólás

Csaszi hozzászólása
Csaszi4006
2007.09.18. 10:43

Gyors felépülést és sok sikert az Egerben! Építkezés(?!), azt az ember akkor szokott, ha hosszú távra tervez, akkor ezek szerint már nem csak az aktív pályafutásáról esett szó Egerben :-)