FACEBOOK

Baksa aláírt - még három évig szegedi lesz

Baksa aláírt - még három évig szegedi lesz
hozzászólás, 2007.09.13.

További két évvel meghosszabbította szerződését a Szeged Beton csapatával Baksa László, a tisza-partiak kapusa, a válogatott keret tagja. A megállapodás önmagában is hírértékű, s azért különösen figyelemre méltó, mert a 21 éves játékosnak a jövő nyárig élő szerződése volt, a mostani döntés tehát azt jelenti, hogy 2010. június 30-ig szegedi lesz.

- Körtvélyessy Péter elnök úr keresett meg, hogy mivel a tavalyi évem jól sikerült itt a Szegedben, ők pedig hosszú távra terveznek, szeretné, ha a jövő nyáron lejáró szerződésemet már most két évvel meghosszabbítanám. Körülbelül három hetet gondolkodtam, aztán úgy döntöttem, hogy aláírok és úgy érzem, jó döntést hoztam.

 

Mi szólt ellene és mi mellette?

 

- Ellene talán az szólt, hogy a kötődéseim Budapesthez fontosak számomra, a családom és a kedvesem, mellette pedig az, hogy nagyszerű csapatunk lesz, biztos anyagi háttérrel, és nagyon sok játéklehetőségem lesz.

 

Hogy fogadták a döntést Szegeden?

 

- Örültek. A csapattársaim is, hogy még két évig boldogítani fogom őket. Tojás, az edzőm (Gyöngyösi András, a szerk.) is azt mondta, megkönnyebbülés számára, hogy nem kell azon gondolkoznia, hogy másik kapus után nézzen.

 

Az új szerződés feltételei alapján érezhető volt, hogy most már válogatott kapus vagy?

 

- Így van. Bár 21 éves vagyok, természetesen az anyagiak az én számomra is fontosak, s anélkül hogy részletekbe mennék, annyit elmondhatok, hogy nagyon korrekt szerződést ajánlottak.

 

Mi újság a csapattal, milyen az új Szeged?

 

- Most már másfél hónapja együtt készülünk, a múlt héten egy nagyszerű hetet töltöttünk Dubrovnikban, ott edzőtáboroztunk az Euroliga-ezüstérmes csapattal kétkapuztunk. Sajnos az idő nem volt jó, azt kell, hogy mondjam, hűvöskés volt, az utolsó két nap pedig már kifejezetten hideg, de a felkészülés szempontjából nagyon hasznos volt. Velünk volt már Varga Tamás, az ő érkezése is feldobta a csapatot, mindenki örömmel fogadta. Sérültjeink szerencsére nincsenek, egyedül a szerb válogatott Milos Korolija kézközépcsont-törése okoz gondot, ez ügyben éppen Belgrádban van, orvosi konzultáción, de hamarosan ő is csatlakozik hozzánk. Hogy a hétvégi tornán szerpel-e, azt nem lehet tudni, jó lenne, ha játszana, mert ő kétségkívül az egyik alapembere lesz a csapatnak.

 

Milyen a hangulat a csapaton belül?

 

- Nagyon jó, voltunk már közös programokon, csapatvacsorákon, halászlézni, tényleg jó a hangulat, az újak nagyon könnyen beilleszkedtek, a "régiek" befogadták őket. Van egy új kondiedzőnk, vele is minden rendben, és Tojással is nagyon jól kijön a csapat. A közös cél érdekében pedig megteszünk mindent.

 

A hétvégén, a FILA Kupán mire lehet számítani a Szegedtől?

 

- Nem azt mondom, hogy meg fogjuk nyerni a tornát, mert a Mladost és a Jug azért előrébb jár, ők hamarabb elkezdték, a Vasasban úgy hallottam, Danin kívül mindenki egészséges, a Honvéd is együtt van már, hát nem tudom…, szeretnénk az első háromban benne lenni..., az jó érzés lenne.