FACEBOOK

FILA Kupa, Szeged, második nap - bajnokveréssel indult

FILA Kupa, Szeged, második nap - bajnokveréssel indult
hozzászólás, 2007.09.15.

A magyar csúcsrangadóval folytatódott szombaton a FILA Kupa nemzetközi torna Szegeden. A még csak összeszokóban lévő Honvéd meglepően sima meccsen győzte le a bajnoki címvédőt - igaz az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen mindkét csapatnál a gyakorlás, az új emberek beépítése volt a fő feladat. Tudósításaink a szombati mérkőzésekről (Vasas-Honvéd 8:15, Szeged-Mladost 5:11, Jug Dubrovnik-Nagyvárad 11:8, Mladost-Honvéd 7:6, Szeged-Jug Dubrovnik 10:11, Nagyvárad-Vasas 11:11):

VASAS-HONVÉD 8:15 (3:3, 2:4, 2:4, 1:4) 

Nagyon-nagyon reggeli mérkőzés volt. Mintegy ötven néző előtt mindkét csapat álmosan kezdett, s az első negyedben még teljesen partiban voltak egymással. Ezután a Honvéd fokozatosan ellépett, aminek egyszerű oka volt: a Vasas találataira minden alkalommal legalább kettővel feleltek.

Láthatóan a taktikai elemeket, a helyezkedést, a váltásokat gyakorolták a felek, s igyekeztek beépíteni az új embereket a megszokott figurák végrehajtásába. Emiatt a látványos játék elmaradt, de jó küzdelmet vívott egymással a két csapat anélkül, hogy bárki testi épsége veszélyben forgott volna.

A győztes Honvédból ismég a kapitány, az ezúttal három gólig jutó Kiss Gergely emelhető ki, valamint az a Szivós Márton, akire a jelek szerint némileg új szerepkör vár - vasárnap reggel legalábbis igazi irányítóként mozgatta társait.

A Vasasban ismét a "juniorok" szerepeltek kiemelkedően, most már nem lehet elmenni szó nélkül Kincses Attila magabiztosságtól és erőtől duzzadó játéka mellett, mint ahogy Varga Dénes is tartja jó formáját.

SZEGED-MLADOST ZAGREB 5:11 (1:3, 2:4, 1:3, 1:1)

Harmatgyenge mérkőzésen sima, és sajnos megérdemelt horvát győzelem született. A zágrábiak az első perctől az utolsóig fölényben játszottak, s a csapaton belül egyenletesen megosztották a teheket, nem úgy, mint a hazaiak, akiknél az öt gólon Varga Tamás és Weszelovszky László osztozott 3:2 arányban.

A Szegednek a jó igazolások ellenére a csapatjátékban még sokat kell fejlődnie, hogy igazolja azt a többé kevésbé hivatalosan is megfogalmazott elvárást, miszerint az idei bajnoki szezonban bele kíván szólni akár a bajnoki cím eldöntésébe is.

Baksa László:

Nem nagyon látszott meg a játékunkon, hogy most nem reggel kilenckor kezdtünk. Hibák azok vannak rendesen, lesz mit gyakorolni, de hát az út elején járunk, az első komoly meccseink októberben lesznek, remélem, addigra összeállunk. Ez a torna azt szolgálja, hogy gyakoroljunk. Másfél hónap múlva kell majd úgy pólóznunk, ahogy elvárják.

JUG DUBROVNIK-NAGYVÁRAD 11:8 (1:1, 3:3, 4:1, 3:3)

Ahhoz képest, hogy a Dubrovnik a papírforma szerint leggyengébb csapattal játszott, izgalmas, színvonalas és szoros meccset láthattak a nézők. A Nagyváradnál a háromgólos Baidoc és a kapus, Baráth Ferenc emelkedett ki, a horvátoknál pedig a válogatott játékosok, illetve az egész tornán remekül játszó, most is három gólig jutó Obradovics.

A félidőig jól tartotta magát a román bajnok, utána mintha csak egy vezényszó hangzott volna el, megrázta magát a Jug, és egy negyed alatt bebiztosította a győzelmet.

MLADOST ZAGREB-HONVÉD 7:6 (3:1, 1:2, 1:1, 2:2) G.: Muslim 3, Burics 2, Frankovics és Karacs, ill. Vindisch és Molnár T. 2, Paján, Gór-Nagy

Végig nyílt, szoros meccset vívott a két csapat, de már az első negyedben látszott a horvátok dinamizmusa, erőfölénye. A honvédosok megpróbálták összekapni magukat, de sokat kivett belőlük, hogy mindig futniuk kellett az eredmény után. Volt ugyan lehetőség a harmadik és a negyedik negyedben is arra, hogy fordítsanak, de mindkét esetben kimaradt az emberelőny.

A Honvéd-drukkereket Vindisch találatai, Molnár Papesz két szép gólja mellett az kárpótolhatta némileg, hogy Gór-Nagy Miklós ezúttal is megdobta a maga gólját, s láthatóan jól beilleszkedik új csapatába.

SZEGED-JUG DUBROVNIK 10:11 (3:6, 3:1, 2:2, 2:2)

A Pick Szeged-Nyíregyháza férfi kézilabda mérkőzés végeztével jelentősen megnőtt a nézők száma az uszoda partján - ez is hozzájárult ahhoz, hogy a hazaiak kemény ellenállást tanúsítottak Európa második legjobb klubcsapatával szemben. Pedig a meccs elég rosszul indult, a Jug már 6:1-ra(!) is vezetett. Nagy vereség vetítette előre az árnyékát, azonban a kialakult helyzet, és a már említett kézilabda-közönség belelkesítette a játékosokat. A feltámadásban ismét kulcsszerepet vállalt Varga Tamás, aki elöl és hátul is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

8:8-nál együtt volt a két csapat, sőt az utolsó percben, egyenlőnél a Szeged támadhatott. Az akció kapufával ért véget, s az ellentámadásból Buslje állította be a végeredményt. A meccs két legeredményesebb játékosa Varga Tamás és Boskovics volt 4-4 góllal.

Baksa László:

Örülök a hozzáállásnak, annak, hogy 1:6-os kezdés után felálltunk és tisztességes meccset játszottunk a világ második legjobb klubcsapatával. Úgy vettem észre, hogy a fáradtság ellenére jól játszottunk. Próbálunk holnap is legalább ilyen eredményt elérni a Honvéd ellen, ami nem lesz könnyű.

NAGYVÁRAD-VASAS 11:11 (4:4, 1:3, 3:1, 3:3)

Sokáig kiegyensúlyozott volt a játék, s a piros-kékeket talán túlságosan is megnyugtatta, hogy félidőre kétgólos előnyre tettek szert. A játékosok elfáradtak és egyre több bírói ítélet is sújtotta őket. (Ez erősen diplomatikus kifejezés, Földi László meccs után éles tiltakozásának adott hangot a zsűriasztalnál...) 8:8 után még így is nyerhetett volna a Vasas, de a csapatjátékkal és a koncentrációval egyaránt komoly bajok voltak ezen a mérkőzésen.

Érdekesség, hogy a Vasas válogatott kapusa, Nagy Viktor egyetlen percig sem védett a szombati két meccsen. Ennek nem valamiféle sérülés az oka, hanem feltehetően az, hogy a szakmai vezetés ki akarta próbálni a fiatal Jónás Györgyöt "éles körülmények között".

A nap utolsó meccsén egyébként a Nagyváradtól Georgescu volt a legeredményesebb négy góllal, a Vasasban Varga Dénes és Steinmetz Ádám egyaránt három találatig jutott.

A torna állása a második nap után:

1. Jug Dubrovnik 8 p. 46:39

2. Mladost Zagreb 6 p. 39:33

3. Honvéd 4 p. 42:32

4. Vasas 3 p. 40:46

5. Szeged 2 p. 33:39

6. Nagyvárad 1 p. 30:41

Vasárnap három mérkőzéssel zárul a FILA Kupa. A program:

9:00 Nagyvárad-Mladost Zagreb

10:30 Jug Dubrovnik-Vasas

12:00 Szeged-Honvéd

1 régi hozzászólás

Csaszi hozzászólása
Csaszi3993
2007.09.15. 12:30

Hajrá Szeged, remélem összeáll egy jó kis csapat, örülök, hogy Varga Tamás itthon bizonyít, bár egy ilyen meghatározó játékost nem lehet könnyű feladat úgy beépíteni, hogy a többiek ne tőle várják a góllövést. Vasas, Honvéd van még két meccs a horvátok ellen, idény eleje, ide vagy oda, azért nem ártana egy kis visszavágás!