FACEBOOK

Mind a 17-en utaznak Berlinbe!

Mind a 17-en utaznak Berlinbe!
hozzászólás, 2007.07.26.

Szerdán délelőt - kétnapos pihenő után - folytatta a közös munkát a válogatott. A Kemény Dénes vezényelte edzés után a szövetségi kapitány a vlv-nek elmondta: megérkezett a FINA válasza a magyar érdeklődésre, s abból kiderül, hogy a Világliga berlini szuperdőntőjében nem ugyanannak a 13 játékosnak kell szerepelnie minden egyes mérkőzésen, az adott keretet meccsről meccsre lehet kijelölni. Így Kemény Dénesnek nem kell keretet szűkítenie, valamennyi játékost "magával viszi" a német fővárosba.

Végre jó időben, napsütésben, kellemes hőfokú vízben gyakorolhatott a csapat. A parton feltűnt egy-egy ismerős arc, Mátyás Zoltán és Tóth Márton a Vasasból, Vindisch Ferenc a Honvédból, Nyéki Balázs az Egerből - ők az augusztusi bangkoki Universiadéra készülnek.

A válogatottból hiányzott Varga Dumi, aki "áttette székhelyét" a juniorokhoz egy németországi torna erejéig, de a jövő héten már ismét csatlakozik a "nagyokhoz". 

A jó hangulatú edzés végén Kemény Dénes a következőket mondta a vlv.hu-nak:

"Mindenkire ráfért ez a két a nap, mert azért bármennyire is sima győzelmeink voltak, én úgy gondolom, hogy válogatott mérkőzéseket játszani az stressz. Stressz az edzőnek, stressz a játékosoknak. A tét pedig nagy: bármikor el lehet rontani, akár egy szituációt, akár egy egész mérkőzést. Nem lehet ezeket a mérkőzéseket félvállról venni, mi nem is tettünk így, s azért az ember ebben elfárad. Ezért örülök neki, hogy ezt a két napot oda tudtam adni a fiúknak, s magamnak is.

Most három erős edzésnapunk van, majd újból lesz két nap pihenő, a jövő hetet pedig végigdolgozzuk, illetve van még mérkőzés is.

Megjött a FINA-ból az írásos állásfoglalás, hogy a szabály továbbra is ugyanaz marad, úgyhogy a 17-es keret teljes létszámban vesz részt a nyolcas döntőn. Napról napra fogom a 13-mat kijelölni, aki játszik."

A nyilatkozat videófelvétele

Képek az edzésről