FACEBOOK

Kemény: nem mi vagyunk a legjobbak - az InfoRádió szerint a kapitány két napig a lemondáson gondolkodott

Kemény: nem mi vagyunk a legjobbak - az InfoRádió szerint a kapitány két napig a lemondáson gondolkodott
hozzászólás, 2007.08.16.

Jelenleg nem a magyar csapat a világ legjobbja – mondta a FigyelőNet-nek adott interjújában Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki az olimpia kapcsán az éremesélyesek közé sorolja a saját együttesét, az ezüsttel persze nem lenne elégedett.

– Az olimpiai felkészülések fényében hogyan értékeli a vasárnap véget ért Világliga-sorozatot?

– Pozitívan. A döntőig játszott találkozók nagyon hasznosak és informatívak voltak a számomra, s természetesen az elveszített döntő is hozott olyan tapasztalatokat, melyeket fel kell használnunk a jövőben. Azzal együtt is pozitív az összkép, hogy a finálé negatív hatásai károsak is lehetnek.

– Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a csapat sorrendben a hatodik döntőjét veszítette el. Az olvasóink többsége szerint a bukásoknak főleg két okuk van: egyrészt megerősödtek a riválisok, másfelől hosszúra nyúlt a csapatunk pechszériája.

– Egyetértek. Jelentősen erősödtek a riválisok, főleg a szerbek, ezzel együtt a hat elveszített döntőből – de ha azt nézzük, hogy a 2005-ös belgrádi Világligában hogyan álltunk fel, inkább ötből – kettőt még így is megnyerhettünk volna. Ez azért már szebb arány lenne. Abban is van igazság, hogy mostanában pechesek vagyunk: megyünk, hajtunk, ugyanakkor kritikus, előre nem kalkulálható szituációkban olyan szarvashibákat követünk el, hogy oda is egy meccs. Mondjuk, hogy egy jellemző példát említsek, 2-1-es vezetésnél ötméterest hibázunk, ha bemegy, két góllal vezetünk, ám mivel kimarad, 2-2, majd 3-2 oda, és mi erre elkezdünk kapkodni, majd kikapunk. 

– A Világliga-döntő után éppen ön említette, hogy a hátrányban tovatűnt az önbizalom. Márpedig a kudarccal felérő ezüst nem tesz jót a lelkeknek.

– Erre utaltam az első válaszomban. A helyzetet, remélem, nem rontja tovább az újabb ezüst, de kezelni kell ezt a problémát is. A vasárnapi vereség kapcsán azért elmondanám, hogy mi 'lár púr lár'-t játszottunk, a vízilabdáért vízilabdáztunk a döntőig, ellenben a szerbek az egész tornán az életükért, a pekingi olimpiai kvótájukért küzdöttek, mivel azt a vb-n nem szerezték meg. Huszonnégy óra alatt aztán képtelenek voltunk szemléletben váltani.

– A döntőbeli vereségek kapcsán az is felmerül, hogy már nem olyan motivált a csapat, nem harap úgy, mint a 2004-es olimpiai döntőben...

– Meggyőződésből ezt sokáig élből cáfoltam, de ma már úgy gondolom, hogy talán egy ideig valóban így volt. Athén után 2005-ben a csapat elképzelhetetlennek tartotta, hogy meccset veszítsen. Aztán New Yorkban kikaptunk a horvátoktól, Montrealban meg a szerbektől, és visszagondolva, meglehet, ezen a téren valóban nem volt topon a csapat. Mondom, azóta ez változott. A melbourne-i vb-döntőben öt perccel a vége előtt kettő, egy perccel a dudaszó előtt pedig egy góllal vezettünk, aligha a motiválatlanságunk miatt fordult a kocka. A helyzet mára javult, még akkor is, ha vasárnap sem voltunk bicskával a fogunk között küzdő kalózok. Ám az olimpián biztosan nem lesz gond a motiváltsággal.

 – Visszatekintve az elvesztett döntőkre: utólag csinálna valamit másképp?

– Nem vagyok biztos abban, hogy egy évvel Peking előtt azokat a húrokat kellene pengetnem, amelyeket majd az olimpián szeretnék. A kérdésre válaszolva: a kabinostól kezdve velem bezárólag utólag mindenki tudja a vereségeink okait. Ám azok tapasztalatait levonva, illetve egyes dolgokat másképp csinálva sem biztos, hogy a következő döntőben nyerünk, hiszen minden egyes találkozó  egy újabb feladat. Amúgy önkritikus alkat vagyok. A saját felelősségemen elgondolkodva természetesen eszembe jut, mit tehettem volna másképp, változtatott volna-e valamit mondjuk, ha előnynél időt kérek, vagy ha nem kérek. Utólag lényegében mindez csak teória, és nem több...

– Megnyerhetjük az olimpiát?

– Ezért dolgozunk, de bármit mondanék, az igazság az, hogy 'csak' éremesélyes a magyar csapat, az érem persze lehet aranyszínű is. Jelenleg azonban azt nem állíthatjuk, hogy a magyar pólónál nincsen veretesebb, és azt sem, hogy mi vagyunk a világ legjobbjai. Ezt azért kell tudomásul venni, mert az eredmények ezt mutatják. Az utóbbi években sem válogatott-, sem utánpótlás- és még klubszinten sem győztünk. Vagy hússzor nyerhettünk volna, de nem. Úgy gondolom, a férfiválogatott az, amelyik még úgymond 'védi magát', hiszen ott van a döntőkben, azaz tartósan a világ legjobb két együttese között van.

– Nyugtasson meg, ugye tudja a siker receptjét?

– Ha tudni fogom, el is mondom, persze csak annyit, amennyi publikus. Különben pedig úgy látom, kétféleképpen lehet olimpiát nyerni...

– Hallgatom!

– Az egyik, hogy az olimpiáig újra mi leszünk a világ legjobbjai, a másik pedig az, hogy nyerünk a döntőben... Nyertünk mi már úgy is, hogy mindenkit lepipáltunk, meg aztán úgy is, hogy nem mi voltunk a fő favoritok. Az első állítást Sydney támasztja alá, a másodikat pedig Athén, bár ott is jók voltunk, a döntőben aztán mégis majdnem kikaptunk a szerbektől. Emlékeznek, ugye? A sevillai 1999-es Európa-bajnokság talán még jobb példa arra, miképpen lehet kevésbé esélyesként végül nagy tornát nyerni. Ott főleg a  spanyolokat és az olaszokat tartották bajnokjelöltnek, de megtaláltuk azt az utat, illetve módot, hogyan lehet a jobbnak vélt csapatokat legyőzni és nyerni. Szóval igyekszünk visszamászni a csúcsra, és ha nem sikerül, akkor jön a B terv.

- Pekingben elégedett lenne az ezüsttel?

- Hogyan kérdezhet ilyet?! Dehogyis...

x

Az InfoRádió értesülése szerint két napig fontolgatta lemondását Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Világliga-sorozat berlini döntőjében elszenvedett vereség után. A szakvezető az InfoRádió megkeresésére elmondta, hogy a számára fontos emberekkel történt beszélgetések után végül a folytatás mellett határozott.

Saját személyére nézve milyen következtetést vont le az elveszített Világliga-döntőből?

Egy sportember nem kerülheti meg a tényeket. Elgondolkoztam azon, hogy 2005 óta az általam vezetett csapat a döntőben rendszeresen veszít, és ennek milyen okai vannak. Különösen azokat vettem számba, amelyek az én személyemből következnek. Két napig töprengtem, hogy segítené-e a pekingi aranyérem megszerzését, ha nem én lennék a válogatott edzője. Több emberrel konzultáltam, végül úgy döntöttem, maradok. A csapat velem is nyerhet.

Kikkel beszélt a döntés meghozatala előtt?

Azokkal, akiknek a véleménye számomra a legfontosabb.

Érték-e személyes támadások?

Nem értek ilyen támadások szemtől szembe. De hülye azért nem vagyok, tudom, hogy van pusmogás a hátam mögött. Megértem mások reakcióját az elmúlt 11 év és főleg az alapján, hogy ezalatt 21 érmet nyertünk világversenyeken.

Milyen változásokat tervez?

A munkamódszerekben már idén nyáron változtattunk, és meg is lett az eredménye, mert egy fásult és teljesen széteső produkciót nyújtó játékosállomány hamar jó formába lendült, és szép vízilabdát játszott. Abban kell előrelépni, hogy a délszlávok elleni találkozókon is elfogadhatót nyújtsunk, ne legyünk gyengébbek, mint a másik együttes.Ezek a meccsek ugyanis fizikailag jobban igénybe veszik a csapatot: statikus vízilabdára kényszerülünk, és ez számunkra idegen terület.

Mennyit számított a Világliga?

A döntő elvesztése után fontos lett mindenkinek, de amíg sorozatban nyertük a meccseket, csak legyintettek. A mi csapatunknak akkor is fontos volt, amikor mást nem érdekelt a sorozat.

Miért nem sikerült nyerni a döntőben?

Jelenleg jobb csapat a szerb, amely jobban játszott és koncentráltabb volt. Az olimpiai kvalifikáció lehetősége is motiválta a szerbeket. Mi a finálé előtt nem játszottunk szoros mérkőzést, és a játékosok csak ennyire tudtak felpörögni. Nem lenne elegáns kifogást keresni, jobbak voltak. Ráadásul annyi erőt merítettek az elmúlt évek megnyert döntőiből, hogy magabiztosan tudnak fordítani, ha mi vezetünk a meccs elején.

Melyik válogatott a pekingi olimpia esélyese?

Most nincs három-négy, egyformán aranyesélyes együttes, de mi is azok között vagyunk, akik megnyerhetik a pekingi olimpiát.

(FigyelőNet - Erős Péter/inforadio.hu - Farkas Dávid)

27 régi hozzászólás

attila hozzászólása
attila3806
2007.08.20. 15:42

Nem lemondani kell.De lassan,azért nyerni is kéne valamit.

zenta hozzászólása
zenta3797
2007.08.19. 16:21

@g: írj a zenta@hotmail.de-re

Szöőr Judit hozzászólása
2007.08.19. 15:31

Kovács András úr a szívemből szólt! Remélem, olvassa hozzászólásomat, mert szeretném ha tudná ő is és a híres szurkolótábor is, mennyire igaza van! Sajnos, amit a "rajongó"-"fanyalgó" táborról írt, az általában jellemző ránk a sport világán kívül is:( HAJRÁ MAGYAROK!

g hozzászólása
g3777
2007.08.18. 14:11

Zenta, légyszíves írj be egy email-elérhetőséget, köszi!

do hozzászólása
do3764
2007.08.17. 11:53

Szerintem mi vagyunk a legjobbak!!!!!!!!!!!!:)))

zenta hozzászólása
zenta3758
2007.08.16. 23:10

Ha valakit érdekel: képek a berlini világliga-meccsekröl http://myalbum.miyoo.de/zentada/photo-album/set

Emese hozzászólása
Emese3757
2007.08.16. 22:03

Nagyon örülök, hogy Dénes nem mondott le!!!!!!!!!!!!!! Szerintem is nem a hibát kell keresni a csapatban, hanem segíteni kell őket. Kritizálni ott van a Dénes. Ő még ért is hozzá!!!!!!!

Eredendő bűnök hozzászólása
2007.08.16. 20:11

Elkényeztetett, túlsztárolt társaság...leszálló ágban, már nem tudnak győzni. Eddig egy jobb csapat volt, már kettő van aztán majd jön a többi is. Nehéz lesz visszajönni.

hali hozzászólása
hali3755
2007.08.16. 19:54

jó lenne, ha egyszer a szeretett focistáink fanyalognának a második hely miatt ( de ez számukra csak a grönlandi bajnokságban lehetséges, vagy már ott sem? )

Kovács András hozzászólása
2007.08.16. 16:09

Igen Tisztelt Fanyalgók! Még inkább tisztelt Kapitány! Nagyon nem esett jól nekem sem, hogy A CSAPAT ismét kikapott, de hát kérem ez SPORT, nem kívánságműsor! Itt az ellenfél is győzni akart, nem csak mi! Fogadják már el a kétkedők-és a vereségek után okoskodók, győzelmek után meg persze büszkén masírozó "szurkolók"- hogy ez kőkemény meló fizikailag, pszichikailag egyaránt! Ez a csapat most kikapott és kész, az okokat a hozzáértők! remélhetőleg meg fogják tudni fejteni! A mi dolgunk, minden szurkolónak!hogy most kell igazán segítenünk a CSAPATOT és az EDZŐJÉT, hogy elérjék céljukat és megvédjék Olimpiai Bajnoki címüket! A károgó ilyenkor már bocsánat-fogja be és vegyen példát azokról, akik pozitívan tudják segíteni a CSAPATOT.Vag yakkor ne szólaljon meg! Az ő dolguk most az, hogy tegyenek meg mindent a győzelemért. DE! Ezt Hemingway óta tudjuk: a Sport megtanít győzni és emelt fővel veszíteni. A Sport tehát megtanít mindenre! Ha nem sikerül Pekingben a címvédés, de megtettünk mindent, akkor emelt fővel gratulálhatunk a legyőzőnknek! De nem így lesz, ez a CSAPAT képes győzni! Kapitány Úr! Nagyon örülök, hogy végüis így döntött! HAJRÁ MAGYAROK! Ne feledjék

Zsócy hozzászólása
Zsócy3752
2007.08.16. 15:01

Ezt a 'csak' ezüstöt is irigyli a világ többi sokszáz orszgának a válogatottja. Szerintem még mindig nekünk van a legnagyobb esélyünk nyerni az olimpián.Már csak azért is, mert a fiúkban tényleg benne lesz, hogy elfeledtessék mindenkivel és főleg magukkal hogy mennyi döntőt vesztettek el. Nagyon bízom benne, hogy Pekingig kitalálják a siker receptjét. HAJRÁ MAGYAROK!

Geri hozzászólása
Geri3751
2007.08.16. 12:54

Utólag én is okos vagyok, így meg tudom állapítani, hogy teljesen fölösleges volt a Világligában indulni elég lett volna elhívni a szerbeket két barátságos meccsre a Margitszigetre. Továbbra sinncs senkinek olyan játékosállománya mint nekünk, ezek a fantasztikus tudásu fiúk bármit megnyerhetnek így az olimpiát is, ahol Szerbia, Magyarország, Horvátország és Montenegró fog küzdeni az aranyért. A Világliga szereplés tipikus magyar rapszódia volt a gyengébb csapatokat - akik azért a erős középcsapatok - gyönyörű eleganciával vertük végig így az egyetlen szoros meccsre nem tudtunk felpörögni. Montenegróban nyaraltam idén, ott mindenki vizilabdázik a strandon és mindentől független határtalan önbizalommal bír. Még mindíg hiszek benne, hogy a nagy generációnk megrázza magát az olimpián az esélyesség terhe úgysem nyomja már a vállukat, az a a szerbekét fogja iszonyatos erővel nyomni, hisz két olimpiát már elveszítettek. Ha vesztünk, még mindíg miénk a világ egyik legjobb csapata ami más labdajátékban nincs így. Hajrá Fiúk!

Lona hozzászólása
Lona3750
2007.08.16. 11:51

Nekem akkor is ők a világ legjobbjai és kész:) Hajrá Magyarok!!!

Heni hozzászólása
Heni3749
2007.08.16. 11:32

A vízilabda-válogatott egy csapat, és nem egy emberből áll. Így nem lehet egyedül Kemény Dénest "hibáztatni" a sorozatos ezüstökért. Én bízom az egész csapatban. Biztos vagyok benne, hogy lesz még aranyérmes ez a válogatott. HAJRÁ MAGYAROK!

Sandor hozzászólása
Sandor3747
2007.08.16. 09:05

Most, hogy "csak" ezüstöket nyerünk, néhányan fanyalognak ezen. Tény, hogy a szerbek most jobbak mint mi, ezt el kell ismerni.Az ottani fiatalabb játékosok képesek nyerő emberek lenni, nálunk sajnos ez még nem így van. Kemény Dénes ezt sokkal jobban tudja, mint mi drukkerek. Szakmai tudása, emberi hozzáállása megkérdőjelezhetetlen. Az Ő irányítása alatt lett a csapat kétszses olimpiai és Európa-bajnok, világbajnok és még lehetne sorolni. Ezt se feledjük, mikor a mostani helyzetet elemezzük. Ha négy évvel ezelőtt a pekingi győzelmet céloztuk meg, akkor adjuk meg a lehetőséget mind a kapitánynak, mind a játkosoknak, hogy élni tudjanak ezzel - persze ha akarnak is-,és a magunk módján segítsük Őket ennek elérésében.

Ravub hozzászólása
Ravub3746
2007.08.16. 08:48

Könyörgöm, hát mit nem lehet azon megérteni, hogy a játékosok vállalták a Világligát és, ha ők vhol elindulnak, akkor ŐK akarnak nyerni... nem értünk szurkolókért, nem a pénzért, hanem saját magukért, a csapatért!!! A szövetségi kapitány ezek után nem fogja azt mondani, hogy na, de gyerekek... mégsem kéne. Milyen üzenet lenne az őfeléjük??? A sérülésekről meg annyit, hogy orvosi gárda felügyeli a játékosokat folyamatosan. A szövetségi kapitány a saját területéhez nem tartozó dolgokban a szakértőkre hagyatkozik... Kemény Dénes nem orvos (állatorvosként nem akar embert gyógyítani)! A játékosok igencsak rutionosak sérülésekben (is)... a fiataljaink is profik. Jelzik a kapitánynak, ha gond van... SENKI nem gondolatolvasó. Boldog vagyok, hogy Kemény Dénes végül úgy döntött, hogy marad!!! Véleményem szerint nélküle arra se lenne esélye a csapatnak, ami mellesleg eszméletlen erős, hogy döntőbe jusson, mert a lemondásával megzavarná a játékosokat és egy új szöv. kapitány éppen most.... HAJRÁ MAGYAROK és szurkolunk, hogy meglegyen újra a régi döntőbeli siker!

encino hozzászólása
encino3743
2007.08.16. 00:43

En egy szoval sem emlitettem, hogy Kemeny mondjon le csak azt, hogy levizsgazott. Azt viszont csak az tudja, hogy a jatekosok egy resze tul volt hajtva az iden a suru program miatt akik a kozelukben voltak. Kar ezen vitatkoni mert ez teny. Igen, barki barmikor megserulhet, Azonban azt aki mar ugy is serult azt nagy lelkiismeretlenseg tovabb terhelni. Egyebkent en nem sok olyan profi jatekost ismerek aki nemet mond egy szovetsegi kapitanynak ha jatekrol van szo. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jatekos 100%-ig alkalmas a feladatra. Ezeket a kupa sorozatokat maskeppen is meglehetett volna oldani. Lehetoseget nyujtva tobb jatekosnak, hogy bizonyitson mint mas nemzetek csapatai tettek.

egypolos hozzászólása
2007.08.16. 00:01

Azért ezt igy nem jelenteném ki. A magyar utánpótlás is ott van a toppon lásd a junior válogatottat ami szintén jó csapat és ha jól emlékszem a junior eb-n masodikok lettek vagy vegyük a 91 es válogatottat ahol rengeteg tehetséges játékos van és az a csapat elverte a szerb válogatottat. Az ifi válogatottnak most lesz egy megprobáltatás az ifi eb-n ahol reméljük jól szerepelnek. Szerintem nem kell évtizedeket várni arra, hogy egy új ütőképes generáció jöjjön létre hiszen már itt van! Ezekből a válogatottakból fognak kikerülni a játékosok felnőtt szintre mármint pl a juniorból ifiből és 91 ből ha azt vesszük mindegyikből felkerül 3 az már nagyon jó és akkor ők kerülnek fel az akkora öregekhez mint pl varga dani varga dénes stb. És az akkori felnőtt válogatott is uralni fogja a vilagot!! reméljük:)

E73 hozzászólása
E733741
2007.08.15. 22:22

Szerintem az a tartalékos szerb csapat nem is annyira tartalékos, ha belegondolunk, hogy az utóbbi években a szerbek utánpótlás szinten szine mindent megnyertek. Most a szerbeknél jött el egy olyan generáció - szerintem -, amelyik a jövőben nagyon nagy dolgokra hivatott. Nemhiába említi Kemény Dénes a nyilatkozatában a riválisok megerősödését. Tudomásul kell venni, hogy a mi "arany korszakunknak" is vége szakad egyszer - remélem, hogy ez a pekingi olimpia megnyerésével ér véget, és eltelik pár évtized, hogy újra olyan generáció fejlődjön ki a magyar vízilabdában, amely végigveri a világot. Nem hiszem, hogy a megoldást a kapitánycsere jelentené, sokkal inkább egy jól szervezett, nemcsak Budapestre főkuszáló utánpótlásnevelés. Töretlenül bízom a kapitányban, és hiszem, hogy tudása és hihetetlen pszichológiai érzéke segítségével mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ez a csapat - ilyen felállásban lehet, hogy még egyszer utoljára - az olimpiai aranyat harmadszor is elnyerje. Ehhez kívánok a kapitánynak és a játékosoknak töretlen HITET, ÖNBIZALMAT és kitartást!

szmzs hozzászólása
szmzs3740
2007.08.15. 21:47

Szerintem elsőre is megértettük, hogy szerinted a Kapitány levizsgázott, de szerintem - talán az itt eddig kommentelők nevében is írhatom -, "ismételten" nem értünk Veled egyet!:-)

encino hozzászólása
encino3739
2007.08.15. 21:21

33146) Hosszu megfontolas utan irom ezeket a sorokat. Szerintem Kemeny Denes ugy szakmailag mint emberileg levizsgazott. Szakmailag azert mert ezt az eredmenyt, biztos vagyok benne, hogy elerte volna akkor is, hogy ha az idosebb, tulhajszolt jatekosokat pihenteti es hagyja jatszani a fiatalokat kiegeszitve nehany rutinos jatekossal ( pl. Barna, Nagy Csuvi, Ferike, Nyeki Balazs stb..). Ezek is megszereztek volna az ezustot es szakmailag nem egtunk volna le a vizilabda vilag elott. Emberileg meg azert vizsgazott le mert: 1. Ha hagyta volna, hogy Varga Danit megoperaljak masfel honappal ezelott. Mar gyogyuloban volna. Igy, hogy csak most fogjak muteni ki tudja mikor lesz rendben. 2. Biros Peti nem szenvedett volna combizom szakadast a szerbek ellen ami tobb honapos kihagyast fog jelenteni. Idosebb, tulterhelt jatekosok konyebben serulnek es tovabb gyogyulnak. 3. Szecsi Zoli labat is hamarabb lehetett volna rendbe hozni. Kemeny nyilatkozata a vlv.hu-n egy abszolut mellebeszeles. Nem tartotta fontosnak, tobbek kozott, hogy ertekelje, hogy egy erosen tartalekos szerb csapat multa felul a mieinket. Azt sem emliti, hogy a nyar folyaman a kupakban minden komolyabb ellenfelunk tartalekosan, a fiatal generaciot probalva vettek reszt csak mi nem. A kihagyott helyzeteken sopankodik ahelyett, hogy onmagaba nezne. Ismetlem, szerintem Kemeny Denes levizsgazott.

kerikaj hozzászólása
2007.08.15. 21:11

encino! azért ezekért a sérülésekért sztem nem Dénest kéne hibáztatni.. Ugyanis, ha a játékos úgy érzi h nem tudja vállalni, akkor szól h bocs, de ez most nem megy. Másrészt meg ugye ott van az orvos mellettük, aki az ilyen döntéseket hozhatja.. Az h mikor jön egy sérülés, hát az meg nagyon kiszámíthatatlan. Lehet hogyha most nem is játszottak volna, hanem pihentek volna, akkor majd előjött volna fél év múlva, vagy bármikor.. Ha egy szövetségi kapitánynak még ezen is agyalnia kell, h vajon játszassam-e xy-t mert lehet h előjön egy sérülése, vagy inkább hagyjam ki, pedig ő szívesen jönne, és akkor my legyen xyz-vel? Sztem ez már régen rossz, ha vhol ez így működik.. A játékosok vállalták a szereplést, innentől az ő felelősségük elsősorban ez, nem valaki másé! (ha csak nem fegyvert tartottak a fejükhöz, amit kétlek..) Egyébként meg örülök h marad Dénes, ez az egy év még az övé, még történhet "csoda"!

Dorka hozzászólása
Dorka3737
2007.08.15. 21:10

Kemény Dénes azzal vágott neki a VL-nek, hogy megkérdezte a játékosait, hogy mit akarnak. Ők nyerni akartak nem pihenni. Biztos vagyok benne, hogy a sérültekkel is megbeszélte amit meg kellett beszélnie. És ne felejtsük el, hogy bármelyik játékos, valamint a válogatott orvosa is bármikor mondhatta volna a kapitánynak, hogy most állj. Lásd Kásás Tamás. Biros Péter sérüléséről meg annyit, hogy ha nem ő lett volna a vízben, akkor lehet, hogy más sérült volna meg. De sztem fölösleges belemenni ezekbe a mi lett volna ha dolgokba!

szmzs hozzászólása
szmzs3736
2007.08.15. 20:58

Te most aztán jól megmondtad encino! Ha jól tudom, volt arról szó, hogy a Világligát kihagyjuk, hogy pihenhessenek a játékosok, és erről ők is meg lettek kérdezve.Elindultak!Ha Varga Dani annyira rossz állapotban lett volna, akkor Pavlik doktor az ő pihentetését is biztos javasolta volna, mint Kásáét és Ádámét, a kapitány meg elfogadta volna.Szécsi esetében ugyanez igaz.Biros Peti sérülését nem lehetett előrelátni, vagy Te gondoltad volna? Ennyi erővel az "idősebb" játékosok a bajnokság, és a nemzetközi kupák keményebb mérkőzésein se játszanak, mert még lesérülnek, és akkor mi lesz Pekinggel. Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?!? Amúgy meg ha ilyen határozott elképzeléseid vannak, szerintem pályázz legközelebb a szövetségi kapitányi posztra. Én úgy egyébként nem minősítenék senkit se, hogy nem ismerem személyesen. Főleg, hogy foglamunk sincs, hogy mi hangzik el akár egy edzésen, taktikai megbeszélésen is. Utólag meg MINDENKI nagyon okos! Én is.:-)

encino hozzászólása
encino3735
2007.08.15. 20:07

Szerintem Kemeny Denes ugy szakmailag mint emberileg finoman szolva levizsgazott. Szakmailag ezt az ezust ermet elerhette volna ha az idosebb kulcs jatekosokat pihenteti a Vilagligara es csak a fiatalokat kisegitve egy-ket rutinosabb jatekossal (mint peldaul Barna, nagy Csuvi, Ferike vagy Nyeki Balazs stb...) jatszatja. Semmi problema nem lett volna. Emberileg pedig azert, mert: 1.Varga Danit mar kb. masfel honapja megmuthettek volna es nem most kellene csinalni. Ki tudja meddig kell neki kihagyni. 2. Biros Peti nem szenvedett volna combizom szakadast a szerbek elleni meccsen. Idosebb jatekosok konyebben serulnek tulterheles alatt es lassabban gyogyulnak. 3. Szecsi Zoli terdet is mar hamarabb rendbe hozhattak volna. Szerintem ez megbocsathatatlan. Az egesz nyilatkozata egy mellebeszeles, hogy egy erosen tartalekos szerb csapattol kaptunk ki azt nem is tartja erdemesnek megemliteni vagy ertekelni. Ezeket a tenyeket nem szabad szo nelkul hagyni.

Helga hozzászólása
Helga3734
2007.08.15. 19:04

Kedves Kemény Dénes! Örülök, hogy nem adta fel! Ahogy én kívülállóként látom nem magán múlt, egy edző sem lehetne ennél lelkiismeretesebb és nem tehetne többet Egyszer minden megváltozik! Ha esetleg olvassa, akkor üdvözlöm jó munkát kívánok és kitartást

szmzs hozzászólása
szmzs3733
2007.08.15. 18:03

Húúú..., hát én nagyon örülök, hogy nem mondott le, Kapitány! Én bízom abban, hogy Pekingre megtalálják a Csapattal a sikerhez vezető utat!:-)