FACEBOOK

Keményen alapoznak a reccói magyarok

Keményen alapoznak a reccói magyarok
hozzászólás, 2007.09.11.

Szép csendesen megkezdte a felkészülést az idén már három magyar játékost foglalkoztató Pro Recco. Az edzéseken részt vevő társaság gerincét egyelőre Kásásék alkotják, ugyanis az olasz válogatott szereplése miatt sokan hiányoznak. A jelenlévők viszont türelmesen végzik a kemény nyárvégi alapozást.

„Elég, ha annyit mondok, hogy a múlt héten körülbelül 30 kilométert úsztunk?” - mondja Kásás Tamás arra a kérdésre, hogy milyenek az edzések.

- A második napon félbe kellett hagynom az úszást mert lement a cukrom,szédültem és ritmuszavaraim voltak – mondja Kásás, hozzátéve:  "Nem volt hozzászokva a szívem a két hónap tétlenség miatt a megterheléshez. Ez is egy tapasztalat, hogy a testedet nem csaphatod be. Két hónap edzés nélkül túl sok, nem értette a szívem hogy ez az 5 km úszás aznap „hogy jött”. Előtte pedig 14 éven keresztül megállás nélkül igénybe volt véve".

Persze a sokat próbált szervezet hamar hozzászokott a megterheléshez, Tomi ma már teljesen rendben van.

Madaras Norbert csak annyit mondott: „Kemény edzések voltak, belecsaptunk rendesen.”

Labdát szombaton látott először a társaság, de nem a megszokott helyükön, Reccóban edzettek, hanem a szomszédos faluban, Soriban. Recco ugyanis a hagyományos szeptember 8-iki helyi ünnepre több tízezer vendéget fogadott, s ilyenkor a kisvárosban megáll az élet. (A tűzijáték két estén át tartott.)

Az olasz válogatottak (Tempesti, Alessandro Calcaterra, Felugo és Fiorentini) egyelőre megúszták a legkeményebb munkát, igaz, valószínűleg nem felhőtlenül boldogok, hiszen válogatottjuk csak az ötödik helyet szerezte meg a pozsonyi olimpiai kvalifikációs tornán.

Hétfőn csatlakozott társaihoz Vujasinovics, aki Máltán töltötte a nyár utolsó szakaszát, hogy az ottani nyári bajnokságban szerepelve gyarapítsa bankszámláját. Ugyancsak most kezdte meg az edzéseket a Recco új szerzeménye Whasburn, a második számú kapus, aki az olasz junior-válogatott kapuját védte a magyarokkal szemben a nemrég lezajlott long beach-i világbajnokságon.

A magyarok jól vannak, Benedekék festői környezetben, a Sori és Recco közötti hegyoldalon kaptak szállást, s a kis magyar közösség tagja még Märcz Tamás is, aki a Nerviben kezdi meg az októberben induló bajnoki szezont.

1 régi hozzászólás

Anita'78 hozzászólása
2007.09.11. 10:56

Üdv minden magyar játékosunknak és családtagjaiknak itthonról! Örülünk, hogy hallunk rólatok! Érezzétek jól magatokat és további sok sikert kívánok!