FACEBOOK

Túl az ötvenediken

Túl az ötvenediken
hozzászólás, 2007.08.09.

A berlini Szuperdöntő második napján a hazai csapat ellen játszott Kemény Dénes legénysége. A vártnál nehezebbre sikeredett találkozón Molnár Tamás egy meccses eltiltása miatt csak 12 játékost nevezhetett a szövetségi kapitány. Ezúttal Papesz mellett Baksa, Nagy Viktor, Varga Dénes és Kiss Csaba szorult a lelátóra.Németország – Magyarország 5-7

Ijesztően indult a szerdai meccs a szurkolók számára, hiszen az első negyed végéig összesen csak két gól született – az is német oldalról. A második nyolc percben felzárkózni próbáló magyar csapatot Kreutzmann állította meg, ám a félidő után már kevés volt a németek lelkesedése a győzelemhez. A harmadik negyedet Kis Gábor egyenlítő találatával kezdtük, s ezt követően beindult a magyar gépezet is. Benedek, Kiss Gergő, majd a negyedik negyedben Hosnyánszky révén 7 gólig előzött a csapat és bár a német Politze és Schertwitis révén sikerült kissé felzárkóznia a hazaiaknak, így is két góllal nyertek a magyarok.

 

Világliga, Szuperdöntő, 2. nap – Berlin. 2007. augusztus 8., szerda:

V: Margeta (szlovén), Chaney (amerikai)

Magyarország-Németország 7-5

(0-1, 2-2, 3-0, 2-2) Magyarország: Szécsi – Varga Dániel, Madaras, Hárai, Hosnyánszky 1, Szivós 1, Kiss G. 2, Benedek 2, Fodor, Biros, Kis G. 1, Gór-Nagy. Szövetségi kapitány: Kemény DénesNémetország: Csigir – Naroska, Schroedter, Savic, Dierolf, Politze 2, Nossek, Schertwitis 2, Kreuzmann 1, Oeler, Schlotterbeck, Mackeben, Kong. Szövetségi kapitány: Hagen StammGól - emberelőnyből: 6/3, ill. 9/3Ötméteresből: 1/0, ill. 0

Kipontozódott: Fodor (28. p.)

 

  

A németek elleni mérkőzés volt Kis Gábor 50. válogatott mérkőzése. Ezt a kerek számot Kicsi szép centerjátékával koronázta meg, hiszen ő lőtte a válogatott egyenlítő találatát, valamint büntetőt és kiállítást is kiharcolt.

 

„Igen elég nehezen indult az eleje, de szerencsére, miközben a helyzeteinket nem lőttük be, hátul stabilan védekeztünk. Ennek köszönhetjük, hogy nem tudtak jobban meglépni a jó formában játszó németek. Szecska is jókat fogott, amikor kellett a lendület. A végére fizikálisan jobbak voltunk és végre belőttünk pár helyzetet. Ez elég is volt, hogy nyerjünk. Tanulni fogunk a hibáinkból.” – nyilatkozta Kis Gábor a mérkőzésről. – „Örülök, hogy jobban ment a játék, mint eddig. Ez nekem is majd erőt ad a többi meccsre, de az a legfontosabb, hogy nyertünk. Igazából meglepő, hogy repül az idő, nem is tudtam, hogy már az ötvenediknél tartok :-)!"

 

A következő mérkőzést a kanadai válogatottal játsza Kemény Dénes csapata.

 

Bayer Tamara