FACEBOOK

Gokart, Vodafone, Hamilton, Kásás

Gokart, Vodafone, Hamilton, Kásás
hozzászólás, 2007.08.04.

A Forma-1-es világbajnokságot vezető Lewis Hamilton és a kétszeres olimpiai bajnok Kásás Tamás először találkozott, amikor csütörtökön, a Vodafone legújabb üzletének felavatásakor gokartversenyt rendeztek az egyik budapesti bevásárlóközpont tetején.

A piros szalagot együtt vágták át Magyarországon ritkán látható médiazsongás mellett, az egy négyzetméterre eső fotósok száma világrekord közeli lehetett.

A huszonkét éves újonc pilóta mosolygott, Kásás szintén, előbbit az újságírók is faggathatták. Volt, aki a versenyző barátnőjét hiányolta, de Hamilton elárulta, a munkát nem keveri a magánélettel.

A protokoll után szórakozni indult a nézősereg, az F1 legnagyobb tehetsége a Westend tetején összedobott gokartpályán szállt négykerekűbe. Júniusi hasonló száguldása balul sült el, tönkretett egy tizenöt millió forintos gépet, ezúttal vigyázott, sértetlenül hozta vissza a depóba.

A profi után jöhettek a kis amatőrök, hazánk legtehetségesebb versenyző-reménységei indultak. Persze nekik könnyebb dolguk volt, Hamilton előtte komolyan elbeszélgetett velük: "Sok pályán mentem már, de bevásárlóközpont tetején még soha, ti biztosan ügyesebbek lesztek nálam".

Valóban jól küzdöttek a kicsik, az első három dobogóra állhatott, még kölyökpezsgőt is locsolt, miután Hamilton a kezükbe nyomta a palackot. Az akció spontán volt, bizonyítja ezt, hogy egy kissé elázott hosztesz később azt hajtogatta: "De ki adta nekik oda a pezsgőt? Nem szabadott volna!"

A gyerekek örültek, mindegyikük sisakját aláírta a Vodafone-McLaren-Mercedes pilótája, majd a jelenlévő szurkolóknak is autogramot osztott. Még maradt volna, de nagy, fekete öltönyös emberek egy furgonba tuszkolták - a versenyhétvége elkezdődött.

Kásás kedvencei befejezték, de Hamiltont kedveli

"Idén követem a Forma-1-et, mert változatos és izgalmas. Különösebben nem drukkolok senkinek, de Hamilton versenyzése tetszik, nagyon ügyes. Régebben voltak kedvenceim, Alain Prost és Nelson Piquet, de sem őket, sem a maiakat nem láttam még élőben. Vasárnap viszont életemben először kimegyek a futamra" - mondta Kásás Tamás az Indexnek.

Index - Joó Gábor / Fotó: Barakonyi Szabolcs

1 régi hozzászólás

Eszty hozzászólása
Eszty3708
2007.08.13. 17:56

Kedves szervezők! Szeretném megkérdezni, hogy egy Csikós Gergely nevű fiatal gokart versenyzővel készített interjúja meg van-e? Rettenetesen fontos lenne! Előre is köszönöm