FACEBOOK

Varga Dániel vállát megműtik a Világliga után

Varga Dániel vállát megműtik a Világliga után
hozzászólás, 2007.07.28.

Mi tagadás, furcsa volt hallani Kiss Gergőtől az „Isten vagy Norbi!”-t a csapat egymás közötti kétkapuzása közben. Még akkor is, ha a játék az ilyenkor szokásos módon majdnem vérre ment. A kékeknél játszó Madaras két perc alatt háromszor talált be, ezt honorálta a csapattárs elismerése. (Az ugyanebbe a társaságba becserélésre váró Szivós Márton megjegyezte: „Üljünk rá az eredményre!”.)

A mérkőzést Kemény Dénes vezette, és profi módon tárta szét a két karját, mintha igazi bíró lenne, amikor Kis Gábort két ember is víz alá nyomta (hm, a labdával együtt). Fordítva ítélt meg egy-egy szögletes szituációt is, de látszott rajta, hogy csak azért: még jobban pörögjön a játék. Így aztán senki nem haragudott igazán - kiszólás legalábbis nem hallatszott.

Edzés végén a kapitány mindenkinek jó pihenést kívánt, közölte a hétfő reggeli találkozó helyszínét, a találkozóhelyről indulnak együtt Balatonfűzfőre, a felkészülés következő állomáshelyére. A hétvége mindenkinek szabad.

Edzés után igyekeztünk feltérképezni a társaság egészségi állapotát. Pavlik doktor azzal kezdte a beszámolót, hogy rendhagyó évben vagyunk, a világbajnokság kettészelte a bajnoki szezont, majd a játékosokat meghajtották a klubokban. A Doki ennek ellenére úgy látja: mindenki fel van töltődve, a játékosok jó állapotban vannak, motiváltak. "Ez nem kis szó, mert egy egész éves terhelés után az ember félhetne atól, hogy bizonyos fásultsági jelek állnak elő." 

A sérüléseket illetőn a csapat orvosa szerint a helyzet nem rosszabb, mint máskor, noha a terhelés az idén nagyobb volt.  

"Permanensen két „bajunk” van, Varga Dániel válla és Szécsi Zoltán térde. Mindkettőt operációval, artroszkóppal fogják megnézni a Világliga után. Jelenleg annyira egyensúlyban tarthatók, hogy alig-alig látszik a két játékos teljesítményén a sérülés. A műtéttel a hosszú távú gyógyulás lesz a cél" - mondta a Doki a vlv-nek.

Megkérdeztük Varga Danit is, aki elmondta, hogy augusztus 27-én fekszik be dr. Hangody László professzor kése alá. A sérülést hét-nyolc hete diagnosztizálták, s a jobb vállban megállapított részleges izomszakadás elsősorban az edzéseken okozott fájdalmat. Ezért kicsit pihentette is a kétkapuzásokon, s az utóbbi időben csak a meccseken lőtt úgy, ahogy tud, teljes erőbedobással. (Meccsen is fáj, de a mérkőzés hangulata, a stressz miatt észre sem veszi.)

Dani a műtét után három héttel mehet először vízbe, teljes erővel 5-6 hét elteltével terhelheti a vállát, igy komolyabb mérkőzésen nem kell hiányoznia sem a válogatottból, sem pedig klubjából.

Pavlik Gábor videonyilatkozata

Varga Dániel videonyilatkozata

6 régi hozzászólás

Mindless hozzászólása
2007.08.01. 12:38

Kedves Daniella, Rebeka! A külföldi meccsképekkel kapcsolatban nem tudtunk megállapodni az oldal főszerkesztőjével, így nem, nem kerülnek fel Portugaleteből (talán Berlinből sem) képek ide tőlem. A képtáramon megtaláljátok az összes albumot. Jó szurkolást!

Rebeka hozzászólása
Rebeka2601
2007.07.29. 12:39

Szia Mindless, nem raksz fel ide képet? Azokon a napokon csak 28, 51,52 képet csináltál?????? Berlinben találkozunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))) Pusz

Kiki hozzászólása
Kiki2598
2007.07.29. 09:19

Nem értem a kapitányt.A nagy riválisok pihentetik több klasszisukat is(különböző okok miatt)Mi pedig a szerintem nem túl fontos világliga miatt kockáztatjuk,hogy a kulcsembereink rásérüljenek.

Vikcó hozzászólása
Vikcó2594
2007.07.28. 20:38

Micsoda fotóéhség tombol itt:D. Gyors regenerálódást a 2 sérültünknek. Hajrá Magyarok!

Daniella hozzászólása
2007.07.28. 10:24

Szia Mindless! mikor raksz fel képeket a VLV-re???

Ancsi hozzászólása
Ancsi2590
2007.07.28. 10:22

Le a kalappal előtted Dani, hogy ilyen vállal is ilyen fantasztikusan jól játszól!!!!!!!!!!!!! Mielöbbi gyógyúlást és jó nyaralást!!!!!!!!!!!!