FACEBOOK

Csapatunk a csomagokat keresi - Bilbaóban a Kemény-legények

Csapatunk a csomagokat keresi - Bilbaóban a Kemény-legények
hozzászólás, 2007.07.18.

Kellemetlen közjátékkal kezdődött a magyar válogatott portugaletei vendégszereplése: a csapat túlnyomó része (szinte mindenki) feladott csomagja nélkül volt kénytelen elhagyni a bilbaói repülőteret, mert a táskák, bőröndök a párizsi átszállásnál nem kerültek fel a gépre. Természetesen ilyenkor még az ügyintézés is kellemetlen perceket (negyedórákat, félórákat) ró az érintettekre, így a játékosok nem sokkal éjfél előtt foglalhatták el szobáikat a szállodában.

A magyar csapat tagjai kedden 14.15-kor találkoztak Ferihegyen, hogy a Malév járatával Párizsba repüljenek, majd két és fél órás várakozás után folytassák útjukat Baszkföld fővárosába. Párizsig minden rendben volt, a hosszú tranzitvárakozást is viszonylag könnyen elviselték a vízilabdázók (kézről kézre járt bizonyos francia nyelvű képes magazin). A kicsike baszföldi járatra felszállva már összehúzta magát mindenki (a szó szoros értelmében), de itt még jó volt a hangulat - a csapat benjaminját, Baksa Lászlót például a prímszámok ismeretéből vizsgáztatta Szécsi Zoltán és Molnár Papesz. Az igazi meglepetés akkor érte a társaságot, amikor poggyászkiadóról poggyászkiadóra járt szinte mindenki, míg végül közölték: több csomag nincs, lehet adminisztrálni.

Rátérve a vízilabda nevű sportra, Kemény Dénes még Pesten arról beszélt, hogy a Világliga-torna Spanyolországban is az olimpiai felkészülést szolgálja. Az ellenfelek megismerése, játékszituációk gyakorlása mellett módja van ismét megnézni mindenkit, aki esélyes a csapatba kerülésre - ezért hozott magával 16 játékost.

Természetesen a magyar válogatott mindig győzelemre tör. Szinte biztos, hogy csapatunk bejut a berlini szuperdöntőbe, de a szövetségi kapitány nem tartja mindegynek, hogy Berlint megelőzően hány győzelmet aratnak Birosék.

A kapitány szerda reggel fél kilencre rendelt ébresztőt, majd a csapat edzést tart a versenyek színhelyén. A torna számunkra este 20 órakor kezdődik, az ellenfél Spanyolország. Amennyiben a technika lehetővé teszi, a mérkőzésről élőben, gólonkénti frissítéssel számolunk be.

1 régi hozzászólás

Gabor Homori hozzászólása
2007.07.19. 19:55

Denes monnyon le !!!