FACEBOOK

Mostantól az olimpiáig havonta "holléti nyilatkozatot" kell adnia minden kerettagnak

Mostantól az olimpiáig havonta "holléti nyilatkozatot" kell adnia minden kerettagnak
hozzászólás, 2007.07.26.

Főhet a feje valamennyi olimpiai kerettagnak: mostantól egy hónapra előre pontosan, írásban meg kell jelölniük, hogy hol tartózkodnak. A kényelmetlen feladatot azért kell havonta elvégezni, hogy az illetékesek naprakészen képben legyenek arról: rajtaütésszerű doppingvizsgálat esetén hol kell keresni az adott játékost.

A nem is olyan egyszerű kérdőíven külön kódja van az elsődleges tartózkodási helynek, a másodlagosnak, sőt, ha valaki mondjuk a Balatonon tölt egy hétvégét, vagy akár csak egy napot, azt is jó előre közölni kell.

A "holléti nyilatkozatot" a játékoson kívül a szövetségi kapitánynak és a csapat orvosának is alá kell írnia, s a dokumentumot elektronikus és postai úton egyaránt el kell juttatni a Magyar Olimpiai Bizottsághoz. Az esetleges "programváltozást" 24 órával korábban, szintén írásban kell tudatni. A kötelezettség az olimpiai keret 19 játékosát érinti.

Minden kezdet nehéz: Gulyás Zoltántól, a válogatott technikai igazgatójától megtudtuk, hogy egyelőre két játékos töltötte ki az augusztusi hollétéről kiállított nyilatkozatot, ketten pedig emailben küldték el az információkat.

A csapat egyébként szerdán délután Kemény Dénes meghívására dunabogdányi pikniken pihente ki a délelőtti edzés erős fáradalmait. A hagyományoknak megfelelően a szövetségi kapitány által lőtt szarvas és őz húsából készült az étel, s akinek kedve volt, vízisízhetett a Dunán. Hírek szerint a játékosok nagyon jó hangulatban töltötték a délutánt.

Csütörtökön a tornateremben izzadtak meg, méghozzá rendesen, s a kapitánytól kapott információ szerint pénteken az edzés "érdemi része után" már egymás közötti kétkapuzás is szerepel a programban.

A hétvégén ismét pihenőt kapnak a fiúk, majd hétfőn Balatonfűzfőre vonulnak, hogy napi két edzéssel alapozzák meg a berlini sikereket. Szerdán délután ruccannak át Székesfehérvárra, ahol a szlovákokkal vívnak barátságos mérkőzést 18 órakor közönség és a Sport 1 Televízió széles nyilvánossága előtt.